Saturday, March 21, 2009

Τόλης Βοσκόπουλος: Το ερωτικό (μέχρι αηδίας) βάψιμο



(Το παρόν κείμενο αφιερούται στον εκλεκτό δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος, μολονότι υποσχέθηκε ότι θα εκδίδει κάθε εβδομάδα εφημερίδα χωρίς προσφορές και, Κυριακή μπαίνει-Κυριακή βγαίνει, τηρεί την υπόσχεσή του απαρεγκλίτως, την εβδομάδα ετούτη κάνει μιαν εξαίρεση και μας χαρίζει κασετίνα Τόλη Βοσκόπουλου. Νίκο σ’ ευχαριστούμε…)

 
Τόλιος είναι το πραγματικό του όνομα. Τόλιος Βοσκόπουλος. Ο Τόλιος έγινε Τόλης, γιατί στο ευαίσθητο παιδί με την καλλιτεχνία στο αίμα του κάτι δεν ακουγόταν καλά στο ιταλογενές (όπως νόμιζε) όνομα. Και το άλλαξε. Έτσι δημιουργήθηκε το όνομα-trademark «Τόλης», στο άκουσμα του οποίου ριγούμε άπαντες. Γιατί ο Τόλης είχε και έχει ιδιαίτερο σουξέ σε όλα τα φύλα, ενώ αποτελεί καλλιτεχνικό τοτέμ και της gay ελληνικής κοινότητας – ειδικά των αγοριών με μουστάκια… Η μεγάλη πορεία που έμελλε να σφραγίσει τα καλλιτεχνικά, αλλά και, ευρύτερα, τα πολιτιστικά πράγματα στη χώρα του μουσακά ξεκίνησε από την ιερή θεσσαλική γη, από μια γωνιά του Βόλου, απ’ όπου ο Τόλης έλκει την καταγωγή του. Τον κέρδισε, όμως, η πειραϊκή γη, καθότι το ταλέντο του ασφυκτιούσε στα στενά όρια της ελληνικής επαρχίας. Έτσι, το βήμα που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του Τόλη έγινε και ο πολυτάλαντος νέος με την κελαριστή φωνή βρέθηκε στην Κοκκινιά, σε μια οικογένεια με πατέρα, μάνα και 11 (!) αδερφάδες… Με τα γράμματα σαν να μην τα πήγαινε και πολύ καλά (Τί σημασία, όμως, έχουν τα γράμματα, όταν είσαι φορέας ενός τέτοιου εκτυφλωτικού τραγουδιστικού ταλέντου;). Οι επίσημες εγκύκλιες σπουδές φαίνεται ότι δεν ήσαν για τον Τόλη. Ούτε μια στιγμή, όμως, μην μας περάσει απ’ το μυαλό ότι αυτό συνέβη λόγω ανικανότητας, νοητικής αδυναμίας, ή διανοητικής οκνηρίας. Όχι. Το ακριβώς αντίθετο. Ήταν τόσο χαμηλού επιπέδου και αυτονόητα για τον Τόλη τα σχολικά μαθήματα, που του προκαλούσε ανία η ενασχόληση με αυτά. Εξ ού και η αδιαφορία και αποτυχία στις επιδόσεις. Το έχει δηλώσει, άλλωστε, και ο ίδιος: «Ο μόνος λόγος που δεν μπορούσα το σχολείο ήταν ότι το μυαλό μου ήτανε πολύ μπροστά και δεν μπορούσα να συνεννοηθώ με τα παιδιά της ηλικίας μου. Τα έβλεπα σαν μωρά… Τα πιο πολλά γράμματα και την πείρα στη ζωή μου τα βρήκα στο πεζοδρόμιο». Έκανε και οιονεί πανεπιστημιακές σπουδές ο Τόλης, αποφοιτώντας από το πανεπιστήμιο της ζωής.


Μουσικόφιλη η οικογένεια του Τόλη. Ο πατέρας του ψάλτης (εκτός από λαχαναγορίτης στα Λεμονάδικα) και η μητέρα του τραγουδίστρια (στην κουζίνα, κατά την ενάσκηση των οικιακών καθηκόντων). Οι γονείς ενέτειναν τον πόθο του Τόλη για το τραγούδι. Ο Τόλης έχει δηλώσει ότι δεν χρειάστηκε να μεγαλώσει για να επιλέξει το επάγγελμα που τον έκανε γνωστό και αγαπητό σε όλους μας. Όπως έχει ο ίδιος εκμυστηρευτεί «Δεν το σκέφτηκα. Έγινε μόλις γεννήθηκα. Αντί να κλάψω, όπως όλα τα μωρά που έρχονται στον κόσμο, εγώ τραγούδησα κατευθείαν». Αυτός ήταν ο Τόλιος… Ο πατέρας του τον ήθελε μανάβη, να αναλάβει την οικογενειακή μαναβική επιχείρηση. «Μπαμπά, δεν μπορώ να γίνω μανάβης! Θέλω να γίνω θεατρίνος!», του είπε. Τελικά έγινε ηθοποιός – κάποιου είδους, τέλος πάντων. Αρχικά διέπρεψε ως κομπάρσος. Στον ΚΟΕΚ ( Κινηματογραφικό Οργανισμό Ελλήνων Κομπάρσων) έβρισκε, όποιος ήθελε, τον νεαρό Τόλη, μέχρις ότου τον γνωρίσαμε ως πρωταγωνιστή στο «Αδέλφια μου Αλήτες Πουλιά» και σε άλλες ταινίες που του επέτρεψαν να ξεδιπλώσει το υποκριτικό αλλά και τραγουδιστικό του ταλέντο. Ως τραγουδιστή, όμως, αποθεώσαμε τον Τόλη, ο οποίος μπούκαρε στα του τραγουδιού με πλούσια θεωρητική σκευή. Οφείλουμε τη «επίσημη» μουσική παιδεία του καλλιτέχνη στο Εθνικό Ωδείο, του Μανώλη Καλομοίρη. Απ’ ό,τι είδαμε, εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος, σ’ εκείνο εκεί το ωδείο πρέπει να έγινε βαρβάτη δουλειά.


«Γλυκά πονούσε το μαχαίρι» του έρωτα που έσφαζε την ευαίσθητη, γιομάτη πάθος, καρδιά του Τόλη. Κλάμα, αναφιλητά, πόνος και δάκρυα τα στιχουργικά συστατικά της βοσκοπούλειας τέχνης – όλα με αφορμή τον έρωτα και τις συνεπαγόμενες απογοητεύσεις, ακυρώσεις και διαψεύσεις. Ο Τόλης, όμως, ήξερε στο τέλος πάντα να ξεπερνά τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο δρόμο του έρωτα, μέσα πάντοτε από τον ίδιο τον έρωτα. Το σφυροκόπημα του έρωτα, που γίνεται συχνά μέσα από τα καλλιτεχνήματα του Τόλη, είναι ψευδεπίγραφο – μια dissimulatio. Στην πραγματικότητα της ζωής του καλλιτέχνη, μόλις εξέπνεε ο ένας έρωτας, ακολουθούσε, στο τάκα-τάκα, ο επόμενος. Πάντα μπλεγμένος στους δαιδάλους του έρωτος ο ερωτομανής Τόλης.


Ο τροβαδούρος της καψούρας λατρεύτηκε, ως άνδρας, από τις γυναίκες. Οι ελληνίδες, άλλωστε, πάντοτε έρεπαν προς το «κλαψομούνικο» στυλ που εξέφραζε ο καλλιτέχνης, καθώς και τη μόνιμη και βαθειά εξάρτηση από το θήλυ… Έβλεπαν μπροστά τους, ως δυνητικότητα, την ευκολία του «χαλκά»… Μόνιμα ερωτευμένος, λοιπόν, αλλά και μόνιμα προδομένος ο Τόλης. Προσέφερε μεγάλη ποσότητα και ποιότητα έρωτος στις γυναίκες, αλλά εκείνες, στο τέλος, πάντοτε τον πλήγωναν. Η ανασφάλεια αλλά και η αφέλειά του τον κάνουν δούλο της γυναικείας ύπαρξης, από την οποία εμφανίζει εξάρτηση πρεζονίου. «Έχω μια αρραβωνιάρα» τραγουδά, έμπλεως πάθους, ο Τόλης, αλλά στη ζωή του οι αρραβωνιάρες ήσαν πολλές: Δούκισσα, Στέλλα Στρατηγού, Μαρινέλλα, Ζωή Λάσκαρη, Τζούλια Παπαδημητρίου είναι μερικές μόνο από όσες κατάφεραν να κλέψουν την καρδιά του ελαφρολαϊκού βάρδου (δεν ήταν δα και δύσκολο, εδώ που τα λέμε). Η τελευταία, όμως, σχέση που τον συγκλόνισε και τον οδήγησε σε γάμο ήταν η ηθοποιός (που υποδύεται εσχάτως και την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) Άντζελα Γκερέκου, η οποία είχε έλθει, πριν από χρόνια, από την επαρχία να τον δει να τραγουδά συνοδευόμενη από τη μητέρα της και τη… Μαρία Αλιφέρη (!!!).


