Friday, October 1, 2010

Tony Curtis (1925–2010): ο εφευρέτης του χτενίσματος «duck’s arse» και λάτρης της περούκας



Tο να μιλήσει κανείς για την καταραμένη φτώχεια μέσα στην οποία γεννήθηκε ο – από την Τετάρτη μακαρίτης – Tony Curtis, θα αποτελούσε κάτι το τετριμμένο: πολλοί καλλιτέχνες γεννήθηκαν φτωχοί και ρακένδυτοι. Το να μιλήσει κανείς για την καλλιτεχνική του αξία, θα αποτελούσε κάτι το αμφιλεγόμενο: πολλοί υπηρέτες του θεάματος υπήρξαν ασύγκριτα καλλίτεροι και μάλλον περισσότερο ταλαντούχοι. Η ουσία παραμένει ότι ειδικά στη χώρα μας, αγαπήσαμε τον θανόντα κυρίως λόγω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην περίφημη τηλεοπτική σειρά Persuaders (Οι Αντίζηλοι), στον ρόλο του εξιμπισιονιστή vulgar αμερικανού πετρελαιά Danny Wilde (με το φρικαλέο αμερικάνικο αξάν), σε πλήρη αντίστιξη με τη ραφιναρισμένη παρουσία, το φλέγμα και την κομψότητα του Harrovian και Oxonian εγγλέζου, Λόρδου Brett Sinclair (στον ρόλο ο Roger Moore).


Ωστόσο, ο θάνατος του λάτρη της γυναικείας υπάρξεως (καθώς και των ναρκωτικών και του αλκοόλ) Tony, μας θέτει προ αδυσώπητων ερωτημάτων: Θα μείνει ο ηθοποιός στη μνήμη μας μόνον για την καλλιτεχνική του παρακαταθήκη ή μήπως και για τη συνεισφορά του στα ζητήματα κόμης;


Πράγματι, η προσφορά του Tony στον πολιτισμό μας δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την ηθοποιία. Ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστό ότι η επιρροή του στα θέματα της κόμης, υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες του αιώνα που πέρασε. Ένας πραγματικός καινοτόμος ο Tony, έσπασε τα δεσμά του τριχικού κομφορμισμού, ανοίγοντας νέες λεωφόρους στην έκφραση κουρεμάτων και χτενισμάτων. Τη δεκαετία του ’50, το «χτένισμα Tony Curtis» δημιούργησε αίσθηση, ταράζοντας ανεπανόρθωτα τις κοιμισμένες συνειδήσεις με τα τετριμμένα κουρέματα/χτενίσματα.


Το στυλ που λάνσαρε (με την δεύτερη ταινία του «City across the River») με πρωτοφανή επιτυχία ο Tony είναι το περίφημο «duck’s arse». O τίτλος μιλά από μόνος του… Το στυλ αυτό έχει ως εξής: Αφήνουμε, δεξιά και αριστερά, τα πλάγια μαλλιά αρκετά μακριά – τόσο μακριά ώστε, αν τα χτενίσουμε προς τα πίσω, να μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους στο μέσον του οπισθίου μέρους της κεφαλής· κατόπιν χτενίζουμε το (αρκετά μακρύ) εμπρόσθιο μέρος της κόμης σε στυλ «κοκοράκι»· και όλα αυτά τα καρυκεύουμε με μια γερή δόση στερεωτικού υλικού – κυρίως τζελ ή brylcreem – που παρέχει όχι μόνο στήριξη, αλλά και γυαλάδα.

 

Το στυλ αυτό ονομάζεται και «pompadour» λόγω του επηρεασμού του από τον τρόπο που εκαλλωπίζετο σε θέματα κόμης η διάσημη μαιτρέσσα Madame de Pompadour.


Η επιρροή αυτού του χτενίσματος υπήρξε τεράστια και συγκλονιστική, μολονότι η συγκεκριμένη κόμμωση γεννήθηκε τυχαία. Ο μεγάλος μας ηθοποιός έχει, σε ανύποπτο χρόνο, δηλώσει ότι το χτένισμα αυτό ανέκυψε λόγω… ανάγκης: η ανέχεια δεν επέτρεπε στον νεαρό Tony να επισκέπτεται τους κουρείς με την συχνότητα που θα επιθυμούσε και που επέβαλλαν τα ήθη της εποχής. Έτσι, προσπαθούσε να τακτοποιηθεί εκ των ενόντων. Αργότερα, όμως, άλλαξε βιολί. Παρ’ ό,τι απέκτησε κάποια χρήματα, δεν επιθυμούσε τα συχνά κουρέματα, ακολουθώντας την αντίληψη του Σαμψών: «Πίστευα ότι αν κόβω συχνά τα μαλλιά μου θα χάσω, σαν τον Σαμψών, την καλλιτεχνική μου ρώμη…», είχε δηλώσει με τόλμη. Η κόμμωση του Tony επηρέασε τον μεγάλο εκπρόσωπο του rock’n’ roll, Elvis Presley, ο οποίος και έσπευσε πάραυτα να την υιοθετήσει.


Επηρέασε, όμως, και αμέτρητους άλλους νέους της εποχής, όπως τον James Dean, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο «Rebel without a Cause» (την ταινία-ευαγγέλιο των επαναστατών του γλυκού νερού) λανσάροντας κομμωτικά - και αυτός - το στυλ «Curtis»...


... ενώ, αναμφιβόλως, λάτρης της συγκεκριμένης coiffure υπήρξε και ο μακαρίτης Dirk Bogarde.


Δεν περιορίστηκε, όμως, σε μεμονωμένες περιπτώσεις η επιρροή του χτενίσματος του Tony. Διαμόρφωσε ολόκληρη την κομμωτική στιλιστική του rockabilly, ενώ οδήγησε σε στιλιστικές επιρροές τεράστιας εμβέλειας στο «κίνημα» των Greasers.


Επρόκειτο για τους νεολαίους από τα κατώτερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα που αναζητούσαν στον ήλιο μοίρα, εκφράζοντας παραλλήλως και μια έντονη (ψευδο) επαναστατικότητα. Το μαλλί ήταν τύπου Curtis, αρκετά άλουστο, αλλά οι Greasers προχωρούσαν και σε επιπλέον αισθητικά statements: μεγάλες και φαρδιές φαβορίτες, στενά τζινς, μαύρες μπότες, T-shirts και από πάνω μαύρα δερμάτινα jackets (ή «πέτσινα», όπως τα έλεγαν οι παλαιότεροι στη χώρα μας).

  

Η χτένα (ή «τσατσάρα») υπήρχε μόνιμα στην κωλότσεπη των Greasers και έβγαινε με την πρώτη ευκαιρία να στρώσει το μαλλί, ενώ το τσιγάρο στεκόταν αναμμένο μόνιμα στα χείλη των λαϊκών αυτών παιδιών.


Αναφερόμαστε, φυσικά, στο στυλ που έκανε ίσως ευρύτερα γνωστό στο πλατύ κοινό ο John Travolta με το περίφημο Grease (το film που παιζόταν μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, ανελλιπώς, κάθε καλοκαίρι, στους θερινούς σινεμάδες της χώρας μας με τα εκνευριστικά - καθότι χιλιοτραγουδισμένα - γιασεμιά), αλλά και ο pop καλλιτέχνης Morrissey (εκείνος, όμως, αντί για χτένα, στην κωλότσεπη τοποθετούσε λουλούδια...).



Ίσως, πάλι, επηρεασμένος από το συγκεκριμένο στυλ να μπορεί θα θεωρηθεί και ο εναλλακτικός κινηματογραφικός σκηνοθέτης Jim Jarmusch.


Πάντως, η πιο πρόσφατη ισχυρή έκφραση αυτής της pompadour κoμμώσεως μάς χαρίστηκε από τον φινλανδό σκηνοθέτη Aki Kaurismäki, με την θαυμάσια ταινία του Leningrand Cowboys Go America.


Με την πάροδο των ετών, ο Tony άλλαξε τροπάριο. Αναγκαστικά. Το κεφάλι άρχισε να αποχωρίζεται τις τρίχες με ταχύτατους ρυθμούς, μέχρι που έμεινε τελείως γυμνό. Το χτένισμα pompadour ήταν πλέον ανέφικτο. Ο Tony επέλεξε η λύση της περούκας. Περούκες και περουκίνια σε μια τεράστια γκάμα σχεδίων και χρωμάτων στόλιζαν το κεφάλι του μεγάλου ηθοποιού.



Μέχρι που στις 17 Απριλίου του 2008, σε μια επίσκεψή του στα Harrods του γραφικού Al Fayed (με τα λαχουρένια πουκάμισα και τα σταυρωτά σακάκια), ο δημοφιλής ηθοποιός εμφανίστηκε χωρίς περούκα (αν και με καουμπόικο καπέλο, σαν κι αυτά τα τεξανικά που συνήθιζε να φορά στην σαπουνόπερα Dallas ο Larry Hagman).



Κρανίου τόπος... Χρειάστηκε να καβατζώσει τα 83 του χρόνια για να συμβιβαστεί με την απόλυτη φαλάκρα ο Tony. Η ωριμότητα άργησε, αλλά έφτασε. Από κει και πέρα, δεν είχε τίποτε άλλο να περιμένει ο καλλιτέχνης. Aπεβίωσε δύο χρόνια μετά, στο Las Vegas, η αισθητική του οποίου τόσο πολύ ταίριαζε στα γούστα του. Θα ταφεί τη Δευτέρα, στην πατρίδα των καζίνων που τόσο πολύ αγάπησε – χωρίς περούκα. Tony Curtis, αγαπημένε μας Danny Wilde, αιωνία σου η μνήμη…

1,225 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 400 of 1225   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Ποιός κάθεται να βλέπει τώρα Κωστόπουλο; Τελείως αδιάφορος. Μόνο όσοι διαβάζουν μαξιμ μπορεί να θέλουν να ακούσουν τις σοφίες του.

Anonymous said...

Πώς σας φάνηκε η Μαριλί;

Δε θα την έλεγα και γυναικάρα, αλλά βγάζει κάτι το αισθησιακό...

Anonymous said...

Γιά γερά νεύρα (στο πιάνο ο Γρηγόρης Νιώτης)

http://www.youtube.com/watch?v=Yf8WLDcA9FQ

Anonymous said...

Που έχει καταντήσει η Ελλάδα. Να θεωρεί τον καραγκιόζη Δημαρά, την αστεία αυτή καρικατούρα, ως άξια λόγου πολιτική ποσότητα. Ο μεθύστακας και χαρτοπαίχτης πρώην τζουτζές του Λαμπράκη, ο άφωνος βουλευτής χωρίς ούτε μια παρέμβαση στην βουλή, ο "κλέφτης" των χρημάτων των υπαλλήλων του γραφείου του, εμφανίζεται ξάφνου ως ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων. Καλά να πάθουμε.

Anonymous said...

A ρε Ζουγανέλη. Κρίμα. Και ήσασταν όλοι η οικογένεια τόσο συμπαθητικά γραφικοί

Anonymous said...

"H Real News την Κυριακή θα είναι πιο μαχητική παρά ποτέ. Θα δουν ότι εμάς οι απειλές δεν μας τρομάζουν" λέει ο Νίκος Χατζηνικολάου. Σιγά τα αίματα Νίκο.

Anonymous said...

Δεν είναι μόνον οι λεονταρισμοί του Χατζηνικολάου που προκαλούν θυμηδία. Είναι και το ατελείωτο γλείψιμο προς τον Κωστόπουλο και την εκπομπή του. Ο χαλκέντερος και θαρραλέος Νίκος μας λέει πόσο καταπληκτική ήταν η νέα εκπομπή του Κωστόπουλου, πόσο χιουμορίστας ήταν ο βλάχος παρουσιαστής, πόση ικανότητα χρειάζεται για να κάνει κανείς μια τέτοια εκπομπή... Ό,τι δηλαδή δεν εντοπίσαμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι... Αν δεν γνωρίζαμε την πανθομολογούμενη ακεραιότητα του Νικολάκη, θα εντάσσαμε το εγκωμιαστικό λογύδριό του στην κατηγορία "αλλαξοκωλιές", αφού τα δύο αγόρια της δύσμοιρης ελληνικής "δημοσιογραφίας" δεν χάνουν ευκαιρία να γλείφουν το ένα τον (επαρχιώτικο) κώλο του άλλου...

Anonymous said...

Η φιλοδοξία είναι ένα ναρκωτικό που καθιστά τους εθισμένους σε αυτό εν δυνάμει ψυχασθενείς. Το "εν δυνάμει" βέβαια είναι εντελώς περιττό στην περίπτωση αυτών των δύο χωριατόπαιδων. Είναι σαφές ότι πάσχουν από ναρκισσιστική διαταραχή, ιδίως ο Νίκος που (νομίζει ότι) είναι στα ντουζένια του, τον άλλον γερασμένο και τρομαγμένο τον είδα από τις απανωτές επαγγελματικές σφαλιάρες στις οποίες θα έρθει να προστεθεί και η χθεσινή σαχλαμάρα, είναι θέμα χρόνου.

Anonymous said...

Τα αυτονόητα γιά την λαθρομετανάστευση κατά Λυγερόν από την σημερινή "Κ"

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_08/10/2010_417907

Anonymous said...

Με όποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις...

"... με τον ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ (sic) της NASA..." είπε ξανά και ξανά, στην ρουμπρίκα "Η Καλή Είδηση της Ημέρας" στο ριαλοραδιόφωνο, το πουλέν του Χατζηνικολάου, ο μόνιμα προστατευόμεος και δουλικός Χρήστος Μπάρλας.

Εκλεκτικές (και εκλεκτές) συγγένειες...

Anonymous said...

Κρατικό ραδιόφωνο. NET (επί τη ευκαιρία, πώς μπορεί να ονομάζεται ΝΕΤ ένα ραδιόφωνο, αφού το Τ παραπέμπει στην λέξη "τηλεόραση";). Δελτίο ειδήσεων, πριν καμιά ώρα.

Λέει η εκφωνήτρια με στόμφο (τον παλαιότροπο στόμφο της κρατικής ραδιοφωνίας): "Το νομπέλ ειρήνης απονέμεται στην Άννα Αλεβίζου". Αυτό. Άνευ επιπλεόν πληροφοριών.

Έπειτα ακολουθεί βασανιστική σιωπή (25 περίπου δευτερολέπτων). Απόλυτη σιγή. Σκέπτεται ο δύστυχος ακροατής: Ποια είναι η Άννα Αλεβίζου που πήρε το νομπέλ; Τόσο γνωστή είναι που την αναφέρουν άνευ ιδιότητος; Γιατί σίγησε για τόσα δευτερόλεπτα το κρατικό ραδιόφωνο; Μήπως συγκλονίστηκε η εκφωνήτρια; Μήπως την συνεπήρε η εθνική υπερηφάνια που μια ελληνίδα, έστω και άγνωστη σε μας, τιμήθηκε με μια τόσο σημαντική διάκριση;

Η λύση του γρίφου έρχεται μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, μετά από 25 περίπου δευτερόλεπτα βασανιστικής σιωπής... Η εκφωνήτρια ξαναπαίρνει το μικρόφωνο και συνεχίζει: "Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής βρίσκεται η συντάκτριά μας Άννα Αλεβίζου για να μας ενημερώσει για το που απονεμήθηκε φέτος το νομπέλ ειρήνης"!

Ελληνική (κρατική/ποιοτική) δημοσιογραφία στην Ελλλάδα το 2010...

Anonymous said...

Ραδιόφωνο ΝΕΤ ακούς εσύ; Σου εύχομαι ότι επιθυμείς για τα εγγόνια σου.

Anonymous said...

Μπράβο φίλε, πρέπει να έχεις πολύ γερά νεύρα γιά να κάθεσαι να ακούς όλα αυτά τα ραδιοφωνικά σαλιγκάρια και να τα σχολιάζεις κιόλας. Με τα επιρρήματα γενικώς υπάρχει ένα θέμα (όχι ότι δεν υπάρχει με όλα τα άλλα, να εξηγούμεθα). Εχω μάλιστα πιό προχωρημένη εκδοχή των ατελεύτητων περιπετειών του καταταλαίπωρου "επικεφαλής" στους εγκεφάλους διάφορων απίθανων τύπων. Θυμάμαι που τσακωνόμουν με ξερόλα αριστούχο μεταλλειολόγο του ΕΜΠ, κλασικό σπασίκλα, κομπλέ με γυαλί-πατομπούκαλο και σπυριά, που επέμενε μετ' επιτάσεως ότι η γενική είναι ...του επικεφαλούς. Επέμενε μάλιστα τόσο σθεναρά παρά την περί του αντιθέτου επιχειρηματολογία μου που δεν άντεξα και του είπα "ρε αγράμματε μεταλλειολόγε, άει πάγαινε στα μεταλλεία σου να φας καμμιά κοτρώνα επί κεφαλής, άντε μαλάκα!"

