Sunday, February 13, 2011

Ελένη Βαρβιτσιώτη: «Ουάου! To facebook και το twitter έριξαν τον Μουμπάρακ»!


Η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην Αίγυπτο εξηγεί την βαριά (και ασήκωτη) επαναστατικότητα των social media


«Εκάναμεν επανάσταση!». Την φράση αυτή, που έχει χρησιμοποιηθεί και στην δική μας χώρα (σε διαφορετικό βέβαια context και καμιά σαρανταριά και κάτι χρόνια πριν), φαίνεται να χρησιμοποίησαν κατά κόρον Αιγύπτιοι και αλλοεθνείς πιστοί του facebook, του twitter κλπ., επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο των, ούτως ειπείν, social media στην πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ. Η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, Ελένη Βαρβιτσιώτη, έγκριτη και πολύπειρη ρεπόρτερ (και κόρη του κυρ-Γιάννη), που ατσαλώθηκε δημοσιογραφικά ευρισκόμενη πάντοτε στην πρώτη γραμμή του πυρός, μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις της από τις τελευταίες μέρες της λαϊκής εξέγερσης, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, γιατί η επανάσταση στην Αίγυπτο υπήρξε «η επανάσταση του facebook και του twitter». Ας την απολαύσουμε...

 

Απίστευτο! Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους. Μοναδικό! Υπέροχο! Εικόνες πραγματικής ιστορίας ξετυλίγονται μπροστά μου σαν κινηματογραφική ταινία (όπως γράφαμε παλιά στην έκθεση). Ας είναι καλά ο μπαμπάς που μίλησε στον Αλέξη και με πήραν στον ΣΚΑΪ. Πολύς κόσμος! Πάρα πολύ κόσμος! Γίνεται επανάσταση!

  

Χιλιάδες κόσμος στους δρόμους (ή μήπως δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες; – που να μετρήσεις τώρα…). Φωνάζουν. Ζητάνε να φύγει ο Μουμπάρακ που είναι κακός άνθρωπος και επίσης δεν είναι καθόλου καλός. Ουάου! Πρώτη φορά βλέπω τόσον κόσμο σε πλατεία. Μου θυμίζει λιγάκι τις παλιές συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα, όταν ήμουνα πολύ μικρή και με έπαιρνε μαζί του ο μπαμπάς. Τέλεια! Σούπερ! Ήταν τότε εκεί όλα τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ, με τα renegade, τα timberland boat shoes και τα φούτερ στους ώμους. Τέλος πάντων. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου (ή μήπως Πρόεδρος; – που να βρεις άκρη τώρα…), ο Μουμπάρακ (που βάφει και τα μαλλιά του κορακί – ούτε καν μελί, όπως ο αδελφός μου ο Μίλτος), δεν έχει αφήσει τον κόσμο να προοδεύσει. Οι άνθρωποι εδώ έχουν μείνει πίσω. Πολύ πίσω. Μου έχει κάνει εντύπωση ότι ντύνονται σε στυλ grunge, τη μόδα που είχαμε εμείς στα ΄90s! Την είχα δει πολύ έντονα αυτή τη μόδα παλιά και στη  Ν. Υόρκη, πηγαίνοντας για ψώνια. Τι ποικιλία που έχει το Big Apple στα ρούχα! Πόσο trendy ρούχα και παπούτσια! Αλλά πίσω στο θέμα μου. Δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο πίσω οι Αιγύπτιοι. Ρούχα πρόχειρα, ατημέλητα. Αλλά εδώ που τα λέμε το στυλ αυτό ταιριάζει στην περίσταση. Είναι σούπερ! Είναι ουάου! Και βέβαια είναι τόσο επαναστατικό!

 

Βγαίνω μια βόλτα (με προφυλάξεις πάντα, γιατί υπάρχουν και κακοί άνθρωποι εδώ) στην πλατεία Ταχρίρ. Πολύς κόσμος. Πάρα πολύς κόσμος. Πλησιάζω έναν νεαρό Αιγύπτιο, τον Azibo. Μου λέει ότι έγραψε μήνυμα στο wall του φίλου του, του Hanif, στο facebook αλλά και tweet στο twitter και ήρθαν μαζί εδώ στη διαδήλωση. Μεγάλη υπόθεση του facebook και το twitter! Πραγματικά μεγάλη υπόθεση, λέμε! Πώς συντονίζει τους ανθρώπους για κοινή έξοδο στην πλατεία! Πώς θα υπήρχε συνεννόηση αν δεν υπήρχε το facebook και το twitter, ούτε που μπορώ να το φανταστώ. Απορώ πώς γινόντουσαν (sic) παλιά οι εξεγέρσεις και οι επαναστάσεις. Χωρίς facebook και twitter; Oh, my God! Good God! Πώς είναι δυνατόν;