Μόλις την είδε τού ήρθε ο ουρανός σφοντύλι. «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά» τραγουδούσε ο Τόλης, αλλά, φευ, η Άντζελα ήταν καστανή. Μιλάμε για έναν έρωτα βαθύ, χωρίς πάτο. Έναν έρωτα καθολικό, έναν έρωτα οριστικό. «Άμα χάσω την Άντζελα δεν ξέρω τι θα κάνω», δηλώνει ο ερωτευμένος και αφελής (αυτά τα δύο πάνε πάντα μαζί) καλλιτέχνης για το… «αυτοκολητάκι του» (Αυτοκολλητάκι μου να το θυμάσαι/το καρδιοχτυπάκι μου για πάντα θα 'σαι/και πια το ξέρω, εμείς οι δυο/χώρια δε ζούμε ούτε λεπτό…), ξεχνώντας ότι τέτοια πράγματα δεν λέμε ποτέ εις επήκοον των γυναικών. «Πίνω ζωή τώρα. Η Άντζελα με ποτίζει ζωή!», δηλώνει ευθαρσώς ο καλλιτέχνης. Και ζήλεια, θα συμπληρώναμε εμείς, αφού ο Τόλης ζηλεύει παθολογικά τη σύζυγό του – στέλεχος στο οποίο έχει ιδιαίτερη αδυναμία ο Γιώργος Παπανδρέου. Αλλά οι ερωτικές εξομολογήσεις παίρνουν, ενίοτε, και τη μορφή grand guignol: «Όταν θα χάσω την Άντζελα, θα πρέπει να πεθάνω κι εγώ! Αμέσως! Δεν υπάρχει ζωή μετά την Άντζελα!», εκμυστηρεύεται ο ευφάνταστος τροβαδούρος του έρωτα (έρως και θάνατος – το φροϋδικό δίπολο πάνω στο οποίο στοχάστηκε ο μέγας Τόλης, πηγαίνοντας τη σκέψη του Freud αρκετά βήματα παραπέρα). Αλλά και η Άντζελα, παρότι τον έχει αμελήσει (λόγω πολιτικής και μόνο και όχι λόγω γήρατος – να το ξεκαθαρίσουμε αυτό) σεμνύνεται να δηλώνει: «Ο Τόλης είναι δώρο ζωής!». Η Άντζελα φαίνεται να λατρεύει τον σύζυγό της, τον ερωτικό Τόλη. Απόδειξη; Ότι ενώ την σατιρίζουν ανηλεώς, εκτός και, κυρίως, εντός ΠΑΣΟΚ για τον σύζυγo που επέλεξε (η «κυρία Βοσκοπούλου», την αποκαλούν ειρωνικά στο εσωτερικό του Κινήματος), εκείνη μένει πιστή στη συζυγική παστάδα. Σοσιαλιστής, άλλωστε, και ο Τόλης (στη θεωρία πάντα, όπως και η σύζυγός του) και, το πάλαι ποτέ, από τους αγαπημένους διασκεδαστές του «Μεγάλου» με τα ζιβάγκο.


Τα τραγούδια του είναι τόσο ερωτικά, τόσο γλυκερά, σε βαθμό αηδίας. Η υπεργλυκαιμία είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα ακούγοντας Τόλη. Έρρινη εκφορά, λυγμική έκφραση. Λυγμός και οργασμός μαζί. Αλλά και η ομιλία του εντάσσεται πλήρως στο πνεύμα των τραγουδιών του. Ομιλία σε στυλ Μίμη Πλέσσα, γλυκερή, αγαπησιάρικη, αφόρητη (όλοι φίλοι είμαστε, όλοι αγαπημένοι). Φετίχ του, στην έκφραση, η προτίμηση στις ερωτικές, γλυκερές, ποιητικίζουσες (σε στυλ ποίησης ημερολογίου) περικοκλάδες, καθώς και τα αισθαντικά υποκοριστικά (μανούλα, μανίτσα, αγαπούλα, μπαμπάκας, παλληκαράκι, θεούλης, καρδούλα κλπ.). Κομψός εξωτερικά ο Τόλης. Στα πρώτα βήματά του με αέρινα υποκάμισα, με μακρείς γιακάδες, ανοιχτά, να φαίνεται το στέρνο το πεποικιλμένο με χρυσό, χοντρό σταυρό. Αλυσίδες, καδένες, και το απαραίτητο δακτυλίδι στον παράμεσο (όχι βεβαίως κληροδοτημένο από την οικογένεια σε στυλ ευγενών, αλλά αγορασμένο, πρώτη γενιά, από τα μπουζοκοχρήματα) – δείγματα της ατόφιας λαϊκότητας του ανδρός. Αργότερα (όταν πήρε και κάμποσα κιλά), το γύρισε στα κοστούμια, βάφοντας, ταυτόχρονα, στις αποχρώσεις του καφέ, τα θυσανωτά μαλλιά του.


Το φαγητό δεν τον δελέαζε τόσο. Δεν έλεγε, όμως, όχι στο πιοτό και γενικά σε οτιδήποτε ανεβαστικό… Στα ανεβαστικά κατατάσσει και τη θρησκεία, αφού είναι θρησκόληπτος. Χόμπυ του να καθαρίζει φασολάκια. «Με ξεκουράζει απίστευτα» δηλώνει, σκάζοντας ένας χαμόγελο που υπονοεί πολλά. Ίσως γιατί του θυμίζουν τα φασολάκια που πούλαγε ο γλυκύς του πατέρας, στο οικογενειακό μανάβικο στα Λεμονάδικα. Περίεργο πράγμα οι συνειρμοί της παιδικής ηλικίας. Εδώ και χρόνια, ο δυστυχής Τόλης έχει πάρει την κατιούσα· τον χωρίς επιστροφή δρόμο της παρακμής. Όπου πάει κλείνει μαγαζιά. Πείσμων, όμως, όπως είναι και υπερήφανος, πάντα δουλεύει νέα κόλπα καλλιτεχνικής έκφρασης. Έτσι πρόσφατα, σε αυτό το πνεύμα, έχει εντάξει, στην παρουσία του στις πίστες, μικρές, οξείες, άναρθρες κραυγές (σε στυλ Μαορί), συνοδευόμενες από απότομες, κοφτές κινήσεις «καράτε»! «Εκείνη, εκείνη, εκείνη, που ήρθε και μου γέμισε την άδεια τη ζωή μου…και όνειρό μου πάντα θα μείνει, εκείνη, εκείνη, εκείνη…». Η γυναίκα, λοιπόν, για τον Τόλη υπήρξε (και παραμένει) η κινητήριος δύναμη, η έμπνευσή του – το ψωμί και το νερό του (ή το «νερό της φωτιάς», που αγαπά με πάθος ο Τόλης). Ο ερωτικός μας τραγουδιστής με το κόκκινο, το χρώμα του έρωτος και του πάθους, βάφει, δεκαετίες τώρα, την καρδιά του. Με το καφέ, το χρώμα της απόγνωσης, βάφει, εδώ και χρόνια, τα μαλλιά του.

349 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 349 of 349
Anonymous said...

Εχει σπουδάσει ο Παπαγιάννης?

Anonymous said...

Τι σπουδές ακριβώς έχει κάνει ο Παπαγιάννης

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης μας μιλάει συνέχεια για τις σπουδές του. Γιατί δεν μας λέει και που υπηρέτησε μιας και ο μπαμπάς του ήταν βουλευτής;

Anonymous said...

Λέει ότι σπούδασε στο Παρίσι. Τώρα όποιος θέλει το πιστεύει.

Anonymous said...

Μέχρι και ο Βλάχος ο βλάχος εξέθεσε σήμερα τον παπ. Τα πήρε όλα αμέσως πίσω. Τί ρεπορτάζ είναι αυτό ρε γαμώτο;

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης έχει πράγματι σπουδάσει στο Παρίσι. Έχει λάβει και διδακτορικό δίπλωμα σε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες. Ίσως να μην του φαίνεται επειδή κάνει αποκαλυπτική δημοσιογραφία και όχι ανάλυση, αλλά είναι αλήθεια.

Anonymous said...

Βουλευτής ο μπαμπάς του Παπαγιάννη?
Αιώνιος φοιτητής εξωτερικού ο Παπαγιάννης?
Που υπηρέτησε ο Παπαγιάννης?
Υπηρέτησε ο Παπαγιάννης?

Anonymous said...

Οι κοινωνικές ή οι πολιτικές επιστήμες είναι το φόρτε του Παπαγιάννη?

Marwood said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Είπα, πόσες ήταν οι πολιτικές και πόσες οι κοινωνικές επιστήμες?

Anonymous said...

Εγώ πάντως συγχαίρω τον Παπαγιάννη που έβγαλε το σημερινό θέμα. Επίσης βρίσκω το πάνελ πολύ πιο συγκροτημένο και ενδιαφέρον από ότι με τον Σπίνο.

Τέλος, η Τάνια ήταν πολύ όμορφη απόψε!

Anonymous said...

Είναι λίγο ανοιχτή από τη μέση και κάτω η Τάνια

Anonymous said...

Εννοώ παχουλή

Anonymous said...

Από την άλλη αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό.
Θα κάνει πολλά παιδιά.
Είναι ύπανδρη η Τάνια?

Anonymous said...

Τι έγινε με Κασσίμη ρε παιδιά?

Anonymous said...

Θα μας μείνει ο Κασσίμης

Anonymous said...

Η Τάνια έχει φορέσει την κουλούρα, δυστυχώς για τους πολλούς θαυμαστές της...

Anonymous said...

Εχει και παιδάκια η Τάνια?

Anonymous said...

Εννοώ παιδάκια όχι παϊδάκια

Anonymous said...

Ο σχολιαστής "Σούφρας" έχει κάμποσες καλές ιδέες αλλά χάνει το δίκιο και τον στόχο του γιατί είναι δυτικόπληκτος. Πρέπει να βλέπει τα πράγματα χωρίς εμπάθεια και πιο σφαιρικά. Κάθε τι το ελληνικό δεν είναι για πέταμα.

Anonymous said...

Όχι, η Τάνια δεν έχει παιδάκια για την ώρα. Μόνον ένα σύζυγο.

Anonymous said...

Συμφωνώ, μάλιστα σε ένα άλλο μπλογκ αυτή τη στιγμή γίνεται μια συζήτηση για ελληνικά πράγματα που αξίζουν, όπως πχ ελληνικός καφές, χλαμύδα και σανδάλια κλπ κλπ

Anonymous said...

Γιατί δεν έχει παιδάκια, πόσο καιρό ειναι παντρεμένη?