Και οι περιπέτειες του "ανεξαρτήτως" δεν παύουν να διασκεδάζουν. Είδα γραπτώς σε διαφήμιση υπηρεσίας του ΟΤΕ στην τηλεόραση, χαμηλά στα ψιλά γράμματα, "χρέωση χχχ ευρώ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ χρόνου ομιλίας". Αναλφαβητισμός λειτουργικός, θεσμικός, δομικός και απόλυτος.

Anonymous said...

http://www.antinews.gr/?p=65177

Anonymous said...

Πράγματι, αυτό που συμβαίνει μα την "ανάπηρη" χρήση της γλώσσας από τους επαγγελματίες της δημοσιογραφίας είναι άνω ποταμών. Και δεν αναφερόμαστε σε μια λεξιλαγνικού γεροντοκορισμού εμμονή στην ορθή χρήση της γλώσσας, αλλά σε μιαν απαραίτητη προϋπόθεση ορθής μεταφοράς των μηνυμάτων, αφού η γλώσσα είναι το εργαλείο του δημοσιογράφου, όπως, ας πούμε, η λάσπη και το μυστρί είναι το εργαλείο του οικοδόμου...

Ούτε στιγμή όμως μην θεωρήσουμε ότι όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια συμβαίνουν μόνον στην χώρα του ελαιολάδου (που θα μας το πάρουν όλο οι Κινέζοι και άντε μετά να κάνει ο Έλληνας την αγαπημένη του "παπάρα" στη σαλάτα και όπου αλλού...). Τα ίδια πάνω-κάτω συμβαίνουν και στην Εσπερία. Στην Αγγλία, τη χώρα με τις θεωρούμενες ως καλλίτερες εφημερίδες στον πλανήτη, υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα. "Στις λαϊκές εφημερίδες;", θα ρωτούσε εύλογα κάποιος. Όχι. Το ίδιο ισχύει και στο "quality Press". Π.χ. στην έγκυρη (και κερδοφόρα) Telegraph, στην οποία γίνονται κατά καιρούς τόσα και τέτοια λάθη, ώστε ο πολύς Simon Heffer, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Telegraph και συγγραφέας (που τώρα βρίσκεται σε sabbatical για μεταδιδακτορική έρευνα στο Cambridge), να στέλνει κάθε μέρα μέσω emails οδηγίες ορθής χρήσης της γλώσσας στους συντάκτες της εφημερίδας. Ήταν, δε, τόσο εκτεταμένο το φαινόμενο, ώστε ο κοκκινομάλλης δημοσιογράφος με την μπυροκοιλιά, με την αίσθηση του διαδασκάλου που απλόχερα διαθέτει, να γράψει και σχετικά βιβλία αποφυγής γραμματικών, συντακτικών και νοηματικών λαθών, τα οποία θα βρίσκονται σύντομα (αν δεν βρίσκονται ήδη) στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και τα οποία μπορούμε και εμείς να αποκτήσουμε δια ιντερνετικών αγορών.

Να βγάλει αντίστοιχο βιβλίο και ο Χατζηνικολάου, να έχουμε να γελάμε, όπως γελούσαμε με το αντίστοιχο βιβλιαράκι που είχε βγάλει πομπωδώς και αυαρέσκως ο γλωσσαμύντωρ δημοσιογράφος (που μετεγράφη από την Αριστερά στη ΝΔ) Ιωάννης Τζανετάκος και γέλαγε μαζί του (και με το βιβλίο βεβαίως-βεβαίως) ολόκληρη η εγγράμματη Ελλάδα, αφού το πόνημα του "διδασκάλου"-γεροντοκόρου Γιάννη έβριθε λαθών...

Anonymous said...

Μήπως η υπερβολική γλωσσολαγνεία οδηγεί σε κωλοτουμπίαση; Και η μουρλο-Κανέλλη από την ΝΔ την έκανε γιά ΚΚΕ μεριά, αντιρρόπως προς τον γεροντοπαλίκαρο Τζανετάκο, όπως την είδαμε και διασκεδάσαμε στα γαλάζια δίπλα στον βαψομαλλιά κηδειάκια Αναγνωστόπουλο στην φωτό που κυκλοφόρησε ο αλογομούρης χθες. Οχι ότι αυτό είναι κατ' ανάγκην κακό και δυσεξήγητο, ο άνθρωπος προϊόντος του χρόνου συντηρητικοποιείται, συνεπώς το ΚΚΕ ήταν η λογική επιλογή...

Anonymous said...

Το ραδιόφωνο του Ρίαλ έχει παράδοση στον σφαγιασμό της γλώσσας. Ειδικά όταν έπαιζαν διδυμάκι Δημήτρης Μάρκου-Τάνια Ιακωβίδου είχαμε μαζέψει ουκ ολίγα μαργαριτάρια. Νομίζω η Ιακωβίδου ήταν που είχε πει για κάποιον "κατηγορείται για παραπλάνηση ανηλίκου", όταν η κατηγορία ήταν για μια καραμπινάτη "αποπλάνηση".

Anonymous said...

Καλά τα λέει ο Λυγερός, αλλά οι εκλογές με τις οποίες ξεκινάει το άρθρο που κολλάνε; Θέλει να μας πει ότι το πρόβλημα θα λυθεί από το δίδυμο.. Κακλαμάνη και Ψινάκη;
Τι θα κάνουν δηλαδή τα τρελά αυτά αγόρια; Θα στείλουν τη... Ι5 δημοτική αστυνομία να συλλάβει τους λαθρομετανάστες με τα τσεκούρια; Γιατί; Για να τους μαζέψουν να κάνουν καλλιστεία;
Το πιο σωστό που γράφει είναι η υποκρισία των κάθε λογής "ευαίσθητων" (και όχι μόνο αριστερών και φιλελεύθερων που αναφέρει) που από την ασφάλεια των μακρινών προαστίων τους δηλώνουν ανθρωπιστές.

Αυτή η υποκρισία φυσικά δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο και ενδεικτικό της βλακείας και της μαλθακότητας που μαστίζει πλέον το δυτικό πολιτισμό του facebook και του tweeter. Μόνο και μόνο η αντιμετώπιση της τίμιας πολιτείας της Αριζόνα από τις υπόλοιπες αμερικανικές "ανθρωπιστικές" πολιτείες αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Τι κι αν τα μεξικανικά καρτελ ναρκωτικών τα έχουν κάνει γης μαδιάμ στην Αριζόνα; Αφού δεν ακουμπάει τους υπόλοιπους αμερικανούς, έχουν κάθε δικαίωμα να κατηγορούν τις αρχές της Αριζόνα για το νόμο που πέρασε. Μέχρι και μποϋκοτάζ στα προϊόντα της Αριζόνα έκαναν οι πάντα προοδευτικοί πουστομοδιστρονεοϋορκέζοι.

Είναι πασιφανές ότι όλοι αυτοί οι "ευαίσθητοι" υποκριτές όλων των πολιτικών αποχρώσεων θέλουν απλά να αισθάνονται "καλοί" και να αντλούν ικανοποίηση σε αυτή τη σκέψη. Είτε δηλώνουν ότι δεν αντέχουν την "εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο", είτε δηλώνουν ότι δεν αντέχουν την "εκμετάλλευση του μαύρου από τον λευκό". Έχει υποκαταστήσει πλέον αυτή η ανθρωπιστική λαγνεία τη θρησκεία και τις ψυχολογικές ανασφάλειες που η τελευταία έλυνε. Ας το ρίξουν λοιπόν πάλι στη θρησκεία και την φιλανθρωπία να ησυχάσουμε γιατί στο μεταξύ υπάρχει κόσμος που δυστυχεί στο κέντρο της Αθήνας καθημερινά. Σήμερα δυστυχούν αυτοί, έτσι όπως πάει αύριο θα δυστυχήσουμε όλοι οι υπόλοιποι.

Η μόνη ελπίδα είναι να κατακλύσουν οι λαθρομετανάστες την πλατεία Κολωνακίου, το Παλαιό Ψυχικό και την Εκάλη. Μόνο τότε θα κινηθεί κάποιος και ίσως βρεθεί λύση. Αν υπάρχει λύση τελικά. Όσο "γενναία" κι αν είναι αυτή η λύση, όπως έγραψε και χθες κάποιος επίδοξος Γιάγκος Δράκος με φωσκολικό ύφος γραφής.

Anonymous said...

Αυτός ο χοντροκώλης, ο ρεπόρτερ των λαϊκών αγορών ο Μάρκου είναι εντελώς βλαξ. H Τάνια΄?

Anonymous said...

3:42 να τα αφήσεις αυτά που ξέρεις. Εγώ μένω στο Ψυχικό (ένα και μόνο είναι το Ψυχικό, αυτό που ονομάζεις "Παλαιό", δεν υπάρχει Νέο) και δεν γουστάρω καθόλου μετανάστες δίπλα μου. Αν έχεις πρόβλημα με μετανάστες στην περιοχή σου , να πάρεις στα Μέσα Ενημέρωσης, όπως λχ στον Real fm ¨η στο Real.gr και να κάνεις τις καταγγελίες σου εκεί.

Anonymous said...

* 3:41 ήθελα να πω.

Anonymous said...

Εμένα μου αρέσουν πολύ και τα εννοιολογικά λάθη: Πχ, κάθε βράδυ ο Παπατζόν στην αρχή της εκπομπής εκφωνεί τα τηλέφωνα "καταγγελιών" του σταθμού γιά να διαφημίσει την "ζωντάνια" και την "παρεμβατικότητα" του δελτίου. Μέχρι εκεί καλώς (λέμε τώρα). Το (πολύ) γέλιο έρχεται αμέσως μετά με την εκφώνηση της στερεότυπης φράσης: "...γιά όσους ασχολούνται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το email μας είναι apokaliptiko, όλα αϊ (i), παπάκι (παπάκι πας στην ποταμιά) gmail τελεία com...". Εκεί, δεν αντέχω και σκάω πάντα σε βροντερά γέλια. Πέραν του γελοίου της εκφώνησης σε αγγλοελληνικά από τηλεοράσεως είναι δυνατόν κάποιος να ασχολείται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο; (Εσείς με τι ασχολείσθε; "Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο..."). Γειά σου ρε Γιαννάκη γίγαντα με τις ελληνικούρες σου...

Anonymous said...

Καλά τώρα, τι να πεις για τον Παπαγιάννη. Δεν του φτάνει που κάνει ένα σκασμό λάθη κάθε μέρα, δεν φτάνει που στο μπλογκ του κινδυνεύουμε να χάσουμε την όρασή μας από τα γραμματικά λάθη και τις ασυνταξίες, φτάνει στο σημείο να κατηγορεί όλους τους άλλους ως αγράμματους. "Αγράμματοι! Αστοιχείωτοι!" φώναζε τις προάλλες, επειδή κάποιοι είχαν κάνει λάθος στο ΦΕΚ και αντί για "ΓερουλάΝος" είχαν γράψει "ΓερουλάΜος". Τέτοια κορυφαία αγραμματοσύνη εντοπίζεται στους άλλους από έναν επαγγελματία αγράμματο.

Anonymous said...

Ποιον δημοσιογράφο-liquidator πήρε τηλέφωνο ο Κώστας Σημίτης; Τι του απεκάλυψε;

http://tesserisepoxes123.blogspot.com/2010/10/blog-post_467.html

Anonymous said...

Στη χώρα της φασολάδας δεν αποκλείω τίποτα. Μάλλον είναι αλήθεια το τηλέφωνο αυτό.

Anonymous said...

Χαχαχαχαχαχαχα, αυτός μας έλειπε τώρα. Ευτυχώς αύριο και την Κυριακή ο Χίος (ή Χίου όπως τον προσφωνούσαν οι ακροατές στο extra και άφριζε) θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Anonymous said...

Ο Τσιριγώτης προσεχώρησε τελικά, όπως ο ίδιος γράφει, στην Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Ο Πρόεδρος Λεβέντης όμως δήλωσε επισήμως ότι, για πρώτη φορά τα τελευταία πολλά χρόνια που πολιτεύεται, δεν θα κατέλθει υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και επομένως ούτε ο Τσιριγώτης θα είναι κάπου υποψήφιος. Ο Πρόεδρος πάντως έδωσε γραμμή: Αποχή ή Άκυρο (ή μήπως αποχή ΚΑΙ άκυρο), για να φύγουν οι φαύλοι και μια καινούρια μέρα να ξημερώσει με νέες δυνάμεις. Όταν το πράγμα αλλάξει και η σαπίλα φύγει, τότε θα ξαναπολιτευτεί ο Βασίλης Λεβέντης.

Anonymous said...

3:41 με παρεξήγησες. Το "γενναία" και το πομπώδες ύφος ήταν ειρωνεία στον θερμοκέφαλο εθνικοσοσιαλιστή που μάλλον κατοικεί στην πλατεία Αττικής και βγαίνει τα βράδια ως vigilante-τιμωρός όπως είδαμε και στο βιντεο. δεν υπάρχουν "γενναίες" λύσεις, αυτά είναι γιά να τα λέει ο Αβραμόπουλος. Εγώ ευτυχώς κατοικώ στην Εκάλη όπως ο άλλος φίλος κατοικεί στο Παλαιό (το αληθινό) Ψυχικό και δεν έχω θέμα με πακιστανούς, αφρικανούς και λοιπούς μουσουλμάνους (προς το παρόν βέβαια). Συμπάσχω με τους ανθρώπους που μένουν σε αυτές τις ούτως ή άλλως υποβαθμισμένες περιοχές που τώρα θα έχουν γίνει αβίωτες. Η κρίση είναι ανθρωπιστική και αφορά Ελληνες και ξένους και το πρόβλημα ασφαλώς θα ενταθεί, καλά τα λέει ο Λυγερός. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και αν περιμένουμε να μας βρουν λύση οι Δρούτσες και οι Βούγιες φέξε μου και γλίστρησα. Πάω τώρα να ρίξω μία βουτιά στην θερμαινόμενη πισίνα μου γιατί έπιασε κρύο εδώ πάνω.

Anonymous said...

O Πάνος Παναγιωτόπουλος είναι άτριχος. Τον είδα προχθές με πουκάμισο και σηκωμένα τα μανίκια και δεν είχε ούτε ίχνος τρίχας στα χέρια του. Σπανός στα χέρια. Ολότελα άτριχος.

Anonymous said...

φίλε ελπίζω τουλάχιστον να έχει καμιά τρίχα στην περιοχή των οργάνων

Anonymous said...

Και τα puppets στις σειρές του Anderson (Thunderbirds, Stingray κοκ) άτριχα είναι. Πανάρας Thunderbird!

Anonymous said...

Ο μαλάκας της Βαλαωρίτου ξαναχτυπά με αποκαλυπτικό ρεπορτάαζ

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_2559.html

Anonymous said...

Άριστα τα λέει η κόρη του πολεοδόμου Δοξιάδη για τον σούπερ μαλάκα Νικήτα Κακλαμάνη, τον πιο αποτυχημένο δήμαρχο που είχε η Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες.

http://www.lifo.gr/mag/columns/3293

Anonymous said...

Οι αλλαγές που γίνονται στον χώρο των ελληνικών μήντια δείχνουν ότι ιδιοκτήτες και διευθυντικά στελέχη πάσχουν από ανήκεστη εγκεφαλική βλάβη. Ο ΑΝΤ1 θεώρησε ότι μπορεί να αντιπαραθέσει σε ΜEGA και Χατζηνικολάου την αγέλαστη... Χούκλη. Τι φρέσκο όμως έχει να προσφέρει η Χούκλη για να ανεβάσει το δελτίο; Πρέπει να εκπλήσσονται τα στελε΄χη του ΑΝΤ1 για την κατρακύλα του δελτίου τους; Δεν το είχαν προβλέψει τόσοι και τόσοι;

Τα ίδια και με την πεθαμένη εδώ και καιρό Ελευθεροτυπία. Ένα ισχυρό όνομα στον χώρο του τύπου έχει κακοπάθει στα χέρια μέτριων, κουρασμένων, ασήμαντων και διαπλεκόμενων με το κόμματα δημοσιογραφίσκων, με αποτέλεσμα η εφημερίδα να βυθίζεται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, ενώ ουδέποτε στο παρελθόν ήταν τόσο ανούσια και παράλυτη. Και πιο είναι το αντίδοτο στην κατρακύλα κατά την (μεθυσμένη) ιδιοκτησία της; Η (έντιμη και επαρκής αλλά) παρωχημένη Κύρα Αδάμ που έχει να παρακολουθήσει τις διεθνείς εξελίξεις στα μήντια και ειδικά στις εφημερίδες από την εποχή του κρέμαγε στον ώμο ταγάρι.

Τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που είναι μεν πεθαμένοι, αλλά οι ίδιοι (καθώς και οι ιδιοκτησίες των μέσων στα οποία δουλεύουν) δεν φαίνεται να το έχουν ακόμα καταλάβει;

Anonymous said...

Μα βέβαια. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει κανένα ελληνικό έντυπο σήμερα για να διαβάσεις (για TV δεν συζητάω καθόλου), να το εκτιμήσεις και να το ευχαριστηθείς. Η κατάπτωση είναι πλήρης. Αναμασήματα. Τα ίδια και τα ίδια μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει. Κοντρολαρισμένες ειδήσεις, βαρετοί αρθρογράφοι, πλήξη παντού.