 

«Πώς βλέπετε τα πράγματα παιδιά; Τι θα γίνει με τον Μουμπάρακ;», ρωτάω δημοσιογραφικά, αφού είμαι και δημοσιογράφος (να θυμηθώ αργότερα να ρωτήσω αν o Μουμπάρακ είναι τελικά πρόεδρος ή πρωθυπουργός). «Ή θα μείνει ή θα φύγει» μου απαντάνε. Ο Azibo δείχνει λίγο πιο απαισιόδοξος. Ο Hanif αντίθετα είναι πιο αισιόδοξος. «Υπάρχουν πολλά μηνύματα εναντίον του Μουμπάρακ στο facebook και το twitter. Αυτό είναι καλό σημάδι! Δεν τον βλέπω να μένει για πολύ απάνω. Αλλά τι να σου πω. Μερικοί στο facebook και το twitter λένε ότι μπορεί και να μείνει. Θα δούμε», μου λέει. Μόλις τώρα SMS στο κινητό από τον μπαμπά: «Μικρή να προσέχεις». Ο καημένος ο μπαμπάς ανησυχεί. «Μπαμπά είμαι καλά. Εδώ γίνεται επανάσταση!!! ΧΧΧ!!!» του απαντάω πάλι με SMS.

 

Χαμός! Η αναταραχή στην πλατεία συνεχίζεται. Κόσμος! Φωνές! Τέλεια κατάσταση! Έχω ανατριχιάσει. Μερικοί, ενώ φωνάζουν, κάνουν και κάτι παράξενο: Κρατάνε και παπούτσια στο χέρι! Θα έχουν κουραστεί τόση ώρα όρθιοι μάλλον. Ίσως ο λόγος να είναι και το πολύ περπάτημα. Μου θυμίζουν εμένα πριν λίγο καιρό στη Μύκονο. Περπάτησα από την Ψαρού στο Nammos και μετά πήγα στο πάρτυ του Άλκη Π.. Είχαν τόσο κουραστεί τα ποδαράκια μου που δεν άντεξα. Έβγαλα τα παπούτσια, όπως και οι Αιγύπτιοι, και χόρευα ξυπόλητη…

 

Παρατηρώ τους ανθρώπους που κάνουνε τώρα επανάσταση. Νιώθω να με έχει συνεπάρει και μένα αυτός ο αγώνας για δημοκρατία. Πρέπει να τελειώνουνε με την οικογενειοκρατία! Βέβαια και εμείς, οι Βαρβιτσιώτηδες, τόσες γενιές πολιτικών είμαστε. Αλλά εμείς έχουμε και αξία! Τέλος πάντων. Τι πάθος που έχουνε οι Αιγύπτιοι! Πόσο θέλουν να απαλλαγούνε από τον δυνάστη! Το βλέπω στα μάτια τους. Δακρύζω. Δακρύζω, όπως δεν έχω δακρύσει ποτέ ξανά. Με εξαίρεση εκείνη τη φορά που είχα πρωτοδεί τον Μιχάλη Χατζηγιάννη σ’ εκείνη τη συναυλία! Αν και σαν (sic) δημοσιογράφος πρέπει να μένω αντικειμενική, όπως μου έμαθε και ο Αλέξης στο μεγάλο σχολείο των Νέων Φακέλων.

  

Πηγαίνω λιγάκι στο ξενοδοχείο. Τα πόδια μου δεν με κρατάνε. Χρειάζομαι και ανάπαυση. Όχι μόνο επανάσταση! Στέλνω ένα tweet. «Ο τύραννος πέφτει. Εδώ γίνεται επανάσταση!», γράφω συγκινημένη (αλλά και ξαναμμένη). Νιώθω τα πόδια μου βαριά. Μετά, όμως, από δύο μαργαρίτες, τίποτα δεν με κρατάει. Κούραση, ξε-κούραση, βουρ ξανά στην πλατεία! Δεν το χορταίνω αυτό το θέαμα! Σούπερ ντούπερ ουάου κατάσταση! Σαν πάρτυ είναι! Και master of ceremonies o ίδιος ο λαός! Αυτό θα πει δημοκρατία! Σώματα κουρασμένα. Μα με πόση θέληση για ελευθερία. Και μάτια που πετάνε φωτιές. Τι σου είναι αυτή η ελευθερία! Νέοι, πολλοί νέοι στους δρόμους. Μου φαίνονται σαν hipsters. Μα ναι, σίγουρα hipsters πρέπει να είναι! Η Subira, μάλλον hipster κι αυτή, μου λέει ότι παραμένει 20 ώρες συνεχόμενες στην πλατεία. Άυπνη. Και χωρίς φαγητό και νερό. Όπως και εγώ, τότε που είχε σκάσει το λάστιχο στην Αράχοβα με το πολύ χιόνι και είχα μείνει επί 3 ώρες θεονήστικη! Και χωρίς νερό! Do you believe it? Για 3 ώρες! Good Lord! Τέλος πάντων. Η Subira μου λέει ότι είναι 31 ετών. «Όσο είναι και η Φαίη Σκορδά», σκέφτομαι από μέσα μου. Πάντως η Subira δείχνει μεγαλύτερη. Οι ταλαιπωρίες πρέπει να φταίνε. Εκτός και αν αυτή η grunge street fashion την μεγαλώνει.


