Tuesday, October 28, 2008

Γιώργος Καρατζαφέρης: το εθνικόφρον βάψιμο



Οι μέρες της εθνικής ανάτασης, όπως η σημερινή, στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, συνδέονται πάντοτε με αντίστοιχης ποιότητας πρόσωπα (Κώστας Πρέκας, Κώστας Καζάκος, Κώστας Καρράς, Χρίστος Πολίτης – γνωστοί και σεσημασμένοι βαψομαλλιάδες), τα οποία, στο μυαλό της ευρείας κοινής γνώμης και των media, συμβολίζουν τη σημασία των ημερών. Έτσι, κι εμείς, στο πνεύμα της εποχής, τιμούμε την ημέρα με την προσωπογραφία ενός εθνικόφρονος α λα ελληνικά: του Προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο Γιώργος έδειξε από νωρίς την ανθεκτικότητα και ευελιξία του. Και ποιος δεν έχει ακούσει την ιστορία για το φτωχόπαιδο, τον γιό ενός ταπεινού σανοπώλη από την Αμφιθέα, ο οποίος, μοιράζοντας και γάλα, κατάφερε να γίνει αυτό που έγινε; Στο σχολείο δεν τα πήγε ποτέ καλά (κοινώς σκράπας), ενώ λέγεται ότι δυσκολεύτηκε να τελειώσει δημοτικό και γυμνάσιο μένοντας πολλές φορές στην ίδια τάξη. Παρά την ταπεινή του καταγωγή, όμως, ο Γιώργος είχε υψηλές φιλοδοξίες. Ήθελε λάμψη και αναγνώριση. Κατάφερε, λοιπόν, να εργαστεί ως dj στο εθνικό ραδιόφωνο, καθιστάμενος δημοφιλής στη νεολαία της εποχής. Το πρώτο βήμα είχε γίνει. Αργότερα, άνοιξε και σχολή μανεκέν με τίτλο «Στούντιο Ομορφιάς», συνδυάζοντας επιχειρηματικό δαιμόνιο και αγάπη προς το ωραίο φύλο. Εκεί, λένε, εγνώρισε και την μετέπειτα σύζυγό του Βένη. Εργάστηκε και στον χώρο της διαφήμισης, όθεν και η ατακαδόρικη ικανότητά του, επιπέδου ρεκλάμας του 1970…


Ο Πρόεδρος διακρίθηκε στο body building το οποίο αγαπούσε και αγαπάει τρελά, ενώ μεγάλη ήταν και παραμένει η λατρεία του για το κατς: Καρπόζηλος, Καρυστινός, Φον Έριχ, Πεφάνης, Τρομάρας, Τσικρικάς και Μπουράνης ήταν τα ινδάλματά του. Συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι ακόμη και σήμερα γυμνάζεται, έχοντας την τάση να σηκώνει τραπέζια και καρέκλες που βρίσκονται στο γραφείο του. Ένας, μάλιστα, ορκίζεται ότι τον έχει δει να σηκώνει τα συγκεκριμένα και αρκετά βαριά έπιπλα χρησιμοποιώντας τα… σαγόνια του! Οι δικές μας πληροφορίες, όμως, επιμένουν ότι τα σαγόνια του ο Πρόεδρος τα γυμνάζει μόνο με πολλή μάσα, αφού το (πάρα) πολύ φαγητό αποτελεί τη μεγάλη του αδυναμία. Ο Πρόεδρος, προτού μπει στην πολιτική, διέπρεψε και στον χώρο της δημοσιογραφίας. Αξέχαστες θα μείνουν στους τυχερούς θεατές οι βιντεοκασέτες της TV PRESS τις οποίες εμπορευόταν, μέσω των οποίων εγκαινίασε τις κρυφές κάμερες και γελούσε ο κάθε πικραμένος. Στο κανάλι του TELE CITY (νυν ΤΗΛΕΑΣΤΥ) ανέδειξε δημοσιογραφικά ταλέντα μεγάλης κλάσεως, όπως Γιώργο Λιάγκα, Θοδωρή Δρακάκη, Λίνα Δρούγκα και… Τάνια Ιακωβίδου. Ο Γιώργος, όμως, διέπρεψε και ως συγγραφέας. «Η Λιάνη στηρίζει την Αλλαγή» και «Βίοι Αγίων» απετέλεσαν τα συγγραφικά του hits, εξασφαλίζοντάς του περίοπτη θέση στον Όλυμπο της συγγραφικής τέχνης. 


Ως ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ έκανε αισθητή την παρουσία του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Αξέχαστες θα μείνουν σε ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους οι παρεμβάσεις του Γιώργου, που συστηματικά προκαλούσαν θυμηδία ή και ασυγκράτητα γέλια. Μεγάλη του στιγμή, ως Προέδρου, υπήρξε, το σωτήριο έτος 2004, η «επίσκεψις» λευκής περιστεράς επί της κεφαλής του, κατά τον αγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο, την οποίαν απέδωσε σε θεία βούληση και την ερμήνευσε ως επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Ειδικοί επιστήμονες ορνιθολόγοι, όμως, επιμένουν ότι το περιστέρι έπαθε vertigo λόγω του εκτυφλωτικού καφεκόκκινου χρώματος με το οποίο ο Πρόεδρος, την ημέρα εκείνη, είχε βάψει δυναμικά τα μαλλιά του! Γιατί ο Πρόεδρος, αν και εθνικόφρων, έχει αυτή τη μικρή κακή συνήθεια, που δείχνει εμμονή σε πράγματα υλικά, φθαρτά, επιδερμικά και ταπεινά: βάφει – και μάλιστα με ιδιαίτερο φανατισμό - τα μαλλιά του! Η γκάμα βαφής παίζει μεταξύ του σκούρου καφέ και του έντονου καφεκόκκινου. Πρόκειται για ένα πλήρες και επιμελημένο βάψιμο, όπως ταιριάζει σε έναν Πρόεδρο, αφού, πλέον, δεν αφήνει άβαφες ούτε τις φαβορίτες! Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει λανσάρει ένα μεγαλοπρεπές βάψιμο, το οποίο χαρακτηρίζουμε «εθνικόφρον», λόγω και των ιδεολογικών καταβολών του. Το βάψιμο αυτό συνοδεύεται είτε από περιποιημένο, ομοιόμορφο χτένισμα, με όλα τα βαμμένα μαλλιά προς τα πίσω, είτε, εναλλακτικά, από ένα ρίξιμο προς τα μπρος σε στυλ «μπούλη». Όπως και να’ χει, όμως, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, προγάστωρ και βαψομαλλιάς, αποτελεί ένα μοντέλο ηγέτη που, σε διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο, κρίνεται ως συλλεκτικό.

3 comments:

MUSIC THROUGH THE YEARS said...

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΗ.ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ DJ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΣΣΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΗΣ Κας ΛΙΑΝΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ.ΑΛΗΘΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝΟς ΑΝΔΡΟΣ ΥΓΕΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟΝ ΒΑΨΙΜΟ.ΕΥΓΕ.....ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

tsiroso said...

Θα διαφωνίσω στις λέξεις που χρησιμοποιείς για το χρώμα των μαλλιών του "προέδρου".
Κατά την άποψή μου θα έπρεπε αυτού του χρώματος μαλλιά να αποκαλούνται "κομοδινή" γιατί θυμίζουν πολύ έντονα κρεβατοκάμαρα σε χρώμα τριανταφυλλιάς και βέγκε.

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.