Anonymous said...

Εγώ χθες που έριξα μια ματιά για να δω το στήσιμο της εκπομπής του Κωστόπουλου δεν εκνευρίστηκα. Ντράπηκα και λυπήθηκα. Τον λυπήθηκα πραγματικά να μην καταλαβαίνει την γελοιοποίηση. Μάλλον τελικά η γενική ατμόσφαιρα είναι τέτοια που εμποδίζει όσους ασχολούνται με τα ΜΜΕ να καταλαάβουν την προβληματικότητά τους.

Anonymous said...

O καραγκιοζοπαίχτης (και αιώνια αποτυχημένος πολιτευόμενος) Φώτης Ιγνατίου εκλεισε, λέει, συμφωνία με την ΕΡΤ για παραγωγή και παρουσίαση άνω των 30 επεισοδίων εκπομπής ιατρικού περιεχομένου και αυτό αποτελεί σκάνδαλο για την κυβέρνηση. Για να λέμε όμως την πλήρη αλήθεια, για τη συμφωνία δεν ευθύνεται ο αλαφροίσκιωτος Γερουλάνος με την λεπτή φωνούλα και τα μαλακά χεράκια, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αφού αυτή έκανε την αξιοκρατική συμφωνία με τον γορίλα Ιγνατίου για να βολέψει τα "δικά της παιδιά". Έτσι ο άξιος δημοσιογράφος του Αδέσμευτου Τύπου, ο λαμπρός παρουσιαστής ιατρικής εκπομπής του EXTRA3, o ξεσκονιστής του Νικήτα Κακλαμάνη (και ένας θεός γνωρίζει τι άλλο), Φώτης, ξεκινά μια νέα καριέρα στα λαμπερά σαλόνια της κρατικής τηλεόρασης. Θα τον παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, με το ίδιο ενδιαφέρον που παρακολουθούμε τα ντοκυμανταίρ με ζώα και ειδικά με γορίλες, αφού τον Φώτη, με την εμφάνιση που έχει και την παλάμη εμβαδού 2 τετραγωνικών, άνθρωπο δύσκολα τον λες.

Anonymous said...

Προσωπικά διαβάζω πλέον μόνο Εστία.

Anonymous said...

"Εγώ δεν δέχομαι την Ελλάδα του Lexotanil" είπε ο Αντωνάκης Σα(χλα)μαράς, το καλλιεργημένο αυτό παιδί με την χωρίστρα. Ποιός του γράφει αυτές τις αηδίες άραγε; νομίζει ότι τον εξυψώνουν; από μαλάκυνση πάσχουν και οι πολιτικοί μας (και οι λογογράφοι τους), έχουν χάσει πάσα επαφή με την πραγματικότητα (αν την είχαν ποτέ).

Anonymous said...

Ναι, ούτε συζήτηση η μαλακία πάει σύννεφο. Και να φανταστείς ότι στελέχη του Αντωνάκη γυρίζουν τις τελευταίες μέρες και λένε δεξιά και αριστερά ότι τελευταία βρήκαν λογογραφικά τον στόχο και κάνουν τεράστιο σουξέ με πετυχημένες ατάκες. Για τόσα κιλά μαλακίας μιλάμε.

Anonymous said...

8.12 τι να διαβάσεις πλέον και από την Εστία; Από τότε που αποχώρησε ο Άδωνις και ανέλαβε ο ανηψιός έχει γίνει πολύ ελαφριά...

Κάποτε, στην ιστορική και με τόση ειρωνεία και χιούμορ (αλλά και βάθος) εφημερίδα, που την διάβαζαν ακόμη και συνετοί και καλλιεργημένοι αριστεροί, αρθρογραφούσαν ένας Γ.Σ. Αλεξιάδης, ένας στρατηγός Χανιώτης, ένας Γ. Λεονταρίτης, ένας Σπύρος Ζουρνατζής. Τώρα; Τώρα έχουμε Ανδριανόπουλο, Βασίλη "για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία" Κοραχάη και Θύμιο Πέτρου... Ανθ' ημών Γουλιμής...

Anonymous said...

ναι αλλα ο παπανδρόπουλος δεν ειναι καλός?

Anonymous said...

Ο Παπανδρόπουλος, μολονότι δεν αρνούμαι ότι ενίοτε έχει ενδιαφέρον,ανήκει ηθικά στην ίδια κατηγορία με τον Κόλμερ και τον Νίκο Νικολάου. Ρώτα φίλε μου να μάθεις την ιστορία και αυτού του πρώην μέθυσου που τα τελευταία χρόνια ήλθε στα συγκαλά του και να διαπιστώσεις τι πιέσεις ασκούσαν και ασκούν αυτός και οι άλλοι που ανέφερα σε υπουργούς για τοποθετήσεις-αργομισθία σε τράπεζες και άλλους οργανισμούς. Κατά τα άλλα, καταγγέλουν τον ανορθολογισμό του κράτους και τη διαπλοκή. Όπως όλοι οι θεωρητικολόγοι-ηθικολόγοι σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα.

Anonymous said...

Τιτανομαχία στο MEGA τώρα: Πρωτοπαππάς vs Σταϊκούγα...

Anonymous said...

Εντοπίσθηκε ως αθρογράφος της ΕΣΤΙΑΣ μέχρι και ο πρώην υπουργός Μποκοβός, για τον οποίον προεκλογικά, προ αμνημονεύτων ετών, την εποχή που πολιτευόταν, είχε κυκλογοφορήσει και το σύνθημα " Ψηφίστε Μποκοβό, που' χει κεφάλι σαν αυγό"...

Anonymous said...

Πολύ σωστά η κόρη του Δοξιάδη αναφέρει σαν παράδειγμα δημάρχου τον Τζιουλιάνι, ενός αμφιλεγόμενου προσώπου για πολλούς, με εκρηκτική ιδιοσυγκρασία και διακριτά πολιτικά χαρακτηριστικά. Ενός πολιτικού κομμάντο με δυο λόγια, όπως αποδείχτηκε σε αρκετές περιστάσεις. Ο τύπος άρπαξε το φραγγέλιο και κυνήγησε από ευαισθητούληδες αριστερούς, πορτορικάνους μαύρους έως και τους "συμπατριώτες" του γουάιζ γκάυς. Στο τέλος ξεβρώμισε και ανέστησε την πόλη του.
Ποιος όμως είναι Τζιουλιάνι στην Αθήνα; Μήπως ο Καμίνης; αστεία πράγματα....

Anonymous said...

H αλήθεια είναι ότι με αυτούς τους νερόβραστους υποψηφίους δημάρχους και πολιτικάντηδες προκοπή δεν μπορούμε να περιμένουμε. Εκτός και αν κάνει ο Βασίλειος Κικίλιας την μεγάλη έκπληξη.

Anonymous said...

θα αστειεύεσαι βέβαια

Anonymous said...

Για να περάσουμε σε κάτι πιο σοβαρό, ιδού με τη ασχολείται η αμερική τις τελευταίες μέρες....

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_2391.html
εχει καταντήσει αηδία μου φαίνεται αυτή η υπόθεση

Anonymous said...

Περπατούσα στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Μουσείου, με προορισμό την Αλεξάνδρας. Περνώντας από δρόμους και δρομάκια όλο σκουπίδια και με έντονη την μυρωδιά των ούρων, χάζευα τα υπόγεια από τα ανοιχτά παράθυρα βλέποντας φτωχές οικογένεις μεταναστών να κατοικούν μέσα, χωρίς έπιπλα, με τα παιδιά να κάθονται στα πατώματα σε κουρελούδες και να παρακολουθούν τηλεόραση. Βγαίνοντας προς Αλεξάνδρας, στο ύψος του Πεδίου του Άρεως, εκεί που μόλις πέσει η νύχτα ο ομοφυλόφιλος έρωτας δίνει και παίρνει μέσα στα χιλιοκατουρημένα φυλλώματα με τις χρησιμοποιημένες (και γεμάτες πακιστανικό σπέρμα) καπότες να έχουν κάνει χαλί στο έδαφος, μου κέντρισε την προσοχή μια ρεκλάμα στον κώλο ενό τρόλεϊ. Επρόκειτο για μια διαφήμιση του ΒΗΜΑ FM που, μεταξύ άλλων αστέρων, παρουσιάζε, ως πόλο έλξης, τον κύριο Γιάννη Πολίτη!!! Εκείνη λοιπόν τη στιγμή δεν μπόρεσα παρά να αναρωτηθώ: Ποια σαϊνια βρήκαν ως θαυμάσια ιδέα να προβάλουν τον μετριότατο Γιάννη ως ατραξιόν; Υπάρχει έστω και ένας (1) άνθρωπος σε αυτή την κοινωνία που θα αποφασίσει να γυρίσει τη βελόνα στους 99,5 μεγακύκλους επειδή κάνει εκπομπή ο... Γιάννης Πολίτης;;;

Anonymous said...

11:14 αυτό μάλιστα, είναι λίαν σοβαρό θέμα. Αποδεικνύει μάλιστα ότι υπάρχουν και αμερικανίδες ελεεινίδες (απείρως πιό μεθοδικές, ασυμπλεγμάτιστες και εύγλωττες όμως).

11:19 έλα μωρέ τώρα που θα ασχοληθούμε με τους κάγκουρες που ευλογάνε τα γένεια τους.

Anonymous said...

Λοιπόν, εγώ γιά την χαρά του διαλόγου δεν θα συμφωνήσω με την Δοξιάδαινα. Βρίσκω τις απόψεις της γενικόλογες, ευαίσθητες και γυναικείες, όλο φρου-φρου και αρώμτατα και από ουσία μηδέν εις το πηλίκιον. Κάθε γηγενής Αθηναίος γνωρίζει ότι το downtown της πόλεως των Αθηνών όπως λέει και ο Δημητράκης ήταν ανέκαθεν υποβαθμισμένο, λερό και αφόρητα λαϊκό. Η διαφορά είναι ότι σήμερα εκτός από τα ανωτέρω έχει γίνει και επικίνδυνο λόγω των λιμναζόντων λαθρομεταναστών που το λυμαίνονται γιά τους οποίους η Δοξιάδη κάνει τουμπεκί - ίσως λόγω των υποκριτικών ευαισθησιών της αστικής τάξης που αναλύθηκαν εκτενώς προηγουμένως. Οι δε αναφορές σε Τζουλιάνι είναι άτοπες διότι η ούτως ή άλλως γελοία δημοτική αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητες αστυνόμευσης όπως όλες οι δημοτικές αστυνομίες της Ευρώπης, η δουλειά της είναι να μοιράζει κλήσεις και να κυνηγάει τους παράνομους μικροπωλητές και κακώς την λοιδωρεί γι αυτό. Η πολιτική της μηδενικής ανοχής του Τζουλιάνι έχωνε στην ψειρού όχι μόνο αυτόν που κατείχε ένα τσιγαριλίκι, αλλά και αυτόν που συνελαμβάνετο να μην έχει πληρώσει εισιτήριο στο μετρό όσο και αν ακούγεται απίθανο. Εδώ, η αστυνομία συλλαμβάνει σπείρες σεσημασμένων διαρρηκτών που δεν προφυλακίζονται καν επειδή δεν υπάρχει χώρος (!), ή αν αυτό συμβεί μετά από πολύ λίγο χρόνο είναι πάλι έξω. Με άλλα λόγια χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός, συντονισμός των δήμων με την κεντρική κυβέρνηση, περισσότερες φυλακές, γιά τους δε μετανάστες στρατόπεδα συγκέντρωσης (ή φιλοξενίας γιά τους ευαίσθητους). Με ευχολόγια, γκρίνια και εκ των άνω κριτική περί αισθητικής δεν γίνεται η δουλειά.

Anonymous said...

Βαψομαλλιά σούφεξε, προετοιμάσου γιά μεγαλεία!

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=3202

Anonymous said...

Τι θα πει δεν έχουν αρμοδιότητα? Να φροντίσει ο δήμαρχος με την πολιτική βούληση να αποκτήσουν και να τις ασκήσουν. Και αυτό είναι το νόημα της αναφοράς στον Τζουλιάνι. θινκ αουτ οφ δε μποξ που θα έλεγε και ο ανκορμαν της πολιτείας.

Anonymous said...

12¨04 όλα όσα λες έχουν βάση, αλλά όχι και να ισχυρίζεσαι ότι το κέντρο ήταν πάντα σε αυτή την άθλια κατάσταση. Από παιδιά στο κέντρο τριγυρίζουμε, στα clubs, στα καφενεία, στα μπουρδέλα, στους τσοντοκινηματογράφους, στα μπουζούκια, στις λυρικές σκηνές, στους κανονικούς κινηματογράφους, στις ταβέρνες κλπ. Ε όχι φίλε μου (κρυφοΚακλαμανικέ). Το κέντρο δεν ήταν ποτέ έτσι. Εκτός και αν είσαι από χωριό, οπότε συγχωρείσαι να λες όσα λες.

Anonymous said...

Χαχαχαχα, φίλε 12:18 μάλλον εσύ είσαι από χωριό και σου έκαναν εντύπωση τα φώτα της μεγαλούπολης. Σιγά μην είμαι κακλαμανικός και σιγά μην γεννήθηκα σε χωριό, γκάγκαρος αθηναίος είμαι. Η Αθήνα ποτέ δεν έδρεψε δάφνες στον τομέα "καθαριότης", πολλώ δεν μάλλον οι πέριξ της Ομόνοιας περιοχές. Δεν ήταν Πειραιάς που επί αειμνήστου Σκυλίτση είχε σκουπιδιάρηδες με στολές. Τώρα αυτές οι περιοχές έχουν περιέλθει σε μία διάσταση Escape from New York όπως την είχε οραματιστεί ο μέγας Carpenter, δεν θα διαφωνήσω, αλλά όχι ότι η Ομόνοια, το Πολυτεχνείο, τα Χαυτεία κλπ ήταν Γενεύη, μην τρελλαθούμε! Οσο γιά τον θαυμαστή του Νίκου, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο δήμος διαθέτει τους πόρους και την τεχνογνωσία γιά να εκπαιδεύσει και να επανδρώσει ένα άλλο αστυνομικό σώμα παράλληλο με το υπάρχον, πόσες αστυνομίες θα έχουμε πιά; Ας ενισχύσουμε αυτή που έχουμε, φτάνει και περισσεύει (όταν αποφασίσει να δουλέψει). Και μην ξεχνάμε το αδιαχώρητο στις φυλακές όπως είπαμε.

Anonymous said...

Σιγά τη μεγαλούπολη....

Φίλε, δεν είναι ντροπή να είσαι από χωριό, δεν το είπα προσβλητικά. Απλώς η Αθήνα ποτέ δεν ήταν στα σημερινά χάλια, ούτε από καθαριότητα ούτε από τίποτε. Στου Μπακάκου ας πούμε μπορεί παλιά να έδιναν ραντεβού οι επαρχιώτες και οι αθηναίοι να γελάγαμε με αυτή τη γραφική νότα της πόλης, αλλά δεν μαζεύονταν και βρωμεροί και τρισάθλιοι κλέφτες, πρεζάκηδες και μαχαιροβγάλτες όπως την σήμερον ημέρα.

Anonymous said...

Σώπα φίλε, τώρα παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες. Ολοι ξέρουμε πως ήταν στου Μπακάκου. Είπα ότι αυτές οι περιοχές ήταν ανέκαθεν υποβαθμισμένες και λερές, αλλά όχι αφόρητες όλως σήμερα, μην παραποιείς όσα λέω. Τα τζάνκια στην περιοχή δε δεν είναι καινούργιο φρούτο, μιλάμε γιά τουλάχιστον 15 χρόνια. Αντε εξυπνάκια.

Anonymous said...

ο οπαδός του κακλαμάνη ας σταματήσει τις εξυπνάδες.

Anonymous said...

Βρήκα και εγώ blog να ανοίξω διάλογο, χίλιες φορές Καψαμπέλης!

Anonymous said...

Η έλευση του μεγάλου Αντώνη Πρέκα στην Real News από το Έθνος ΤV οπωσδήποτε θα δώσει έναν αέρα ανανέωσης στην κουρασμένη εφημερίδα.

Anonymous said...

Ναι, η μετεγγραφή Πρέκα αποτελεί ένα αποφασιστικό σάλτο προς την οδό της ανανέωσης και της ποιότητας.

Anonymous said...

Κρίμα που δεν κατεβαίνει πια υποψήφιος ο καημένος ο Μπάμπης Κωνσταντόπουλος. Μακαρίτης πια, βλέπεις. Εμείς, οι παλαιοί στην πόλη των Αθηνών και όχι νεόκοποι, τον ανακαλούμε με νοσταλγία στη μνήμη μας να αγορεύει σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης, μέσα στο λευκό του κοστούμι. Τον αντιμετωπίζαμε πάντοτε με τον δέοντα σεβασμό. Αυτός μάλιστα. Είχε πρόγραμμα για την Αθήνα. Και για την σύνολη Ελλάδα.

Anonymous said...