Παρατηρώ αυτό το καρό μαντήλι που φοράει και που έχω δει να φοράνε και άλλοι που κάνουνε επανάσταση, άντρες και γυναίκες, στην πλατεία. Κάτι μου θυμίζει. Να’ ναι, άραγε, σαν εκείνο το Hermès  που μου έκανε δώρο η μαμά Σόφη τον Σεπτέμβριο; Μπα, δεν πιστεύω. Άλλωστε το μαντήλι της Subira δείχνει πιο τραχύ. Και λίγο πιο στενό, τώρα που το παρατηρώ καλύτερα. Όχι. Τελικά δεν πρέπει να είναι Hermès!

 

Πίσω πάλι στο ξενοδοχείο. Η ανάπαυση του πολεμιστή! Η Μίνα Μ. μου έχει στείλει μήνυμα στο facebook: «Πώς πάει; Θα νικήσουμε;», με ρωτάει. Της απαντάω (πάλι από το facebook): «Τα πράγματα εδώ είναι δύσκολα. Πολύς κόσμος στους δρόμους. Φαίνεται ότι το πράγμα πάει για επανάσταση!», γράφω αναψοκοκκινισμένη. Να τσεκάρω και το twitter. H Δάφνη Π. γράφει ένα συγκινητικό tweet: «Η μισή μας καρδιά στην Αίγυπτο βρίσκεται!». Μου έρχεται να κλάψω. Κρατιέμαι όμως. Είμαι δημοσιογράφος και πρέπει να είμαι ψύχραιμη και αντικειμενική. Έτσι μου έχει πει ο Αλέξης. Στο καπάκι μήνυμα στο κινητό από την Μελίσα Σ.: «Ελένη, πάμε να τρελαθούμε εδώ με τον αγώνα των Αιγύπτιων. Ήμουν το απόγευμα στην Κηφισιά με τα παιδιά, τους παλιούς μας συμμαθητές, για ψώνια και μετά για καφέ. Μας κάνεις υπερήφανους Ελένη που εσύ, μια απόφοιτος, βρίσκεσαι εκεί. Δεν αλλάξαμε θέμα συζήτησης ούτε λεπτό. Μόνο πέντε λεπτά συζητήσαμε για το αποκριάτικο πάρτυ των alumni. Να πεις εκεί στον κόσμο ότι όλο το Κολλέγιο είναι μαζί τους!». «Cheers!», της κάνω. Δεν υπάρχει αυτή η Μελίσα! Δεν υπάρχει, λέμε!

 

Την επόμενη, από το πρωί στην πλατεία Ταχρίρ. Πολύς κόσμος και σήμερα! Πάρα πολύς κόσμος! Και φωνές. Συνθήματα. Γίνεται επανάσταση! Έχει φτάσει μεσημέρι. Παίρνω συνέντευξη από έναν διαδηλωτή (Με κοιτάει στα μάτια. Λες να του αρέσω; Λες, εκτός από επανάσταση, να υπάρχει στον κόσμο αυτό και διάθεση για αγάπη και έρωτα; Τέλος πάντων). Με διακόπτει όμως μήνυμα του Μίλτου. Ουάου! Είναι στη Γλυφάδα, λέει. Μπράβο που συνεχίζει να πηγαίνει Γλυφάδα αν και ο κόσμος εκεί τον μαύρισε στις εκλογές και έχασε τη δημαρχία. Έχω γενναίο αδελφό τελικά! Τέλος πάντων. Είχε πάει για χάμπουργκερ και τώρα είναι για καφέ με δύο φίλους του, μου λέει. «Κανένα νέο;», μου γράφει. «Μεγάλες αναταραχές εδώ, Μίλτο. Εσύ έχεις κανένα νέο; Πώς τα βλέπεις;», του απαντάω. «Έτσι κι έτσι τα βλέπω τα πράγματα. Πιστεύω, χωρίς να είμαι και σίγουρος, ότι αν ο Μουμπάρακ δεν καταφέρει να διατηρηθεί στην εξουσία, σίγουρα θα πέσει. Πάντως, ή θα μείνει ή θα φύγει. Τρίτη λύση δεν βλέπω. Το ίδιο πιστεύει και ο μπαμπάς», μού γράφει.


