Thursday, August 19, 2010

Tinto Brass: το βάψιμο ενός γλυκύτατου πορνογράφου

 

«Αίνιγμα το γυναικείο κορμί», θα αποφανθεί ο Ηλίας Πετρόπουλος στο βιβλίο του «Ελύτης, Μόραλης, Τσαρούχης». Ένα αίνιγμα που επιχείρησε να λύσει, δημιουργώντας σπουδαίες πορνογραφικές κινηματογραφικές εικόνες, ένας συμπαθέστατος μπουλούκος σκηνοθέτης, ο μεγάλος Tinto Brass.


Ο εξ Ιταλίας ορμώμενος σκηνοθέτης ήταν – και, εν πολλοίς, παραμένει – ένας μεγάλος παρεξηγημένος. Το έργο του, ευαίσθητο και ζωντανό, απλό και σύνθετο ταυτοχρόνως, παρεξηγήθηκε από τους περισσότερους· στην αρχή, με τις πρώτες του «καλλιτεχνικές» ταινίες, από το μεγάλο κοινό· εν συνεχεία, με την κατάκτηση της μαζικής αποδοχής, από τους «εστέτ διανοουμένους» - τους αρχικούς του groupies…


Ενστάλαξε πόνο πολύ τούτη η εξέλιξη στην ευαίσθητη καρδιά του ερωτύλου εικονοπλάστη. Και τι μ’αυτό; Εκείνος συνέχιζε να βαδίζει τον δρόμο τον καλό, τον δρόμο τον πορνογραφικό. Ο Tinto Brass αγάπησε παράφορα το θήλυ – ειδικότερα το γυναικείο κορμί. Και το τίμησε όσο λίγοι σε αυτόν τον πλανήτη. Ελάτρεψε, θα λέγαμε, με έναν τρόπο «ιπποτικό» το ασθενές φύλο. Η «μορφή» - η έλξη που ασκείται από την ιδιαιτερότητα της μορφής, για να μπούμε στο κλίμα του Πλατωνικού Φαίδρου – απησχόλησε έντονα τον ερωτομανή εικονοκλάστη του σινεμά. Από πολύ νέος, λοιπόν κατέστησε τη Γυναίκα επίκεντρο της προσοχής του.


Ποια γυναίκα όμως; Ο μεγάλος ιταλός πορνογράφος των εικόνων ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τη σύγχρονη γυναίκα της μόδας – τη «χειραφετημένη» γυναίκα της καριέρας, των γραφείων και των ωραρίων. Ούτε στιγμή δεν δελεάστηκε από την άνυδρη και μαραμένη γυναίκα του political correctness και των gender studies. Ανεζήτησε και λάτρεψε τη Γυναίκα στην αγνή, αυθεντική, προ-πτωτική μορφή της· τη γυναίκα που αναζητούσε παθιασμένα, αλλά και προσέφερε απλόχερα, τον σωματικό έρωτα και την απόλαυση· τη γυναίκα γυμνή, δοτική, θελκτική· τη γήινη γυναίκα· τη γυναίκα που γεύεται χωρίς τύψεις τη χαρά του έρωτα – ενός έρωτα σωματικού και αυθεντικού, χωρίς τις συνήθεις συναισθηματικές φιοριτούρες που αποτελούν τα παραφερνάλια της ηθικολογίας. Αυτή είναι η Γυναίκα με το Γάμα (γάμα!..) κεφαλαίο για τον μεγάλο πορνογραφικό σκηνοθέτη – και τη δείχνει στις ταινίες του χωρίς περιττούς δισταγμούς και κομπιάσματα.


Ο Tinto Brass ουδέποτε υπήρξε απλοϊκός, όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν διάφορες υστερικές, νευρασθενικές φεμινίστριες (πληροφορίες φέρουν την άλλοτε ηγετική μορφή του καθ’ ημάς φεμινισμού-σουφραζετισμού και της σοσιαλιστικής ΕΓΕΣ, Καλλιόπη Μπουρδάρα, διακοσίων περίπου κιλών στο βάρος, να επιθυμούσε να παραδώσει στην πυρά, σε δημόσια τελετή, τα αρνητικά των ανεβαστικών ταινιών του Brass. Οι ταινίες αυτές, όμως, δεν ήταν σουτιέν για να καούν…).


Αντιθέτως, οι ταινίες του, εξόν του πορνογραφικού στοιχείου, είχαν και βάθος πολύ. Όχι μόνον πορνογραφικός ερωτισμός, αλλά και ζήλια, πόθος, διεκδίκηση, αποτυχία, τρέλα αποτελούν τα συστατικά του Brassικού κόσμου – τα στοιχεία της πραγματικής ζωής εν τέλει, τα οποία προσέγγιζε με κατανόηση και μπόλικο χιούμορ ο ταλαντούχος και οξυνούστατος καλλιτέχνης. Επιπλέον, κατενόησε την ψυχανάλυση «λίαν δυνατά», όσο ολίγοι (και πάντως πολύ περισσότερο από κάποιους «πουρίστες» γραφικούς γαλλοτραφείς, όπως λ.χ. ο δικός μας, ο «λακανικός» Δημήτρις Βεργέτις – ναι, δεν είναι λάθος, το Δημήτρις με ιώτα, όπως το γράφει ο ίδιος ο ψυχαναλυτής Δημήτρις…). Εξ ου και οι άφθονοι «ελεύθεροι συνειρμοί» που χρησιμοποίησε αφειδώς στις ταινίες του ο πρωτοποριακός σκηνοθέτης του έρωτα.


Τα αριστουργήματα του πρωτομάστορα του ερωτισμού Tinto Brass (εκ των οποίων το πιο γνωστό υπήρξε ο «Καλιγούλας», που όμως, λόγω αυθαίρετων παρεμβάσεων στο μοντάζ του παραγωγού Bob Guccione, απεκήρυξε εν τέλει ο σκηνοθέτης) δεν θριάμβευσαν μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στην ημεδαπή. Την εποχή, δε, που στη χώρα μας ήταν εξαιρετικά δυσχερής, για αντικειμενικούς λόγους, η απόλαυση της πορνογραφίας οίκαδε, οι σινεμάδες Αθήνας και επαρχίας κλατάριζαν από το διψασμένο για ερωτικό θέαμα ελληνικό κοινό. Ο ηθοποιός, μάλιστα, Σ.Μ. μας περιέγραψε πώς, την δεκαετία του ’80, στο REX της Πανεπιστημίου (προτού ο Μαρασούλης το καταστήσει άντρο ελαφρολαϊκών καλλιτεχνικών θεαμάτων), είχε απολαύσει, και με το παραπάνω, την έξοχη ταινία του Tinto Brass, «Το Κλειδί» (και δική μας αγαπημένη ταινία, με την σούπερ ερωτική και χυμώδη Stefania Sandrelli – και όχι «σαμπρέλι», σαν κάποιες φεμινίστριες – στον πρωταγωνιστικό ρόλο). Είχε, δε, δημιουργήσει στον εκλεκτό ηθοποιό μας τέτοια απόλαυση το λαχταριστό οφθαλμόλουτρο εκείνο το απόγευμα, ώστε, μέσω παλινδρομικών κινήσεων και δια της τριβής, ρεύσις παχυρρεύστου γαλακτώδους υγρού κηλίδωσε – ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτα – την πλάτη του μπροστινού καφέ καθίσματος… Πόσο θα απελάμβανε την εικόνα αυτή ο ίδιος ο σκηνοθέτης, που παρήγαγε πραγματική τέχνη με στόχο τις ρεύσεις και τις εκκρίσεις…


Ο ερωτύλος αυτός παππούς της πορνογραφίας, ο ρέκτης των αδένων και των εκκρίσεων, υπήρξε κατά βάσιν ένας λαϊκός καλλιτέχνης (με την ορθή, αυθεντική έννοια του όρου). Δεν επιθύμησε άλλο τι παρά, μέσω της απεικονίσεως και αποθεώσεως του γυναικείου κορμιού και της ερωτοπραξίας, την προσφορά ανυπολόγιστης χαράς και αγαλλίασης στον κοσμάκη, επικεντρώνοντας σε γάμπες, στήθη, αιδοία και οπίσθια, σε γυναίκες γήινες και θελκτικές, σε γυναίκες καλοφτιαγμένες και καλαφατισμένες.


Ο Tinto Brass αγάπησε παράφορα τη γυναίκα – με τον τρόπο τον ενδεδειγμένο, με τον τρόπο τον σωστό. Αλλά, μέσα από τη γυναίκα, αγάπησε τη ζωή στο σύνολό της. Έτσι, ο ερωτικός σκηνοθέτης ερωτοτροπεί, τρώει, πίνει και καπνίζει (πούρα, αλλά όχι με το στυλ των γνωστών τζιτζιφιόγκων του σήμερα) κατά βούληση, εκνευρίζοντας, μέχρι αποπληξίας, τους (και τις) φρουρούς της ηθικής, του φεμινισμού και του υγιεινισμού – των εκπροσώπων του ολοκληρωτισμού της εποχής.


Η «προγαστορική» και λίαν συμπαθής φιγούρα του γλυκυτάτου αυτού παππούλη συμπληρώνεται και από τα βαμμένα μαλλιά. Μπορείς, όμως, να είσαι αυστηρός για το θέμα αυτό απέναντι σε έναν τέτοιο γιγαντιαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη, με τέτοια απροσμέτρητη προσφορά σε τέχνη και ζωή – απέναντι σε έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο, που ευθύνεται για την έκκριση τόσων τόνων κολλώδους υπόλευκου υγρού σε ολάκερο τον πλανήτη;
 

636 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 400 of 636   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Δεν ξέρω εσείς τι λέτε πάντως ο ίδιος ο καραίσκος αυτοπροσώπως αμφισβήτησε την αξία του σκηνοθέτη. Σε προηγούμενο σχόλιό του είπε "σιγά τον σκηνοθέτη"..

Anonymous said...

Μιά χαρά ήταν ο Καλιγούλας, είχε και σενάριο Γκορ Βινταλ. Μου φαίνεται ο Μπρας την αποκήρυξε γιατί πλακώθηκε με τον παραγωγό Γκουτσιόνε ή Γκαστόνε, θα σας γελάσω.

Anonymous said...

Καραισκο εισαι μεγαλος μαλακας τελικα.Σταματα επιτελους να γραφεις σχολια για τον εαυτο σου.Απο εδω μεσα περιμενεις να γινεις γνωστος?Τοσο πολλυ απελπισμενος εισαι βρε φουκαρα?
Στην δουλεια σου δεν εχεις να δειξεις τιποτα?Αει στο διαολο επιτελους μαλακα.

Anonymous said...

Ο 12:10 ηταν ο καραϊσκος

Anonymous said...

ναρκισσισος ο καραισκος?

Anonymous said...

δεν ξερω, αλλα το θεμα (φτηνο) πουρο το κατεχει καλα

Anonymous said...

Σκεφτόμουν τον Τ. Μπρας σε αντιδοαστολή με το αντίπαλο δέος του στην άλλη άκρη της ατλαντικής λίμνης, τον Χ. Χέφνερ. Αισθητική πληρότης, χαρά της ζωής, ήθος εν τέλει χαρακτηρίζει το έργο του πρώτου σε αντίθεση με την φαιδρότητα και την φτήνεια του δεύτερου, ο χαρακτήρας του δημιουργού μάλλον σημαδεύει και το έργο τελικά...

Anonymous said...

http://nonews-news.blogspot.com/2010/08/blog-post_311.html

Anonymous said...

ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ...ΕΝΔΟΞΟΙ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΙΣΤΕΣ.
ΞΑΠΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΘΗΛΥΚΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΠΑΛΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΣ....ΕΚΤΟΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΑΣ....

ΞΥΝΟΓΑΛΟΣ
©

Anonymous said...

Υπονοείς ότι κάποιος εδώ μέσα είναι Σπετσάκιας;

Anonymous said...

Ο Ξυνόγαλος είναι ο Gigi Rizzi των Ιωαννίνων;

Anonymous said...

Βεβαίως είναι, μάλιστα διατηρούσε δεσμό με την Brigitte Bardot (των Ιωαννίνων...).

Anonymous said...

Ο Ξυνόγαλος εκφράζεται απρεπώς λόγω παρελθόντος. Δεν θα ήθελα να πω πιο πολλά. Από κει και πέρα έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει. Όπως όλοι μας άλλωστε.

Anonymous said...

Πάντως εγώ τα είχα κάποτε (και το λέω πολύ ειλικρινά και όχι για να πειράξω τον Ξυνόγαλο) με μια κοπέλα που η καταγωγή της ήταν από τα Ιωάννινα (από την πλευρά του πατέρα της). Ήταν πραγματικά πολύ όμορφο κορίτσι. Εντυπωσιακό. Εδώ θα δικαιώσω τον Ξυνόγαλο γιατί όταν χρειάστηκε να λείψω μακριά της για ικανό διάστημα, έβγαλα κάλλους όπως ακριβώς περιγράφει ο ιωαννίτης φίλος μας.

Anonymous said...

Παρά την κατάργηση της βάσης του 10, έμειναν άδεια κάμποσα τμήματα. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι στούρνοι θα πιάσουν από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη τα έδρανα των αιθουσών. Θα ενοχληθούν όμως από τη στουρνοποίηση οι καθηγητές τους, πολλοί από τους οποίους ξέρουν λιγότερα ακόμη και από τα στουρνάρια που μπήκαν σε πολλά πανεπιστημιακά τμήματα?

Anonymous said...

Κάποιοι που θίγονται από τη φαινομενικά χαμηλή βάση εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν παίρνουν υπόψη τους οικονομικούς συσχετισμούς σε μια κοινωνία. Δεν έχουν όλα τα παιδιά από όλα τα κοινωνικά στρώματα της ίδες δυνατότητες πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Ένα παιδί με σχετικά χαμηλή βαθμολογία δεν σημαίνει και ότι είναι ανίκανο για σπουδές. Μπορεί να σημαίνει ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για κατάλληλη προπαρασκευή.

Πολλά παιδιά που μπαίνουν με χαμηλούς βαθμούς στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αποδείχνονται άριστες φοιτήτριες και φοιτητές.

Το τι γίνεται μετά την αποφοίτησή τους και σε ποιο βαθμό η οικονομική τους θέση επικαθορίζει και την επαγγελματική τους εξέλιξη είναι άλλο ένα θέμα που κάποιοι αρνούνται να δουν.

Anonymous said...

Μ' αυτούς τους ισοπεδωτικούς λαϊκισμούς που κυριάρχησαν με τον θρίαμβο της λούμπεν ελλάδας το 81, η χώρα χρεωκόπησε...

Anonymous said...

Δεν έχει αντικειμενικά τις ίδιες δυνατότητες ένα παιδί που οι γονείς του είναι πλούσιοι και μορφωμένοι και το μορφώνουν από μικρό όπως πρέπει και ένα παιδί που μεγαλώνει σε εργατικό ή αγροτικό περιβάλλον. Το Πασόκ μέσα στα χίλια κακά του πρέπει να πιστωθεί το άνοιγμα της ανώτατης εκπαίδευσης σε όλα τα στρώματα και στο βαθμό που αυτό ήταν δυνατό.

Anonymous said...

Μεγάλη συζήτηση αυτή. Φαινεται ότι πολλοί προτιμάμε να εχουμε φοιτητές αποφοίτους (ή αιώνιους φοιτητές) περιφερεικών τει της δεκάρας που θα παρακαλάνε αργότερα διεφθαρμένους λούμπεν πολιτικούς για μια θέση κλητήρα στο δημόσιο

Αντί να έχουμε νέους ανθρώπους που θα μάθουν κάποια ταπεινή μεν "τέχνη" (σκατατζή, υδραυλικού, κομμωτή, ηλεκτρολόγου, κλπ.) με το οποίο τουλάχιστον δεν θα πεινάσουν αλλά και δεν θα επιβαρύνουν την κοινωνία όντας παράσιτα δημόσιοι υπάλληλοι..

Anonymous said...

Ναι, αλλά φίλη ή φίλε, στον ρόλο του "σκατατζή" και του μελλοντικού παράσιτου δεν βλέπεις τον εαυτό σου αλλά τους άλλους, και μάλιστα τα παιδιά που προέρχονται από "φτωχά αρχίδια". Θα μου πεις εδ΄β βρήκα αυτά να τα γράψω σε ένα μπλογκ που παίρνει μια στάση υπέρ της εκκεντρικότητας που ως γνωστόν είναι υπόθεση αυτών που έχουν λύσει τα οικονομικά και άλλα προβλήματά τους; Ναι, γιατί διακρίνω βαθύτερα και περιφρόνηση απέναντι σε αυτό το υπόδειγμα από το διαχειριστή του μπλογκ και αρκετούς σχολιαστές. Φίλη ή φίλε ότι και να λέμε, η οικονομική θέση του καθενός δεν μπορεί παρά να διαμορφώνει και την οπτική του και τη θέση που παίρνει απέναντι στα πράγματα.

Anonymous said...

Βλέποντας την πολύ ενδιαφέρουσα διαφωνία των δύο σχολιαστών, θα ήθελα να πω και τη δική μου γνώμη:

Το άνοιγμα της ανώτατης εκπαίδευσης με την ίδρυση πανεπιστημίων και τει σε κάθε γωνιά της ψωροκώσταινας, δεν έγινε από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ για να σπουδάζουν και τα παιδιά από τα "λαϊκά" στρώματα. Να είσαι σίγουρος φίλε μου ότι αυτά τα παιδιά συνήθως δεν σπουδάζουν γιατί αναγκάζονται να δουλεύουν από μικρά. Έγινε για να σταματήσει η διαρροή "πλουσιόπαιδων" (και επομένως συναλλάγματος) στην Αγγλία μέσω των κολεγίων της συμφοράς και ταυτόχρονα να τονωθεί η (ανύπαρκτη) οικονομία της επαρχίας μέσω του φοιτηταριού και της συνεπαγόμενης κατανάλωσης του.
Από παλιά κιόλας, πόλεις όπως η Κομοτηνή συντηρούνται αποκλειστικά από τα πανεπιστημιακά τμήματα που εδρεύουν εκεί με τους κατοίκους να έχουν χτίσει δωμάτια, καφετέριες, μπαρ και λοιπές "παραγωγικές"επενδύσεις.
Όλα αυτά είναι καλά με την έννοια της αποφυγής της διαρροής συναλλάγματος.
Το πρόβλημα υπάρχει όμως με τους αποφοίτους των τμημάτων αυτών. Όταν κάποιος μπαίνει με μέσο όρο 1,5 στα 20, σε ΤΕΙ και το τελειώνει στην πλάκα, μετά θεωρεί ότι έχει φάει τα χρόνια του σε σπουδές και απαιτεί ανάλογη δουλειά αρνούμενος να κάνει "ταπεινότερες" δουλειές (τις οποίες καταλήγουμε να τις κάνουνε οι μετανάστες).
Άρα το πρόβλημα υπάρχει στο βαθμό που κανείς στην ελληνική κοινωνία δεν έχει συνειδητοποιήσει, ότι το πτυχίο σε πολλές επιστήμες στην ελλάδα είναι καθαρά διακοσμητικό και υπάρχει για λόγους κοινωνικού πρεστίζ και όχι επαγγελματικής αποκατάστασης. Από τη μια λοιπόν γλυτώσαμε τη διαρροή συναλλάγματος και τονώσαμε τις τοπικές επαρχιακές οικονομίες, αλλά από την άλλη δημιουργήσαμε στρατιές "επιστημόνων" που ζουν εις βάρος των γονέων τους αρνούμενοι να δουλέψουν σε "κατώτερες" του επιπέδου τους εργασίες.

Anonymous said...

συμφωνω για το ακατάλληλον λόγω εκκεντρικότητας. Επί της ουσίας τώρα, τα φτωχόπαιδα μορφώνονται ισότιμα μόνον όταν η α' και β' βαθμια δημόσια εκπαίδευση λειτουργούν, κάτι που ασφαλώς δεν συμβαίνει σήμερα στην ελλάδα. Εκεί φτιάχνεται η αγωγή, στις μικρες ηλικίες.

Αν πιστευεις ακομα οτι πετύχαμε έστω και λίγο το βάθεμα και πλάτεμα της μορφωτικής αταξικότητας με την ιδρυση δεκάδων αποτυχημένων σχολών που παράγουν πτυχιούχους μηδενικής κοινωνικής χρησιμότητας, περήφανοι για τα greek statistics του δήθεν υψηλού ποσοστού πτυχιούχων, ε τότε πάω πάσο...

Anonymous said...

@ 10:33

συμφωνω για το ακατάλληλον λόγω εκκεντρικότητας. Επί της ουσίας τώρα, τα φτωχόπαιδα μορφώνονται ισότιμα μόνον όταν η α' και β' βαθμια δημόσια εκπαίδευση λειτουργούν, κάτι που ασφαλώς δεν συμβαίνει σήμερα στην ελλάδα. Εκεί φτιάχνεται η αγωγή, στις μικρες ηλικίες.

Αν πιστευεις ακομα οτι πετύχαμε έστω και λίγο το βάθεμα και πλάτεμα της μορφωτικής αταξικότητας με την ιδρυση δεκάδων αποτυχημένων σχολών που παράγουν πτυχιούχους μηδενικής κοινωνικής χρησιμότητας, περήφανοι για τα greek statistics του δήθεν υψηλού ποσοστού πτυχιούχων, ε τότε πάω πάσο...

---------------------------------------------------------------------------

@10:56

Το οικονομικό κόστος της ιδρυσης άχρηστων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων επιβαρύνει την έλληνική κοινωνία συνολικώς μέσω φόρων

Anonymous said...

Όσο χαμηλή και να είναι η εκπαίδευση στην Ελλάδα (όχι και τόσο χαμηλή όσο μας αρέσει να λέμε για να κλαιγόμαστε) η αλήθεια είναι ότι τα πανεπιστήμια σταδιακά άνοιξαν τις πόρτες τους και στα παιδιά ενός κατώτερου θεού. Αν τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα υποαντιπροσωπεύονται, δεν είναι γιατί τα παιδιά που βγαίνουν από αυτές τις οικογένειες είναι πιο χαζά (ούτε πιο χαζά ούτε και πιο έξυπνα είναι), αλλά γιατί οι δυνατότητες που τους δίνονται είναι πιο περιορισμένες. Στα δημόσια σχολία σήμερα οι καλύτεροι μαθητές είναι σε μεγάλο βαθμό αλλοδαποί. Στα πολιτικά γραφεία τρέχουν όλοι, ούτε οι πιο προνομιούχο ούτε οι λιγότερο προνομιούχου καταγωγής. Ξέρω ότι αυτά τα θέματα ίσως δεν ταιριάζουν πολύ με κείμενα για ερωτικούς και εκκεντρικούς σκηνοθέτες και άλλα παρόμοια πρόσωπα και μπορεί να θεωρηθούν ξενέρωτα, αλλά ας ακούγονται και κάποια διαφορετικά πράγματα.