Συνεπικουρούμενη από τις λίαν ποιοτικές προσφορές του CD της Δουκίσσης και του art-house αριστουργήματος Ο Εξολοθρευτής, είναι βέβαιο ότι η Real θα σκίσει αυτήν την Κυριακή, μιλάμε γιά νέες ποιοτικές και κυκλοφοριακές πρωτιές.

Anonymous said...

Εδώ που τα λέμε, ο Μπάμπης Κωνσταντόπουλος μπορεί να ήταν ένας ωραίος τρελλλός και γραφικός, αλλά ο δήθεν σοβαρός συνεπώνυμός του Νίκος, ιδιαίτερα με τα πρόσφατα καμώματά του με τις προεδρίες σε παναθηναϊκούς κλπ,έδειξε ότι είναι απείρως πιο γραφικός.

Anonymous said...

Πάει τώρα ο 1:12 να μας παραστήσει τον παλαίουρα και να μας ψαρώσει. Εγώ φίλε μου θυμάμαι τον αείμνηστο Παυσανία Κατσώτα με τα άψογα tweed κοστούμια του και την ευθυτενή κορμοστασιά - και μην αντεπιτεθείς με Κοτζιά γιατί θα εκτεθείς.

Anonymous said...

Όχι φίλε. Εγώ δεν είμαι γέρος. Μέχρι Νίκο Αναγνωστόπουλο φτάνει η μνήμη μου. Και εκεί με τα χίλια ζόρια

Anonymous said...

Λίγο σέβας λοιπόν νεαρέ μου, δεν ζητώ τίποτα άλλο παρά μόνον λίγο σέβας...

Anonymous said...

Όποιος είναι παλαιός αθηναίος να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Τί; Που πας καημένε 1:20; Πίσω στη σειρά σου αμέσως!

Anonymous said...

τί συμβαίνει εδώ; Τί βλέπουμε στη ΝΕΤ; Έδωσαν εκπομπή και στην τηλεόραση στην κρατικοδίαιτη κόρη του Στέφανου Ληναίου, την Μαργαρίτα (Μυτι)Ληναίου; Πάντως προσέχω ότι κοιτάζει σαν ξερολούκουμο τη Μόνικα, χωρίς να θέλω να επιβεβαιώσω αυτό που συζητά όλη η κουτσομπολίστικη Αθήνα.

Anonymous said...

Νάτα μαααας, πλάκωσε και ο Αμβρόσιος Πλυτάς!

Anonymous said...

Τι μου θύμισες τώρα... Πήγαινα στη Δευτέρα δημοτικού και η προεκλογική περίοδος των δημοτικών εκλογών των Αθηνών δεν μου επέτρεπε να αφιερωθώ ψυχή τε και σώματι στα διδάγματα των δασκάλων μου στην τάξη. Ο λόγος; Έμπαινε δυνατά από το παράθυρο του σχολείου η μουσική από τα συνθήματα του υποψηφίου δημάρχου Πλυτά:
"Ελάτε μαζί με τον Πλυτά / Ελάτε να πάμε μπροστά / Ελάτε να κάνουμε την Αθήνα μας / πρωτεύουσα στην ευρώπη/.

Από τότε ένιωσα ένα σκίρτημα που με κάλεσε στον κόσμο της πολιτικής, από την οποία έκτοτε δεν μπορώ δυστυχώς να ξεφύγω...

Anonymous said...

Φίλε 1:37 το σχόλιό σου ήταν πραγματική κατάθεση ψυχής. Προφανώς όμως αναφέρεσαι στον αείμνηστο Γεώργιο Πλυτά, γιό του επίσης αειμνήσου Αμβροσίου, που διετέλεσε δήμαρχος την περίοδο 1964-67 (ο πατέρας του διετέλεσε την περίοδο 1936-41).

Anonymous said...

Μα ασφαλώς στον Γεώργιο Πλυτά αναφέρομαι. Που να θυμάμαι τον Αμβρόσιο. Θα ήμουν σε κανένα μνήμα τώρα αντί να γράφω εδώ.

Anonymous said...

ΠΑρακολουθώ και εγώ με την άκρη του ματιού τους ξενόγλωσσους μυκηθμούς της παντελώς ατάλαντης, κακόφωνης και εντελώς υπερεκτιμημένης Μόνικα. Η Μυτιληναίου πράγματι την γδύνει με τα μάτια. Ελληνική τηλεόραση επί την εποχή του πρίγκηπος Γερουλάνωφ, τι να λέμε τώρα. Στην Αλβανία έχουν καλλίτερα προγράμματα το δίχως άλλο.

Anonymous said...

1:51 μην είσαι τόσο σίγουρος. Εδώ είναι σαν να γράφεις σε μνήμα, χαχαχαχα

Anonymous said...

H Mόνικα όμως αρέσει σε όλα τα σύγχρονα κοριτσόπουλα (για να χρησιμοποιήσω μια λέξη σε χρήση την εποχή του αειμνήστου Αμβροσίου Πλυτά...).

Anonymous said...

Έχει δίκιο ο 1:54. Έχουμε στο αναγνωστικό μας κοινό ακόμη και αναγνώστες της γηραιάς ΕΣΤΙΑΣ.

Anonymous said...

Πολύ σωστό το "κοριτσόπουλα", το χρησιμοποιούσαν και οι γονείς μου. Δυστυχώς έτσι είναι, όλα τα μαλακισμένα με καλλιτεχνικές ευαισθησίες ακούν Μόνικα σήμερα (βάζω στοίχημα ότι θα αρέσει και στην Δοξιάδη). Μία φορά μάλιστα μία με έψηνε να πάμε να δούμε μαζί συναυλία της. Δεν την ξαναείδα.

Anonymous said...

Θαυμαστής και ψηφοφόρος του Πλυτά ήταν και ο τραγουδιστής της όπερας και θαυμάσιος καρατερίστας ηθοποιός Γεώργιος Δαμασιώτης, με την πολύ γραφική φυσιογνωμία που έγραφε τρομερά στον φακό και τον οποίον έχουμε απολαύσει σε πλήθος παλαιών ελληνικών ταινιών, χωρίς να γνωρίζουμε -φοβούμαι- το όνομά του...

ΥΓ. Τα λέγω όλα τούτα για να επιβεβαιώσω τον ισχυρισμό περί μνήματος...

Anonymous said...

Bέβαια. Τον θυμόμαστε σε έναν γραφικό ρόλο στην ταινία 'Ἐγκλημα στα Παρασκήνια'.

Anonymous said...

Αφήστε τα κακόβουλα υπονοούμενα και τα κουτσομπολιά. Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου υπερασπίζεται χρόνια τώρα το καλό ελληνικό τραγούδι σε όποιο μετερίζι κι αν βρίσκεται.

Anonymous said...

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Κάτι τέτοιοι παραγωγοί όπως η Μυτιληναίου, ο Οδυσσέας Ιωάννου κλπ. μας δίνουν πολύ στα νεύρα.

Anonymous said...

Κατσιμίχας, Θηβαίος, Τσακνής, Μάλαμας και άλλοι τέτοιοι. Αυτοί είναι το ρεπερτόριο των συγκεκριμένων ελληνολατρών παραγωγών.

Anonymous said...

Πράγματι σπουδαίος ο Δαμασιώτης, άφησε την τελευταία του πνοή κυριολεκτικά επί των επάλξεων. Αλλες εποχές, άλλοι άνθρωποι, τι Μόνικες και ξεράσματα.

http://www.yousouroum.gr/forum/showthread.php?t=11387

Και εγώ γιά να ενισχύσω τους ισχυρισμούς περί μνήματος τα λέω αυτά. Η θεματολογία και οι συζητήσεις εδώ μάλλον θα φαντάζουν σε κάποιον τρίτο σαν να προέρχονται από τον άλλο κόσμο.

Anonymous said...

Οταν ακούω γιά "καλό ελληνικό τραγούδι" απασφαλίζω το Browning μου γιά να παραφράσω την ρήση που (εσφαλμένα) αποδίδεται στον Göring.

Anonymous said...

Προσωπικά ο μόνος Αμβρόσιος που θυμάμαι είναι ο γέροντας επιστήμων στη Νύχτα των Βρυκολάκων, το spoof horror του Polanski.

Anonymous said...

Μαργαρίτα Μυτιληναίου, Οδυσσέας Ιωάννου, καλό ελληνικό τραγούδι, μετερίζι. Κάποιοι δεν είναι πολύ στα καλά τους μου φαίνεται.

Anonymous said...

Ο Χατζηνικολάου δεν θαύμασε μόνο το πνεύμα του Κωστόπουλου στην παρθενική εκπομπή της Πέμπτης. Θαύμασε, όπως ο ίδιος ο δημοσιογράφος είπε από ραδιοφώνου, και το... πουκάμισο του Κωστόπουλου (ναι, εκείνο το καρώ καουμπόικο).

"Ο Κωστόπουλος ότι και να φορέσει του πάει. Και με κοστούμι και με καρώ πουκάμισο έχει στυλ ο άνθρωπος. Το πουκάμισό του ήταν καταπληκτικό. Θα πάρω κι εγώ ένα τέτοιο μου φαίνεται" είπε ο Νίκος. Και γέλασε ο κάθε πικραμένος...

Anonymous said...

11:31 μην υποτιμάς ποτέ τη δύναμη του Γιάννη του Πολίτη. Ήρεμη δύναμη.

Anonymous said...

Θα ήθελα πολύ να δω αυτό το ενσταντανέ Μυτηλιναίου-Μόνικας. Αυτό το σουξέ της Μόνικας έχει προσλάβει διαστάσεις εξωπραγματικές ακόμα και για μία χώρα τόσο σουρεαλιστική όσο η ελλάς.

Anonymous said...

7:45 η Μόνικα δεν παίζεται. Είχα την τηλεόραση ανοιχτή αλλά δεν ήμουν στο ίδιο δωμάτιο και είχα μόνο ήχο. Μετά από μισή ώρα περίπου με κατέλαβε ένας ανεξήγητος εκνευρισμός χωρίς συγκεκριμένο λόγο ενώ αυτές οι βραδινές, ήρεμες ώρες είναι οι καλύτερές μου. Δεν μου πήρε πολύ ώρα να αντιληφθώ την αιτία του βασανιστηρίου μου. Σηκώθηκα και έκλεισα την γαμημένη τηλεόραση. Ηρέμησα.

Anonymous said...

Αυτά τα κόκκινα μπουτάκια με το στενό τζιν σορτ, η μύτη "μορφωνιός" και το παρωχημένο κουλτουριάρικο στυλ με τα έξωμα και τα φανελάκια συν την ακούρδιστη φωνή είναι όλα μαζί ικανά να οδηγήσουν κάποιον σε τεράστιου μεγέθους εκνευρισμούς.

Anonymous said...

Καλά, πότε τα είπε αυτά ο Νίκος γιά το πουκάμισο του Κωστόπουλου και τα χάσαμε; Φυσικά το πουκάμισο (όπως και όλη η εκπομπή) ήταν τραγωδία. Τέτοιο πουκάμισο δικαιούται να φοράει στην τηλεόραση μόνο ο ξυλοκόπος ο Βαρεμένος. Και, συνειρμικά, πάντα μας έρχεται αυτό στο μυαλό όταν μιλάμε γιά πουκάμισα ξυλοκοπων:

http://www.youtube.com/watch?v=5zey8567bcg

Anonymous said...

Φωτιές έχει ανάψει το κομμάτι της Λώρης Κέζα στο Βήμα γιά τον Δημαρά. Μεγάλη οργή στις τάξεις του δημοκρατικού στρατοπέδου (γέλια), μέχρι και μία αυτοαποκαλούμενη ομάδα Δημοσιογράφων-Φίλων Γιάννη Δημαρά (πιό πολλά γέλια) ανέλαβε να στηλιτεύσει την αναιδή Λώρη και να την επαναφέρει στην τάξη.

Ας μην πάρουμε το παρανοϊκό-συνωμοσιολογικό σενάριο που είναι de rigeur στην χώρα του ελαιόλαδου, ας ταχθούμε μία φορά με το προφανές: Ο παντελώς ανυπόστατος και ασήμαντος Δημαράς είναι μία ακόμα ιερή αγελάδα της μεταπολίτευσης που οδεύει προς σφαγή όπως τόσες άλλες. Δεν ξέρω αν ο Οργανισμός εξυπηρετεί κάποια σκοτεινά συμφέροντα χτυπώντας τον, ακόμα όμως και αν είναι έτσι, η πολιτική λάσπη ανέκαθεν ήταν εντός των κανόνων του παιχνιδιού. Αισιχτιρ πιά, μπαφιάσαμε με τους κλαψομούνηδες "αγωνιστές".

Anonymous said...

Το κείμενο της Κέζα είναι ένα άριστο κείμενο και από άποψη μορφής και στυλ και από άποψη περιεχομένου. Μακάρι τόσο άρτια κείμενα να είχαμε και από άλλους δημοσιογράφους. Φυσικά ο καθένας μπορεί να σκέφτεται ότι θέλει για ενδεχόμενα κίνητρα από την πλευρά του Μέσου που την φιλοξενεί. Ας επιχειρηματολογήσει όμως ταυτόχρονα πού μπάζει το κείμενο, τόσο σε φόρμα όσο και σε περιεχόμενο. Έχουμε γεμίσει πληκτικούς δημοσιογράφους που δεν ξέρουν να γράφουν. Η Κέζα είναι μια δημοσιογράφος που αν μη τι άλλο ξέρει να γράφει καλά.

Anonymous said...

Eδώ στην Αγγλία έχουμε και έναν πολύ γνωστό και καλό κριτικό κινηματογράφου και τηλεοπτική περσόνα που έχει μαλλί πομπαντούρ, τον Mark Kermode.

Anonymous said...

http://www.timeout.com/img/10128688/w513/image.jpg

Anonymous said...

το βημα οπως πολυ καλα θυμαστε εχει φερει εξαιρετικη τυχη σε αυτουσ που κατα καιρους εχει προγκηξει

Anonymous said...

Πολύ ιδιάζουσα περίπτωση αυτός ο Kemrode, τυπική περίπτωση βικτωριανής πολυπραγμωσύνης και κοσμοπολιτισμού θα μπορούσαμε να πούμε. Το pompadour εκ των ουκ άνευ καθώς είναι δεινός κοντραμπασίστας (και φυσαρμονικίστας) σε rockabilly group μεταξύ (πολλών) άλλων όπως μαρτυρά και το στιγμιότυπο.

Περισσότερα εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Kermode

Anonymous said...

Προτιμώ χίλιες φορές μια ανορθόγραφη σαχλαμάρα γραμμένη σ έναν τοίχο,ενα ασύντακτο αλλα αυθόρμητο κείμενο σ ένα μπλόγκ,μια πενιά βρώμικη σ ενα καταγώγι,απ οτι μια λουστραρισμένη άψογη φωνή του Ωδείου και ενα άψογο κείμενο (αψογο τώρα τηρουμένων των αναλογιών) γραμμένο κατα παραγγελία.
Δεν έχει εξευτελίσει τον τύπο η αγραμματοσύνη των δημοσιογράφων τόσο (σιγά και την υψηλή παιδεία του αναγνωστικού κοινού) οσο η δημοσιογραφία του κόμματος και η διαπλοκή.
Ο Δημαράς μας φταίει.Η Φωφη δηλαδή είναι καλύτερη;Η ο Κακλαμάνης είναι ο μεγάλος δήμαρχος που ονειρεύεται ο οιοσδήποτε;
Αυτός ο λαός,αυτό το πρόσωπο ψηφίζει για να διαμαρτυρηθεί για το μνημόνιο.ΕνδοΠΑΣΟΚικη επανάσταση θα έλεγα.ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, πασοκ στην αντιπολιτευση.Αυτή η στάνη αυτο το γάλα βγάζει.
Αν ο Δημαράς δεν είχε καλά νούμερα στας δημοσκοπήσεις δεν θα ασχολιόταν το νεοΛαμπρακείκο με την αφεντομουτσουνάρα του οσο γελοία και να είναι.Αλλωστε όλοι οι υποψήφιοι προσφέρονται γι άγριο κράξιμο.
Ο 2:44 είπε το σωστό.Μεγάλη τύχη να σε κράξει το συγκρότημα πλέον...

Anonymous said...

ποιος να είναι άραγες ο από πάνω σπάω το κεφάλι μου

Anonymous said...

"...μια πενιά βρώμικη σ ενα καταγώγι..."
χμ, πλησιάζω

Anonymous said...

αρχιζει μηπως από "Καρα" και τελειωνει σε "ισκος"?

Anonymous said...