«Είναι βουλευτής ο Μίλτος και κάτι παραπάνω θα ξέρει», σκέφτομαι. «Και ο μπαμπάς, τεράστια εμπειρία και τόση επιτυχία στην πολιτική. Κάτι θα ξέρει κι αυτός για να το λέει». «Μην ξεχάσεις να μεταφέρεις στο κόσμο την ολόθερμη στήριξή μου», συμπληρώνει ο Μίλτος, με νέο SMS. Με τη μία, μπαίνω στην σελίδα του Azibo στο facebook. «Ο Έλληνας βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στηρίζει τον αγώνα του αιγυπτιακού λαού!», γράφω. Φαντάζομαι με πόσο συγκίνηση θα αγκαλιάσει αυτό το μήνυμα η αιγυπτιακή κοινότητα του facebook! Ο Azibo στέλνει το μήνυμα του Μίλτου μέσα από το facebook στον Hanif. Το στέλνει και στο twitter. Ποιος ξέρει πόσα ζευγάρια μάτια θα το διαβάσουν. Μπορεί βέβαια να μην είναι και ζευγάρια, τώρα που το σκέφτομαι. Αν είναι και κανένας μονόφθαλμος; Τέλος πάντων.

 

Απόψε η συγκέντρωση του κόσμου τα σπάει! Τα σπάει, λέμε! Έχω μεγάλο ενθουσιασμό. Προσπαθώ όμως να τον κοντρολάρω, αφού είναι δημοσιογράφος και πρέπει να είμαι αντικειμενική. «Κούλαρε, Ελένη! Κούλαρε!», λέω στον εαυτό μου. Έχω τέτοιον ενθουσιασμό σαν αυτόν που είχα το προηγούμενο Σάββατο στο πάρτυ του Αλέξανδρου Π.. Ο κόσμος εδώ στην πλατεία κάνει το σήμα της νίκης. Μου θυμίζει τότε που πρωτοβγήκε βουλευτής ο Μίλτος και κάναμε όλοι στην οικογένεια το σήμα της νίκης! Από το πρωί μέχρι το βράδυ! Τι τρέλες που κάναμε τότε! Τέλος πάντων.


Όλος ο κόσμος κάνει το σήμα της νίκης. Μερικοί βέβαια κρατάνε και παπούτσι. Με το δεξί χέρι κρατάνε ψηλά το παπούτσι και με το αριστερό κάνουν το σήμα της νίκης. Μερικοί κρατάνε το παπούτσι με το αριστερό και κάνουν το σήμα της νίκης με το δεξί. Αυτό θα πει ελευθερία! Να χρησιμοποιείς όποιο χέρι θέλεις για ό,τι το θέλεις! Μου θυμίζουν λιγάκι και εμένα, όταν έκανα και εγώ το σήμα της νίκης τότε που πετύχαμε να πάμε πενθήμερη στη Μύκονο! Τέλος πάντων. Πρέπει πάντως και η Αίγυπτος να έχει αντίστοιχη Μύκονο. Βλέπω εδώ τον κόσμο πολύ μαυρισμένο. Σκούρα δέρματα. Σοκολατένια. Φαίνεται ότι δεν κάνουν μόνο επανάσταση, αλλά και ηλιοθεραπεία. Πολλή ηλιοθεραπεία. Έχει άραγε κανείς χρόνο και για επανάσταση και για ηλιοθεραπεία; Τέλος πάντων.
 

Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Ο Μουμπάρακ δηλώνει με διάγγελμα ότι δεν παραιτείται. Hello??? Ακούει επιτέλους κανείς αυτόν τον λαό; Έλεος! Σήμερα ειδικά είναι πολύ εξαγριωμένος. Γαμώτο! Holy Shit! Ορίστε τώρα τι έπαθα. Μια διαδηλώτρια από τον θυμό της μου πάτησε κατά λάθος τα Hogan μου! Όχι ρε γαμώτο! Τι κουλά συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα! Δεν πειράζει όμως. Τέλος πάντων. Επανάσταση έχουμε, θα υπάρχουν και ατυχήματα. Συμβαίνουν αυτά καμιά φορά. Να θυμηθώ μόνο να τα καθαρίσω πίσω στο ξενοδοχείο, μόλις τελειώσω την ανταπόκριση.