Anonymous said...

Και ε΄γω πιστεύω ότι ισχύει αυτό που λέτε για τον Σούφρα. Ενώ έχει βάθος και κρίση, μπερδεύεται σε μια (παθολογική;) αντιπάθεια προς κάθε τι το ελληνικό. Καταλαβαίνω ότι φαίνεται αστείο να μιλάμε σε καιρούς παρακμής για ελληνική επιρροή, ωστόσο ο ελληνικός πολιτισμός έχει διαπεράσει τον κόσμο ολόκληρο. Αν δεν είμαστε άξιοι να το καταλάβουμε και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων είναι άλλο θέμα, αλλά όχι και να απορρίπτουμε γενικά, τυφλά και (ίσως) άκριτα το ελληνικό στοιχείο, αντιπαραθέτονας ως κάτι δήθεν ανώτερο κάθε τι το ξενικό (ακόμη και μέτριο ή κακό). Αν ήμασταν στην Αγγλία, που τόσο δείχνει να συμπαθεί ο κ. Σούφρας, θα έπεφτε γερή καζούρα (καζούρα ποιότητητος ομολογώ) προς όλους αυτούς τους "πειραματικούς", "μοντέρνους" και "μεταμοντέρνους". Κε Σούφρα, συνετίσου@

V. said...

Καλησπέρα και από μένα...

Από την Ιωάννα μας δεν έχω κι εγώ νέα. Ελπίζω να έχει ξεπεράσει την ασθένειά της και να είναι καλά...

Για το θέμα της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας θα είχα πολλά να πω, αλλά επειδή είναι τόσα πολλά, προτιμώ να μην πω τίποτα. Και τώρα, πάνω σ' αυτό, θυμήθηκα κάτι σχετικό. Όταν ο φίλος του συγγραφέα Gore Vidal, Howard, βρισκόταν στο κρεββάτι, προετοιμαζόμενος να αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο, διεμείφθη ο κάτωθι διάλογος:

Gore Vidal: -Do you want to talk?
Howard: -No. There's too much to say...

"Κρειττότερόν εστιν ιδέναι εν μέση τη πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν", όπως έλεγε και ο Μέγας Δουξ Λουκάς Νοταράς. Νομίζω ότι επειδή αυτό ισχύει, τηρουμένων των αναλογιών, ακόμη στην Ελλάδα, οδηγούνται ορισμένοι εκλεκτοί φίλοι (όπως ο κ. Σούφρας) σε ένα ρεσιτάλ δυτικοφιλίας. Και η δυτικοφοβία όπως και η δυτικοφιλία, όμως, όταν αποκτούν χαρακτηριστικά θρησκευτικής ή ιδεολογικής πίστης, νομίζω ότι είναι εξ ίσου για τα πανηγύρια. Και εξαιρώ τον αξιαγάπητο σχολιαστή...

Τέλος, να αναφέρω ότι, απ' όσο γνωρίζω, ο Γιάννης έχει σπουδάσει Πολιτική Επιστήμη (νομίζω και σε επίπεδο διδακτορικού εις τα Παρίσια), ενώ η Τάνια έχει πρόσφατα λάβει το πτυχίο της από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο (στην ίδια ειδικότητα, νομίζω, με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο), είναι παντρεμένη εδώ και λίγα χρόνια και δεν έχει παιδιά.

Anonymous said...

Μεγάλη εκομπή, συγχαρητήρια Δρ. Παπαγιάννη, Συγχαρητήρια κύριε Γιομπαζολιά.
Ο κύριος Παπαδόπουλος εξαιρετικός στο ρόλο του Zeppo Marx.

Anonymous said...

Pios einai Zeppo Marx; Exei sxesh me ton Karolo Marx;

Anonymous said...

Οχι ρε μάγκα έχει σχέση με τον καπεταν Ανδρέα Ζέππο

Marwood said...

Βαψομαλλιά αυτό του Λουκά Νοταρά, είναι η πιο σημαντική ατάκα που έχει ειπωθεί, και που εξηγεί σχεδόν τα πάντα για τη σημερινή κατάσταση.
Οποιος το διαβάσει προσεκτικά "προβληματιστεί" θα του λυθούν πολλές απορίες.

ΥΓ Ο Γερασίμου είναι σχολιαστής του μπλογκ?

Anonymous said...

Νομίζω ότι ο Γερασίμου είναι ο Σούφρας.

Anonymous said...

Ρε ανώνυμε ακούει ο Γερασίμου Φρανκ Ζάππα και Στηβ Ραϊχ.
Μήπως τα λες αυτά γιατί έχεις μεθύσει από τα δωρεάν μπουκάλια που δίνει στην εκπομπή του για στριπτιζάδικα της συγγρού?

Anonymous said...

Μα μου το είπε η Στέλλα Καλατζή και ο Τάκης Τσώνης.

Anonymous said...

Θα τον πάρω τηλέφωνο τώρα σε λίγο που θα έχει εκπομπή να τον ρωτήσω τι είναι ο δωδεκαφθογγισμός, πρόσεχε καλά....

άμα το λέει η σούφρα σου said...

Ας απολογηθώ λοιπόν: Εχουν δίκιο οι φίλοι που με κατηγορούν γιά ανθελληνισμό, δεν επιθυμώ να έχω καμμία σχέση με τον ελληνισμό της σοβαροφανούς Καθημερινής που με προτρέπει να ψηφίσω τον μέγα Αλέξανδρο (όρος που οι κουτόφραγκοι επινόησαν) ο οποίος φιγουράρει ολοσέλιδος δίκην πολιτευτού κάποιου εσχατοχωρίου. Ούτε βέβαια με τον ελληνισμό της κουραδομαγκιάς του είδους μανσεντόνια ιζ γκρήκ κλπ. Από την άλλη, τρέφω απέραντο σεβασμό γιά ανθρώπους όπως οι Σεφέρης, Εμπειρίκος, Μητρόπουλος, Κάλας, Γκάτσος, Χατζηδάκις, Παπαϊωάννου (ιατρός και ρεμπέτης συνωνόματος), Σκαλκώτας, Πιλαλί και άλλους ως ουκ έστι αριθμός, ανθρώπους που, στο μυαλό μου τουλάχιστον, υπηρέτησαν ιδεώδη/αξίες όχι τόσο "ελληνικές" αλλά οικουμενικές, εν ολίγοις προτιμώ την ad hoc προσέγγιση.

Νομίζω όμως ότι από το να να συζητούμε τις μαλακοειδείς απόψεις μου, πιό εποικοδομητικό είναι να σχολιάζουμε τα σπαρταριστά πορτρέτα του φιλτάτου κ. Βαψομαλλιά και το αμέσως δεύτερο σε δημοφιλία θέμα συζητήσεως σε αυτό το ιστολόγιο που δεν είναι άλλο απο τον Δρα Παπαγιάννη και τα καμώματά του βεβαίως.

Anonymous said...

...Δόκτωρ (και μάλιστα Δόχτωρ) Γου Που και όχι Θου Βου.

Anonymous said...

Ο Δόχτορας Παπαγιάννης.

Anonymous said...

Τώρα αυτό με την Καθημερινή ήταν λίγο χοντρό, δεδομένου του ότι από ότι μας πληροφόρησαν τα λαγωνικά του blog, ενδέχεται να φιλοξενήσι τον αγαπητό -πιστεύω- σε όλους μας Κασιμάτη.

V. said...

Ας το πούμε καθαρά, επιτέλους, γι' αυτή την "ιερή αγελάδα" του Τύπου. Η Καθημερινή είναι μια γεροντοκόρη εφημερίδα, με ευσεβιστική διάθεση, που μυρίζει μούχλα και αποστείρωση από χιλιόμετρα μακριά. Η αριστερίζουσα, διανοουμενίστικη, "καθώς πρέπει" μαλακία (κάτι Καμπύληδες, κάτι Ξένιες Κουναλάκηδες κλπ.), σε συνδυασμό με την πεζολογία και βαριά "θεσμική" ασημαντολογία διαφόρων "δεξιών" αρθογράφων τύπου Στάμου Ζούλα, Θάνου Οικονομόπουλου κλπ. (για να μην αναφερθώ στην θρησκευτική καθαρότητα της σεπτής ντετερμινιστικής σκέψης των επαγγελματιών φιλελευθέρων σχολιαστών) καθιστούν την ανάγνωση πραγματικό μαρτύριο...

Προσωπικά, διαβάζω με ενδιαφέρον μόνο τη Μαρίλλη Μαργωμένου (θυμάμαι που είχε γράψει και ένα σπαρταριστό κείμενο παλιά στο ΒΗΜΑ περί Derrida),το ένθετο Τέχνες-Γράμματα κάθε Κυριακή, καθώς και το Maison&Decoration και that's all (α, και την Ελένη Μπίστικα)...

Anonymous said...

Οι γαλάζιες σελίδες την Κυριακή όμως είναι must...

H Ξένια Κουναλάκη έχει σχέση με τον Κουναλάκη?

Anonymous said...

O Κασσίμης που "υπηρετεί" στο ΕΠΥΕΘΑ έχει σχέση με τον Κασσίμη που είναι τσατσόνι της Ντόρας και ανύπαρκτη προσωπικότητα χωρίς αυτήν, όπως πολύ σωστά του κατακεράυνωσε ο Δόκτωρ?

Ο Βλάχος, είναι επίθετο ή ιδιότητα?

Το ίδιο ερώτημα και για τον Αγοραστό.

Anonymous said...

Η μία είναι κόρη του (σίγουρα), ο άλλος είναι υιός (υποθέτω), οπότε ορθώς, πράγματι, ο φίλος μας ο Γιάννης κατακεραύνωσε τον μουσάτο πολιτευάμενο...

Anonymous said...