Φίλε μου Καραϊσκο, νομίζω ότι κάνεις ένα λάθος, επειδή ακριβώς είσαι άνθρωπος του χώρου, και πηγαίνεις στο άλλο άκρο. Ξέρεις πολύ καλά ότι το πρόβλημα του ελληνικού ειδικά Τύπου είναι η χαμηλή (πιο χαμηλή δεν γίνεται) αξιοπιστία του. Αυτό πληρώνουν σε μεγάλο βαθμό σήμερα οι εφημερίδες όλων των ειδών και όλων των αποχρώσεων. Ειδικά στον Συγκρότημα αυτό είναι κοινός τόπος. Πολιτικός συντάκτης του Βήματος μου έλεγε τις προάλλες ότι φέρνουν θέματα στις συσκέψεις και τα περισσότερα "πνίγονται" από πάνω. "Μετά λένε ότι οι εφημερίδες δεν έχουν θέματα", μου έλεγε. Επομένως, το να ισχυρίζεσαι ότι υπάρχουν σκοπιμότητες στον Τύπο αποτελεί κοινό τόπο. Τον ξέρουν και το ξέρουμε όλοι. Πόσα χρόνια έχεις να δεις άνθρωπο που αγοράζει μια εφημερίδα να "ορκίζεται" σ' αυτήν (όπως, χονδρικά, γινόταν μέχρι και το '90 ας πούμε). Πια αυτό δεν γίνεται ούτε με την Ελευθεροτυπία (και ως άνθρωπος του Τύπου ξέρεις τι σχέση είχε παραδοσιακά η Ε με το κοινό της...). Όλοι σήμερα ξέρουν τι αγοράζουν και γιατί το αγοράζουν. Αυτή είναι και η μεγάλη ήττα του ελληνικού Τύπου. Δεν μπορεί σήμερα εύκολα να ασκήσει επιρροή,ακριβώς επειδή η αξιπιστία του είναι στο απόλυτο ναδίρ. Τα υπόλοιπα προβλήματα έπονται. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι του να κατηγορείς κάθε κείμενο που δημοσιεύεται ως απορριπτέο, νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Δεν ξέρω τον ρόλο της Κέζα. Και δεν με με ενδιαφέρει, στο βαθμό που ξέρω τι γίνεται γενικώς. Ξέρω όμως να κρίνω αν ένα κείμενο είναι τεχνικά/δομικά άρτιο (μορφή). Ξέρω επίσης πολύ καλά τι εστί Δημαράς (το ξέρω ΚΑΙ από προσωπική εμπειρία) και έχω να σου πω ότι το κείμενο, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει από πίσω σκοπιμότητα ή όχι, και λίγα λέει (περιεχόμενο). Αν είναι να απορρίψουμε ο,τιδήποτε γράφεται επειδή τα διαπλεκόμενα είναι ισχυρά, να το κάνουμε (το κάνουμε ήδη αφού δεν τους πιστεύουμε). Αλλά όταν κρίνουμε ένα κείμενο μεμονωμένα, το κρίνουμε από άποψη μορφής και περιεχομένου. Εκτός κι αν προσχωρήσουμε όλοι στην άποψη ότι τα πάντα είναι άξια απόρριψης και παύουμε να αξιολογούμε με τα συνήθη κριτήρια κάθε κείμενο, επειδή (στην πραγματικότητα ή στην φαντασία μας) είναι εξ ορισμού "παραγγελία".

Anonymous said...

ο Καραϊσκος ενκευρίστηκε που έβρισαν τον αγαπημένο του δημαρά που είναι αντιμνημονιακός όπως αντιμνημουνιακός είναι και ο ίδιος ο καρααίσκος άλλωστε

Anonymous said...

Μα γράφει καλά η γυναίκα, θέλει συζήτηση αυτό;
Ουτε οι φίλοι του Δημαρά ακομη ακόμη δεν είπαν οτι το κείμενο είναι κακό συντακτονοηματικα κλπ κλπ.
Ο δημαρας δεν είναι χειρότερος απο πολλούς...Και δεν μιλώ για παιδεία, κατάρτιση και άλλα.Ειδαμε και τους άλλους καπετανέους.Αναρωτιέμαι πραγματικά τι έχουμε να φοβηθούμε με τον όντως αστείο Δημαρα στη θέση του περιφερειάρχη.Εδω έχουμε δει άλλα κι άλλα.
Και επαναλαμβάνω με ενδιαφέρει μονο η άδολη αρθρογραφία....

Anonymous said...

δηλαδή καραίσκο θα ψηφίσεις δημαρα; σοβαρά; επειδή τον στηρίζει η ντόρα;

Anonymous said...

μην φοβάσαι στην Κρήτη ψηφίζω και θα ψηφίσω ΚΚΕ με ανδρεία και παλληκαριά

Anonymous said...

χαχα αλλο πάλι και τούτο κανελίσκος

Anonymous said...

αυτό με την ανδρεία και την παλληκαριά μου θύμισε το άλλο πονάνε τα παλληκάρια ωρε καραίσκο

Anonymous said...

Η επιλογή του Καραϊσκου πάντως, ότι και να λέμε, είναι μια έντιμη επιλογή. Κυρίως γιατί απομακρύνθηκε από τον άθλιο Σύριζα.

Anonymous said...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ. ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΔΟΛΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ.

ΔΕΞΙΟΣ said...

Και εγώ, αν και αντικομμουνιστής, ΚΚΕ σκέφτομαι να ψηφίσω.

Anonymous said...

Και εγώ κατά του μνημονίου είμαι παιδιά. Οχι όμως γιά τους καιροσκοπικούς λόγους που είναι οι Σαμαράδες, Δημαράδες, Σακοράφες, Κανέλες και το κακό συναπάντημα. Είμαι κατά του μνημονίου γιά να κοπεί επιτέλους η ελεημοσύνη, να γίνουν όλα πουτάνα και να γελάσει ο κάθε πικραμένος (ειδικά αυτοί που είναι κατά σήμερα). Τότε και μόνο τότε, μέσα από την απόλυτη ένδεια και απελπισία έχουμε μία ισχνή ελπίδα να κάνουμε μία νέα αρχή μέσα από τα συντρίμμια. Και πάλι χλωμό το βλέπω δεδομένης της απύθμενης γελοιότητας και ξιπασιάς μας.

Anonymous said...

4:51 έτσι είμαστε οι πιο πολλοί άνθρωποι. Άλλα λέμε όταν η υπόθεση δεν μας αφορά άμεσα και άλλα όταν το ζήτημα αφορά τη φωλιά μας, την χεσμένη φωλιά μας.

Anonymous said...

Aφού ο καραίσκος είναι πολιτικοποιημένος και έχει ιδεολογικοπολιτική στέγη, γιατί δεν ανακατεύεται πιο πρακτικά με την πολιτική και τα κόμματα και να αφήσει τη θεωρία και την κριτική που είναι πάντα πιο εύκολη;

Anonymous said...

xουχλη καννέλη μυτηλιναiου χμμ

Anonymous said...

"Δημοσιογράφοι-Φίλοι Γιάννη Δημαρά".

Σιγά ρε, ποιος είναι ο Δημαράς που έχει και όμιλο φίλων;

Ο Γιάννης ο Καψής, χωμένος μέσα στα σκατά και ο ίδιος και εμπαθής μέχρι το κόκκαλο, ο μπαρμπα-Γιάννης που είναι τσακωμένος και με τα δυο παιδιά του και ειδικά με τον συνασπιστή τραμπαρίφα Παντελή, κάτι ήξερε όταν έλεγε τον χαρτοπαίχτη Δημαρά "ρεμάλι".

Anonymous said...

5;19, υπαινίσσεσαι κάτι ;

Anonymous said...

Α έχει δίκιο ο Καψής

Anonymous said...

Ο Καψής δεν χάνει ευκαιρία να ξεκωλιάσει (λεκτικά πάντα) όλη την ομάδα των περίφημων "Ρεπόρτερς". Χαρδαβέλας, Λιάνης και Δημαράς, η ομάδα που έκανε το περίφημο ρεπορτάζ με την ιπτάμενη σαγιονάρη στο χωριό Μπαμπίνη, ήταν (και παραμένουν) όλοι τους του ίδιου φυράματος. Τους είχε ο Καψής συντάκτες στα ΝΕΑ και τους κατηγορούσε όλους ως ρεμάλια. Έφευγαν από την εφημερίδα και πήγαιναν να χαρτοπαίξουν, να παίξουν ζάρια και να πιούν μέχρι σκασμού. Ο Καψής μάλιστα συνηθίζει να λέει μια ιστορία: Ο Δημαράς (ή ο Λιάνης - δεν θυμάμαι καλά) ερχόταν στην εφημερίδα και μετά από λίγο το έσκαγε για να πάει να χαρτοπαίξει με την τρελοπαρέα στις λέσχες και τις μπαρμπουτιέρες. Άφηνε λοιπόν, για να ξεγελάσει τον Καψή, ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς πάνω στο γραφείο. Φυσικά η γάτα ο Καψής καταλάβαινε αμέσως τι συνέβαινε και έριχνε τα καντήλια του. "Δημοσιογράφοι είναι αυτοί; Τι να περιμένεις από αυτά τα ρεμάλια..." ήταν η μόνιμη επωδός του μπαρπα-Γιάννη για την ομάδα των "Ρεπόρτερς"...

Anonymous said...

Η Χούκλη δεν παίζει στην ομάδα. Είναι γνωστή η σχέση της τόσο με τον "Μεγάλο" του Χέρφιλντ όσο και με τον χοντρο-Βενιζέλο.

Anonymous said...

"Η σχέση της"; Τι σχέση; Κομματική; Κοινωνική; Ερωτική;

Anonymous said...

Μα φυσικά σεξουαλική. Για τωόντι ερωτική δεν ξέρω.

Anonymous said...

Το έχουν αυτό οι προερχόμενες από την (πράγματι πολύ... ερωτική - με όλες τις έννοιες) συμπρωτεύουσα δημοσιογραφίνες. Τα ίδια περίπου με τη Χούκλη δεν έγιναν και με τη Σοφία Ιορδανίδου; Οι... πολύ στενές σχέσεις με τον "ωραίο Μπρούμελ" του ΠΑΣΟΚ και θεσσαλονικάρχη του σοσιαλισμού δεν της άνοιξαν τις δουλειές με το χρήμα να πέφτει άφθονο; Η Netresult (τί έγινε αλήθεια η εταιρία μόλις ο Άκης βρέθηκε στην απέξω; Έκλεισε;); Το Αριστοτέλειο; Bόθρος...

Anonymous said...

Ποιός τώρα αυτά, ο μπαρμπα-Γιάννης, ο εμπνευστής και εκτελεστής της μεγαλύτερης ίσως δημοσιογραφικής απάτης στα ελληνικά χρονικά, αυτήν του νερού του Καματερού. Ανθρωπος της πιάτσας ο ίδιος, ποιός ξέρει τι φάπες είχε φιλοξενήσει ο σβέρκος του, δωρεές του Δημήτρη Λαμπράκη, πατέρα του Χρήστου Λαμπράκη. Είναι βέβαιο ότι τους 3 τρυφηλούς "ρεπόρτερς" τους έβλεπε ως κωλόπαιδα και τους άλλαζε τα φώτα στο μπινελίκι (και άριστα έπραττε) πλήν όμως αυτοί δεν έγιναν άνθρωποι (όπως και ο ίδιος άλλωστε).

Anonymous said...

http://nonews-news.blogspot.com/2010/10/blog-post_8448.html

Anonymous said...

O Παπαγιάννης στο blog του αναδημοσιεύει ανάρτηση του mediablog:

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/ei_09.html

Kαι ιδού το αυθεντικό δημοσίευμα του mediablog:

http://www.mediablog.gr/archives/11513

Όπως μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε παρατηρητικός αναγνώστης, στην αναδημοσίευση στο blog του "αποκαλυπτικού" δημοσιογράφου έφαγε η μαρμάγκα το τελευταίο ειδησάριο. Όλως συμπτωματικώς, το ειδησάριο αναφέρεται στον εργοδότη του Παπαγιάννη και στην κυριακάτικη φυλλάδα του και έχει ως εξής:
© Τι μανία κι αυτή η REAL NEWS. Μη πεθάνει άνθρωπος, στις 9 του μακαρίτη, του βγάζει cd ή dvd…

Μάλλον εκ λάθους και ουχί ένεκα σκοπιμότητος, το ειδησάριο χάθηκε κάπου στη μέση της αναδημοσιεύσεως. Αυτό σημαίνει αποκαλυπτική και αδέσμευτη δημοσιογραφία με αρχίδια.

Anonymous said...

Γράφει ο Απόστολος Διαμαντής για το ελληνικό πρόβλημα:

Το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολύ σοβαρό. Διότι πρόβλημα οικονομικό δεν υπάρχει - πολιτικό είναι το ζήτημα. Χρέη έχουν όλα τα δυτικά κράτη και μάλιστα μεγαλύτερα από το δικό μας, όπως η Ιταλία, η Ισπανία ή η Αγγλία. Το ζήτημα είναι πολιτικής τάξεως. Δηλαδή η πολιτική μας ηγεσία δεν μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια συνεπή στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης. Γιατί; Διότι έχει χρεοκοπήσει ως αυτόνομη πηγή εξουσίας. Και δεν εμπνέει τον λαό ώστε να συμφωνήσει σε ένα τέτοιο στρατηγικό σχέδιο, που πάντα απαιτεί θυσίες. Αλλά θυσίες κάνει αυτός που έχει συνείδηση εθνικής ύπαρξης, συνείδηση πατρίδας. Εάν αυτό δεν υπάρχει, τότε κανένα σχέδιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Η πολιτική μας ελίτ απλώς δεν υπάρχει.

Διότι είναι δοτή. Διότι, δηλαδή, εξαρτάται απολύτως από την πολιτική ηγεσία της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, εφόσον εκχώρησε σ' αυτούς το δικαίωμα να ενεργούν για λογαριασμό της, ήδη από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Με αντάλλαγμα τη συνεχή ροή κονδυλίων, τα οποία δανειζόταν για να αναπαράγεται πολιτικά. Η ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. ήταν μια νέα εκχώρηση κρατικών πολιτικών δικαιωμάτων, πλην εκείνης που είχε ήδη γίνει από την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα σταδιακά μετατράπηκε σε μια χώρα όπου η πολιτική της ηγεσία ήταν περιορισμένης ευθύνης, μια χώρα «φόρου υποτελής» στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.

Αυτό δεν συνέβαινε πάντα. Για πολλά χρόνια η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα, μέχρι το 1950 περίπου, είχε μια σχετική αυτονομία, καθώς εξέφραζε την πολιτική της Μεγάλης Ιδέας, δηλαδή την πολιτική της απελευθέρωσης των υπόδουλων ακόμα ελληνικών πληθυσμών της Μακεδονίας και της Μικράς Ασίας. Η απειλή που δέχθηκε το πολιτικό μας σύστημα από τις ένοπλες ομάδες του ΚΚΕ κατά τον εμφύλιο συσπείρωσε εκ νέου την πολιτική μας τάξη, με αποτέλεσμα αυτή να εκφράζεται σχετικώς αυτόνομα, εν σχέση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Αγγλίας. Μέχρι και ο στρατάρχης Παπάγος, ως πρωθυπουργός στη δεκαετία του '50, μοιάζει απέναντι στους σημερινούς πολιτικούς μας περίπου ως Τσε Γκεβάρα. Είναι γνωστό το περιστατικό με τον Άγγλο υπουργό των Εξωτερικών Ίντεν, όταν αυτός, σε συνάντησή τους στην Αθήνα, στράφηκε προς το παράθυρο την ώρα που ο Παπάγος τους αράδιαζε τις ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό. Ο Παπάγος έγινε έξαλλος και του είπε: «Όταν μιλάει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, κανείς δεν μπορεί να του γυρνάει την πλάτη». Και έφυγε, βροντώντας την πόρτα. Φαντάζεστε κανέναν σημερινό πολιτικό να κάνει κάτι τέτοιο στη Χίλαρι Κλίντον;

Anonymous said...

Όχι. Διότι η Χίλαρι θα του κόψει το χρήμα και θα τον στείλει σπίτι του σε μια ώρα. Ενώ τον Παπάγο ή τον Πλαστήρα, που πέθαναν και οι δύο χωρίς δεκάρα, ποιος θα τους έστελνε σπίτια τους; Αυτοί ούτε χρώσταγαν λεφτά, ούτε περίμεναν με τη γλώσσα έξω να επανεκλεγούν. Αυτοί εξέφραζαν μια εθνική, μια λαϊκή απαίτηση και είχαν πίσω τους μια λαϊκή νομιμοποίηση, την οποία δεν διαθέτουν οι σημερινοί πολιτικοί μας.

Αυτοί εξελέγησαν απλώς για να μας δώσουν αυξήσεις. Και να καταργήσουν τη βάση του 10 στα ΑΕΙ. Και να μας δίνουν λεφτά για εκδηλώσεις. Δεν εξελέγησαν για την υλοποίηση κάποιου εθνικού στόχου, αλλά για την υλοποίηση προσωπικών μας οικονομικών στόχων. Επομένως είναι δοτοί. Εξαρτάται η ύπαρξή τους από τα κονδύλια του Τρισέ και από την ικανότητα να μας δίνουν λεφτά. Για τίποτε άλλο δεν τους χρειαζόμαστε. Γι' αυτό και δεν έχουν κανένα κύρος.