Anonymous said...

11:19 έχεις ένα θέμα με την εκκεντρικότητα. Θυμίζεις την Τάνια που σήμερα έλεγε στο δελτίο ότι οι προσλήψεις συμβούλων από τον Πρωθυπουργό είναι κακές, γιατί πρσέλαβε και έναν 'καθηγητή με παιγιόν, σνομπ και εκκεντρικό'. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι καλός ή κακός, μας ενδιαφέρει το τι φοράει και το αν είναι εκκεντρικός.

Anonymous said...

Η Τάνια εκεί που γυρίζει, από το κανάλι του Περιστερίου μέχρι τα κατσάβραχα όπου μένει, δεν έχει δει ποτέ σε όλη της τη ζωή άνθρωπο με παπιγιόν και όπως και να'χει ο καθηγητής με το παιγιόν (πιθανότατα αμερικάνος) της κάνει κάποια εντύπωση. Δεν έχει πάει μάλλον ποτέ στην Αμερική η Τάνια να δει πόσοι ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, δικηγόροι, πολιτικοί κλπ φοράνε αυτό το κομψό αξεσουάρ.

Anonymous said...

Το παπιγιον ειναι το αγαπημένο αξεσουαρ αγγλοαμερικανων συνήθως πανεπιστημιακών

Στην Ελλάδα, το εχει εισαγαγει σε μερικές από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ο (εξ Αμερικής) καθηγητης Συνολάκης που ασχολείται με φυσικές καταστροφές.

Για την δε μεγαιρα ονόματι Τάνια, ηλίου φαεινότερον ότι η συνεργασία της με μετρ του ανδρικού γούστου (δρακουμέλ παπατζών, σπίνο, χαλαζία, σπύρο καρατζαφέρη, μάκη κουρή, χάρη πασβαντίδη, κλπ.) έχει ανεβάσει δυσθεώρητα τον πηχυ των στυλιστικών της αντοχών

Anonymous said...

Ο καθγητης Συνολάκης, αυτός ο εκκεντρικός επιστήμων, φορά με άνεση το παπιγιόν του χωρίς να ενδιαφέρεται για τα σχόλια του περίγυρου και πολύ καλά κάνει. Στην Ελλάδα, εκτός από καθηγητές που τέλος πάντων δικαιούνται, ειδικά όταν είναι αγγλοσαξονικής προέλευσης, να φοράνε και το παιγιόν τους, μπορούμε να σημειώσουμε ότι "προπέλα" λανσάρισαν, με γελαστερά αποτελέσματα, τόσο ο Θανάσης Λάλας όσο και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Anonymous said...

ο Μ. Μόσιος ως Ταμτάκος εχει τιμήσει το παπιγιον σε κάποιες από τις αξέχαστες ταινίες του... ο τελευταίος ημεδαπός κιμηματογραφικός αστηρ που πράττει κάτι τέτοιο μετά την χρυσή εποχή βέβαια των Οικονομίδη, Άλκη Στέα...

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

ξεσπετσιάστηκα...ωραίο αξεσουάρ το παπιγιόν αλλά το υπονόμευσαν τα γκαρσόνια στην χώρα μας...Και οι καμαρότοι στα πλοία με τα ελεκτρίκ γιλέκα.Κρίμα

Anonymous said...

Ο Καραϊσκος φοράει παιγιόν;

Πάντως είναι τόσο νάρκισσος που έχει ανεβάσει και βίντεο στο youtube με την αφεντιά του να καπνίζει πούρο. Πόσο πιο χαμηλά θε πέσεις βρε Καραϊσκo;

http://www.youtube.com/watch?v=WblvvFKLIfQ&feature=related

Anonymous said...

Βέβαια στην Ελλάδα, ακόμη και αυτοί οι λίγοι που φορούν το παπιγιόν, αγοράζουν το έτοιμο παπιγιόν, το "παιδικό" παπιγιόν, αυτό δηλαδή που "κουμπώνει" πίσω από το γιακά. Δεν φορούν το κανονικό παπιγιόν που δένεται όπως η γραβάτα. Ο καθηγητής Συνολάκης (ή μήπως Συνολάκις;;;) βέβαια νομίζω ότι φοράει σωστό δετό παπιγιόν. Αρχικά με προβλημάτισε η καίρια παρέμβαση Καραϊσκου για το παπιγιόν στην Ελλάδα. Μετά όμως σκέφτηκα ότι και αλλού τα γκαρσόνια φοράνε παπιγιόν (π.χ. ΗΠΑ, Ολλανδία, Γερμανία κλπ.΄) αλλά αυτό σε τίποτε δεν εμποδίζει και τους πολίτες εκεί να φορούν με άνεση το παπιγιόν τους.

Anonymous said...

όλοι οι φυλακόβιοι διορίστηκαν στα καράβια σερβιτοροκαμαρότοι με παπιγιόν.."Κυριε θα μου μου φέρετε ενα καμπάρι παρακαλώ;"
"Ρε τράβα πάρε μόνος σου,εγω στις βαλίτσες δουλεύω" Σου απαντούν..Και στα πάρκινγκ στα ύφαλα με παπγιόν, ..χριστοπαναγίες στο αιγαίο."Παρτο αλλιως μωρή χαμούρα σου λέω,αντε κωλόγερε στρίψε μπαρκάρουμε" και παπγιόν

Anonymous said...

Να δούμε τον Καραϊσκο με παπιγιόν παιδικό και πούρο king edward και μετά ας πεθάνουμε.

Anonymous said...

Τραυματικές οι εμπειρίες του Καραίσκου με τους καμαρώτους κατά τις διακοπές του στις Σπέτσες

Anonymous said...

ναι γιατί εσυ εχεις πηδήξει καμμια καλύτερη;;

Anonymous said...

Πάντως κάνει ωραίες περιγραφές ο Καραϊσκος. Αυτό πρέπει να το πούμε και να το παραδεχτούμε.

Anonymous said...

Τελικά θα πει κανείς γιατί τα πούρα έχουν δαχτυλίδι; Παρακαλώ πολύ απαντήστε

Anonymous said...

Καραϊσκο ήμουν και εγώ στις Σπέτσες. Αγόρασες αμυγδαλωτά από του Παλαιολούγκα;

Anonymous said...

Μα γιατί πάει στις Σπέτσες διακοπές ο Καραίσκος. Δεν του αρέσει η Κρήτη;

Anonymous said...

Ώστε Παλαιολούγκρα ο καραϊσκος. Κάτι είχα καταλάβει

Anonymous said...

Μέχρι και η Ντούβλη ξέρει καλύτερα από πούρα και δαχτυλίδια. Δεν είναι τυχαίο ότι στην επίμαχη ταινία, η Μαριάννα είχε βγάλει το δαχτυλίδι. Μόνο κάτι Καραίσκοι επιμένουν βλάχικα να αφήνουν το δαχτυλίδι στο πούρο.

Anonymous said...

Πάντως σε αυτό που λέει ο σχολιαστής για; τους καμαρώτους έχει δίκιο. Πολύ αγενείς. Απίστευτα ενοχλητικοί. Δεν τολμάς να ρωτήσεις τίποτα

Anonymous said...

Μετά το κράξιμο που έφαγε από κάποιους εδώ μέσα μάλλον γνώστες του πούρου για το θέμα του δαχτυλιδιού, ο Κ. πρέπει να το έψαξε το θέμα και για αυτό έχει καταπιεί πλέον τη γλώσσα του για το θέμα "δαχτυλίδι"῎

Anonymous said...

γιατί εκεί δένει το πούρο και το δαχτυλίδι σφίγγει το πάνω φύλλο..τέλος...Ο μερακλής το βγάζει το δαχτυλίδι ΠΡΟΣ το τέλος του φουμαρίσματος..Το θέμα έκλεισε...Εχω στρίψει και εγω πούρο σε εργοστάσιο σε κομματικές διακοπές

Anonymous said...

Γιατί έχει επικρατήσει να βγαίνει το δαχτυλίδι από το πούρο; Για να δούμε ποιος ξέρει από πούρα εδώ μέσα. Γιατί πολλοί το παίζουν ειδικοί χωρίς να είναι

Anonymous said...

Για ψέμμα μου κάνει αυτό με το στρίψιμο σε εργοστάσιο. Είχες πάει φίλε κομματικές διακοπές στην Κούβα;

Anonymous said...

Κάπνισε κανένα πούρο ο Καραϊσκος στις Σπέτσες; Ή δεν είχε λεφτά...

Anonymous said...

τωρα που θα ταξιδέψω πάλι σκέφτομαι να πω σε καμαρότο να μου κόψει το πούρο και να το φέρει...

Anonymous said...

Παιδιά το δαχτυλίδι πάντοτε βγαίνει. Μόνο μερικοί βλάχοι το κρατάνε για φιγούρα και ορισμένοι άσχετοι και πανάσχετοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να διατηρείται για να... κρατάει το πούρο δεμένο (εδώ γελάμε!). Το να κρατάς το δαχτυλίδι στο πούρο μοιάζει με αυτούς τους καράβλαχους που αγοράζουν σακάκι και διατηρούν τη φάσα της φίρμας που βρίσκεται... στο μανίκι. Μιλάμε για πολύ γελοία πράγματα. Όσοι δεν έχουν καπνίσει παρά μόνο King Edward ας μην μιλάνε για πούρα. Παρακαλούμε πολύ, γιατί οι αντοχές μας είναι πολύ περιορισμένες.

Anonymous said...

Ο Καραϊσκος πίνει Καμπάρι?

Anonymous said...

Μα ο ίδιος δεν έχει πει ότι δίνει 600 το μήνα μόνο για πούρα; Πως είναι δυνατόν να δίνει τόσα και να μην έχει λεφτά. Ψέμματα λέει πάλι;

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

Το θέμα το έκλεισα

Anonymous said...

Aφήστε τον ρε παιδιά. Αφού κάνει μπαμ. Έχει καπνίσει μόνο πουράκια περιπτέρου.

Anonymous said...

Το θέμα το άνοιξες, γιατί αν δεν κάνεις πλάκα και λες σοβαρά ότι το δαχτυλίδι μένει για να κρατάει το πούρο τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα.. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, επειδή φαίνεται ότι δεν ξέρεις από πούρα, δεν αποκλείεται και να το πιστεύεις. Μάλλον δεν έχεις διαβάσει κανένα βιβλίο για πούρα φιλαράκι..

Anonymous said...

Αν ο Καραίσκος ξέρει από πούρα όπως διατείνεται, ιδού ο τρόπος να μας το αποδείξει. Τι μάρκα και τι νούμερο είναι το πούρο του σκηνοθέτη Καραίσκο?

Anonymous said...

600 το χρόνο έλεγε ότι ξοδεύει. Τι 600 το μήνα. Λίγο πάνω από 600 παίρνει μισθό. Στα πούρα θα τα δίνει; Και πως θα ζει; Στην γενιά των 700 ευρώ ανήκει ο Καραϊσκος.

Anonymous said...

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση όπως πάντα (γιατί και οι δύο δεν ξέρετε μου φαίνεται)

Ο Καραισκος έχει δίκιο. Για λόγους ανάπτυξης σωστής θερμοκρασίας και κολλήματος του πούρου κάποιοι αφαιρούν το δαχτυλίδι μετά από μερικά λεπτά μετά το άναμμα.

