Monday, October 13, 2008

Οδηγίες προς υποψήφιους… βαψομαλλιάδες



Εισαγωγή
Το βάψιμο των ανδρικών μαλλιών δεν είναι μια τυχαία υπόθεση. Απαιτεί θέληση, σφρίγος, απουσία της αίσθησης του γελοίου και – κυρίως – γνώση. Το κενό της γνώσεως ερχόμαστε, με φιλοτιμία αλλά και αγάπη προς τους αξιολύπητους (και ως εκ τούτου συμπαθείς) υποψήφιους βαψομαλλιάδες, να καλύψουμε με τούτο το λιτό κείμενο. Το βlog αυτό θα έχει, από τούδε και στο εξής, και χρηστικό χαρακτήρα!
Το βάψιμο μπορεί να γίνει επαγγελματικά, στο κομμωτήριο ή το κουρείο, αλλά μπορεί να γίνει και hand-made, στο σπίτι μας. Οι περισσότεροι άνδρες προτιμούν τη δεύτερη λύση, σε μια προσπάθεια να γλυτώσουν την καζούρα, το σκώμμα ή την χλεύη του ταπεινού τεχνίτου της βαφής (δηλ. του κουρέα).

Είδη βαψίματος
1. το «μόνιμο» βάψιμο: Απονενοημένη αλλά και τολμηρότατη επιλογή. Κρατά πολύ – πάνω από 20 βαψίματα. Μειονέκτημα; Η έκθεση στον ήλιο και το αλάτι αδυνατίζει την ένταση του χρωματισμού. Γι’ αυτό, όταν λάβετε την τολμηρή απόφαση να βγείτε έξω από την οικία σας, οφείλετε να καλύπτετε το κεφάλι σας με ρεπούμπλικα, καβουράκι, τραγιάσκα, κασκέτο, παναμά, μπερέ, σομπρέρο, πηλήκιο ή μαντήλι.
2. το «ημι-μόνιμο» βάψιμο: Διάρκεια 6 έως 12, το πολύ, βαψίματα. Μέση, λογική επιλογή, για κάθε συντηρητικό βαψομαλλιά. Μειονέκτημα; Μετά το 6ο μπογιάτισμα, κυκλοφορείτε με το λεγόμενο «θλιβερό» στυλ, δηλ. με αρκετές λευκές τρίχες να κάνουν την εμφάνισή τους εδώ κι εκεί στο άλλοτε κραταιό και στρωτά καραμπογιατισμένο τριχωτό της κεφαλής (βλ. βάψιμο Κουλούρη).

Οδηγίες για δυνατό και αποτελεσματικό βάψιμο
  1. Χωρίζετε το μαλλί σε 4 τεταρτημόρια.
  2. Φοράτε πλαστικά γάντια και ανακατεύετε τη βαφή (προσοχή στις οδηγίες χρήσεως του προϊόντος).
  3. Μοστράρετε μια πετσέτα γύρω από το σβέρκο σας για μην πιτσιλιστείτε (με μπογιές).
  4. Τοποθετείτε, σε παράλληλες στρώσεις, μπογιά στο κάθε τεταρτημόριο του μαλλιού.
  5. Αφήνετε τη μπογιά στο μαλλί, όσο χρόνο επιτάσσουν οι οδηγίες χρήσεως (στο μεσοδιάστημα, και για να περάσει η ώρα μέχρι το ξέπλυμα, μπορείτε να φαντάζεστε το επιβλητικό σκούρο μαλλί που θα θαυμάσετε, σε λίγη ώρα, στον καθρέφτη σας…).
  6. Ακολούθως, ρίχνετε λίγη επιπλέον βαφή σε ολόκληρο το μαλλί, ομοιόμορφα, ώστε να πάρει μια τελική γενναία στρώση μπογιάς και να την «χωνέψει».
  7. Ξεπλένετε με κρύο νερό.
  8. Είστε έτοιμος!
Επίλογος
Από το σημείο αυτό και μετά (και για όσο κρατάει η βαφή) έχετε τη δυνατότητα να ζείτε με χάρη, ζωντάνια και ανεμελιά, σαν τρελά αγόρια. Όταν διαπιστώσετε τα πρώτα σημάδια επανεμφάνισης λευκής τρίχας, επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία από την αρχή. Καλή επιτυχία!

1 comment:

Anonymous said...

Ο Τζων είναι μεγάλος σταρ. Το λέω εγώ που είμαι dj. Αλήθεια τραγουδάει κάπου τώρα;