Φυσικά, όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτήν τη χρεοκοπία της δημοκρατίας. Και ο λαός είναι συνυπεύθυνος, διότι και αυτός δεν έχει πια συλλογικούς εθνικούς στόχους. Έχει περιπέσει σε έναν φτηνό υλισμό, ενώ η Αριστερά είναι μια παράταξη, η οποία απλώς διεκδικεί συντάξεις. Τίποτε άλλο. Κοινοβούλιο δεν υπάρχει. Τώρα μάλιστα με τη λίστα χάνει και το τελευταίο φύλλο συκής, καθώς οι βουλευτές δεν θα εκλέγονται καν! Θα διορίζονται από τον αρχηγό, ως δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό το γελοίο πολιτικό καθεστώς που έχουμε δεν έχει καμία σχέση με καμία δημοκρατία. Είναι χειρότερο και από τη δημοκρατία του '50. Είναι μια καλυμμένη μοναρχία, χωρίς μονάρχη. Τον ρόλο αυτό τον παίζει ο αρχηγός του κόμματος. Αυτός αποφασίζει.

Και είναι χειρότερος και από τον μονάρχη, διότι εκείνος δεν είχε ανάγκη επανεκλογής και επομένως υπήρχε και μια μικρή πιθανότητα να αγνοήσει το προσωπικό του όφελος. Δεν είχε ανάγκη. Όμως αυτοί οι πρωθυπουργοί μας δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια και επομένως ενεργούν πάντα σύμφωνα με το κομματικό, δηλαδή το προσωπικό τους συμφέρον επανεκλογής και βουλιάζουν τη χώρα.

Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν. Όχι οικονομικά. Αλλά πολιτικά. Μόνο μία περίπτωση υπάρχει να βγούμε από το αδιέξοδο και να σχεδιάσουμε ένα ελληνικό μέλλον: να ξαναβρούμε κάποια Μεγάλη Ιδέα, δηλαδή, τώρα πια, έναν εθνικό στόχο. Που δεν θα 'ναι φυσικά λεφτά ή συντάξεις. Κάτι πιο πνευματικό, πιο ταιριαστό με τη μεγάλη μας παράδοση και ιστορία.

Anonymous said...

Μεγάλες κουβέντες κύριε Διαμαντή.Ανατρίχιαξα...Ετσι είπε ο Στρατηγός Παπάγος στον Ηντεν;;
Αυτοι οι άνθρωποι δεν έφεραν το σχέδιο Μαρσαλ στην Ελλάδα και το διοχετευσαν κατα το δοκούν;;
Αυτοί δεν έβαλαν τη χώρα στο ΝΑΤΟ που το κατηγορείς παραπάνω οτι μας έδεσε χειροπόδαρα και οριστικά;
Αυτοί δεν έκαναν τη χώρα προτεκτοράτο των ΗΠΑ ;
Ο Παπάγος αρχιστράτηγος στον εμφύλιο αλλα τα αμερικάνικα αεροσκάφη κέρδισαν τον συμορριτοπόλεμο...
Την είπε ο Παπάγος στον Ηντεν...Οπως ο Στεφανόπουλος στον Κλίντον αγενέστατα πριν κάτσει να φάει ο άμοιρος ενα πιάτο φαί και όπως ο Καζάκος στην Πλατεία σύνταγματος που τους καταδίκασε κιόλας...

Anonymous said...

October 9, 2010 9:32 PM, αναφέρεσαι σε αυτήν την Ιορδανίδου;

http://www.gurforum.org/2008/10/28/iordanidou/

Anonymous said...

Ο Καραϊσκος σεληνιάστηκε από την ανάλυση του Διαμαντή λόγω ενός θαυμάσιου συσχετισμού που κάνει ο συγγραφέας με τον Τσε Γκεβάρα με γελοιοποιητικό χαρακτήρα.

Για το σχέδιο Μάρσαλ καλό θα ήταν να λάβει υπόψη του ο Καραϊσκος ότι ναι μεν πήγε και σε μαυραγορίτες και διαπλεκόμενους της εποχής, αλλά ταυτόχρονα με αυτό οικοδομήθηκε (με όλες τις έννοιες) και η νεότερη Ελλάδα.

Anonymous said...

Πήγα στο περίπτερο να πάρω την Real News (γιά συγκεκριμένο λόγο) και, φυσικά, υπήρχε μόνο το φύλλο με τα άχρηστα ένθετα. Να που μας προέκυψε και κουτοπόνηρος ο Νίκος "εμείς δεν βάζουμε ένθετα" Χατζηνικολάου. Οχι μόνο βάζετε ένθετα κύριε Νικολάκη μας, αλλά μας τα βάζετε και κλύσμα θέμε δεν θέμε...

Anonymous said...

Α, ναι 10:55. Ξεχάσαμε να το αναφέρουμε αυτό. Ο Χατζηνικολάου δεν βγάζει δύο εκδόσεις για λόγους κόστους. Μία και καλή (που λέει ο λόγος). Τέτοιος σεβασμός προς το αναγνωστικό κοινό από τον πρώην πατομπουκαλάκια δημοσιογράφο, δήθεν εκδότη και υπάλληλο του Κουρή.

Υπάρχει και ένα άλλο αστείο. Όταν το γελοίο έντυπό του δεν πουλάει αυτά που προσδοκά ο Νίκος (δηλαδή περίπου κάθε εβδομάδα), βγαίνει από ραδιοφώνου και καλεί τον κόσμο να αγοράσει τα CD-προσφορές (από τις επιστροφές), λέγοντας ότι δήθεν η εφημερίδα... εξαντλήθηκε και θέλει απλώς να βοηθήσει όσους δεν την βρήκαν στα περίπτερα. Τέτοια κουτοπόνηρα καραγκιοζιλίκια...

Anonymous said...

October 10, 2010 3:37 AM

Aσφαλώς για αυτό το φρούτο, γι αυτή την Ιορδανίδου ομιλούμε.

Anonymous said...

Πράγματι 10:52, και μόνο στην υποψία ακούσματος της λέξης "Τσε", ένα ηλεκτρικό, επαναστατικό ρεύμα διαπερνά τους νευρώνες του Καραϊσκου που κάνει σαν να τον τσίμπησε μύγα τσε-τσε. Τέτοια τάυτιση-θαυμασμός προς το είδωλο και όλα τα παρελκόμενά του (πούρα, σεξ απηλ κλπ). Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι Καραϊσκοι (επειδή προφανώς οι ιστορικές τους γνώσεις περιορίζονται σε τσιτάτα) είναι ότι την εποχή εκείνη της ακραίας πόλωσης μεταξύ των υπερδυνάμεων ή θα ήσουν με το ΝΑΤΟ ή με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, tertium non datur όπως θα έλεγε και η καθηγήτρια Αννα Παναγιωταρέα. Εχω πολλές διαφωνίες στα όσα λέει ο Διαμαντής (ειδικά στην ρομαντική, μεγαλοϊδεατική προσέγγισή του) λέει όμως και ακρετές αλήθειες. Το σημαντικό όμως είναι να απαλλαγούμε από τους μύθους της αριστεράς και να δούμε την πορεία μας όσο το δυνατόν πιό αμερόληπτα.

Anonymous said...

Φυσικά δεν είναι μόνο ο Καραϊσκος σεληνιασμένος με τον Τσε. Κάπου άκουγα/διάβαζα, δεν θυμάμαι, ότι ο πρόεδρας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος "θα ματώσουμε" Φωτόπουλος κοσμεί τον τοίχο πίσω από το πολυτελές γραφείο του με ένα υπερμέγεθες πορτραίτο του Τσε, αυτή, την κλασσική φωτογραφία με το πούρο με την οποία παθαίνουν ρεύσεις οι επαναστάτες του γλυκού νερού. Το αστείο μεταξύ των συνδικαλιστών εν προκειμένω είναι ότι κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός χωρίς Cohiba δεν νοείται...

Anonymous said...

Ο Διαμαντής μπορεί να ανήκει σε αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ρομαντικό συντηρητισμό, αλλά και η άποψή του περί νέας μεγάλης ιδέας(που προβοκατόρικα νομίζω ότι την ονομάζει έτσι για να κάνει μπούγιο και να προκαλέσει τις αντιδράσεις των ευαίσθητων) έχει μια βάση πολύ ρεαλιστική. Μια βάση που σχετίζεται με την ψυχολογία και κινητροδότηση ενός λαού σκόρπιου, εγωπαθούς και χαλασμένου εδώ και αμέτρητα χρόνια.

Anonymous said...

Συμφωνώ ως καραπιάλης με την τοποθέτηση Διαμαντή.Επιπλέον δεν έγραψα εγω το 1:42 κείμενο.Δεν βλέπω δε, κάποια γελοιοποιητική διάθεση προς τον Τσε απο το Διαμαντή.Ο 10:52 καλό θα ήταν να συνετιστεί και να κάνει κανα κρύο μπάνιο...

Anonymous said...

Τωρα που διάβασα για τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θυμήθηκα ανάλογα οτι O κυριάκος Μητσοτάκης παρεμπιπτόντως έχει δηλώσει θαυμαστής του Τσώρτσιλ.(Πούρα και εδω) Απο μικρός κιόλας τον θαύμαζε όπως έχει πεί.Ουτε καν δηλαδή δεν κωλοπαιδιασε και δεν αυθαδίασε στην εφηβεία αναζητώντας τρίτους δρόμους.
Οσο πιο μικρό το μέγεθος ενος άνδρα,τόσο πιο βαρύγδουπα πορτραίτα κοσμούν τον τοίχο του...

Anonymous said...

Σύμφωνοι 12:05, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Είναι το ότι έχω μία αλλεργία με δηλώσεις του τύπου "κάτι πιο πνευματικό, πιο ταιριαστό με τη μεγάλη μας παράδοση και ιστορία" καθώς είναι γνωστό ότι γιά τα σημερινά μας χάλια μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει (και) ο σφτετερισμός/κατάχρηση αυτών ακριβώς των στοιχείων και ο προκύπτων εξ αυτών εθνικισμός. Νομίζω μία "πεφωτισμένη" ηγεσία στα πρότυπα ενός Βενιζέλου ή Καραμανλή (θείου) που έχει σαφή αντίληψη της θέσης της χώρας στο διεθνές γεωστρατηγικό γίγνεσθαι συνδυασμένη με την ικανότητα διήγησης στα πλήθη και ασφαλώς εφαρμογής πολιτικών αρκεί, ένα νέο raison d' état εν ολίγοις και εκεί θα συμφωνήσω με τον Διαμαντή.

Anonymous said...

Σωστό, τα πορτραίτα των μεγάλων κοσμούν τα γραφεία μικρών ανθρώπων. Εμένα τον τοίχο του γραφείου μου πάντως κοσμεί γιγαντοποτραίτο απεικονίζον την αφεντομουτσουνάρα μου φιλοτεχνηθέν από γνωστό αθηναίο καλλιτέχνη. Η μετριότης γιά τους μετρίους αγαπητοί μου.

Anonymous said...

Να ευχαριστεί το Θεό ο Παπάγος που δεν τράβηξε και καμμιά κλανιά ο Ηντεν την ωρα που μιλούσε ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας.Γιατι αν δεν ήντουσαν οι αμερικανοάγγλοι,το ΕΑΜ θα έκανε παρελάσεις την Πρωτομαγιά στη Σταδίου.
Ο Πιουριφόη άλλωστε συνήθιζε αργότερα, να απλώνει τις ποδάρες του σαν γνήσιος γιάνκης,πάνω στα γραφεία των Ελλήνων υπουργών.Δεν κατάλαβα ποιανού είναι το γραφείο δηλαδή;

Anonymous said...

Ε ναι τώρα, μην τρελλαθούμε, σιγά τον πολιτικό και στρατιωτικό άνδρα τον Παπάγο. Που δεν ξεμύτισε από τα υπόγεια της Μεγάλης Βρετανίας (Βρετάνιας κατά Παπατζον) κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και του έστησαν κοτζαμ αδριάντα έφιππο απέναντι από το Πεντάγωνο σε μία πρωτοφανή παραχάραξη της ιστορίας. Ούτε μουλάρι δεν είχε καβαλήσει ο στρατηγός. Να λέγαμε γιά τον Μεταξά μάλιστα, είχε ορειχάλκινους όρχεις (brass balls) ο σκανδαλωδώς παρεξηγημένος και κατασυκοφαντηθείς Ιωάννης.

Anonymous said...

Συγγνώμη Καραϊσκο. Νόμιζα ότι το έγραψες εσύ. Τότε ποιος κομμουνιστής έγραψε αυτό το κατάπτυστο σχόλιο (1:42) που αμφισβητεί την χρησιμότητα του Σχεδίου Μάρσαλ και την γενναιότητα του Στρατάρχη Παπάγου;

Anonymous said...

Μεγάλη λούμπα αυτή με τον Ιωάννη Μεταξά. Μια τεράστια προσωπικότης, ένας γνήσιος πατριώτης που έκανε τόσα καλά στον τόπο... Ήτο δικτάτωρ, λέγουν ένιοι των συμπατριωτών ημών. Και λοιπόν; Πώς αλλιώς θα ημπορούσε να κατευθύνει εις την οδόν του κλέους έναν απειθάρχητον και ακαμάτην λαόν;

Anonymous said...

o Γιωργάκης οδηγεί τη χώρα εις το κλαίως χωρίς να είναι δικτάτωρ κύριε

Anonymous said...

Μακάρι αγαπητέ ο Γιωργάκης να διέθετε το 1% της φαιάς ουσίας (και του πατριωτισμού) του Μεταξά και ας ήτο και δικτάκτωρ κατά το κοινώς λεγόμενον - αλλά φεύ...

Anonymous said...

Eίστε τόσο πατριωτικά συγκινητικός και εθνοανατασιακός που απο τη φόρτιση σαν να μου ρχεται να ρίξω μια πορδή

Anonymous said...

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_2566.html

Anonymous said...

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δυστυχώς κάθε στοιχείο ελληνικότητας (δηλ. ελληνικής ταυτότητας) χλευάζεται και χαρίζεται στην γραφική, τσαρουχοφουστανελάδικη άκρα δεξιά (που στην ελληνική τουλάχιστον εκδοχή της είναι μια κλασική καρικατούρα). Έτσι από τη μία έχουμε το αφασικό Τίποτα (της δήθεν Αριστεράς και της Κουλτούρας) και τον αρχοντοχωριάτικο δυτικομιμητισμό (βλ. Δήμου και άλλους γραφικοφιλελεύθερους) και από την άλλη τη φουστανέλα και τους σαλαμινομάχους (με πλαστικά ακόντια και πλαστικές περικεφαλαίες) των Καρατζαφέρηδων, των Αδώνιδων και άλλων γραφικών. Το στοιχείο (και η αξία) της ελληνικότητας πάει περίπατο, αφού σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει (ή δεν θέλει να μάθει) για τι ακριβώς μιλάμε, το οποίο, σε πρώτο επίπεδο, δεν έχει να κάνει με καμιά αίσθηση αναγκαστικής εθνικής υπεροχής, αλλά μόνο με την κατανόηση μιας ταυτότητας που αποτελεί τη βάση της συνείδησης και την προϋπόθεση της πραγματικής ανάπτυξης (όπως αντίστοιχα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για "γαλλικότητα", "γερμανικότητα" κοκ.).

Δυστυχώς για αυτή την παρανόηση - και εν τέλει την κατάντια - μεγάλη ευθύνη φέρει η γελοία χούντα των συνταγματαρχών, η οποία, παρά τις ενδεχόμενες καλές προθέσεις, γελοιοποίησε, με την ακαλαισθησία και την χωροφυλακίστικη και δημοσιδασκαλική προσέγγιση της γνώσης, κάθε έννοια ελληνικής ταυτότητας, καθιστώντας την ένα απόλυτα γραφικό φολκλόρ.

Anonymous said...

υπάρχουν σκέψεις για ελληνικο ινστιτούτο στα πρότυπα του γαλλικού, ισπανικού, ιταλικού γερμανικού ινστιτούτου

Anonymous said...

Από ποιούς προέρχεται αυτή η σκέψη? Και με ποια άτομα θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί? Από τους συνήθεις Τοτούς του πολιτικού προσωπικού? Από τους γνωστούς κομματικούς εγκάθετους?

Anonymous said...

πολύ όραμα πέφτει σ' αυτή την χώρα ("αλλαγή", "επανίδρυση", κλπ, κλπ,) κι από έργα...

Anonymous said...

Eδώ χρειάζεται μια γερή δόση από Θάνο Βελλούδιο. Ο μακαρίτης Θάνος, όταν δεν πιλοτάριζε αεροπλάνα, όταν δεν ταξίδευε προς αναζήτηση εθνολογικών ελληνικών θησαυρών, όταν δεν έπαιζε μικρούς ρόλους σε ταινίες,όταν δεν τράβαγε φωτογραφίες από λαϊκά ανδρικά κορμιά φαντάρων και οικοδόμων ("Τα Ελληνικά Αγάλματα", εκδοθέντα υπό του κουσουρολάγνου Γεωργίου Χρονά) με μουστάκια, με τα σώβρακα κάτω και τα παλαμάρια επάνω (αφού έπασχε ο καημένος από το γνωστό κουσούρι), έγραφε και υπέροχα ελληνοδιφικά πονήματα ("Ευγονία", "Ελληνοκεντρική φαντασιομετρική Τέχνη για Προχωρημένους" κλπ.).