Παρόλα αυτά, γενικά θεωρείται νεοπλουτισμός και χωριατιά να ανάβεται πούρο με το δαχτυλίδι πάνω γιατί θεωρείται φιγούρα (όταν το πούρο είναι ακριβό βέβαια)

Αρα και οι δύο έχετε δίκιο.

Anonymous said...

αλλα ορισμένοι πρωταθλητές της βλαχιάς (ολυμπιονίκες) βγάζουν με φόρα και θέρμη το δαχτυλίδι,ακριβώς γιατί νομίζουν οτι κάνουν φιγούρα αν το διατηρούν ..Ποσο αστείο θέε μου..Αγχος αρχάριων ανθρώπων.
Συνέτρωγα με το Νεχτάριο Νώτη(Τα εχει με την αδερφή της Δραγωνα, Βαψ)
Μου βγάζει ενα οπλοστάσιο με κοπτήρες,σπίρτα,το να τ αλλο.
Παίρνω το πούρο μου και το κόβω με τα δόντια,σοκαρίστηκαν τα φλωράκια.Δηλαδή είχαν αυτές τις αηδίες στην Σιερρα Μαέστρα;;

Anonymous said...

Παράλειψη: Και κόλλήματος του δαχτυλιδιού του πούρου. Με την υψηλή θερμοκρασία φεύγει το δαχτυλίδι χωρίς κίνδυνο τραυματισμού του τελευταίου φύλλου του πούρου. Sorry..

Καραίσκο, μια και διατείνεσαι ότι γνωρίζεις πες μας με ποιο τρόπο πρέπει να κρατιέται το πούρο κατά το κάπνισμα. Όπως το τσιγάρο;

Anonymous said...

Ο φίλος ή οι φίλοι που σχολίασαν τον Καραϊσκο για το δαχτυλίδι έχουν δίκιο, δεν γεννάται θέμα. Το δαχτυλίδι, στα ΣΟΒΑΡΑ πούρα, βγαίνει. Ούτε συζήτηση. Πασίγνωστα πράγματα. Όμως μην αδικούμε τον Καραϊσκο. Στην Ελλάδα ήταν πολύ διαδεδομένη η άποψη ότι το δαχτυλίδι δεν βγαίνει. Γιατί ο πολύς κόσμος, όταν κάπνιζε πούρα (σε κάτι γάμους, κάτι γιορτές κλπ.), κάπνιζε φτηνά πούρα τύπου King Edward τα οποία εύκολα διαλύονται. Αυτός είναι πιστεύω και ο λόγος που ο Καραϊσκος υποστηρίζει τη λάθος άποψη. Aς τον συγχωρήσουμε.

Anonymous said...

Καραϊσκο επιτρέπεται να καπνίζουμε πούρο με την ειδική πίπα πούρου, τη χοντρή; Ή είναι φλώρικο; Αυτό για το κόψιμο με τα δόντια το αφήνω ασχολίαστο. Κάποιος που ισχυρίζεται ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ότι κρατάμε το δαχτυλίδι για λόγους στερεότητας, μας λέει ότι "ανοίγει" το πούρο με τα δόντια. Τι άλλο θα ακούσουμε θεούλη μου.

Anonymous said...

Καραίσκο στη Σιέρα Μαέστρα δεν είχαν ούτε κωλόχαρτο και σκουπιζόντουσαν με καπνόφυλλο. Αυτό δε σημαίνει ότι εσύ θα πρέπει να το κόβεις με τα δόντια όπως έκαναν αυτοί. Σκουπίζεσαι με καπνόφυλλο κι εσύ δηλαδή;

Anonymous said...

Και εγω σου λέω για να μαθαίνεις οτι το βγάζουν μετά το δαχτυλιδι...Και δηλώνω στρέητ οτι καπνίζεις πουρα σουμάτρας...Μαθε μπάλα σήμερα το βράδυ απο τον άρχοντα ελα τώρα..Μπαινω στα πουράδικα και βαράν τεμενάδες.Αντε λούλη φαρυγγίτιδα έχω βγάλει

Anonymous said...

o μοντάνα το έκοβε με τα δόντια

Anonymous said...

Ναι αλλά δεν απάντησες ΄πως πρέπει να το κρατάμε το πούρο; Επίσης, πρέπει να τινάζουμε τη στάχτη ή όχι;

Anonymous said...

Ο σκηνοθέτης του post γιατί δεν κρατάει το δαχτυλίδι στο πούρο του Καραίσκο?

Anonymous said...

Τέλος. Ο Καραϊσκος δεν έχει ιδέα από πούρα. Άσε που κανέναν αθλητής κτλπ που αναφέρει δεν βγάζει το δαχτυλίδι. Όλοι με το δαχτυλίδι καπνίζουν. Και κρατάνε το πούρο λες και κρατάνε σιδερόβεργα΄

Anonymous said...

Σε ποια ηλικία έμαθε το πούρο ο καραϊσκος;

Anonymous said...

Δε βλέπω να απαντα ο καραίσκος στις ερωτήσεις που του εβαλα. Αδιάβαστος. Εχεις δίκιο φίλε,δεν ξέρει από πούρα

Anonymous said...

Δηλώνω επίσημα οτι ολα αυτά είναι λάκικα πράγματα.Και αυτό γιατι οπως απεδείχθη μια χαρα καπνίζονταν οι πουράκλες στα βουνα χωρίς κοπτήρες και χωρίς χρόνο ωριμανσης και χωρίς σπίρτα και άλλες νεοελληνικές φλωριές.Παρε το πουρο με ή χωρίς δαχτυλίδι,χεστήκαμε και απολαυσέ το ..μονο φρέσκο και στη σωστή υγρασία να ναι..Το μάθαμε τωρα οι Ζαμπούνηδες εδώ...Ουστ ρε θα μου πείς εμένα,Κωστόπουλε

Anonymous said...

Δεν είναι κακό να μην ξέρει καλά από πούρα. Το σημαντικό είναι να αγαπά και να σέβεται το πούρο. Αν το κάνει αυτό και έχει όρεξη, θα μάθει.

Anonymous said...

Καραϊσκο από που ψωνίζεις πούρα; Θα ήθελα να μάθω αφού είσαι τόσο δεινός πουροκαπνιστής.

ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ said...

Αυτό με τη στάχτη χρήζει απάντησης όντως...Η στάχτη πρέπει να πέφτει σχεδόν μόνη της χωρίς τίναγμα.(βλέπε παλιο μου ποστ) η στάχτη παχιά ψύχει την κάφτρα και η τζούρα πάει καλύτερα.Οταν είναι κοντή η στάχτη καιει

Anonymous said...

Και δεν ξέρει να το απολαύσει και επιμένει κιόλας. Αστο καραίσκο. Κάπνισε καναν μπάφο καλύτερα. Θα ξεθολώσεις κιόλας

Anonymous said...

Πόσα χρόνια καπνίζει το πούρο (όπως λέμε πόσα χρόνια παίζει το τρομπόνι) ο Κ.;;

Anonymous said...

Καραϊσκο παιδί μου άκου να μαθαίνεις.Αυτά με τη στάχτη (εκεί έδωσες μια κατά κάποιο τρόπο σωστή απάντηση) τα ξέρει και ένα μικρό παιδί που έχει διαβάσει ένα άρθρο για πούρα ας πούμε στο Status. Στα δύσκολα όμως πιάνεσαι αδιάβαστος. Σημασία δεν έχει το να μην ξέρεις καλά τον κόσμο του πούρου.Σημασία έχει το να μη θέλεις να μάθεις.

Anonymous said...

Kαι ψωνίζουμε πούρα πάντα απο το επίσημο μαγαζί της Κουβας που Βρίσκεται στι ισόγειο του Αττικα.Πάντα.Παρολο που δεν έχει πάντα σούπερ Παρτάγκας.Επίσης και Το Μιαμις στο σύνταγμα είναι καλό και τα παιδια που το χουν πολύ τίμια και φουμάρουν κι αυτοί συνέχεια πούρα με πάθος..

Anonymous said...

Aκου 2:12 για να μην πολυζορίζεσαι κιόλας...
Σε εχω γραμμένο στ αρχιδια μου

Anonymous said...

εχει αρχίδια ο Καραίσκος; σιγά μην έχει...

Anonymous said...

Και αφού έκανα την πλάκα μου και γέλασa με την καρδιά μου, ας προσφέρω στα σοβαρά τώρα (αλλά πολύ συνοπτικά) και την απάντηση. Το θέμα του δακτυλιδιού στο πούρο (βγαίνει, δεν βγαίνει) είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλούς και επί πολύ. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για τη χρησιμότητα του δαχτυλιδιού, άλλες σοβαρές και άλλες που έχουν ρίζες μάλλον μυθιστορηματικές (όπως η εκδοχή περί Μεγάλης Αικατερίνης). Οι περισσότεροι και σοβαρότεροι καπνιστές ούτε καν διανοούνται να κρατήσουν το δαχτυλίδι στο πούρο. Γελάνε δε με την καρδιά τους για το επιχείρημα περί στερότητας (έχουν γραφεί χιλιάδες πράγματα για το πόσο γελοίο είναι ένα τέτοιο επιχείρημα). Ο μόνος (από τους σχετικά σοβαρούς) που αφήνει ανοιχτή την επιλογή στη διακριτική ευχέρεια του καπνιστή είναι ο Davιdoff. Aυτά, αν θέλουμε να βρισκόμαστε στη σφαίρα της σοβαρότητας και όχι στη σφαίρα των King Edwards.

Anonymous said...

Καλά ο Καραίσκος BF δεν κάπνιζε μέχρι πρόσφατα; Έτσι θυμάμαι ότι είχε αναφερθεί αλλού. Πως ξαφνικά εμφανίζεται πουρογνώστης; Εν μια νυκτί;

Anonymous said...

BF;;;; Αλήθεια;;; BF;;;

Anonymous said...

ελα μωρέ που γέλασες...Κι ο ντάβιντοφ βόσκει εκτός Κούβας πλέον..Εγω σου λέω για τι παίζει τώρα στην Κούβα...Φρέσκα πράγματα.Ακου ντάβιντοφ

Anonymous said...

Εντάξει με τον Ντάβιντοφ. Ο BF τι λέει ρε Καραίσκο;

Anonymous said...

Μου κάνει εντύπωση πάντως. Ο Καραϊσκος τόσα χρόνια καπνιστής δεν έχει τις άκρες του και αγοράζει πούρα (ή μήπως πουράκια;) από τους κλεφτοκοτάδες των Αθηνών;

Anonymous said...

Πω,πω τι του πε του καραισκου. Ρομπα τον έκανε. Ότι τον πιάνουν κορόιδο; Αλήθεια εσύ από που παίρνεις πούρα φίλε;

Anonymous said...

πολύ καλή αγορά τώρα που το λές είναι η Κυπρος..Μεταβαίνω συχνά και αγοράζω και απο εκεί..Αλλα ψωνίζω και απο τους κλεφτοκοτάδες αναγκαστικά

Anonymous said...

Ίσως φίλε γιατί αγοράζει και καπνίζει κανένα πούρο μόνο την πρωτοχρονιά, άντε και κανένα δεύτερο στη γιορτή του, του αγίου Χαραλάμπους.

Anonymous said...

Μόνον από το εξωτερικό φίλε μου και όχι από τα κλεφτομάγαζα των άσχετων αθηναίων εμποράκων.

Anonymous said...