 

Νέο μήνυμα, αυτή τη φορά από τη Δανάη Κ.. Όλα τα κορίτσια (οι παλιές μου συμμαθήτριες από το Κολλέγιο) είναι συγκλονισμένα. Το ίδιο και τα αγόρια: ο Κωνσταντίνος, ο Λέλος, ο Φαίδων, ο Ιάσων. Δεν θα πάνε, μου γράφει, στο πάρτυ της Δάφνης Π. απόψε. Το πάρτυ αναβλήθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο λαό της Αιγύπτου! Υο! Σούπερ κίνηση! Χρειάζεται η ηθική συμπαράσταση από όλα τα μέρη του κόσμου. Θα πάνε μόνο για έναν καφέ στην Κηφισιά και μετά ίσως για λίγο μπόουλινγκ να ξεδώσουν. Θα ρίχνουν, μου γράφει, τις μπάλες, βλέποντας στις κορίνες τον Μουμπάρακ! Θεότρελοι αυτοί οι παλιοί συμμαθητές! Θεότρελο Κολλέγιο! Κυριολεκτικά!

 

Η Φαίη Μπ. με ενημερώνει ότι έχει στείλει μήνυμα και στο facebook και στο twitter εξηγώντας πόσο στεναχωρημένη είναι που δεν πέφτει ο δυνάστης. Ζητάει επίσης να βοηθήσουν όλοι οι χρήστες facebook και twitter να φύγει ο τύραννος. Χθες το βράδυ δεν κοιμήθηκε από την στεναχώρια της, μου λέει. Έβλεπε όλο τηλεόραση και έπινε βότκα μέχρι το ξημέρωμα. «Come on, Φαίη! Come ooon! Ξεκόλλα. Μην τα βλέπεις τόσο τραγικά. Υπάρχει ελπίδα. Cheer up, Φαίη! Cheer uuup!», της γράφω στο facebook. Θεότρελη η Φαίη! Κυριολεκτικά μιλάμε! Και πολύ ευαίσθητη και ανθρώπινη!

 

Την επόμενη έρχονται από το ξενοδοχείο ο Azibo, ο Hanif και η Subira να με πάρουν για να πάμε μαζί στην πλατεία. Μου στέλνουν SMS ότι είναι κάτω. Δεν απαντώ από το τηλέφωνο. Τους στέλνω όμως μήνυμα στο twitter και το facebook ότι κατεβαίνω. Καλύτερα έτσι. Πιο μοντέρνα. Και πιο επαναστατικά! Σήμερα η συγκέντρωση έχει τρελό hype. Ο κόσμος είναι αποφασισμένος. Τόσες μέρες στους δρόμους. Respect! Τίποτε άλλο δεν μπορώ να πω. Απλά respect!

 

Ο Μουμπάρακ δήλωσε τελικά ότι φεύγει. Επιτέλους! Με έστειλε αυτή η εμπειρία! Κυριολεκτικά με έστειλε, μιλάμε! Τρελό χάσιμο αυτή η εξέγερση! Τρελό χάσιμο, λέμε! Πίσω στο ξενοδοχείο. Προσπαθώ να κάνω τις δυσάρεστες αναμνήσεις delete. Βρίσκομαι σε υπερένταση. Το μόνο που θέλω είναι να κάνω ένα μπάνιο και να πέσω για ύπνο. Δεν κατεβαίνει μπουκιά από την υπερένταση. Τρώω μόνο λίγο προσούτο που μου έδωσε από το σπίτι η μαμά. Πόσο δίκιο είχε τελικά που επέμενε να το πάρω μαζί μου! Τρώω λίγο. Ας κάνουμε και κάποια δίαιτα. Γιατί έχουμε και περιφέρεια. Οι περισσότεροι στην οικογένεια των Βαρβιτσιώτηδων έχουμε μεγάλη περιφέρεια εδώ που τα λέμε. Εκτός από τον Κωνσταντίνο, τον καλλιτέχνη μας. Και ο Θωμάς έχασε κιλά. Ο Μίλτος όμως κρατάει ακόμα την περιφέρεια. Είναι λιγάκι χοντροκώλης (γέλια). Πήραμε, βλέπεις, από τον μπαμπά. Αυτός κι αν έχει περιφέρεια! Εμείς οι Βαρβιτσιώτηδες για δύο πράγματα είμαστε γνωστοί: για την μεγάλη περιφέρεια και  για την πεταχτά μας δόντια.Τέλος πάντων.


Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα. Το σήμερα είναι σήμερα, και το αύριο αύριο. Και το αντίστροφο.  Φοράω τα ακουστικά. Θέλω όσο τίποτε άλλο να ακούσω λίγο Μόνικα. Την λατρεύω! Κυριολεκτικά! Τρώω την τελευταία μπουκιά προσούτο (μιαμ, μιαμ) και γράφω το τελευταίο μου tweet πριν κοιμηθώ. «Όλα πήγαν καλά! Νικήσαμε! Αν δεν υπήρχε το twitter και το facebook, επανάσταση δεν θα γινόταν! Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό! Ουάου! Τα λέμε στην Αθήνα!».

/σχετικά άρθρα/
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Έσφιξαν οι ζέστες. Εμπρός για Μύκονο!»
Αλέξης Παπαχελάς: το... "εγγράμματο" βάψιμο
Παύλος Τσίμας: το cοmme il faut βάψιμο

772 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 400 of 772   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Τελικά διαψεύστηκε ο γάμος Σόμπολου. Κρίμα και θα ήταν ένα χαρμόσυνο γεγονός.

Anonymous said...

Έξω τώρα βρέχει. Προσοχή στον δρόμο.

Anonymous said...

Αγαπητέ κύριε 11:53,

γράφετε "...Είναι πρωτίστως πρόβλημα ελευθερίας πιστεύω. Λευτεριάς. Θέλουν κι αυτοί να λένε την (σημαντική το δίχως άλλο) γνώμη τους στο Facebook χωρίς να παρακολουθούνται από τις υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους..."

Τέτοιες απόψεις δίνουν θάρρος στους Καραϊσκους όλου του κόσμου και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Δηλαδή τι κερδίσαμε ως πολίτες και ως χώρα που ο Καραϊσκος έχει το δικαίωμα του δια του στόματος πέρδεσθαι από το μπλογκ?

V. said...

"To CRASH μας αρέσει. Γιατί είναι ένα περιοδικό με... ΄υγρασία΄ (sic), με αιχμές", δήλωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου από το "ραδιοφωνάκι", αναφερόμενος στο (αξιοθρήνητο και ανιαρό) περιοδικό του "θείου Γιώργου" (θα ξεράσω - πάνω σε έναν τύπο με γυαλιά...).

Άμα του αρέσουν οι αιχμές τόσο πολύ του δύσμοιρου του Νικολάκη, γιατί τότε, αντί να δημιουργήσει κάτι αιχμηρό, φτιάχνει όλα αυτά τα προϊόντα (REAL NEWS, REAL FM κλπ.) που αποτελούν ένα στρογγυλό τίποτα, ένα υπνοστεντόν, μια άνευρη μαλακία για συνταξιούχους, νοικοκυρές και λωβοτομημένους;

Anonymous said...

Οι άνθρωποι αυτοί είναι αμετανόητοι. Αφού διέλυσαν την Ελλάδα με τον αμετανόητο κρατισμό τους, επιμένουν σε νοοτροπίες δεκαετίας 80

http://bit.ly/gD5zrQ

Anonymous said...

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12522848

Anonymous said...

ΤΟ ΤΙΒΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : ''ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ''....ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ....

Anonymous said...

Ο καημένος ο Γιώργος. Πόσο πρέπει να στεναχωρήθηκε με τον κράξιμο που έφαγε στη Γερμανία. Και ο Πρωτόπαππας όμως δεν πρέπει να πήγε πίσω. Αφού έφτασε να δηλώσει ο φουκαράς ότι στο 17 έτρωγε ένα πιάτο απλό... πρασόριζο. Άλλο το ότι για να φάς στο 17 δύο σούπες, μία σαλάτα και δύο ποτήρια κρασί δεν φεύγεις με λιγότερο από 140 ευρώ λογαριασμό.

Θωμά είσαι σπίτι; said...

Η φιλόμουση Μαργαρίτα, η κόρη του Στέφανου, μας πληροφορεί ότι μετά τα επεισόδια αποφάσισε να καταστρέψει το διαρκείας που είχε για τον Ολυμπιακό. Μια γυναίκα, και μάλιστα ευαίσθητη, να διατηρεί διαρκείας και μάλιστα για μια τόσο χονδροειδή ομάδα; Που πήγε η "έντεχη" ευαισθησία σου Μαργαρίτα; Συμβιβάζεται γήπεδο και ΟΣΦΠ με Πλιάτσικα, Μάλαμα και Κίτρινα Ποδήλατα; Δεν καταλαβαίνεις, ωρέ ευαίσθητη και ποιοτική Μαργαρίτα, ότι έτσι ενισχύεις τις (κακοήθεις) φήμες για τις ερωτικές προτιμήσεις/αποκλίσεις σου;

Anonymous said...