Καλά, και είχε το θράσος ο εν λόγω μουσάτος να το αρνηθεί στον αέρα?!!!
Αρνήθηκε τον ίδιο του το γιο!
Που πάμε ρε!
Τι'ν τούτοι ρεεε!

Anonymous said...

Α παιδιά δεν ξέρω ποιος αρνήθηκε και ποιός όχι. Δεν είδα το δελτίο. Μου είπαν όμως στο τηλέφωνο ότι ο Βλάχος αρνήθηκε. Λάθος;

Anonymous said...

Βλάχος αρνήθηκε
Κασσίμης αρνήθηκε, είπε ότι ο γιος του ειναι 16 ετών, έπεσαν και εκατέρωθεν βαριές κουβέντες και χαρακτηρισμοί. Θα γίνουν και αγωγές.
Αυτά
Τον Γιομπαζολιά δεν τον είδα και πολύ ευτυχισμένο με όλα αυτά, αναμένεται χέσιμο στο αγόρι μας.
Περιμένω πληροφορίες από Reporter X και τα λοιπά λαγωνικά του μπλογκ.

Anonymous said...

Οπως ακριβώς την περιγράφεις είναι κ. Βαψομαλλιά, πολύ φοβούμαι ότι ο Κασιμάτης, αν τελικώς πάει, θα μαραζώσει σε αυτήν την αρσακειακή ατμόσφαιρα που αποπνέει η Καθημερινή. Να ομολογήσω πάντως ότι διαβάζω τον Γιανναρά (από διαστροφή).

Anonymous said...

Για τον Παπαχελά διευθυντή της Καθημερινής τι έχεις να πεις.
Αλλαντάλλων επιλογή δεν είναι?

Εγώ πάντως προκειμένου να αναδειχτεί η δυνάμική που πράγματι έχει η εφημερίδα αυτή θα έβαζα διευθυντή τον -κρατηθειτε- Τσαγκαρουσιάνο.
Ναι τον Τσαγκαρουσιάνο, οι εποχές απαιτούν δημιουργικές λύσεις.

Anonymous said...

Εγώ πάλι νομίζω ότι καλός θα ήταν ο παπαγιάννης. Θα έδινε τέμπο και ζωντάνια.

Anonymous said...

O Κασσίμης που "υπηρετεί" στο ΕΠΥΕΘΑ έχει σχέση με τον Κασσίμη που είναι τσατσόνι της Ντόρας και ανύπαρκτη προσωπικότητα χωρίς αυτήν, όπως πολύ σωστά του κατακεράυνωσε ο Δόκτωρ?

-----------------------------

Γιάννη αγόρι μου, καρφώνεσαι.

ΥΓ Είναι "τον" κατακεραύνωσε και όχι "του"

Anonymous said...

Nai. Kai me arxisintakti ton Kapsampeli.

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης δημοσιογραφικά είναι άρτιος, και θα μπορούσε να είναι διευθυντής σε οποιαδήποτε αθηναική εφημερίδα. Και αυτό λέει πολλά για τις αθηναικές εφημερίδες.
Τηρώ μια επιφύλαξη για τις managerial ικανότητες του και τη διαχείριση του προσωπικού, μιας και η ιστορία του έχει δείξει ότι από δω το φέρνει απο κει το φέρνει πάντα πλακώνεται με τους συνεργάτες του... Πρέπει να δουλέψει λίγο σε αυτό νομίζω.

Anonymous said...

Πιστεύω ότι και ο ανώνυμος 2,36 είναι ο παπαγιάννης.
Μάλιστα η σωστή παπαγιάνειος εκφορά είναι τεbo και ζωντάνια

Anonymous said...

Ο Κασιμάτης, εάν τελικά έχει πρόβλημα και φύγει από το ΒΗΜΑ, νομίζω ότι μόνο στην Ελευθεροτυπία θα μπορούσε να επιστρέψει, εκεί που ήταν και παλιά, αν και εκεί βέβαια υπάρχει η γνωστή αριστερίλα των Ιών και των άλλων και οι εθνικιστικές μερακλίδικες υστερίες των Τριάντηδων (είναι ακόμη αυτός εκεί; ιδέα δεν έχω).

Anonymous said...

Στην Ελευθεροτυπία ο Κασιμάτης?!
Τι άλλο θα ακούσουμε απόψε. Μεγάλη πράγματι η σημερινή νύχτα.
Ξεφτίλα ωστόσο, με τους Ιούς τους Στάθηδες τους Καιρούς τους Σήφηδες Πολυμίληδες και τους Φαντάρους που πας! Αντίο ζωή που λένε

Anonymous said...

Εμένα μου αρέσει ο Σήφης Πολυμίλης..

Ioanna said...

ΗΡΘΑ Κ ΕΓΩ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΩΡΑ!!ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ!ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

nikfrag said...

περαστικα σου κουκλα...
εβλεπα λοιπον εχθες μια ταινια, βρε ποιον μου θυμιζει, ποιον μου θυμιζει...
http://www.collider.com/uploads/imageGallery/Saturday_Night_Fever_DVD/saturday_night_fever_30th_anniversary_collector_s_edition_dvd__large_.jpg

Anonymous said...

Και γιατί να μη δημοσιευθούν; Έτσι αποδεικνύεται η εγκυρότητα του ρεπορτάζ, μια και όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα.

Ioanna said...

xaxaxxxa ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΕΚΕΙ Ο ΤΑΔΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Η' ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΕΙΧΕ??ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.

Anonymous said...

Μ'αρέσει πολύ ο Παπαγιάννης, γιατί καλύτερος είναι ο Χατζηνικολάου; Είναι πολυ δουλευταράς και το παλεύει, του αρέσει πολύ η δουλειά του. Μπράβο του. Θα κάνει εκπομπή με τη Βάνα Μπάρμπα;

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης εκτός από δουλευταράς είναι πολλά άλλα σε -αράς (πραγματικά και κατά φαντασίαν) εκ των οποίων αν ελάττωνε λίγο το κωλοπαιδαράς θα έκανε μεγάλο καλό στον εαυτό του. Αν συνεχίσει έτσι δεν τον βλέπω καθόλου καλά.

Anonymous said...

Τι γίνεται εδώ πέρα; Πριν από λίγο βγήκε η Βάνα Μπάρμπα στο ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ του ΑΛΦΑ και είπε ότι αύριο μετά το Αποκαλυπτικό Δελτίο ξεκινάει εκπομπή με τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ. Ξέρει κανείς τίποτα;

Anonymous said...

KAΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΙΠΕ Η ΜΠΑΡΜΠΑ. ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

Anonymous said...

O κ. Γρηγορογαμούλης πάλι μαμάει την Μαριλένα Μπαζίδου στην φαντασία του πάντα όμως για να μην ξεχνιόμαστε....κατά τα άλλα είναι ένας σοβαρός πολιτικός συντάκτης πιστός στις αξίες της οικογένειας..Γρηγορογαμούλη μου ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται!!!!

Anonymous said...

Ο κ. Παπαγιάννης θαυμάζει πολύ την κ. Μπάρμπα, καθώς και την γαλανομάτα μελαχροινή βοηθό της δεσποινίδα Μαριλένα. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού κ. Βρυώνης... θαυμάζει πολύ την κυρία Μπάρμπα και της έχει μεγάλη... αδυναμία. Της ξαναείχε... αδυναμία και κατά το παρελθόν. Άλλωστε το πρόσωπό της κοσμεί την διαφημιστική ταμπέλα του καναλιού (του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο βασιλιά της ταμπέλας κύριος Ομέρ). Η κ. Μπάρμπα έχει συμφωνήσει να είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ (ίσως στη Β Πειραιώς, δεν παίρνω όμως και όρκο). Η κοινή εκπομπή με τον κ. Παπαγιάννη θα της προσδώσει αίγλη και πολιτικότητα (που λέει ο λόγος), ώστε να αποκτήσει μια στοιχειώδη πολιτική παρέμβαση και να ενισχύσει τη θέση της για να βγεί βουλευτής. Επιπλέον, εάν υπάρξει πρόβλημα με τους περιορισμούς της εκλογικής νομοθεσίας, θα μπορεί να εμφανίζεται στην εκπομπή ως καλεσμένη του κ. Παπαγιάννη και έτσι να έχει την προβολή (που λέει ο λόγος) ξεπερνώντας τα ενδεχόμενα εμπόδια της νομοθεσίας. Η Βάνα Μπάρμα βουλευτής. Αυτό τα λέει όλα για το τι σημαίνει κοινοβουλευτισμός και γενικότερα πολιτική ζωή στις μέρες μες. Όσοι σκεφτόμαστε να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ (και τα υπόλοιπα) κόμματα καλύτερα να το ξανασκεφτούμε.

Ο κ. Κασιμάτης δεν ξέρω αν έχει πρόβλημα επιστροφής στην Εευθεροτυπία. Σίγουρα το κυρίαρχο κλίμα στην εφημερίδα δεν φαίνεται να τον σηκώνει. Όμως, με τα χάλια που έχει η εφημερίδα πια και την δραματική πτώση της κυκλοφορίας της χρειάζεται σημαντική αναέωση. Ο κ. Κασιμάτης (ο οποίος, για όσους δεν γνωρίζουν, αφού ολοκλήρωσε σπουδές στην ΑΣΟΕΕ, κατευθύνθηκε προς τη νεφοσκεπή Scotland για σπουδές γλωσσολογίας, αλλά στην πραγματικότητα επιθυμούσε να γίνει στρατιωτικός, γνωρίζοντας ταυτόχρονα άριστα τα θέματα στρατιωτικής ιστορίας) εκτιμά τον κ. Σ. Πολυμίλη (για τους άλλους δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά), ενώ από την μεριά της Καθημερινής συνδέεται με αισθήματα αμοιβαίας εκτίμησης, συμπάθειας και, γιατί όχι, φιλίας, με τον κ. Πάσχο ("Πάχοντα", όπως τον ονομάζει) Μανδραβέλη, το παιδί από την Κοζάνη και γκουρού (όπως τουλάχιστον ο ίδιος πιστεύει) του φιλελευθερισμού εν Ελλάδι.