Γιατί δεν απαντάει ο καραϊσκος από πότε έμαθε να καπνίζει πούρα; Εδώ διαβάζουμε φρικτά πράγματα για BF..

Anonymous said...

Κι ο Καραίσκος απο την Κύπρο λέει ότι αγοράζει κυρίως. Από το εξωτερικό αγοράζει κι αυτος άρα.

Anonymous said...

Χαραλάμπης λέγεται ο Καραίσκος; Λαμπεις Λάμπη μου

Anonymous said...

Και αφου δίδαξα τη Λαική χρήση του πούρου μακριά απο Ζαμπούνηδες και φλωράκια,όπως εμαθα στα καπνοχώρια της Κούβας σας χαιρετώ.Αυριο θα διδάξω το Λευκό κρασί,μια συνήθεια μπας κλάς αλλα για την Ελλάδα χρήσιμη

Anonymous said...

Τι άνδρας!!!!

Anonymous said...

Ο Καραίσκος δεν ξέρει ότι ο Davidoff έφυγε από την Κούβα γιατί δεν άντεξε την πτώση της κουβανέζικης ποιότητας; Ούτε και αυτό το ξέρει ο Καραίσκος; Μα τι ξέρει τέλος πάντων; Μόνο λανθασμένες απόψεις όπως ότι κρατάμε στο πούρο το δαχτυλίδι;

Anonymous said...

Στα καπνοχώρια της Σούδας ήθελε να πει μάλλον και μπερδεύτηκε

MANINA said...

Σπουδαίος άνδρας. Και μόνο από την αποχαιρετιστήρια φράση του τον ερωτεύθηκα.

Anonymous said...

Καραϊσκο τώρα που θα πέσεις για ύπνο πρόσεχε μην αποκοιμηθείς με το κινγκ έντουαρντ στα χείλη και πάρεις καμιά φωτιά (και τι θα κάνουν μετά οι έμποροι των Αθηνών).

Anonymous said...

Άθελά του ο Καραϊσκος μας έδωσε ένα μάθημα απόψε. Αυτή είναι η Ελλάδα κυρίες και κύριοι. Μπορεί να μην ξέρεις τίποτα, αλλά νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα. ΟΛΕ!

Anonymous said...

Mηπως είσαι ο νεκταριος Νωτης ρε φίλε τελικά..Ελα ρε σε κατάλαβα

Anonymous said...

Ναι. Προσοχή στο βραδυνό κάπνισμα Καραϊσκο. Δεν είμαστε για περιπέτειες τώρα που γύρισες από τις διακοπές σου. Και πρόσεχε να βγάζεις το σελοφάν από το κινγ έντουαρντ.

Anonymous said...

Karaiskos pros periptera:

- Einai freska ta king edward kyrie?

Anonymous said...

Γιατί ο καραϊσκος δεν μαζεύει τα λεφτά που δίνει για τα πούρα να πάρει βέσπα;

Anonymous said...

Ποιος είναι ο Νεκτάριος Νιώτης για τον οποίο μιλάει με τόση υπερηφάνια ο Καραισκος?

Anonymous said...

πολλοί ειρωνευεστε τον Καραϊσκο εδώ μέσα, όπως λοιδορούσατε και ειρωνευόσασταν τον ΓΑΠ (τον λοιδορούσε μέχρι και ο κουραμπιές o Καραμανλής).
Αλλά ο ΓΑΠ απέδειξε ότι έχει πολύ μεγάλα balls. Ακάματος, με συμβούλους από την διεθνή αφρόκρεμα, με συνέπεια και συνέχεια ετών, θα αφήσει το αποτύπωμά του στην νέα ελλάδα. Κατι πομπώδεις σαν τον Βενιζέλο, έχουν γίνει υπουργάκια της σειράς


Καραϊσκο σε συμβουλεύω να κλείσεις τ' αυτιά σου και να παραδειγματίζεσαι απο τον ΓΑΠ

Anonymous said...

Ο Νεκτάριος Νώτης είναι ο δημοσιογράφος οικονομικού ρεπορτάζ στο Κεφάλαιο;

Anonymous said...

Πολλά και ενδιαφέροντα γιά τα πουροδαχτυλίδια εδώ (γιά αγγλομαθείς).

Anonymous said...

Ο Καραισκος έχει πάρει το PALSO;

Anonymous said...

Κάπνιζα πούρα γιά χρόνια, πάντα κουβανέζικα, συνήθεια που "κληρονόμησα" από τον μακαρίτη τον πατέρα μου και τους φίλους του. Από την εποχή Κωστόπουλου και λοιπών πασόκων που έβγαιναν σαν τους τσέλιγκες με τις γκουμούτσες στο στόμα το σταμάτησα (σε δημόσιους χώρους) δεν ήθελα να φαίνομαι σαν αυτούς. Αυτά όμως είναι τα κακά (και τα καλά) της εκλαϊκευσης. Κάτι γίνεται μαζικό, χάνει σε αίγλη.

Δεν ξέρω γιά σας, αλλά έχω συνδυάσει την εικόνα του καπνιστή πούρου με τον τρόπο ζωής και την σωματική διάπλαση που αυτός επιφέρει. Γιατί πως να το κάνουμε, άλλη βαρύτητα (κυριολεκτικά) έχει η εικόνα ενός Τσώρτσιλ, Ζίνο Ντάβιντοφ ή Τ. Μπρας με την πουράκλα στο στόμα από αυτήν των αποξηραμένων και αποστεωμένων πουρότεκνων που λιώνουν στα γυμναστήρια σαν τις μανταμ σουσουδες και κρατάνε το πούρο σαν το τελευταίο αξεσουαρ της Hermes. Αλλες συμπαραδηλώσεις, άλλη κοσμοθεωρία...

Anonymous said...

Ξέχασα να πω ότι η μόνη άλλη αποδεκτή εικόνα πουροκαπνιστού είναι αυτή του Φιντέλ Κάστρο ή του Τσε, ένα "επαναστατικό σικ" μπορούμε να πούμε, με μούσι, αδύνατο σωματότυπο, στολή αγγαρείας, ρολεξ, μπερέ κλπ της οποίας φανατικός φίλος τυγχάνει ο αγαπητός Καραϊσκος όπως προέκυψε σε προηγούμενη συζήτηση, εικόνα φυσικά σήμερα απορριπτέα λόγω υπερβολικής γραφικότητος. Η δύναμις της εικόνος αγαπητοί μου...

Anonymous said...

Ο μπέμπης που παριστάνει τον πρωθυπουργό είδε και αποείδε και τελικά αρχίζει τις εξαιρέσεις στα πλαφόν των αμοιβών και άλλα τέτοια απερίγραπτα και δημαγωγικά σχετικά με τις θέσεις των μάνατζερς του δημοσίου. Στην ΕΡΤ με αυτά τα λεφτά που έδειναν για πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο δεν πήγαινε ούτε συνταξιούχος δημοσιογράφος να δουλέψει και τώρα νομοθετούν κατ' εξαίρεση. Αστείες κινήσεις πολύ αστείων ανθρώπων ή πώς ένας βρεφονηπιακός σταθμός έχει μεταφερθεί σε μια κυβέρνηση.

Anonymous said...

οποιος αναφερθει ξανα απαξιωτικά για τον ΓΑΠ και τον Καραϊσκο θα τον κεράσω τηγανόψωμα με παραθείο

Θανάσης ο Έλληνας said...

Πολύ αστείο με το κάπνισμα του πούρου είναι και το ότι για κάποιους, την εποχή της ψεύτικης ευμάρειας που ζούσαμε, θεωρήθηκε ως υποχρεωτικό αξεσουάρ γιορτών και αλλά και επινικίων. Αφήνω στη μπάντα το απεχθέστατο θέαμα διαφόρων εντελώς λαϊκών (με την αρνητική έννοια του όρου) σε συμπεριφορά αθλητών (ποδοσφαιρανθρώπων, καλαθοσφαιριστών και λοιπών εκπροσώπων των χαμηλών στρωμάτων μιας κοινωνίας) με το απαραίτητο πούρο στο στόμα, να κοιτάνε υπερήφανοι τον φακό και να χαμογελάνε (γιατί άραγε;). Αλλά και στις γιορτές, στα ελληνικά "σπιτικά", ακόμη και τα πιο "ταπεινά" θα έβλεπες σιγά σιγά το πούρο να κάνει την εμφάνισή του. Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά και οικογενειακό τραπέζι σε σπίτι στο Αιγάλεω π.χ.; Όχι χωρίς πούρο. Ο πατέρας ή ο θείος (ίσως και ο γιόκας) δεν θα αρκεστούν στη οικογενειακή ζεστασιά που παρέχει η εορταστική μάζωξη στην απλή, λαϊκή και αυθεντική της μορφή. Μερικοί από αυτούς θα ανάψουν και ένα πούρο (έτσι, για το καλό). Για να το συνδυάσουν με το ψητό της μαμάς και ένα κρασί Τσάνταλη.

Βρισκόμουν, σε προ-εορταστική περίοδο, σε κεντρικό καπνοπωλείο για να προμηθευτώ Pipe tobacco (καθώς καπνίζω αυστηρώς και μόνον πίπα και απεχθάνομαι τα πούρα και τον κόσμο τους). Στα δέκα λεπτά που ήμουν στο κατάστημα πρέπει να μπήκαν ίσαμε τρεις που ζητούσαν ένα-δύο τεμάχια πούρα, με μόνο κριτήριο το μέγεθος (να είναι μεγάλα φίλε) αλλά και την τιμή (κάτι σε πιο φτηνό δεν υπάρχει;). Ο καπνοπώλης με κοίταζε με τρόπο υπαινικτικό ενώ τους εξυπηρετούσε και στο τέλος μου είπε "αυτοί είναι οι καπνιστές των εορτών". Να δούμε τώρα τι θα γίνουν όλοι αυτοί χωρίς πούρα, αφού η αδεκαρία ούτε BF δεν θα τους επιτρέπει να αγοράσουν...

Anonymous said...

Σωστός ο Θανασάκης. Πολύ γλαφυρά περιέγραψε αυτό που εννοόυσα με το "εκλαϊκευση", πόσο γελοία και out of context δηλ φαντάζει η (περιστασιακή πάντα) χρήσις πούρου από διάφορες κοινωνικές ομάδες untermenschen όπως αυτή των ποδο-καλαθοσφαιριστών και παραγόντων, λαϊκών αοιδών και λαϊκών ανθρώπων εν γένει. Ευτυχώς η κρίσις και η ένεκα αυτής μπατιρίασις θα μας γλυτώσουν εν μέρει από όλα αυτά...

Anonymous said...

Και ο Παναγιώτης Γιαννάκης με πούρο;

Anonymous said...

Τί έχουν δηλαδή τα BF ρε εξυπνάκηδες; Και εγώ BF καπνίζω.

Anonymous said...

Και καλά όλα τα άλλα, με τον λαϊκό κόσμο, τη φιγούρα του και τα υπόλοιπα. Τι θα γίνει σε αυτή τη χώρα με τα απεχθή παιδαρέλια που καπνίζουν... πούρα; Βρίσκονται ανάμεσά μας (για να θυμηθούμε και τον John Carpenter...). Τους βλέπεις παντού. Κάτι κωλόπαιδα, νεαράς ηλικίας, καθισμένοι στα τραπέζια να καπνίζουν πούρα. Δύσκολα μπορεί κανείς να δει πιο φρικιαστικό, πιο χυδαίο θέαμα. Υπάρχει και ο γνωστός χαλβάς της Βαλαωρίτου, το παιδί με το barbour που τώρα υπηρετεί τη θητεία του και το οποίο περιφέρει τη μοναξιά του, χωρίς φίλους, χωρίς παρέες, μονάχα με συντροφιά ένα χονδρό πούρο, το οποίο ανάβει τελετουργικώς, φυσάει και ξεφυσάει τον καπνό και νομίζεις ότι θα μας μείνει στον τόπο από την αδυναμία και ακολούθως κοιτά με τα μικρά μελαγχολικά ματάκια του να δει αν τον κοιτούν και αν τον θαυμάζουν (ενώ όλοι τον χλευάζουν).