Θωμα είσαι σπίτι,θες να μας ονοματίσεις μιαν ομάδα μη χοντροειδή;; Για να δούμε αν πρέπει να σε λάβουμε σοβαρά υπόψιν...
Γιατί το πρόβλημα με τη Μυτιληναίου η όπως γράφεται ξέρω γω,είναι οτι πλάκωσαν στον Ολυμπιακό πολλοί νεόπλουτοι σελέμπριτις οι οποίοι "σοκάρονται εύκολα" φαίνεται...
Ξαφνικά έγινε ο Μαρινάκης ο σατανάς που έχει ολην την ευθύνη για όλα.Πριν και μετά Μαρινάκη όλα καλά.

Anonymous said...

Ευχαρίστως. Τον Εθνικό.

Anonymous said...

Απο τις μεγάλες ρε φίλε

Anonymous said...

Μεγάλη είναι και ο Εθνικός. Μεγάλης ιστορίας τουλάχιστον. Από τις μεγάλες μπορούμε να πούμε ΑΕΚ κ' ΠΑΟ. Για να μην κουράζω, εξαιρώ ΟΣΦΠ κ' ΠΑΟΚ.

Anonymous said...

κουρασες όμως

Anonymous said...

Πολύ πλάκα και με την Ελευθεροτυπία που έβγαλε το ρεπορτάζ εναντίον του ΟΠΑΠ και της διασπάθισης χρήματος μέσα από γελοίες διαφημίσεις με ουσιαστικό στόχο το μπούκωμα μεγάλων και μικρών ΜΜΕ. Πολλοί θεώρησαν ότι η Ε ξαναγύρισε στο παλιό καλό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που το έχει αφήσει χρόνια. Μέχρι να κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι η εφημερίδα επιτίθεται στον ΟΠΑΠ γιατί της δίνει λιγότερα σε διαφήμιση σε σχέση με αυτά που δίνει στα ανταγωνιστικά φύλλα. Είπαμε και εμείς ότι κάτι άλλαξε, αλλά τελικά έχουμε όπως φαίνεται μια από τα ίδια. Επί τη ευκαιρία πολύ κακά στημένη πρώτη σελίδα από τότε που ανέλαβε η συντηρητικής αντίληψης Κύρα Αδάμ. Πάρα πολύ κακά πρωτοσέλιδα.

Anonymous said...

Σε ΠΛΗΡΗ αδιέξοδο ο Μπριγιαντίνης

Anonymous said...

Πού είναι το λάθος;
Αμφισβητείς φίλε την γλωσσική επάρκεια του δημοσιογράφου Παπαγιάννη;

Anonymous said...

Θέλω να πω κάτι σε κόσμο και μου αρέσει να το πω εδώ, που είμαστε όλοι καλοί φίλοι, καλοί έλληνες. Πιστεύω ότι ωρίμασα αρκετά και έφτασα σε ηλικία γάμου (έκλεισα τα 45 χθες). Αποφάσισα λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να φύγω από την οικογενειακή εστία. Είπα στην μητέρα μου ότι θέλω να παντρευτώ και να κάνω μάλιστα και τέσσερα παιδιά. Νιώθω πια έτοιμος για κάτι τέτοιο. Εκείνη μου απάντησε ότι δεν πρέπει να κάνω τέτοιους υπολογισμούς και να βάζω αριθμητικούς στόχους γιατί σε αυτά τα πράγματα ισχύει το ότι πει ο Θεός. Αναρωτιέμαι από χθες τι να εννοούσε. Μητέρες, μην μας κόβετε τα φτερά.

Anonymous said...

μην βιάζεσαι. take your time

Anonymous said...

Πόσο ακόμα να περιμένω. Δεν αντέχω άλλο.

ΒΑΡΣΟΣ said...

Αγαπητέ 9:36, εννοείται ότι αστειευόμουνα.
(....βρήκες τώρα άνθρωπο να εκτιμά ιδιαιτέρως τη "δημοκρατία" και την "ελευθερία" και ειδικά για άραβες, καραίσκους και κυρίως χρήστες του Facebook)

Όπως ορθά αναφέρει άλωστε ο Clint Eastwood στο Dirty Harry: "Opinions are like assholes. Everybody's got one".