Anonymous said...

Ναι, αλλά reporter X, γιατί έφυγε ο Κασιμάτης από το Βήμα;

Anonymous said...

Ήθελα να πω "Πάσχοντα" Mανδραβέλη.

Επίσης να προσθέσω ότι η Βάνα Μπάρμπα έχει πολύ άσχημα πόδια. Τα δάχτυλά της είναι κάπως στραβά και αντιερωτικά.

Τέλος, ο ιδιοκτήτης του Jimmy's Γιάννης έχει δεχτεί διαμαρτυρίες από επώνυμους θαμώνες για την (κακή και επιπόλαια) συνήθεια του κ. Παπαγιάννη να τραβάει φωτογραφίες με το κινητό του πελάτες του καταστήματος. Αλλά πώς να αντιδράσει, όταν θαυμάζει πολύ τον αποκαλυπτικό δημοσιογράφο;

Anonymous said...

Δεν γνωρίζω αν έχει φύγει ή υπάρχουν τα γνωστά (μικρο)προβλήματα που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί στις σχέσεις του δημοσιογράφου με την εφημερίδα. Βρίσκομαι εκτός κέντρου κάποιες μέρες και δεν έχω πληροφορηθεί. Την αμοιβή του πάντως ο ίδιος την έκρινε ως αρκετά χαμηλή σε σχέση με την ποιότητα της δουλειάς του (ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον καλύτερο δημοσιογράφο της γραπτής, τουλάχιστον, δημοσιογραφίας, που έδινε μεγάλη ζωντάνια και παρεμβατικότητα στην εφημερίδα). Ο (λάτρης της όπερας) Κοσμάς Βίδος δεν μπορεί να γράψει στο ίδιο στυλ και κακώς κάνει και δέχεται να λειτουργεί ως αναπληρωτής ενός δημοσιογράφου που δεν μπορεί να αναπληρωθεί. Πάντως, είναι βέβαιο ότι του είχαν κάνει πρόταση μετεγγραφής από το μαγαζί της Γιάννας για να πάει τόσο στον Ε.Τ. όσο και στον City fm (μαζί με τον Ηλία Κανέλλη) και είχε αρνηθεί. Η εξέλιξη του Γιώργου Λακόπουλου, που απογοητευμένος από τις προοπτικές του στο ΒΗΜΑ, ακολούθησε την συγκεκριμένη πορεία, φαίνεται να δικαιώνει την τότε απόφαση Κασιμάτη. Να θυμίσουμε ότι η Γιάννα είχε πάρει μετεγγραφη και την εξαιρετική σκιτσογράφο του κ. Κασιμάτη, την κ. Ξένου (μάλλον την καλύτερη που υπάρχει στο είδος της στην Ελλάδα), αλλά ο ίδιος τελικά δεν ακολούθησε. Ίσως να συμπλήρωνα στα παραπάνω, ότι ο κ. Κασιμάτης αν και επιθυμούσε καριέρα στρατιωτικού (δεν είναι αστείο, όσο και αν ακούγεται έτσι), δεν την ακολούθησε λόγω προβλήματος μυωπίας (αν δεν κάνω λάθος).

Anonymous said...

WHO IS PAPPAGIANNHS ????
ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥΣ.

Anonymous said...

o σ.κασιματης οφελιμο θα ητο να φυγει απο την χωρα ,ισως και απο την ζωη.ετσι και αλλιως το μονο που υπαρχει ειναι ως 80 κιλα ρυπανσης της γης.

Anonymous said...

πο πο θυμωσε η ελλιτσα στον παπατζον γιατι λεει υποτιθεται εφαγε βρομοξυλο απο τον δικο της.και το παιζει στο μοτιβο αιμιλιε προσκυνα για να μην πεσει μπαγιοκο απο την μασονικη των δικαστριων.καλα γιατι χαλιεται?το τραβαει και γουσταρει η θελει ρεβενιου στριμ για τον μεγαλο.και καβα ο δικος σου?τι τραβαμε και εμεις οι πλουσιοι απο την κριση της καμορα διεθνους των τραπεζιτων.ουτε η διεθνης των κομουνιων να ηταν και η κομιντερν.

Anonymous said...

giati to vima den proteinei ston papagianni na grafei tin pandora;

Anonymous said...

Μην έχετε τον Παπαγιάννη (δημοσιογράφος είναι φίλε, εσύ που ρωτάς) για κανένα κορόιδο. Με τους κανόνες του παιχνιδιού παίζει. Και για τον Λάλα που δεν τυπώνει φύλλα μην ανησυχείτε. Το ξέρει και ρίχνει και τις μπηχτές του. Άλλο αυτό που είναι και άλλο αυτό που φαίνεται.

Anonymous said...

και το κοριτσάκι με τα απωθημένα που γράφει μαλακίες ανωνύμως να ηρεμήσει. Έρχεται καταιγίδα.

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης είναι πανέξυπνος. Ξέρει τι κάνει. Δεν ακούς Real fm κάνει εξαιρετική εκπομπή 4 ώρες παρακαλώ, και είναι πολύ επιτυχημένος. Απλά είναι σε πολλά ΜΜΕ και τον βαράνε όλοι.

Anonymous said...

http://www.otenet.gr/hd/announcement_240309.htm μια χρησιμη ανακοινωση για τους συνδρομητες οτενετ.αλλα βλεπουμε και το εξης.η επισημη ανακοινωση ειναι στα ελληνικα.υπαρχει επισης στη συνεχεια και σε μια νεα γλωσσα τα...γραικοελληνικα[greeklish]!!προφανως εκτος απο τους ελληνες χρηστες ηθελαν να πληροφορησουν και τους χρηστες μιας απροσδιοριστης χωρας.παντως ουτε τους ελληνες που ενημερωθηκαν παραπανω ουτε τους ξενους που εμειναν στο σκοταδι!!!οταν o σουρεαλισμος χτυπαει κοκκινο!!!!εκτος και εαν σκοπουν να λατινοποιησουν ημιεπισημα την ελληνικη αλφαβητο..[ρε μπας και το εγραψε η αννουλα μπιλντερμεργκ;]

Anonymous said...

4.52 irthe irthe .ante na gemisoun oi tamieytires tis eydap!

Anonymous said...

Πολύ γραφικός πάντως ο Παπαγιάννης και η δημοσιογραφία του κώλου που ονομάζεται "δημοσιογραφία της blogόσφαιρας" (μή χέσω...). Δίνει συνέντευξη σε άλλο blog και κάνει και τον δάσκαλο. Δίνει οδηγίες σε άλλο blog πως να κάνουν σωστή δημοσιογραφία κουνώντας και το δάχτυλο. Χρειάζεστε αυτό, κάντε εκείνο κλπ.Μιλάμε για 'πολύ γέλιο'. Δεν κοιτάει που τώρα βγήκε από το αυγό να μάθει να κάνει σωστά τη δουλειά του που πέφτει από τη μια γκάφα στην άλλη, θεωρεί και τον εαυτό του ικανό να δίνει συμβουλές. Αν μετρήσουμε τις δημοσιογραφικές μόνο γκάφες (να μην πούμε για άλλες) που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό, δεν τον ξεπλένει ο Νιαγάρας. Και όμως. Κάνει και τον δάσκαλο. Ρε Παπαγιάννη, σαν να έχεις ξεφύγει μου φαίνεται. Πρόσεχε γιατί κοντεύουν να σε ξεζουμίσουν τα αφεντικά σου και έρχεται η ώρα που θα σε πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα. Να δω που θα βρίσκεις δουλειά μετά.

Anonymous said...

Στη δημοσιογραφία πάμε για εξαχρείωση. Από τους νταβατζήδες του παραδοσιακού τύπου, στους αγράμματους καραγκιόζηδες ερασιτέχνες-ψώνια του διαδικτύου που την έχουν δει δημοσιογράφοι μέσα στην ασχετοσύνη τους και το δήθεν απελευθερωτικό, από τα χνούδια της "παλιάς" δημοσιογραφίας, παραλήρημα. Αν είναι να επιλέξω από τα τρωκτικά, τους Παπαγιάννηδες, τα πρες τζι αρ και τα πορτοκάλια, χίλιες φορές τα ΝΕΑ με τον Παντελή Καψή και η Ελευθεροτυπία με τον Βλαστάρη. Τα βλαμμένα αυτά παιδάκια της διαδικτυακής δημοσιογραφίας, τα εντελώς αγράμματα και παντελώς αστοιχείωτα, εδώ το όνομά τους δεν ξέρουν να γράψουν, τί δημοσιογραφία να κάνουν οι κακομοίρηδες; Μικροκουτσομπολιό του χειρίστου είδους κάνουν, υποτακτικοί απέναντι στην εξουσία είναι (δείτε τους πως έτρεξαν σαν σκυλάκια, όταν τους κάλεσαν για συναντήσεις οι πολιτικοί), δεν μπορούν να ξεστραβώσουν τους εαυτούς τους...πώς άραγε θα ξεστραβώσουν τους άλλους;; Δημοσιογραφία σημαίνει έρευνα, πληροφορία και κριτική ανάλυση. Τί απ'όλα αυτά μπορούν να κάνουν οι κατά φαντασίαν Λαμπράκηδες του διαδικτύου; Εδώ κι αν μιλάμε για πολλά, πάρα πολλά, γέλια.

Anonymous said...

O PLUTO ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΝ ΤΑΝ ΠΛΑΝ;

Anonymous said...