Θέλω να πιστεύω ότι ο Καραϊσκος σε καμιά περίπτωση δεν θα ανήκει σε αυτή την κατηγορία, αλλά θα θυμίζει μάλλον έναν σύγχρονο Winston Churchill, τον οποίον είχε την καλοσύνη να μας θυμίσει φίλος σχολιογράφος.

Anonymous said...

άσχετο με τον μικρόκοσμο της αθηναϊκής εκκεντρικότητας(?) που πραγματευεται αυτό το μπλογκ αλλά θα το ξεράσω:
τώρα με τον αποκεντρωτικό Καλλικράτη δεν θα ταν καλή ιδέα να πειραματιστουμε με οικονομικά μοντέλα, πχ ακραία νεοφιλελεύθερο νησί οι Σπέτσες, πούρο σοσιαληστικό νησί πχ η Λέσβος. Στους Καραϊσκους μπορεί να δοθούν η τα Ιμια ή η Σπιναλόγκα, ας επιλέξουν.

Anonymous said...

Ωραία ιδέα αυτή με τα διαφορετικά διοικητικά και οικονομικά μοντέλα για κάθε νησί. Αλλά θα έλεγα να επεκταθεί και παντού. Και να στείλουμε όλους τους ὀψιμους καπνιστές πούρου στον Δήμο Κριεκουκίου να το γεύονται με την άνεσή τους.

Anonymous said...

Χαχαχαχαχα, που τον θυμήθηκες τον στρατευμένο καχεκτικό μπούλη της Βαλαωρίτου; Υπάρχει φωτογραφία του από τα λαγωνικά του blog σε αρκετά παλαιότερη ανάρτηση (μου φαίνεται με πούρο), αλλά τρέχα γύρευε τώρα, ας την ξεθάψει όποιος δεν βαριέται.

Εθεσες μία ενδιαφέρουσα παράμετρο τώρα όμως, την ηλικιακή: Από ποιά ηλικία είναι "αποδεκτό" το κάπνισμα πούρου; Οι σπουδάσαντες στο Oxbridge, αλλά και οι θιασώτες βρετανικών ταινιών και σειρών σίγουρα θα έχουν υπόψιν τα λαμπρά φοιτητικά parties, μία χαρακτηριστικά αυτοσαρκαστική βρετανική συνήθεια η οποία συνίσταται από παιδαρέλια με tuxedos και πούρα να χαμογελούν με αμεριμνησία στον φακό κρατώντας ένα flute σαμπάνιας. Φυσικά αυτό έχει και παιδευτικό χαρακτήρα, εκπαιδεύει την νέα γενιά γιά τυς κοινωνικοους τρόπους που πρέπει να υιοθετήσει. Τούτων λεχθέντων, νομίζω ότι δεν μπορεί κανείς να κυκλοφορεί με πούρο σε ηλικία κατώτερη των 35 χωρίς να προκαλέσει μειδιάματα γύρω του. Φυσικά ισχύουν όσα ειπώθηκαν στα παραπάνω σχόλια και η κοινωνική και επαγγελματική θέση πρέπει να συνάδουν με αυτήν την συνήθεια. Βοηθά ασφαλώς πολύ και η κατανάλωση malt whiskies (κατά προτίμησιν τις προμεσημβρινές ώρες) αλλά και μία διάθεση nonchalance όπως έλεγε και ο μέγας P.G. Wodehouse στην εν γένει αντιμετώπιση της ζωής.

Anonymous said...

Όλοι οι δημόσια καπνίζοντες πούρα είναι εξοργιστικοί λόγω της μπόχας που εκλύουν τα αντικείμενα της ηδονής τους.
Τον καπνιστή τον καταλαβαίνω γιατί είναι εξαρτημένος λόγω της εισπνοής του καπνού και του συνεπαγόμενου εθισμού. Τον καπνιστή πούρων ποτέ δεν τον κατάλαβα. Θες να καπνίσεις πούρο κύριε μπόχα; Τράβα σπίτι σου και κάνε το τεκέ. Να τρως κάπου και να σου ρχεται η μπόχα του πούρου του βλάκα είναι αφάνταστα εξοργιστικό. Σου έρχεται να του καρφώσεις πιρούνι στο μάτι. Ειδικά όταν τον βλέπεις μέσα στην κοινωνική του ανασφάλεια να έχει και θριαμβευτικό ύφος (πω, πω τι κάνω τώρα). Όλοι αυτοί μάλλον την έχουν μικρή. Δεν εξηγείται αλλιώς. Αναπληρώνουν το μικρό μέγεθος με το μεγάλο μέγεθος του πούρου. Όσο πιο μεγάλο το πούρο, τόσο πιο μικρή την έχουν

Anonymous said...

Δηλαδή ο Καραίσκος είναι μικροτσούτσουνος; Αυτό θες να πεις;

Anonymous said...

Διάβαζα τα σχόλια για το παπιγιόν και σκεφτόμουν ότι και αυτό το αξεσουάρ έχει φύγει πλέον από την ανδρική καθημερινή αμφίεση. Πόσοι είναι σε θέση σήμερα να δέσουν ένα παπιγιόν; Ή πόσες σύζυγοι γνωρίζουν την τέχνη να δένουν το παπιγιόν του συζύγου τους;

Τι τα θέλετε. Έχει υποχωρήσει πολύ η ποιότητα και η ευπρέπεια της ανδρικής αστικής ενδυμασίας. Το πάλαι ποτέ οι άνδρες επισκέπτονταν ακόμη και τα πορνεία ή και τα γήπεδα ενδεδυμένοι με το ευπρεπές κοστούμι τους (χωρίς πούρα και τέτοιες αηδίες). Τώρα;

Anonymous said...

Σωστό κι αυτό. Δεν γίνεται να είσαι στην οικογενειακή ταβέρνα "Μπάμπης" λχ και να ανάψεις την μαϊμού που πήρες από την Αθηνάς. Ακόμα χειρότερα στα δήθεν "χαϊ κλας" του Κολωνακίου ή της Μυκόνου που συχνάζουν οι Χατζηνικολάου και οι Κωστόπουλο, εκει βέβαια θα μου πείτε είναι ο κανών και θα έχετε δίκιο. Το κάπνισμα πούρου λοιπόν δέον όπως λαμβάνει χώρα open air ή σε ειδικά διαμορφωμένους προς τούτο χώρους, κατάλαβες Καραϊσκο παιδι μου;

Anonymous said...

Τώρα κυκλοφορούν με wife beaters και σαγιονάρες Buffalo

Anonymous said...

12:32 πολύ ορθά έθεσες το θέμα του βρετανικού πλαισίου στο κάπνισμα πούρου. Τα τίμια αυτά παιδιά περνούσαν, παράλληλα με τις σπουδές τους, και μια περίοδο μαθητείας στα κεντρικά θέματα του βίου, επομένως και της ευζωίας (και ήξεραν να βγάζουν και το δαχτυλίδι). Άσε που, όπως ορθότατα αναφέρεις, το όλο στυλ συμπεριελάμβανε και κάτι το αυτοσαρκαστικόν. Ενώ στη χώρα μας από αυτοσαρκασμό... Προσωπικά, σε ό,τι αφορά το ΔΗΜΟΣΙΟ κάπνισμα πούρου, θα έθετα ως όριο το 40ο έτος της ηλικίας (και ίσως είναι και χαμηλό, αν και όλα είναι και θέμα εξοικείωσης με ένα συγκεκριμένο στυλ). Αλλιώς θα θυμίζουμε Καραίσκους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δείξουμε άνδρες ώριμοι, άνδρες connoisseur.

Anonymous said...

Η παρακμή του αστικού κόσμου (για να μην αναφερθούμε στον εκπεσμό της αριστοκρατίας) είναι απολύτως εμφανής εδώ και πολλές δεκαετίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τέως βασιλική οικογένεια. Ο γάμος στις Σπέτσες μας θύμισε και αυτός τη γενική καθίζηση, την σύνολη παρακμή. Κατά το παρελθόν, φίλοι και εχθροί αναγνώριζαν στη βασιλική οικογένεια, αν μη τι άλλο, ένα κάποιο γούστο, μια εκλέπτυνσι βρε παιδί μου. Τώρα ας δούμε τα χάλια τους. Φαιδρές τελετές, καλεσμένοι celebrities Γ΄ διαλογής, παιδιά ακαλλιέργητα και αδιάβαστα άνευ του παραμικρού γούστου και μετά την τελετή σπασίματα σε ευτελή ψευτοκυριλέ μπουζουκομάγαζα. Ο κατήφορος δεν έχει τέλος...

Anonymous said...

Γιατί το λες αυτό; Ήτανε κι ο Ντάβλας

Anonymous said...

Τελικά η τέως βασιλικη οικγένεια ήταν μαλάκες ή ο λαός ήταν κάφρος?

Anonymous said...

και τα δύο.

Anonymous said...

Διάβασα το κείμενο για τον σκηνοθέτη Tinto Brass αλλά και κάποια comments που σχολιάζουν το ρόλο της γυναίκας στις ταινίες του. Παρότι ο συγγραφεας του άρθρου φαίνεται να γράφει για πλάκα και μάλλον δεν εννοεί όσα γράφει,θέλω να πω ότι το πρόβλημα με τέτοιες ταινίες, θέλετε πείτε τις ερωτικές θέλετε πείτε τις πορνογραφικές, δεν είναι αν παρουσιάζει τις γυναίκες ερωτικά, Το πρόβλημα είναι ότι εμφανίζει τις γυναίκες λόγο χαζές, λίγο χαζοβιόλες, και πάντα έτοιμες να δοθούν ερωτικά στον οποιοδήποτε σαλιάρη. Όσοι είστε άντρες κάντε μια προσπάθεια να το δείτε αντίστροφα. Να γυρίζει μια γυναίκα ερωτική ταινία και να παρουσιάζει τους άνδρες μονο ως αντικείμενα έτοιμα να παίξουν ερωτικά κάτω από τις οδηγίες κάποιων γυναικών. Μια μονοδιάστατη δηλαδή παρουσίαση. Αυτό είναι το πρόβλημα γιατί διαφορετικά οι ταινίες αυτές, ειδικά όταν είναι καλογυρισμένες, είναι μια χαρά ταινίες και ακόμη και οι γυναίκες δεν έχουν πρόβλημα να τις παρακολουθούν.

Anonymous said...

Τα έφερε έτσι η ζωή που προσωπικά δεν αντιμετωπίζω οικονομικά προβλήματα. Βλέπω όμως αυτή την τερατώδη κυβέρνηση και αντιδρώ. Καλά το σφίξιμο και την φοροεπιδρομή. Αλλά μείωση των συντάξεων στα γεροντάκια των λίγων ευρώ το μήνα; Των ανθρώπων αυτών που αντί να ζήσουν τα τελευταία τους χρόνια με σχετική ξεκούραση, τους αναγκάζουν να βρίσκονται μέσα στη διαρκή πίεση, την αγωνία και τον εξευτελισμό; Να ντρέπονται να βγουν για ένα καφέ με τους φίλους τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν;

όσο άσχετος με την πραγματικότητα πρέπει να είναι κανείς για να κάνει αυτά τα πράγματα.

