Wednesday, October 8, 2008

Βαψομαλλιάς και το αμόρε της Μπεζαντάκου



Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος... Το σκέρτσο και το μπούστο της Στέλλας του έχει πάρει τα μυαλά. Δύο περίπου χρόνια τώρα δεν τον αφήνει να ησυχάσει. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και την έμπνευσή του. Η Στέλλα είναι η μούσα του - πάει και τελείωσε... Μιλάμε για τον μαέστρο Παπαζαφειρίου ή, απλώς, "Μαέστρο". Πρόκειται για τον ερωτύλο μεσήλικα συνθέτη, που έχει χάσει το φώς του από τα κάλλη της Στέλλας. "Θέλεις τραλαλά, θέλεις τραλαλό" τραγουδά η καλλίπυγος και καλλικέλαδος τραγουδίστρια στο αμόρε της και ο Μαέστρος μεταφέρεται σε άλλη διάσταση... Η σχέση τους δεν έχει επηρεασθεί από το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης Παπαζαφειρίου είναι ο υπερήφανος ιδιοκτήτης μιας κατάμαυρης βαμμένης κόμης, με υπόλευκες φαβορίτες! Το αντίθετο μάλιστα... Φαίνεται πως η δεσποινίς Μπεζαντάκου ελκύεται από το βαμμένο μαλλί. Δεν είναι, προφανώς, τυχαία η συμπάθεια που τρέφει και για τον, επανακάμψαντα στη ΝΔ, βουλευτή Δαϊλάκη, ο οποίος, εδώ και λίγες μέρες, ίσως υπό το καθεστώς ψυχολογικής πιέσεως, άρχισε να βάφει (ομολογουμένως κάπως διακριτικά) τα μαλλιά του (αν και όχι τα γένια του). Ούτε, βεβαίως, είναι τυχαία η συμπάθεια που τρέφει προς τον Κ. Καραμανλή, αφού, ως γνωστόν, και ο πρωθυπουργός τα φρεσκάρει στις αποχρώσεις του απαλού καφέ, ειδικά στο επάνω μέρος του κεφαλιού, αφήνοντας ανεπαίσθητο γκρι στα πλάγια. Όλοι οι καραμπογιατισμένοι μεσήλικες, λοιπόν, δεν έχουν λόγο να απογοητεύονται. Βαψομαλλιάδες όλου του κόσμου, αναθαρρήστε!

3 comments:

Anonymous said...

Αγαπητέ Βαψομαλλιά, επειδή το θέμα είναι σοβαρό, σε παρακαλώ να τσεκάρεις τα κιτάπια σου και να μας ενημερώσεις:

Έχω από αξιόπιστη πηγή την πληροφορία ότι ο Μαέστρος δεν είναι βαψομαλλιάς
αλλά περουκάκιας.

Πράξε τα δέοντα, περιμένω εναγωνίως επιβεβαίωση ή διάψευση.

_Ο γκριζομάλλης

V. said...

Αγαπητέ "γκριζομάλλη", ρώτησα για το φλέγον, πραγματικά, ερώτημα που θέτεις και σε απασχολεί, γιατί δεν γνωρίζω προσωπικά τον μαέστρο. Κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά (τουλάχιστον, κανείς από όσους ερώτησα και τον έχουν δει από κοντά), αλλά μου είπαν ότι υπάρχει, πράγματι, και μια πιθανότητα να είναι περούκα, γιατί "κάθεται" κάπως περίεργα στο κεφάλι του. Οι περισσότεροι, όμως, ορκίζονται ότι μιλάμε για βαμμένο μαλλί με γκρίζους κροτάφους. Αυτά έμαθα, αυτά σου λέω. Όπως και να'χει, βαμμένο μαλλί ή περούκα, το αποτέλεσμα είναι εξίσου φαιδρό...

Anonymous said...

Μιλλ μερσί αγαπητέ.
Η δικές μου πηγές προέρχονται από την καρδιά των πολιτιστικών κέντρων (οργανοπαίκται). Γι αυτό τις θεώρησα σοβαρές, και έθεσα υπόψιν σου τα πορίσματά των.

Νομίζω πάντως ότι οι περούκες είναι έτι φαιδρότερες. Φαντάζεσαι, την επίμαχον στιγμήν, να του πέσει
(η περούκα);

Εκτός βεβαίως αν την αφαιρεί από πριν οικειοθελώς, οπόταν η σοβαρότης του διατηρείται κλινήρης.

Α μπιεντό
_Ο γκριζομάλλης