Anonymous said...

Τεράστιο το θέμα της εθνικής ταυτότητας και πολύ σημαντικό. Ο Κωστάκης ή μήπως ο Γιωργάκης, τα (κατά Σαββόπουλο) σοκολατόπαιδα αυτά, θα αναδείξουν την ελληνική ταυτότητα για να πάνε κάπου αυτόν τον χεσμένο από όλες τις πάντες και παρηκμασμένο λαό?

Ο Κωστάκης λοιπόν δήλωσε ότι διοικούσε μια "διεφθαρμένη χώρα". Τι ήταν αυτό που έκανε για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά? Είναι απλό. Πολύ απλό.Τοποθέτησε σε καίριες θέσεις τον Πάκη, τον Σιούφα και τους άλλους λιγούρηδες απατεώνες για να αποδιαλύσουν ότι απέμεινε.Και έστρωσε τον δρόμο στο βλαμμένο με το μουστάκι και το κανό για να μας ζαλίσει το κεφάλι (και οποιοδήποτε άλλο όργανο) με την πράσινη ανάπτυξη.

Anonymous said...

O Καραϊσκος συμμετέχει και στο facebook;;;

Anonymous said...

Οι Ηλίθιοι των Αθηνών!
Ελπίζω να έφαγαν τη βρόχα να στανιάρανε

Anonymous said...

ο κωστακης ήταν, δυστυχώς, το μεγαλύτερο εκλογικό σφάλμα του ελληνικού λαού, την δεδομένη στιγμή (Ο Γιωργάκης έτσι κι αλλιώς είναι παρατηρητής, όλα πλέον έχουν δρομολογηθεί από τους ξένους).

Η εθνική κυριαρχία χάθηκε (στον βαθμό που το ζούμε τώρα) από τον ανεκδιήγητα άχρηστο της Ραφήνας. Το ότι ο άνθρωπος ήταν κατώτερος των περιστάσεων (κατ' εμέ σαν υφυπουργός σε ήσσον υπουργείο θα τα είχε κάνει θάλασσα) είναι πασίδηλο.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η δεξιά "φιλελεύθερη" παράταξη που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να αποτελεί ελπίδα παραγωγής στελεχών είναι περισσότερο αναχρονιστική κι από τα απολιθώματα τύπου ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα τρανό παράδειγμα της νεοδημοκρατικής κατρακύλας ο Νικήτας ο Κακλαμάνης μας, το τρελό αυτό αγόρι που ακόμα επιμένει να ξαναδιοικήσει τον δήμο, με σοβαρές δυστυχώς πιθανότητες.

Κάτι που αναγκάζει σκεπτόμενους φιλελεύθερους (Μάνος) να ταχθούν αναφανδόν υπέρ Καμίνη.

Για να μην επεκταθούμε βέβαια στην λεβεντογέννα Θεσσαλονίκη...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_10/10/2010_418234

Anonymous said...

Σκέψου ΚΑΙ να κάνεις ποδήλατο ΚΑΙ να την παίζεις ταυτοχρόνως... Αν και τώρα που το σκέφτομαι, αυτό μάλλον έγινε τότε που κάποιος ποδηλάτης με μουστάκι τραυματίστηκε, όταν προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να διορθώσει την αλυσίδα του.

Anonymous said...

Είχε βγει η πληροφορία ότι την έπαιζε κιόλας; Είχε βάλει το άλλο του χέρι μέσα στη συνθετική ποδηλατική φόρμα του; Και όταν με το άλλο πήγε να διορθώσει την αλυσίδα, έκανε ποδήλατο χωρίς να πιάνει το τιμόνι;

Anonymous said...

Έχει καταντήσει εντελώς αηδία αυτό που γίνεται με την Real και τις κωλοπροσφορές της. Δεν φτάνει που είναι εντελώς-παντελώς ασήμαντες, μας ζαλίσουν το κεφάλι μέρα και νύχτα με αυτές. Πιο πολύ σκέφτομαι τους ταλαίπωρους εργαζόμενους στο...Real Group... Που είναι υποχρεωμένοι στο ραδιόφωνο, κατ'εντολήν των αφεντικών, υπάρχει δεν υπάρχει συνάφεια με το θέμα, να ρίχνουν ανά δεκάλεπτο και μια αναφορά τόσο για την προσφορά της εβδομάδας όσο και για το νέο παιχνίδι του "συγκροτήματος", το Real.gr. Ειδικά όταν η φυλλάδα έχει προσφορά CD (όπως αυτή την Κυριακή με τη Δούκισσα), θα μας αλλάξουν την παναγία σε όλες τις ζώνες παίζοντας από δέκα φορές τα ίδια και τα ίδια τραγούδια του CD. Μέχρι και ο "δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου" κουτσοδόντης-Γεωργίου αναγκάζεται να παίζει τις λαϊκές προσφορές της εφημερίδας. Φουκαράδες εργαζόμενοι στο χατζηνικολάκικο μαγαζί, τι κουπί τραβάτε για να βγάλετε ένα μεροκάματο...

Anonymous said...

Ο 6:54 έχει δίκιο. Είναι πλέον γνωστό ότι η ελληνική κατρακύλα (οικονομική και άλλη) ξεκίνησε επί Ανδρέα Παπανδρέου. Όμως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η κρίσιμη θητεία ήταν η θητεία Καραμανλή. Εκείνος όμως κυβέρνησε με τη γνωστή ανικανότητα, τους αστείους συνεργάτες, τις σπατάλες και τη περαιτέρω διόγκωση του κράτους, τη γενική διάλυση. Και κάποιοι συζητάνε στα σοβαρά για επιστροφή του και μάλιστα σε ρόλο σωτήρα!

Anonymous said...

Γιά να μην θίξουμε το θέμα της τιμής πώλησης αυτού του σκουπιδιού που ονομάζεται Real, 4,25 ευρώ παρακαλώ. Αν πάρουμε σαν κουμπάσο την ευσεβή (και κάργα βαρετή) Καθημερινή που τιμάται 4,00 ευρώ, η Real θα έπρεπε να χαρίζεται γιά να χρησιμοποιείται το χαρτί της από τους ιχθυοπώλαι, και τα τρισάθλια CD/DVD τνω προσφορών γιά σου βερ ή γιά κρέμασμα από μπαλκόνια ως αντιπεριστερικά όπως βλέπουμε σε ουκ ολίγα λούμπεν μπαλκόνια της πρωτευούσης.

Anonymous said...

Βεβαίως και χρειαζόμαστε ένα γερό υποκλυσμό ελληνευρεσίας υπό του Ελληνευρέτου Θάνου Βελλουδίου, καθώς και μία γερή δόση από τις στυλιζαρισμένες ενδυμασίες του, ήγουν Υψηλής Ελληνοραπτικής Ανδρικές Δημιουργίες (φουστανέλλες, χιτώνες κλπ) που τόσο γοήτευαν τον μακαρίτη (και αρχιμερακλή) Θάνο. Δυστυχώς όμως, αν ο Βελλούδιος ζούσε σήμερα η μεγαλύτερη τιμή που θα του περιποιείτο θα ήταν καμμία εμφάνιση στην Μιχαλινάκου. Δεν βλέπω εκεί την λύση 6:00 pm. Αυτά ήταν πολυτέλειες μίας μεγαλοαστικής τάξης του Μεσοπολέμου που από κάτω της είχε τσαρουχοφόρους ιθαγενείς. Σήμερα η χώρα κυβερνάται από τσαρουχοφόρους με Lexus.

Anonymous said...

...που από κάτω της *και από πίσω της* να συμπληρώσω...

Anonymous said...

Μα 8:27, ασφαλώς και αστειεύομαι για τα σχετικά με τον μακαρίτη τον Θάνο...

Anonymous said...

8:47 εγώ τι κάνω νομίζεις;

Anonymous said...

χαχαχαχα, τι μαλακες ειμαστε ρε πστη μου

http://nonews-news.blogspot.com/2010/10/blog-post_8906.html

Anonymous said...

http://nonews-news.blogspot.com/2010/10/blog-post_11.html

Μας συγκίνησε πάλι το παλιόπαιδο. Τι κρίμα να μην κάνουμε όλοι τη ζωή αυτή αλλά να τη βγάζουμε στη Βαλαωρίτου.

Anonymous said...

''Ήμαρτον''(που λέει και ο ξεδοντιάρης)

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=30&id=11155

Anonymous said...

4:41 πάλι με τους τσιγγάνους ασχολήθηκε αυτός ο Θεοδωράκης; Μα είχε ξανακάνει αντίστοιχη εκπομπή. Κανένα άλλο θέμα από αυτούς τους κουλτουριάρηδες του επαγγέλματος, τους πονεμένους και ευαίσθητους, δεν θα δούμε; Όλο πόνο, αδικία και μειονότητες;

Anonymous said...

Μα ο Θεοδωράκης έμενε εκεί, στις περιοχές των τσιγγάνων, και έχει ασχοληθεί και επαγγελματικά νομίζω με κάποιους φορείς που ασχολούνται με αυτούς τους δυστυχισμένους (και αντικοινωνικής συμπεριφοράς) συνανθρώπους μας. Μια καλή λύση που θα μπορούσε να προσφέρει με θάρρος ο καλός δημσιογράφος θα ήταν να κάνει κύκλους περιοδικής σιτίσεως στο ταβερνείο που διαθέτει (ή εστιατόριο, όπως το ονομάζει) ώστε να ταϊζει και ορισμένους τσιγγάνους και όχι αποκλειστικά τους λούμπεν πολυτελείας από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό και κοσμικό χώρο, όπως συνηθίζει.

Anonymous said...

Να καλέσει και τον Σαρκοζύ στην εκπομπή του ο Θεοδωράκης. Μόνο τότε θα έχει ενδιαφέρον

Anonymous said...

σωστο. η ρητορική των αριστερών γίνεται πάντα με το αζημίωτο. Πρεσβεύουν την ουτοπία και τον (σοσιαλιστικό) παράδεισο, ανεβάζοντας τον πήχυ πολύ ψηλά για τους αντιπάλους τους, εκ του ασφαλούς πάντα για τους ίδιους.

Βέβαια όπου έτυχε αριστεροί να διοικήσουν το αποτέλεσμα ήταν από κωμικό έως δραματικό (βλ. πανεπιστήμια, κλπ.)

Anonymous said...

Να μας περιγράψει ο κ. Σούφρας τον τρόπο με τον οποίον ταλαιπωρείται από τσιγγάνους και άλλα αντικοινωνικά στοιχεία που απειλούν την οικογενειακή του γαλήνη και θαλπωρή με μουσικά όργανα, μπάλες κλπ.

Επίσης να μας πει πώς γνώρισε τον Γιάννη Γκιωνάκη και τι εντύπωση έκανε στην παιδική του καρδιά ο μεγάλος μας βαψομαλλιάς ηθοποιός, ο πατέρας της Πωλίνας.

Anonymous said...

Οι εκπομπές με τσιγγάνους με κάνουν να νοσταλγώ μερικές ωραίες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης, όπως μια, πριν αρκετά χρόνια, σε μια εκπομπή στην οποία ήταν καλεσμένοι ο Βασίλης Ραφαηλίδης, ο Απόστολος Ανδρεουλάκος και ο Φραντς Τσαγγάρης (Κακοί vs Ευαίσθητοι = 2-1). Ήταν τότε που η αστυνομία έκανε τα ντου στους καταυλισμούς για ναρκωτικά, όπλα κλπ
Αφού ο Ραφαηλίδης ξιφούλκησε κατά του ρατσισμού, των δύο καλεσμένων-κόκκινο πανί και των μικροαστών νοικοκυραίων που εχθρεύονται τους τιμημένους τσιγγάνους, μιλώντας γεμάτος συναισθηματική φόρτιση για το δίκιο των ρομά, τη βασανισμένη τους ψυχή, την παράδοση και κουλτούρα τους κλπ κλπ, έκλεισε γεμάτος ικανοποίηση για τον εαυτό του, λέγοντας πως η μόνη λύση ήταν να αγκαλιάσουμε όλοι μας αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους, να μην τους φοβόμαστε και να τους συναναστρεφόμαστε όπως και όλους τους άλλους ανθρώπους.
Όση ώρα μιλούσε ο Ραφαηλίδης, οι άλλοι δύο συμπεριφερόντουσαν σαν χούλιγκανς που κάθονται στη γαλαρία οπαδικού λεωφορείου που πάνε σε εκτός έδρας αγώνα. Γελούσαν δυνατά, τον διέκοπταν συνέχεια κάνοντας άσχετες παρατηρήσεις ("Κοίτα πως κάνει, θα του πέσει η πίπα απ'το στόμα.ΧΑΧΑΧΑ")με αποτέλεσμα ο Ραφαηλίδης να ζητά συνεχώς τη μεσολάβηση του παρουσιαστή για να επαναφέρει στην τάξη τους 2 ταραξίες.
Όταν επιτέλους δόθηκε ο λόγος στους ταραξίες, ο Ανδρεουλάκος είχε την καλύτερη ιδέα που έχει ακουστεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Προσφέρθηκε από κοινού με τον Τσαγγάρη, να βρουν διαμέρισμα στον Ραφαηλίδη όσο πιο κοντά γίνεται στον τσιγγάνικο καταυλισμό. Δεσμεύτηκαν να του πληρώνουν το ενοίκιο και όλα τα έξοδα οι ίδιοι, για όσο χρόνο ήθελε ο κυρ Βασίλης, αρκεί να βεβαιούντο από καιρού εις καιρόν ότι πράγματι ο Ραφαηλίδης μένει εκεί. Υποστήριξαν ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος, πρώτος αυτός, να κάνει πράξη αυτά που μόλις είπε.
Τότε ο κυρ Βασίλης σταύρωσε τα χέρια, έβαλε την πίπα στο στόμα, κοίταξε κατάματα την κάμερα για να μην βλέπει τους δυο ταραξίες και σιώπησε μέχρι το τέλος της εκπομπής. Στις συνεχείς οχλήσεις των δυο χούλιγκανς να απαντήσει αν δέχεται, ο κυρ Βασίλης δεν κούνησε ούτε βλέφαρο. Απολαυστική μορφή ο Ραφαηλίδης. Μεγάλη απώλεια ο θάνατος του. Ευτυχώς που έχουμε τον Καραίσκο να μας τον θυμίζει σε πολλά (χωρίς πατομπούκαλα και πίπα αλλά πάντα με πούρο).

ΥΓ Δυστυχώς έχω φάει τον κόσμο να βρώ βίντεο από αυτήν την εκπομπή αλλά τίποτα. Παρόλα αυτά ο Καραίσκος διαθέτει μια άλλη μεγάλη στιγμή της ελληνικής τηλεόρασης που περιμένουμε ένα χρόνο να την ανεβάσει. Τι θα γίνει ρε Καραίσκο; Θα τη βάλεις στο You Tube καμια φορά;

Anonymous said...

Μας έχουν ζαλίσει τ' αρχίδια από χθες ποιός έκανε την δήλωση περί διεφθαρμένου κράτους στον Γιουνκέρ, ο Γιωργάκης ή ο Κωστάκης, λες και από αυτό θα εξαρτηθεί το αληθές του ισχυρισμού. Τι να πει κανείς με αυτούς τους ουτιδανούς σαλτιμπάγκους της επικοινωνίας της κακιάς ώρας που μπλέξαμε, χίλιες φορές η στάση πληρωμών μπας και γλυτώσουμε.

Anonymous said...

Και μία αφιέρωση γιά τον εβραιόφιλο stormtrooper του blog που παθαίνει ονειρώξεις με σβάστικες, γυαλιστερές μπότες και ζαρτιέρες:

http://www.youtube.com/watch?v=jU14YBbmaQI

Anonymous said...

Αν και τίποτα από όλα τα παραπάνω και χωρίς επίσης να παθαίνω τέτοιες ονειρώξεις, φαντάζομαι ότι εννοείς εμένα. Να σαι καλά φίλε μου. Ωραίο το βίντεο σου που μου αφιέρωσες. Γράφεις ωραία στην κάμερα, αυτό να λέγεται.

Anonymous said...

Το γεγονός που περιγράφει ο 12:13 μας δείχνει και το πρόβλημα. Υπάρχουν πάντοτε, σε κάθε δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα, για οποιοδήποτε θέμα, δύο ακραίες, ανεδαφικές και εν τέλει γραφικές απόψεις που συσκοτίζουν και αποπροσανατολίζουν και που σε καμιά λύση του προβλήματος δεν οδηγούν. Τα επιχειρήματα του Ραφαηλίδη είναι θεωρητικολογικά και εξωπραγματικά, τα επιχειρήματα των χουλιγκάνων δεξιών γελοία - to say the least. Και έτσι το πρόβλημα παραμένει...

Anonymous said...