Anonymous said...

Από το in.gr:

"Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή των Εξαρχείων ο ένας από τους δύο δράστες της απόπειρας ληστείας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, ο 38χρονος συλληφθείς είχε συμμετάσχει τον Ιούνιο του 1995 στη ληστεία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, κατά την οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει από το ταμείο του νοσοκομείου 146 εκατ. δραχμές.

Από τις σφαίρες των δραστών είχε πέσει νεκρός ο ταμίας του νοσοκομείου Δημήτρης Μαντούβαλος.

Ο 38χρονος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης στις Δικαστικές Φυλακές Αγιάς Κρήτης, από όπου είχε πάρει άδεια έντεκα ημερών."

Κατά τα άλλα τα Πασόκια σκέφτονται να ενισχύσουν το θεσμό των αδειών στους φυλακόβιους για να αποσυμφορηθούν οι φυλακές. Μα πόσο ηλίθιο κράτος είναι αυτό ρε γαμώτο; Είναι η πολλοστή φορά που φυλακόβιος εγκληματεί ή αποδρά εκμεταλλευόμενος το θεσμό της άδειας. Γαμώ τα ανθρώπινα δικαιώματα γαμώ πια. Χώστε τους μέσα χωρίς άδειες και αηδίες να τελειώνουμε. Ούτως ή άλλως τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 90% των φυλακισμένων ξαναγυρίζει στη φυλακή μέσα σε δυο χρόνια.

Anonymous said...

Φίλε μου είσαι λίγο υπερβολικός. Δεν έχεις ζήσει το δράμα ενός φυλακισμένου. Το τι τραβάει αυτός και η οικογένειά του από την καφκική κατάσταση που αντιμετωπίζουν με το ελληνικό δημόσιο. Ο Στηβ Κακέτσης μόνο να δεις πόσο ταλαιπωρήθηκε άδικα μέσα στις φυλακές θα καταλάβεις. Και τόσοι και τόσοι άλλοι. Η άδεια είναι μια πρόοδος για τους κρατουμένους. Έχουμε ξεφύγει πια από την κατάσταση των σιδεροδέσμιων φυλακισμένων που έτρωγαν μόνο ξερό ψωμί και έπιναν βρώμικο νερό. Στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ εύκολο να βρεθείς στη φυλακή και μάλιστα χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις. Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας, εκεί τη γάμησες.

Anonymous said...

Σου μοιάζει για επιχειρηματίας ο προαναφερόμενος;

Anonymous said...

Μιας και αναφερθήκαμε σε περιπτώσεις outlaw, μήπως κανείς παλαιός θυμάται να μας πει συνοπτικά τι είχε συμβεί με τις περιπτώσεις Μπαμιατζόγλου (όχι αυτόν με τη γελοία Νικολούλη, τον κανονικό Μπαμιατζόγλου που νομίζω ότι έμοιαζε με τον "Πακιστανό" που διαβάζαμε στο Τρουένο και τον παρακολουθούσαν οι γείτονες να κυνηγάει μια γυναίκα μέσα σε ένα διαμέρισμα) και Μιχάλη Μέξη;

Anonymous said...

Ζω και αναπνέω για να ακούσω το αποψινό μάθημα του Καραϊσκου για το λευκό κρασί. Μετά το στραπάτσο που έπαθε χθες με τα πούρα (να'σαι καλά φίλε που μας έστειλες το αμερικάνικο άρθρο για τα δαχτυλίδια όπου φάνηκε ποιος ξέρει και ποιος αερολογεί) να δούμε τι θα βρει να μας πει ο Καραϊσκος και για το λευκό κρασί.
Εκτός και αν ντράπηκε με την έκβαση που πήρε η πουροσυζήτηση και αναβάλει το μάθημα μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση με το δαχτυλίδι.

Anonymous said...

Η αλήθεια είναι πως το περιμένω και γω πως και πως το καραίσκειο μάθημα. Αγορασα μάλιστα και τετράδιο και στυλό για να σημειώσω τα σπουδαιότερα. Για να δούμε αν θα έχει μεταδοτικότητα ο δάσκαλος καραίσκος.

Κάποιος που ξέρει said...

Αχ πόσο δεν ξέρετε τον Καραϊσκο. Κάποιοι περιμένουν ηδονικά να του την πέσουν επειδή αποδείχθηκε ότι έπεσε έξω για τα πούρα και το δαχτυλίδι. Λοιπόν επειδή δεν ξέρετε τον Καραϊσκο να σας πω εγώ τι θα γίνει. Η μία πιθανότητα είναι να λουφάρει μέχρι να ξεχαστεί το θέμα με το δαχτυλίδι και την αστοχία του. Η δεύτερη όμως πιθανότητα (και αυτό πιστεύω ότι μάλλον θα συμβεί) είναι ο Καραϊσκος να αμφισβητήσει ακόμα και το περιοδικό και το άρθρο του. Νομίζετε ότι έχει πρόβλημα; " Ποιό είναι αυτό το περιοδικό και τι με νοιάζει τι λέει; Αυτό που λέω εγώ είναι το σωστό" .

Μην σας φαίνεται αδύνατο να λεχθεί κάτι τέτοιο. Καραϊσκος είναι αυτός.

Anonymous said...

Αν αυτά που θα μας πει για το λευκό κρασί έχουν την ίδια εγκυρότητα με αυτά που μας έλεγε για τα πούρα, το εξασφαλίσαμε και το σημερινό γέλιο.

Anonymous said...

να μας ενημερώσει τι ώρα ακριβώς θα αρχίσει το μάθημα για να είμαστε σε ζωντανή σύνδεση

Anonymous said...

Αφου εξαντλήσαμε τα θέματα πούρου, δερμάτινης σαγιονάρας και σηκωμένου πολογιακά (αν και όπως γνωρίζουν όσοι πραγματικά ξέρουν, τα θέματα στυλ δεν εξαντλώνται ποτέ) πάμε τώρα ακάθεκτοι στο άσπρο κρασί. Αναμένουμε εναγωνίως με ένα Chablis Grand Cru του 2007 ανά χείρας τον Καραϊσκο να μας διαφωτίσει/ενημερώσει/διασκεδάσει...

Anonymous said...

Πού είναι ο Καραϊσκος? Τι ώρα θα κάνει την εμφάνισή του?

Anonymous said...

Κουρτάκη ή Καμπά προτείνεις Καραίσκο;

Anonymous said...

...και εκείνος δεν απάντησε...

Anonymous said...

Άντε ρε καραίσκο, θέλουμε να πάμε και για ύπνο. Μέχρι πότε θα περιμένουμε;

Anonymous said...

Σαν να είχε δίκιο ο "κάποιος που ξέρει". Εξαφανιζόλ ο Καραϊσκος.

Anonymous said...

Μπα, κόβω ότι κατά τις 1 θα μπει να παραδώσει ο κος καθηγητής. Όπως χτες

Anonymous said...

Ίσως επειδή δημοσιεύθηκε το έγκριτο άρθρο του έγκριτου περιοδικού για τα πούρα που έβαλε στη θέση του τον ψευτοκαθηγητή να την πούλεψε ο καραϊσκος

Anonymous said...

Καλύτερα να μην μπει να διδάξει. Γιατί αν μπει, ποιος ξέρει τι θα ακούσουμε πάλι.

Anonymous said...

Οι κατηγορίες για τους συμβούλους του Παπανδρέου αποτελούν δημαγωγία του χειρίστου είδους. Δηλαδή να μην προσλάβει συμβούλους, όπως όλοι οι ηγέτες των σοβαρών χωρών, και να αρκεστεί στις απόψεις της Λούκας, του Παπακωνσταντίνου και του Παναγιωτακόπουλου;

Anonymous said...

έλα βρε μαλάκα που μας κάνεις και τον δύσκολο..

Anonymous said...

ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΗΚΕ.

Anonymous said...

Μα τι θα γίνει τελικά; Θα παραδώσει ο Καραίσκος;

Anonymous said...

Ρε τον φουκαρά, πάλι ρόμπα έγινε.

Anonymous said...

ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ

Ποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης διέκοψε διπλωματικές σχέσεις με τον επί σειρά ετών φίλο του και κουμπάρο του (κουμπάρος με την έννοια ότι πάντρεψε τον υπουργό), επειδή αυτός ο φίλος και κουμπάρος του τού "πασπάτεψε" την (κατά πολύ νεώτερή του) σύζυγο;

Anonymous said...

Δώσε κανένα hint.

Anonymous said...

Κλείδωσε την πόρτα, έκλεισε και τα φώτα το αγόρι μας. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά μετά την παράθεση του άρθρου που διέψευσε από αρχής μέχρι τέλους τις εξυπνάδες περί δαχτυλιδιών. Αυτά παθαίνει όποιος δεν ξέρει τα θέματα αλλά θέλει να κάνει τον δάσκαλο.

Anonymous said...

Tα ποδάρια ενός ντροπιασμένου παιδιού:

http://www.open247.gr/eshop/product_images/a/dsc_0100__49797.png

Anonymous said...

Ωραίος Δαββέτας από την "Ε" που θίγει πολλά από τα κακώς κείμενα των διακοπών και όχι μόνον...

Anonymous said...

Εντάξει, καλός και ο ΝΙΚΟΣ Δαββέτας, εγώ πάντως θα προτιμούσα τον επίσης συγγραφέα φιλόσοφο, ποιητή και... πυγμάχο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ Δαβέττα...

Anonymous said...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος ντόρος για ενα κείμενο περι πούρων, απο τα τόσα που κυκλοφορούν στην οικουμένη.Περιττο να πώ οτι ούτε που το διάβασα...
Και ερωτώ:Υπάρχει λόγος για έναν καπνιστη πουρου που επιχειρεί σε ιδιωτικό χώρο και μόνος του,να βγάλει το δακτυλίδι;;Εμποδίζει σε κάτι;Μα οχι βέβαια..Αρα τέλος
Και επανέρχομαι στο θέμα της υιοθέτησης του στίλ μπουρζουά επιπέδου εκδοσεων Λυμπέρη,απο τα μικροαστικά στρώματα.Φαίνεται ο μικροαστός απο χιλιόμετρο,απο τη φοβία που ξεβράζει μήπως κάνει κάτι άκαιρο,μηπως κάνει κάτι που παραβιάζει το σαβουάρ βίβρ,όπως να δαγκάσει το πουρο π.χ πράγμα που έκανε κοτζάμ Χεμινγουέη κι ας λέει οτι θέλει οιοσδήποτε.
Αυτή η γελοία καταστολή εκδηλώνεται και στις χάι ψαροταβέρνες...Φέυγει η συναγρίς απο το τραπέζι με το κεφάλι άθικτο.Που να το πιάσει ο άλλος με το χέρι και να φάει το καλύτερο μέρος του ψαριού.Γελοία ανθρωπάκια.Και μπαίνουν στις ταβέρνες ανα το αιγαίο με υφάκι..."Ροφό θέλουμε αλλα με τα αυγά.είναι φρέσκος;"
-"Ναι κύριε σήμερα τον έβγαλε το γρι γρι μας"
Και πάρε να χεις ψαρούκλα Σενεγάλης στο πιάτο αλιευμένη προ της έλευσης ΔΝΤ

Κάποιος που ξέρει said...