Οχι ότι παλίοτερα ήταν καλύτερη η δημοσιογραφία, τα ελληνικά απλώς ήταν (λίγο) καλύτερα, ποιός ξαχνάει τα παιχνίδια του ΔΟΛ, τον Καψή πατέρα και τα νεράκια του (του Καματερού), την Αυριανή με τον αέρα δημοκρατίας της όπως τουλάχιστον την αντιλαμβανόταν ο Παπανδρέου πατήρ και ένα σωρό άλλες ομορφιές. Το πρόβλημα (όπως και με την πολιτική τάξη) είναι κατά την γνώμη μου δομικό, η έλλειψη 'σχολών' (και της συνεπακόλουθης κουλτούρας) στους δύο κλάδυς αντιστοίχως οδηγεί τον κάθε Αρη, Βάνα, Γιάννη, Νίκο κοκ στους κόλπους κομμάτων ή μμε με τα γνωστά γελοία σε βαθμό κατάθλιψης αποτελέσματα.

Anonymous said...

Aγαπητέ Marwood,

Ποιόν Paulus εννοείς? Τον γνωστό στρατηγό της 6ης στρατιάς που αποδεκατίστικε στο Στάλινγκράντ?

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον μια περαιτέρω ανάλυση αυτού του επιχειρήματος, αν και νομίζω ότι κάπως θα καταλήξει στα πασοκικά, και καλά σοσιαλιτικά, περί την Τέχνη καραγκιοζιλίκια της δεκαετίας του '80, ή όχι?

Το πρήξιμο των γεννετήσιων αδένων μας με την 'Ώρα της Γης' απ'το γνωστό, δήθεν μου και εναλλακτικό, τηλεοπτικό δίαυλο του Φαλήρου, πως το αξιολογείται μάγκες?

Ευχαριστώ...

Anonymous said...

Κε Σούφρα, θα συμφωνούσα μαζί σου, εάν οι κατά φαντασίαν δημοσιογράφοι και στην πραγματικότητα δημοσιογραφίσκοι της "μπλογκόσφαιρας" (εδώ δεν γελάμε, ξερνάμε) μπορούσαν να φέρουν κάτι νέο, κάτι διαφορετικό από τα ΝΕΑ των Καψήδων, την Ελευθεροτυπία των Καρελιάδων και την Αυριανή των Κουρήδων. Δυστυχώς όμως, όπως φαντάζομαι ότι θα συμφωνείς, και τα "νέα μέσα" κυριαρχούνται από τις απομιμήσεις όλων αυτών των "παλιών" που καταδικάζεις (και καταδικάζουν). Αρκεί να δει κανείς τί κυριαρχεί στο διαδίκτυο, τί κατηγορίας είναι τα πιο δημοφιλή blogs (κατά κανόνα) και όχι αν μέσα στην κυρίαρχη σκαρταδούρα και τον πληθωρισμό απόψεων υπάρχουν νησίδες εναλλακτικής προσέγγισης, ποιότητας, κριτικής σκέψης κλπ. Κάθε νέο μέσο καταλήγει δυστυχώς να αντανακλά τον μέσο όρο του κοινού και το κοινό είναι αυτό που είναι και ξέρουμε καλά τις προδιαγραφές του. Τα "νέα μέσα" θέλω να πω δεν έχουν δείξει καμιά δυνατότητα να μεταβάλουν προς το καλύτερο την ενημέρωση / κριτική και τον σχολιασμό. Οι νησίδες ποιότητας που ασφαλώς υπάρχουν λειτουργούν δυστυχώς εκτονωτικά και δεν έχουν δείξει να μπορούν να επηρεάσουν. Η κυρίαρχη αντίληψη των "νέων μέσων" είναι η αντίληψη των πρεςτζιαρ-άδων, των κουρδιστών και των Παπαγιάννηδων, δηλ. αυριανισμός σε σελοφάν της εποχής, "μοδέρνο".

Anonymous said...

Ελληνέζε

Οι ελληνικές παραγωγές του δήθεν εναλλακτικού διαύλου είναι της πλάκας. Ολίγην (ή και πολύ) από την οικολογία της ποδαρίλας και παιχνίδια εις βάρος διαφόρων και προς το συμφέρον των Κουβελοντοράκηδων. Όποιος έχει μάτια, βλέπει (οι ξένες παραγωγές βέβαια είναι μια άλλη υπόθεση).

Anonymous said...

Φίλε Ελληνέζε, απέφυγα να θίξω αυτές τις γελοιότητες χθες θεωρώντας τις προφανείς. Το πρώτο μπόι του Φαλήρου έχει βαλθεί ως νέος Κιμ Τζονγκ Ιλ (ή Αλ Γκόρ αν προτιμάτε) να μας εντάξει σε πρόγραμμα πράσινης γυμναστικής σε μία προφανή προσπάθεια καπελώματος του 'πράσινου' χώρου συντασσόμενος με το ρεύμα της εποχής (όπως έκανε ο Λαμπράκης πριν 15 χρόνια με τα ψηφιακά). Οταν με το καλό (που λέει ο λόγος) βγεί και ο Γιωργάκης με την πράσινη ανάπτυξή του, το "πράσσειν άλογα" θα είναι gross understatement.


Αγαπητέ reporter X δεν ισχυρίστηκα κάτι διαφορετικό, είπα ότι το snake oil που περνάει γιά δημοσιογραφία σήμερα έχει τις ρίζες του στο παρελθόν. Η σημερινή πολυφωνία ένεκα τεχνολογίας έχει ρίξει το επίπεδο ακόμα πιό χαμηλά καθώς ο κάθε παπάρας ανοίγει ένα μπλογκ και φαντασιώνεται ότι παρεμβαίνει. Το παρόν μπλογκ αποτελεί φαεινή εξαίρεση κατά την γνώμη μου καθώς παρεμβαίνει πολύ πιό ουσιαστικά χωρίς να είναι (ευτυχώς) δημοσιογραφικό, ακολουθώντας την λαμπρή παράδοση του Private Eye (και ας με πουν ευρωλιγούρη, χέστηκα).

Να διευκρινίσω εδώ ότι οι σχολές που εννούσα στο προηγούμενο σχόλιο δεν είναι οι σχολές που φοίτησε ένας Θοδωρής Ρουσόπουλος και πληροφορούμαι και η λατρεμένη μας Ιωάννα στην οποία εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία.

Marwood said...

Οταν ακούω για οικολογία, τραβάω το όπλο μου. Δεν ξέρω γιατί, είναι αυθόρμητο. Δεχτείτε το όπως είναι και αξιολογείστε το.

Οι δε ειδήσεις του σκάι είναι οι χειρότερες, οι ίδιοι πάντως νομίζουν ότι είναι οι καλύτερες και οι ποιοτικότερες. Μόνο που μας τα έχουν πρήξει με τα ναυπηγεία του Μαρκόπουλου (ή μήπως λατομεία, ούτε που έχω καταλάβει), τα λέει όλα. Κανονικά, χωρίς πλάκα, έπρεπε να έχει επέμβει το ΕΣΡ, τι εμπάθεια είναι αυτή, σώνει και καλά να κλείσουν την επιχείρηση του ανθρώπου, ό,τι και να'χει κάνει λάθος, δεν αξίζει τέτοιο διασυρμό, ποιός είναι τέλος πάντων, ο Μένγκελε?

Και λέγοντας Μένγκελε, φτάνουμε και στο αναπόφευκτο θέμα : Τι συνέβη τελικά στο Στάλινγκραντ? το οποίο κατά τον Βάρσο θα μπορούσε να επαναδιατυπωθεί : Τι πήγε στραβά στο Στάλινγκραντ?
Ο,τι και να΄γινε πάντως, μου φαίνεται εμένα ότι ήταν το νέο Μαντζικερτ (από την ανάποδη?), που σημαίνει ότι τα περισσότερα από αυτά που ακολούθησαν έκτοτε ,έχουν σχέση με το αποτέλεσμα τότε.

Μπορεί να λέω και μπούρδες βέβαια αλλά δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Anonymous said...

Ο Α. Σαμαράς προτίμησε από το "είμαι παρόν" του Γ. Σουφλιά να δηλώσει ότι "είμαι με τον Καραμανλή"!

Φαντάσου να μην ήταν και Δόχτωρ δηλαδής

Anonymous said...

Οπότε αφού απορρίπτουμε την ελληνική έκδοση της οικολογίας, ας συνεχίσουμε να πετάμε τα σκουπίδια μας όπου βρούμε, καθώς και τα αποτσίγαρα στα δάση..
Ωραίοι οι μάγκες του blogging. Από τον καναπέ μου κρίνω τους πάντες. Κλασσικοί ελληναράδες..
Τουλάχιστον έγιναν και δενδροφυτεύσεις από αυτούς που τόσο βρίζετε. Αλλά μάλλον δεν θα το πήρατε είδηση. Θα ήσασταν απασχολημένοι να κρίνετε, ως συνήθως, τους άλλους, από την ευκολία του σπιτιού σας

Anonymous said...

O Δοκτωρ είπε:
Η 25η Μαρτίου είναι μεγάλη ημέρα σε παλιγγενεσιακό επίπεδο.
Η παρέλαση έδωσε τα σημειολογικά της φώτα.

Anonymous said...