Που τέτοια τύχη 12:41, ο Meni Ozeri είναι διάσημος στην χώρα του πράγμα το οποίο σημαίνει χρήμα και μωρά με ουρά. Θα ήθελα να μείνω λίγο σε αυτό, τα κορίτσια του Ισραήλ ουδεμία σχέση έχουν με τις ελεεινίδες, είναι απείρως πιό προσγειωμένα και όμορφα, υπηρετούν μάλιστα υποχρεωτική θητεία στα ισραηλινά στρατά με ότι αυτό συνεπάγεται. Χαίρομαι που απήλαυσες το βίντεο όμως, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι με αυτό θα κατενθουσιαστείς:

http://www.youtube.com/watch?v=MaYOeRARwfU

Anonymous said...

*1:41

Anonymous said...

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποτελεί το κλασικό μοντέλο του νερόβραστου δημοσιογράφου. Ευαισθησία, πόζα (μεγάλη πόζα), ναρκισσισμός, ύφος και σοροπιασμένη "ποιότητα". Η εκπομπή του βέβαια είναι τεχνικά αρτιότατη. Ίσως η πιο καλά κινηματογραφημένη εκπομπή της ελληνικής ΤV. Eνίοτε και με μερικά καλά ρεπορτάζ, σε μια αγορά όμως μη ανταγωνιστική στο είδος, όπου τα σχετικά τηλεοπτικά προγράμματα παραπέμπουν σε μια τηλεόραση που έξω βρισκόταν στα πράγματα πριν από 20-30 χρόνια (και αν). Επηρμένος. Όταν είχαν προσλάβει αυτό το ξιπασμένο lifestyle κωλοπαιδάκι ως διευθυντή στον Alpha, είχε κάνει το λάθος να δηλώσει ότι αγοράζουμε τον Νίκο Χατζηνικολάου γιατί ταιριάζει στο προφίλ του σταθμού που θέλουμε... O Χατζηνικολάου βέβαια ήλθε τότε στον Alpha, αλλά ο φαντασμένος αγιοβαρβαρίτης φλώρος πήρε πόδι... Σήμερα έχει επιλέξει να εκπροσωπεί την "συναισθηματική" δημοσιογραφία. Μια δημοσιογραφία που χρησιμοποιείται από τον ακιζόμενο δημοσιογράφο ως ντεκόρ της δικής του ναρκισσευόμενης παρουσίας. Πουκάμισα Mao, επιτηδευμένη αντισυμβατικότητα, επιμελημένα γκρο πλαν, πόζες με τα χέρια στο κεφάλι σε "σκεπτόμενες" στάσεις. Γέλια. Εκφράζει δημοσιογραφικά την ατζένα, και προβάλλει την αισθητική, του Γιωργάκη Παπανδρέου, τον οποίον πολύ συχνά ταϊζει (και μετά γλείφει) στο εστιατόριο της μόδας που διατηρεί και στο οποίο συναθρίζεται όλη η λαμπερή παρακμή των Αθηνών. Είναι τόσο μεγάλος υπερασπιστής της ποιότητας και της δημοσιογραφίας "κύρους" (και επομένως πολέμιος του λαϊκισμού) ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος-ταβερνιάρης που έγλειφε πατόκορφα και εκθείαζε το ήθος και την επαγγελματική επάρκεια του βρωμερού Κακουνάκη, αυτού του εξωνημένου χοιροβοσκού που παρίστανε τον δημοσιογράφο. Δεν είναι τυχαίο ότι αρέσει πολύ στις κοπελίτσες, στους "καθώς πρέπει", καθώς και στους trendy απολίτικους που τον θεωρούν κορυφαία παρουσία, διεθνούς δημοσιογραφικού βεληνεκούς. Πολλά γέλια...

Anonymous said...

Γιατί το λες αυτό φίλε μου; Για μπες στη θέση του. Μπορεί αρχικά να φαίνεται γελοία η πρόταση, αλλά σε δεύτερη ανάγνωση ήταν ένα στοίχημα που έμπαινε δημόσια με έπαθλο την αξιοπιστία του κυρ Βασίλη. Δες το σαν ένα λογικό παίγνιο και παρατήρησε τις πιθανές εκβάσεις του. Αν έλεγε ναι και πήγαινε, θα αποδείκνυε ότι είναι συνεπής σε όσα λέει κερδίζοντας το στοίχημα (με κόστος δια βίου μπίχλα και δυσωδία...). Αν έλεγε ναι και στη συνέχεια δεν πήγαινε, θα τον έδιναν οι χούλιγκανς αυτοί ως ανακόλουθο στην επόμενη κιόλας τηλεοπτική τους εμφάνιση, κάνοντας κουρέλι την αξιοπιστία του. Αν πάλι έλεγε όχι, θα γινόταν ρεζίλι από μόνος του καθώς θα έπρεπε να δικαιολογήσει την αρνητική του απάντηση..
Από καθαρά οικονομική (και άρα αμιγώς λογική) άποψη, η δημόσια πρόταση των δεξιών υπήρξε πραγματικά εξαιρετικά συμφέρουσα. Δωρεάν διαμονή σε (καινουργή κιόλας αν θυμάμαι καλά) διαμέρισμα με όλα τα έξοδα πληρωμένα και για όσο χρόνο ήθελε ο άλλος; Τζάμπα όλα; Αν είναι δυνατόν.. Πλάκα μου κάνεις; Αν πραγματικά κάποιος δεν έχει πρόβλημα με τους τσιγγάνους γιατί να μην πάει; Τι ήταν αυτό που εμπόδιζε το Ραφαηλίδη να δεχτεί, όταν μάλιστα επί ώρα έβγαζε λογύδρια κοινωνικής ευαισθησίας; Αν η συζήτηση ήταν άλλη και του το πρότειναν για άλλη, άσχετη, καλύτερη περιοχή, θα άρπαζε αμέσως την ευκαιρία και θα δεχόταν, είτε συμμετέχοντας στην "πλάκα", είτε βρίσκοντας την ευκαιρία να τους κάνει αυτός ρεζίλι με το να τους φάει τα λεφτά. Και σιγά μην του το πρότειναν σε τέτοια περίπτωση κι οι χούλιγκαν. Στη συγκεκριμένη πρόταση όμως μάσησε. Κι οι άλλοι το έκαναν γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα το κέρδιζαν χωρίς κόστος.
Ο άνθρωπος βρέθηκε σε πραγματικά δύσκολη θέση, γιατί τοποθετήθηκε τεχνηέντως προ των ευθυνών του. Η εμπνευσμένη πρόταση έγινε για να του αποδείξουν ότι είναι υποκριτής. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει αν τα πίστευε αυτά που έλεγε, θα ήταν να προτείνει να πάει με δικά του έξοδα να μείνει εκεί (που σιγά μην πήγαινε..) για να τους κάνει να καταπιούν τη γλώσσα τους. Και να το έκανε πραγματικά δεχόμενος έλεγχο. Ναι κι αμέ...Το πέτυχες το λαμόγιο (και το κάθε τέτοιο λαμόγιο)

Anonymous said...

Ξέχασα να αναφέρω και τη σχέση του "ποιοτικού" δημοσιογράφου της σοσιαλδημοκρατίας με την εταιρία παραγωγής Lynx (αυτού του νταβατζή στον χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών) της Τατιάνας Καραπαναγιώτη, την κόρη του εκρηκτικού Λέοντος των Νέων (την οποίαν ο Γιωργάκης προόριζε για ψηφοδέλτιο επικρατείας, πρόεδρο της ΕΡΤ κλπ., όπως και τον ίδιο τον Σταύρο εξάλλου...).

Και επί τη ευκαιρία να διηγηθώ και ένα φαιδρό μικρο-περιστατικό. Βρισκόμουν, ξημερώματα και μετά από ξενύχτι, έξω από κεντρικό περίπτερο της πλατείας Κολωνακίου, ψάχνοντας να αγοράσω κάποια εγγλέζικα περιοδικά. Εκεί που χαζεύαμε τα περιοδικά εμφανίζεται και ο Λέων μόνος του, για να χαζέψει τα ξένα έντυπα. Με γυρισμένη πλάτη πιάνω κουβέντα με την συνοδό μου, φέρνοντας τη συζήτηση, επίτηδες, στα... ΝΕΑ. "Δεν διαβάζεται αυτή η εφημερίδα", λέω. Με στραβοκοιτάει... "Μεγάλη μαλακία τα ΝΕΑ ως εφημερίδα", συνεχίζω (χωρίς να το πολυπιστεύω). "Εξαρτημένη κομματικά και διαπλεκόμενη. Αναρωτιέμαι ποιοι μαλάκες διαβάζουν αυτή τη φυλλάδα...", συνεχίζω. "Να μην τη διαβάζετε κύριε!", γυρίζει και μου λέει εξοργισμένος ο Λέων, χωρίς να μου συστηθεί. "Μα αυτό κάνω κύριέ μου", του απαντώ τη στιγμή που ο Λέων γυρίζει θυμωμένος την πλάτη και φεύγει προς τα επάνω...

Anonymous said...

Λοιπόν Βαψ, αυτός είναι ο Θεοδωράκης όπως ακριβώς τον περιέγραψες. Ενας σύγχρονος Αλμπέρτος Σβαϊτσερ θα μπορούσε να πει κανείς, που θέτει την τέχνη και τις πολύτιμες γνώσεις του του στην υπηρεσία των αδικημένων και καταφρονεμένων αυτής της χώρας και μάλιστα με μεγάλη ανιδιοτέλεια. Ενας ανθρωπιστής με κεφαλαίο Α ή, γιά να μιλήσουμε με πιό pop όρους, ένας τηλεαστέρας επιπέδου Anthony Bourdain, αυτού του γελοίου πάσχοντος από ναρκισσιστική διαταραχή αμερικάνου που τόσο αγαπούν να μισούν οι πολέμιοί του (και είναι πολλοί αυτοί). Βέβαια, ο Bourdain είναι πολλά χρόνια στην πιάτσα, έχει πλουτίσει από τις επιχειρήσεις του, έχει γράψει δεν ξέρω και εγώ πόσα best sellers και έχει εκπομπή στην τηλεόραση παγκόσμιας εμβέλειας σε αντίθεση με τον κατά φαντασίαν επιτυχημένο (και αφόρητα νάρκισσο) Σταύρο. Είμαι πάντως βέβαιος ότι αποτελεί ίνδαλμά του.

Anonymous said...

To να είναι κάποιος υπέρ των τσιγγάνων σε μια βάση κοινωνική/ανθρωπιστική, δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά προτίθεται να πάει να μείνει και δίπλα τους.

Είναι σαν να σου κάνει ένας αμυντικός αναλυτής ανάλυση περί της αναγκαιότητας ενός πολέμου και εσύ, ως αντεπιχείρημα, να του λες "πήγαινε να πολεμήσεις εσύ". Θεωρώ τέτοιου είδους επιχειρήματα, επιχειρήματα των ηττημένων.

Υπάρχουν τρόποι να επιχειρηματολογήσεις και να αποδείξεις, αν μπορείς, στο κοινό ότι ο συνομιλητής σου λέει μπούρδες.

Anonymous said...

Διαφωνώ. Όποιος υποστηρίζει επιχείρημα ή ιδεολογία πρέπει να αναλαμβάνει και την σχετική ευθύνη.

Είσαι κύριε υπέρ των τσιγγάνων ή των αδυνάτων? Δαπάνησε χρόνο ή/και χρήμα γι αυτούς.

Δηλώνεις φιλελεύθερος? Επουδενί μην επιδιώξεις το βόλεμα του παιδιού σου με κάποιο αναξιοκρατικό ρουσφέτι ή κάποιο "κοννέ".

Από επαναστάτες (του γλυκού νερού) που δεν υφίστανται τις συνέπειες της "επανάστασης" τους γιόμισε ο ταλαίπωρος αυτός τόπος.

ΥΓ Για αυτό υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής ανάδοχων οικογενειών που την αγάπη τους για τα άπορα παιδιά (μαυράκια, τσιγγανάκια, κλπ.) την μεταφράζουν σε πραγματική αγάπη και βοηθεια προς κάποιο άγνωστο αλλά εν ανάγκη παιδί.

Anonymous said...

Και ο Βασίλης αγαπούσε τα μωρά. Αλλά όχι τα τσιγγανάκια ή τα παιδάκια εν γένει. Λάτρευε τα... μωρά εντός εισαγωγικών και με πολλές καμπύλες.

Anonymous said...

Γιά μισό, δικαίωμα. Ξέρουμε λεπτομέρειες γιά τον τρόπο ζωής του Ραφαηλίδη; διήγε πολυτελή βίο; ο (όποιος) πλούτος του ήταν άδηλος;

Anonymous said...

Να μας εξιστορήσει ο κ. Σούφρας μια ιστορία με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τις φωτογραφικές μηχανές... Α!, τώρα που είπα μηχανές, θυμήθηκε ότι ο Σταύρος κυκλοφορούσε μέχρι πρότινος (δεν ξέρω τι κάνει τώρα) με εκείνες τις σούπερ γελοίες μηχανές BMW που έχουν από πάνω και... κουβούκλιο.

ΥΓ. Με αφορμή την ενόχληση Σούφρα από τους συυμπαθείς αθιγγάνους που ανέφερα σε άλλο σχόλιο, μην σκεφτεί κανείς ούτε για μια στιγμή ότι ο εν λόγω διαμένει σε καμιά περιοχή με παραπήγματα. Το ακριβώς αντίθετο. το ενδιαφέρον είναι ότι οι αθίγγανοι έρχονται και τον βρίσκουν κάτω από το σπίτι του και, άθελά τους οπωσδήποτε, του ταράζουν την σπιτική γαλήνη του...

Anonymous said...

4:10, ο αμυντικός αναλυτής δεν είναι πολέμαρχος. Είναι δουλειά του να κρίνει λογικά αν θα πρέπει να γίνει ένας πόλεμος . Μπορεί όμως ταυτόχρονα να αντιπαθεί τον πόλεμο όσο κι αυτός που του λέει "Πήγαινε να πολεμήσεις". Αν αντίθετα κάποιος δηλώνει πολεμοχαρής, τότε μάλλον θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι ο πρώτος που θα πάει. Άρα δεν είναι το ίδιο κι 'έχει δίκιο ο 4:13.

Anonymous said...

Όχι, ο Βασίλης ζούσε άνετα, αλλά σε καμία περίπτωση πολυτελώς. Ζούσε ο άνθρωπος σε ένα διαμέρισμα στην Ιπποκράτους, παρέα με τα βιβλία, τις ταινίες, τις πίπες του και, σχεδόν πάντοτε, με ένα φοβερό πιπίνι, αφού ο μακαρίτης ο Βασίλης (τον οποίον είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνανστραφώ) ήταν πάντοτε ένας μεγάλος θαυμαστής του ελεύθερου έρωτος...

Μάλιστα, είχε κάνει εντύπωση στην επαγγελματική του κάστα, την κάστα των κριτικών, το "κατάντημά" του τα τελευταία χρόνια. Εθεωρείτο ως ο μεγαλύτερος κριτικός κινηματογράφου που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα (παρά τους πλατειασμούς του, τον εξιμπισιονισμό του και το πέταγμα από το ένα θέμα στο άλλο). Εθεωρείτο, μάλιστα, αυτός ο είρων και ευρυμαθέστατος άνθρωπος, ως ένας από τους καλύτερους κριτικούς κινηματογράφου στον κόσμο. Δεν μπορούσαν, λοιπόν, οι συνάδελφοί του να κατανοήσουν την συμμετοχή του στο τηλεοπτικό τσίρκο της εποχής. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι αυτό είχε πλάκα και ότι, επιπλέον, το έκανε γιατί, από ένα σημείο και πέρα, τον πλήρωναν. Η προσωπική μου άποψη, όμως, είναι ότι την πάτησε ο Βασίλης, όπως την πατάνε τόσοι και τόσοι σε αυτόν τον κόσμο. Του "έξυσε" τόσο πολύ τον ναρκισσισμό και τη ματαιοδοξία του η τηλοψία, που δεν μπόρεσε εν τέλει να της αντισταθεί, με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη φθορά και γελοιοποίηση/λουμπενοποίηση...

Anonymous said...

Συμφωνώ.

Εγώ, πχ. είχα ένα φίλο που μας ζάλισε τον έρωτα ότι θέλει να πάει ΟΥΚ όταν με το καλό στρατευόταν, αλλά φυσικά ως γνήσιος έλλην κατέληξε μοδίστρα του κερατά, στην ΠΑ και κυνηγούσε το λευκο απολυτήριο που σε απαλλάσσει από περαιτέρω κλήσεις ως εφεδρο.

Anonymous said...

Ωραίους φίλους έχεις.

Anonymous said...

Ελληνικό χρώμα έχει το φετινό νόμπελ οικονομίας RX


Ασφαλώς όχι του Αντωνάκη του Σαμαρά για τον μηδενισμό του ελλείματος σε ένα χρόνο.

Αυτό το νόμπελ θα πρέπει να περιμένει λιγάκι ακόμα...

«Oldest ‹Older   201 – 400 of 1225   Newer› Newest»