Σας τα είπα εγώ αλλά δεν με ακούγατε.

Anonymous said...

καλα εσυ είσαι για το στοίχημα...Ενα δυο χι το έπαιξες το ματς λές να μην κέρδιζες

Anonymous said...

Καραίσκο με απογοήτευσες. Είπα να μη μιλήσω χθες και να περιμένω την αντίδρασή σου. Παρά τα όσα έγραφαν εδώ διάφοροι σχολιαστές, πίστευα ενδόμυχα ότι θα παραδεχόσουν ότι έκανες λάθος. Δεν είναι και τόσο φοβερό να κάνεις λάθος σχετικά με τα δαχτυλίδια του πούρου. Δεν είναι δηλαδή κανένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Λες ότι ξέρεις από πούρα. Δεν ξέρεις τι περιοδικό είναι αυτό που δημοσίευσε το άρθρο; Δεν ξέρεις ότι αποτελεί τη βίβλο του πούρου; Κρίμα, πολύ κρίμα.

Anonymous said...

αφου είπα οτι δεν το διάβασα.Και λέω οτι το δαχτυλίδι δεν έχει ουδεμια σημασία αν βγεί σε οτι αφορα την απολαυση...τονίζω δε οτι είμαι άψογος στη γνώση περι πούρου το δίχως αλλο

Anonymous said...

Για το λευκό κρασί γιατί δεν μας μίλησες χθες;

Anonymous said...

θα μιλήσω

Anonymous said...

Εντάξει. Μόνο να πεις κάτι σωστό. Όχι όπως με τα δαχτυλίδια.

Anonymous said...

μπα θα μιλήσω αιρετικά για να μάθετε κάτι καινούργιο επιτέλους

Anonymous said...

Εντάξει. Περιμένουμε.

Anonymous said...

Υπάρχει κάτι το οποίο ΔΕΝ ξέρει ο Καραΐσκος;

Anonymous said...

ΝΑΙ. ΤΑ ΠΟΥΡΑ.

Anonymous said...

Βρίσκω πραγματικά απολαυστικό τον Καραϊσκο. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που ελίσσεται. Δεν αφήνει περιθώρια για παραδοχή μιας (έστω και μικρής) ήττας. Αυτό, στον σημερινό σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο που ζούμε, μόνον ως προσόν μπορεί να θεωρηθεί. Ο Καραϊσκος μου θυμίζει τον οινογνώστη στο περίφημο short story του Roald Dahl "Taste". Έχει γυριστεί και ως ξεχωριστό επεισόδιο στην θαυμάσια εγγλέζικη σειρά "Τales of Unexpected". Έχουν το ίδιο ακριβώς ύφος, το ίδιο ακριβώς στυλ. Όποιος μπορεί ας το απολαύσει και δεν θα χάσει. Παρατηρώντας τον χαρακτήρα του οινογνώστη, θα αισθανθεί ότι παρακολουθεί τον Καραϊσκο αυτοπροσώπως.

Anonymous said...

Μπορώ να εξηγήσω τι έγινε με τον Καραϊσκο και τα πούρα. Είναι προφανές ότι στην ουσία έκανε λάθος. Το δαχτυλίδι βγαίνει. Τελεία και παύλα. Εκτός και αν καπνίζεις τίποτα φτηνά πούρα του 1 ευρώ, οπότε για να μην διαλυθούν, το δαχτυλίδι μένει. Γνώστα πράγματα αυτά από πολλά χρόνια. Δεν φταίει όμως ο Καραϊσκος που λάθεψε. Γιατί πολλά έντυπα ελληνικά έχουν κατα καιρούς γράψει αυτή την ανοησία με το δαχτυλίδι που μένει και όλα όσα μας έλεγε ο Καραϊσκος. Τα διαβάζω και εγώ καμιά φορά και χαμογελάω. Άρα ο Καραϊσκος δεν τα έβγαλε από την κοιλιά του. Κάπου τα διάβασε. Τώρα βέβαια το γιατί διαβαζει έντυπα του Κωστόπουλου και του Λυμπέρη στα οποία γράφουν για στυλ και πούρα παιδιά των 700 ευρώ είναι ένα άλλο θέμα. Αν διάβαζε τα σωστά ξένα περιοδικά, θα ήξερε και για πούρα και για ένα κάρο άλλα πράγματα τις σωστές πληροφορίες. Ενώ άμα περιμένεις να ενημερωθείς από Νίτρο και Στάτους δεν οδηγήσει παρά μόνο στην ημιμάθεια (που ως γνωστόν είναι χειρότερη από την αμάθεια).

Anonymous said...

Εγώ νόμιζα ότι ο Καραίσκος είναι πλούσιος. Πώς είναι δυνατόν να βγάζει 700 Ευρώ το μήνα και να δαπανά τα 600 Ευρώ σε πούρα; Και να λέει ότι βαράνε τεμενάδες στα καπνοπωλεία όταν τον βλέπουνε; Τόσο ψέυτης είναι;

Anonymous said...

Δεν νομίζω ότι είπε κανείς το ο,τιδήποτε για την οικονομική κατάσταση του Καραϊσκου.

Anonymous said...

Ψευτη καραισκο που λες οτι δεν διαβασες το αρθρο.

Anonymous said...

Εγώ νομίζω ότι ο Καραίσκος είχε δικιο τελικά. Πράγματι τώρα που το σκέφτομαι αυτός είχε δίκιο. Δηλαδή ο Τσε, ο Φιντέλ και οι Κουβανοί είναι γνώστες ή διάφοροι φλώροι που κυκλοφορούν με πουροκόφτες, σπίρτα και τηρούν μέχρι κεραίας όσα διαβάζουν σε διάφορα περιοδικά; Που διαμόρφωσαν κανόνες μόνο και μόνο για να αποδείξουν ότι τάχα μου αυτοί κατέχουν το μυστικό της ευζωίας Μάλλον ο Τσε κι ο Φιντέλ. Η ομορφιά βρίσκεται πάντα στην απλότητα. Εγώ ψηφίζω Καραίσκο λοιπόν. Μπράβο του. Εχει απόλυτο δίκιο. Keep walking Καραίσκο. Φίλε έχεις να μάθεις πολλά από τον Καραίσκο. Να τον ακούς προσεχτικά.

Anonymous said...

7:27 έχεις δίκιο. Κι εγώ συμφωνώ. Απλότητα. Η απλότητα θριαμβεύει πάντα γιατί κάνει την καθημερινή ζωή πιο εύκολη. Έτσι όπως η απλότητα κατάργησε κολλάρα, καπέλα κλπ από το ανδρικό ντύσιμο, έτσι θα καταργήσει και όλους αυτούς τους περιορισμούς στο κάπνισμα του πούρου. Πολύ μπροστά από την εποχή του ο Καραίσκος λοιπόν. Πραγματικός προφήτης στα θέματα στυλ.

Anonymous said...

Τώρα έτσι που το θέτετε μου φαίνεται ότι και εγώ θα αρχίσω να συμφωνώ. Σαν να μας τα έλεγε καλά ο Καραϊσκος και δεν τον καταλαβαίναμε.

Anonymous said...

Μπορεί να έχει δίκιο αλλά είναι ψεύτης. Μεγάλος ψεύτης. Άκου δεν διάβασε το άρθρο. Α ρε καραίσκο ψευταράκο.

Anonymous said...

Φίλε καπνίζω πούρα χρόνια και πραγματικά είχα βαρεθεί όλο αυτό το δήθεν του καπνίσματος. Είχα βαρεθεί όλους τους ξερόλες που μου έκαναν παρατήρηση όποτε άναβα με το δαχτυλίδι. Να σαι καλά γιατί έλεγα ότι είμαι ο μόνος που τα παίρνει με όλα αυτά. Ευτυχώς που ακούμε και καμια αιρετική άποψη πιά. Μπράβο. Θα σου έλεγα να κάνεις δικό σου μπλογκ γιατί φαίνεσαι να έχεις ενδιαφέρουσες απόψεις. Εγώ θα σε παρακολουθούσα σίγουρα.

Anonymous said...

Tί; Δεν κατάλαβα. Τώρα μπήκα στο μπλογκ μετά από τις διακοπές μου. Ο Καραίσκος καπνίζει το πούρο του με το δαχτυλίδι επάνω; Αλήθεια το λέει ή μήπως αστειεύεται; Eίναι ποτέ δυνατόν να λέει κάποιος πραγματικός καπνιστής κάτι τέτοιο;

Anonymous said...

Από Σεπτέμβριο που κλείνουν ένα σωρό περιοδικά του κώλου από αυτά που γέμισαν τα περίπτερα και διάβαζε όλη η ελληνική πλέμπα, να δούμε που θα πάνε όλοι αυτοί οι δήθεν δημοσιογράφοι, τα κακόμοιρα αστοιχείωτα παιδάκια που παρίσταναν τους λειτουργούς της ενημέρωσης.

Anonymous said...

πληθωρισμος εντυπων ...απορω πώς ζούσαν/νε τόσες πολιτικές και αθλητικές εφημεριδες

Anonymous said...

Mήπως κανένας γνωρίζει με χρονολογική σειρά τους δημοσιογράφους που έγραφαν τον Αποδυτηριάκια?

Winston said...

Where is this Caraiscos character? I need to teach him a thing or two about cigar paper rings...

Anonymous said...

Hey, Caraiscos boy, I never forget a face but in your case I'll make an exception!

Groucho

Anonymous said...

Ούτε ο Tinto Brass ούτε ο μέγας Winston έχουν την παραμικρή ιδέα για το πώς καπνίζονται τα πούρα αφού οι άσχετοι βγάζουν το δαχτυλίδι. Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός ο νέος που λέγεται Καραϊσκος και μας χαρίζει δωρεάν τη σοφία του γύρω από τα πούρα (και όχι μόνο).

Anonymous said...

Ωχ! Και τρίτος άσχετος που καπνίζει το πούρο του χωρίς δαχτυλίδι;

Monica said...

I never take the paper ring off but then again I don't smoke!

Kisses,
Monica



PS I'd love to meet Caraiscos and play games with his cigars, he seems to be such a hottie, he makes my cherry pop!

Anonymous said...

Σιγά τον δύσκολο στόχο. Τον Καραΐσκο τον κάνει καλά κι η γιαγιά μου

Anonymous said...

Δηλαδή μόνο η πανάσχετη και λαϊκή Μόνικα καπνίζει το πούρο με δαχτυλίδι; Kαι ο Καραϊσκος; Και οι μπουζουκόβιοι;

Anonymous said...

Νομίζω ότι τον Αποδυτηριάκια τον έγραφε ο Καίσαρης και μετά ο Μαζαράκης.

Anonymous said...

Όχι φίλε. Η Μόνικα ΚΡΑΤΑΕΙ πούρο με δαχτυλίδι. ΔΕΝ καπνίζει.

Anonymous said...

Tον αποδυτηριάκια δεν τον γράφουν τώρα ο Καραγιαννίδης με τον Γαλούπη?

Anonymous said...

Καλά ο Καίσαρης δεν γράφει πλέον τον αποδυτηριάκια αλλά νομίζω φίλε ότι ούτε ο Μαζαράκης γράφει πλέον τη στήλη. Δεν ξέρω μήπως τη γράφει ξανά ο Καραγιαννίδης.

Anonymous said...

Μήπως ξέρει ο Καραίσκος ΚΑΙ αυτό το θέμα να μας ενημερώσει;

«Oldest ‹Older   201 – 400 of 636   Newer› Newest»