9.50 με συγχωρείς αλλά μου φαίνεται αρκετά αφελής η άποψή σου. Ποιό είναι το κίνητρο για τις δενδροφυτεύσεις και για όλα αυτα΄ τα οικολογικά; Αναρωτήσου και απάντησε. Από εκεί και πέρα, εκ του αποτελέσματος κάτι παράγεται έτσι, και μέχρις εκεί ΟΚ. Αλλά μην κάνουμε και τον Αλαφούζο τον Άγιο Βασίλη της οικολογίας... Ως προς τα κίνητρα, μιλάμε για κολπάκια "εταιρικής κοινωνικής ευθύνης" για να τσιμπάνε οι μαλάκες. Αν είσαι ευαίσθητος, να είσαι ευαίσθητος στην κυρίως δουλειά σου που είναι η ενημέρωση και όχι στις γραφικές δενδροφυτεύσεις. Άρα να σταματήσει ο Αλαφoύζος να κάνει τον καουμπόυ εκτελώντας συμβόλαια με εμπάθεια, και να κοιτάξει την ενημέρωση. Δεν θέλω να σε προσβάλω ούτε να σου κάνω τον έξυπνο, αλλά είναι κρίμα να τσιμπάς με τα προγραμματάκια επικοινωνίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του κάθε επιχειρηματία. Διάβασε, αν δεν γνωρίζεις, την άποψη του Friedman για το corporate social responsibility (μια σοβαρή και νηφάλια φωνή μέσα σε αυτόν τον ωκεανό της ανοησίας και της ψευδοευαισθησίας) και δες ότι η κυρίως κοινωνική ευθύνη του επιχειρηματία είναι να δίνει καλά προϊόντα στους πελάτες του. Δηλ. στην περίπτωση Αλαφούζου, όχι δέντρα που κάνουν ντόρο (και εκπίπτουν από την εφορία), αλλά αμερόληπτη ενημέρωση χωρίς τις γνωστές κακίες και εμπάθειές του.

ΥΓ. Το να είναι κανείς τόσο βέβαιος και επιθετικός, όωπς εσύ, για θέματα που δεν ξέρει, είναι μια από τις βασικές παθογένειες της "ελληναρίας", την οποία, κατά τα άλλα, επικρίνεις.

Anonymous said...

Δόχτωρας είναι, ότι θέλει μπορεί να λέει.

Anonymous said...

Εντυπωσιακό και πολιτικά αναλύσιμο είπε ο Δόκτωρ.
Μήπως είναι σωστό όμως αυτό; έχω αρχίσει να τα συνηθίζω

Anonymous said...

Ο ΣΚΑΙ έχει καταφέρει να κοινητοποιήσει και να δραστηριοποιήσει κόσμο, αυτό είναι αλήθεια ανώνυμε των 9.50 PM.

Εμένα προσωπικά μ'ενοχλεί μια υποβόσκουσα έπαρση, αλαζονεία και ελιτισμός στην συμπεριφορά των ανθρώπων αυτού του σταθμού.

Ειδικά για το 'μάντρα' του σταθμού, την 'κλιματική αλλαγή', πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να μην σπέρνουν πανικό και φόβο χωρίς λόγο.

Υπάρχουν και άλλες απόψεις για το τι μπορεί να την προκαλεί, η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη και, εν πάσει περιπτώσει, ο φόβος που προκαλείται εξ αφορμής αυτού του ζητήματος, είναι κακός σύμβουλος, αρκετά επικίνδυνος, εκ του πονηρού και μπορεί να είναι απλά το όχημα για να προωθηθούν περίεργες 'ατζέντες' τελικά. Εναλλακτική ενημέρωση υπάρχει στο διαδίκτυο, λίγο ψάξιμο θα σε διαφωτίσει Ανώνυμε...

Και κάτι ακόμα,την όλη φάση με τα μονοπύθμενα τη θυμάσαι? Μάντεψε ποιοί, όψιμως περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι εφοπλιστές-καναλάρχες, είχαν πιέσει τους έλληνες ευρωβουλευτές να την καταψηφίσουν.

Δεν θα δώσουμε και εύσημα στο Αλαφουζέικο για το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον, μην τρελαθούμε εντελώς...!

Anonymous said...

Αυτός που βλέπουμε τώρα είναι ο Αντι-Σπίνος; Καλά κρασά

Ioanna said...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΗΧΤΕΣ Κ ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΠΙΑ.ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ!ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ Κ ΔΕΝ ΣΕ ΒΡΙΖΩ ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...ΞΕΡΕΙΣ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ!

Anonymous said...

Οι κ.κ. reporter και ΕΛληνέζος με κάλυψαν απόλυτα. Περαιτέρω, ας αναλογιστούν οι καλοπροαίρετοι (αλλά αφελείς) δενδροφυτευτές, συλλέκται απορριμμάτων κλπ αν ζουν σε συντεταγμένη πολιτεία και ποιός έχει την ευθύνη της μέριμνας αυτών των όντως σημαντικών θεμάτων, η προαναφερθείσα πολιτεία ή κάποιος επιχειρηματίας (με πολυεπίπεδο αζημίωτο), υπάλληλοι (και μάλιστα άμισθοι) του οποίου καθίστανται με την αφελή στάση τους. Οσα δε είπε ο Ελληνέζος περί διπλοπύθμενων (περί τανκερς ο λόγος μετά το ναυάγιο του Prestige το 2002 στην Ισπανία και την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε) είναι σωστά. Εν ολίγοις, λίγη ελληνική κουτοπονηριά δεν βλάπτει στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Δεν συμφωνώ με την άποψη του 9:50 περί ελλήνων μπλογκερς, οι τελευταίοι δίνουν δυναμικά το παρόν σε θέματα οικολογίας/οικοχονδρίας όπως η περιβόητη (και ευτυχώς) βουβή συγκέντρωση με τα μαύρα το καλοκαίρι του 2007 μετά τις πυρκαϊές, εκδήλωση που πανθομολογουμένως ήταν γροθιά στα σπλάχνα του συστήματος.

Anonymous said...

το "παρών" εννούσα, το είπα παπαγιαννέικα.

Anonymous said...

10.51, ο Πάνος Ρεγούλης, ο φίλος του Κίμωνα, φαίνεται να είναι ο αντι-Σπίνος, με μπαλαντέρ τον Σαμοϊλη. Άλλωστε πίνει καφέ και με τον παρουσιαστή.

http://2.bp.blogspot.com/_f-3mDyreLdU/ScoYkfJgNOI/AAAAAAAARkc/os1PX8F4zEI/s1600-h/24032009456.jpg

Anonymous said...

O δόχτωρ πήρε την παρθενια της Βάνας.
A ρε τι ακούει ο ερμος ο Ζεππο Παπαδόπουλος

Anonymous said...

"Πρέπει να πω ότι όλα, σε επίπεδο μανατζάρισμα (sic), τα έχει αναλάβει η Βάνα", είπε πριν από λίγο ο Δόχτορας.

Anonymous said...

Μαλκο Λίνγκε ή Diabolik?

Anonymous said...

Βάνα μιλάς πολύ καλά ελληνικά, είπε
σε αντίθεση με μένα, σκέφτηκε

Anonymous said...

Πήρε Οσκαρ, είπε
Από πού? σκέφτηκε

Anonymous said...

Ο μελλοντικός Κώστας Χαρδαβέλας συνομιλεί με την μελλοντική Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Anonymous said...

Παραεκπομπή?

Anonymous said...

Ενδείξεις ότι πάμε προς το χειρότερο:

Πάνος Ρεγούλης στη θέση Αρη Σπίνου
Βίδος στη θέση Κασιμάτη
ΛΕΠΑ στη θέση Βοσκόπουλου
Καψαμπέλης στη θέση Christopher Lee
Τανια Ιακωβίδου στη θέση Δέσποινας Στυλιανοπούλου
Ψωμιάδης στη θέση Καζαντζίδη

Το φαινόμενο της ερημοποίησης μας απηλεί

Anonymous said...

Μέχρι και η σιτεμένη Βάνα άδειασε τον εραστή του μπουρναζίου.

Anonymous said...

Μέγαρα ή Λιγουριο;

Anonymous said...

Ο επιπόλαιος Παπαγιάννης δεν έχει καταλάβει ότι η Μπάρμπα δεν θέλει σεξιστικά αστειάκια. Η Μπάρμπα τον έκλασε (παραπάνω από δύο τρεις φορές), αλλά το παιδί με την μπριγιαντίνη δεν το κατάλαβε. Το ψάρωμα της Βάνας για το ποιο όνομα θα μπει πρώτο στους τίτλους της εκπομπής να το κατάλαβε; Μάλλον ναι, γιατί το χαμόγελο πάγωσε στο πρόσωπό του.

Anonymous said...

To ζευγάρι της χρονιάς revisited?

Anonymous said...

Σωστό. Με τον Παπαγιάννη στη θέση του Αιθίοπα (του φέρνει και λίγο).

Ioanna said...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟΥΛΗ ΠΟΥ ΜΕ ΛΕΕΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΑΝΩΝΥΜΑ!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!

http://www.youtube.com/watch?v=Zzzi3PaCliE

Anonymous said...

Είδατε με πόση αποστροφή η Μπάρμπα αρνήθηκε τα μπασίματα του μπριλκριμάκια; Το αποκορύφωμα ήταν εκεί που του αρνήθηκε το φιλί. Κόκκαλο ο βαλαωρίτης.

Anonymous said...

Ιωάννα είχες προειδοποιήσει τη Βάνα για τις σαχλές και λιγούρικες απόπειρες του κομφερανσιε;

Anonymous said...

Ο Παπ θα της προτείνει να πάνε για φαγητό αύριο, μετά το τέλος της εκπομπής, για να έχει να λέει την επομένη στη Βαλαωρίτου στον Μητσιά και στον Ναστούλη... Έχει φτιάξει ειδική κασέτα (στο αυτοκίνητό του έχει ακόμα κασετόφωνο) με ζωντανή εκπομπή του Μάριου Μπλάκμαν. Θα της λέει:Κυρία μουυυυυυυυυυυυ

Anonymous said...

8-track φαντάζομαι

Ioanna said...

ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΒΑΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ!Η ΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΡΟΜΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΙΩΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ!!ΧΑΧΧΧΑΧΑ

Anonymous said...

Ιωάννα, μετά από αυτή την πολλαπλή γείωση που έφαγε απόψε, αναρωτιέμαι πως θα την συναντήσει αύριο και πως θα κάνουν εκπομπή μαζί. Ρόμπα έγινε στον κόσμο απόψε. Θα έπρεπε να εύχεται να ανοίξει η γη να τον καταπιεί. Εκτός και αν είναι τελείως χοντρόπετσος βέβαια.

Anonymous said...

Ιωάννα γίνεσαι κουραστική. Σε συνδυασμό με τα άλλα χαρακτηριστικά σου δε σε κάνει ιδιαίτερα συμπαθή...

Anonymous said...

12:37, είναι δυνατόν ένας κάγκουρας του βεληνεκούς του βαλαωρίτη να μασήσει; εδώ έχει γίνει σφουγγαράκι γραμματοσήμων από το φτύσιμο και δεν καταλαβαίνει χριστό λέμε.

Anonymous said...

Παπατζων Καψαμπέλης και Ευαγγελατος

Ioanna said...

12.42 σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε....

Anonymous said...

Καψαμπέλης (σε εκδήλωση μπλογκερς).

Anonymous said...

Αν είναι δυνατόν, με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα..
Κύριε reporter x, από τα βάθη της καρδίας μου να σε πληροφορήσω ότι ποσώς με ενδιαφέρουν τα κόλπα περί "εταιρικής ευθύνης". Και ο διάολος να έκανε δενδροφύτευση, παλι μπράβο θα του λεγα από τη στιγμή που δεν κάνει κανείς άλλος. Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, που είναι ότι ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ δέντρα. Δε πα να χει κίνητρο την εφορία, το να πάει στον παράδεισο, ότι άλλο θες, δεν με νοιάζει. Αυτό που με νοιάζει είναι ένα: Το αποτέλεσμα. Το ότι η δουλειά του Αλαφούζου είναι η ενημέρωση, το ξέρω. Δεν ξέρω όμως και καμια εταιρία, που δουλειά της είναι η... δενδροφύτευση. Sorry, μάλλον ξέρω. Το κράτος. Το οποίο είναι ανύπαρκτο (όπως και σε όλους τους τομείς) και αν δεν το πάρουμε χαμπάρι κε Σούφρα, και δεν δραστηριοποιηθούμε οι πολίτες, δεν θα μείνει δέντρο για δέντρο.
Τέλος Ελληνέζε, καλά τα λες για την κλιματική αλλαγή. ΟΚ και γω μαζί σου ότι η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη. Τη φωτιά που έκαψε το σύμπαν πρόπερσι τη θυμάσαι; Η κλιματική αλλαγή μας μάρανε;
Αλλά αφήστε καλύτερα, προκειμένου να μη μας πούνε κορόϊδα και αφελείς οι "έξυπνοι" συμπολίτες μας, να αφήσουμε να μην μείνει τίποτα. Τί, να σας πώ ρε παιδιά.. Και μετά εγώ είμαι ο ελληνάρας.. Ωραία λογική..

Anonymous said...

Ασε μας μωρέ Ιωάννα, να τάλεγε καμμιά Βάνα αυτά ας πάει και το παλιάμπελο αλλά εσύ;

Anonymous said...

Ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Παπαμπριγιάννης βραβεύεται για την πλούσια προσφορά του στο δημοσιογραφικό λειτούργημα

ο ίδιος, όπως πάντα χαμογελαστός και φυσικά περήφανος για την υψηλή ποιότητα της δουλειάς του.

Εδώ πάλι ο κος Παπαμπριγιαννης λίγο μετά την βραδυνή του κατάκλιση

Ioanna said...

ΠΑΩ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΩ ΤΗΝ ΚΟΡΜΑΡΑ ΜΟΥ!ΣΑΣ ΦΙΛΩ! 1.33 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΑ ΜΑΡΙΑΝΤΑ!

Anonymous said...

Έτσι είναι οι κορμάρες; Χωρίς καμπύλες και θυληκότητα και με στριφνό ύφος;

Anonymous said...

O Καψαμπέλης είναι φάτσα που θα μπορούσε άνετα να παίζει τον υπηρέτη του Δράκουλα στις κλασσικές ταινίες της Hammer Films. Lost in Space φάτσα, με ημίτρελη ματιά.

Και τώρα που το σκέφτομαι ο Παπαγιάννης θα μπορούσε άνετα να παίζει το Δράκουλα...

Anonymous said...

Ιωάννα, αν ήμουν στην θέση σου:

α. θα κοιταζόμουν στον καθρέφτη (καλά)

β. θσ σκεφτόμουν (όσο είναι δυνατόν) πριν σχολιάσω (μία συμπαθής δευτεράντζα είναι πάντα προτιμώτερη από μία αντιπαθή και υστερική δευτεράντζα)

Με εκτίμηση

Ioanna said...

2.45 ΠΕΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ....ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΩΣ ΙΣΑ ΙΣΑ ΜΕ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΟΛΥ!!!ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑΝΤΖΑ ΑΣΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ...!!! ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!

Anonymous said...

Γιατί ο Θεόδωρος Πάγκαλος έκλεισε εξοργισμένος το τηλέφωνο στον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αποκαλώντας τον περιφρονητικά "τσικό";

Anonymous said...

Μου λένε ότι τη στάη τη μαύρισε στο ξύλο ο γουλανδρής γιατί επέμενε να βλέπουν συνέχεια παλιές εκπομπές με τον ελλήσποντο.

Είναι δυνατόν;

Anonymous said...

Νωρίτερα σήμερα στην Βαλαωρίτου.

Anonymous said...

Εξαιρετική photo. Είχα να φύγω σήμερα εκτός Αθηνών και έκατσα μόνο και μόνο για να απολαύσω το "Απόψε με τον Γιάννη και τη Βάνα" (για να δούμε, θα γίνει "Aπόψε με τη Βάνα και τον Γιάννη" όπως δήλωσε ότι επιθυμεί η κ. Μπάρμπα;).

Anonymous said...

Σουφραζέτα οι πληροφορίες μας συγκρούονται. Εγώ έμαθα ότι την ξυλοκόπησε επειδή του ζητούσε να βλέπουν συνέχεια παλαιές εκπομπές και δελτία του Παπαγιάννη, για να μάθει η Έλλη τα μυστικά της τέχνης της συνέντευξης.

Anonymous said...

"Πρέπει να το δεις σαν γυμναστική" της είπε ο Μπούκουρας...
Άκουγε για το πως κάνουν σεξ σήμερα οι νέοι, και της πετάχτηκαν τα μάτια έξω.
Πω, πω τι γίνεται!...
"Έχω χάσει επεισόδια" φώναξε.
"Εγώ για να κάνω σεξ"...Εδώ έκανε μια απαραίτητη διευκρίνηση, προφανώς για τον κύριο Στεφανίδη.
"Παλιά όταν ήμουν ελεύθερη", και συνέχισε. "Για να το κάνω πρέπει να...

είμαι φουλ ερωτευμένη. Τώρα άλλα βλέπω να γίνονται". Δεν κρατήθηκε ο ψυχολόγος Μπούκουρας και της το πέταξε.
"Τατιάνα, πρέπει να το δεις σαν γυμναστική"...

Για τον Στεφανίδη πάντως δεν είπε τίποτα.
Άρα να γυμνάζεται?...

Τι θέλει να πει το ποιητή;

Anonymous said...

Προς δρα Παπαγιάννη
Ενταύθα

Αγαπητέ δρα Παπαγιάννη,

Αποφασίστε παρακαλώ αν η ορθή γραφή της λέξεως "βύσμα" είναι με ιώτα ή με ύψιλον γιατί μας έχουν βγεί τα μάτια (της λέξεως "βλήμα" πάντως είναι με ήτα προς ενημέρωσίν σας).

Με εκτίμηση

Anonymous said...

H Ντόρα Μπακογιάννη συναντείτο;
Τι μας λές Δόκτωρ, πως το μιλάς το καθαρευουσιάνικο

Anonymous said...

Γερό στραπάτσο από τους τηλεθεατές. Η μια φάπα μετά την άλλη.

Anonymous said...

Η νύχτα δεν ξεκίνησε καλά για τον Παπαμπριγιάννη. Σκέψου τι θα ακολουθήσει αργότερα στην εκπομπή της Μπάρμπα.

Anonymous said...

Σφυροκόπημα.....

Anonymous said...

Δε μας λέτε κι εμάς τα τεκταινόμενα; Βαριέμαι να ανοίξω την τηλεόραση.

Anonymous said...

Τώρα που βλέπω στη φωτογραφία τον Καραχάλιο, φαίνεται όντως πολύ ταιριαστός με τη Ναταλι.

Anonymous said...

τα τεκταινόμενα είναι ότι οι τηλεθεατές στις τηλεφωνικές παρεμβάσεις τους εξευτέλισαν με αυστηρή κριτική και γερό μπινελίκωμα τον παπαγιάννη

Anonymous said...

Βασικά παίζει οι τηλεθεατές να έκοβαν κομματικό μεροκάματο.

Anonymous said...

Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΗΔΑΓΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΟΙ ...ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ...ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΕΝ.

Anonymous said...

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να διαβάζεις επικριτικά και πικρόχολα σχόλια πολλών χρηστών που αφιερώνουν το χρόνο τους προσπαθώντας να πείσουν πως δεν είναι αποτυχημένοι, πως δε ζηλεύουν την επιτυχημένη καριέρα ενός καλλιτέχνη , πως δε σρέφουν υην κουβέντα πολιτικά και πως δε βγάζουν κόμπλεξ κατωτερότητας μέσα από τα άστοχα και αποτυχημένα σχόλιά τους. Συνήθως κακοπροαίρετα και απαξιωτικά σχόλια προέρχονται από αποτυχημένους στη ζωή ανθρώπους που με υπέρμετρο κομπλεξισμό προσπαθούν να μειώσουν κάποιον άλλο δίχως να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν ορθά.

Τολης said...

μες στη μιζερια εισται ολοι

Α Ι Ν Τ Ε..

Δημήτρης Βαμβακίδης said...
This comment has been removed by the author.
«Oldest ‹Older   201 – 349 of 349   Newer› Newest»