Παρόλα αυτά όμως, νομίζω ότι δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι το μοναδικό καλό της ελευθερίας έκφρασης γνώμης είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου εκτονώνεται λεκτικά με το να λέει το μακρύ του και το κοντό του και να βρίζει τους πάντες (τους άλλους φυσικά πάντα) και έτσι αποτρέπεται από το να συγκεντρώσει τόση οργή μέσα της, ώστε να βγει και να τα σπάσει όλα εκτονώνοντας αυτή την οργή σωματικά, δηλαδή βίαια. Φυσικά υπάρχουν και οι μειοψηφίες, που δεν αρκούνται σε αυτό αλλά βγαίνουν και τα σπάνε ούτως ή άλλως (αριστεριστές, "επαναστάτες" πάσης φύσεως και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις). Αλλά είναι μειοψηφίες και η "ελεύθερη έκφραση γνώμης" παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό: να τις διατηρεί μειοψηφίες. Αν δεν υπήρχε, ίσως να ήταν πλειοψηφίες. Εξασφαλίζεται τουλάχιστον μια στοιχειώδης τάξη στην κοινωνία (για την Ελλάδα ελέγχεται και αυτό) και δεν κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα από επεισόδια τύπου Λιβύης.

Κατά τα άλλα, με εξαίρεση το παραπάνω μοναδικό όφελος, πραγματικά έθεσες ένα πολύ ωραίο ζήτημα: το κατά πόσο η "ελευθερία γνώμης" και ο έτερος πυλώνας της "δημοκρατίας μας", ο "διάλογος", είναι υπερεκτιμημένοι ή όχι.

Πιστεύω ότι υπάρχει μια μικρή, πολύ μικρή, μειοψηφία της οποίας αξίζει να ακούει κανείς τη γνώμη, πέρα από ιδεολογία και προσωπική τοποθέτηση. Και η αξία αυτών των ανθρώπων, δεν έγκειται στις "γνώσεις" τους για ένα θέμα (γιατί αναλόγως του θέματος συζήτησης, όταν αυτό έχει μεγάλο βαθμό υποκειμενικότητας αυτές οι γνώσεις μπορεί να είναι στην ουσία "γνώμες" άλλων), αλλά στην θέλησή τους να υποστούν πνευματική κόπωση μέσα από το διάλογο σκεπτόμενοι λογικά (και άρα κουραστικά) προκειμένου να καταλήξουν σε συμπέρασμα και στην ανοιχτομυαλιά τους. Η συντριπτική πλειοψηφία, πουλάει στην πλειονότητα των ζητημάτων ευκολοχώνευτες κοινοτοπίες ως άποψη, δηλαδή "γνώμες" άλλων τις οποίες κάποια χρονική στιγμή αποδέχτηκε ως "γνώση", τις χρησιμοποίησε για να σχηματίσει "άποψη", την οποία και υπερασπίζεται συνήθως με τρομακτικό εγωϊσμό....

Anonymous said...

Κυριε βάρσε, επειδή βλέπω οτι έχετε γνώσεις κοινωνιολογίας κυνονιολογίας αλλα και γενικότερα αεροναυπηγικής και ναυπηγικής και γιόγκα...
Υπάρχει ποτέ περίπτωση κάποιοι εξεγερμένοι, να έχουν δίκιο; Για πρέπει να εκτελούνται επι τόπου για να μην ενοχλούν με τις φωνές τους τους υπολοίπους;;

Anonymous said...

Παρακαλούμε για μια σύντομη απάντηση του Βάρσου, γιατί δεν έχουμε όρεξη να διαβάζουμε βαρετά σεντόνια .Mε πινελιές..που λεεί κι ο Γεωργίου

Anonymous said...

Ο Βάρσος είναι αυτός που ζητάει να παντρευτεί και να κάνει πολλά παιδιά?

Anonymous said...

Βαρσε πλατυάζεις και το κυριότερο: κουραζεις

Anonymous said...

ο Βάρσος είναι της Παντείου ? Γιατί οι κοινωνιολογικές αναλύσεις του είναι για τα μπάζα

Anonymous said...

Πόσα παιδιά θέλει να κάνει ο Βάρσος? Δεν λυπάται την κοινωνία?

Anonymous said...

κάτσε να κατεβάσει κανα σεντόνι πάλι και θα γίνει μεγάλος καυγάς

ΒΑΡΣΟΣ said...

Εξαρτάται από το ποιος τους καθοδηγεί, ποιοι εξεγείρονται, γιατί εξεγείρονται, κάτω από ποιες συνθήκες και τέλος τί σκοπό έχουν και εξεγείρονται ανώνυμε 8:21, δηλαδή Καραίσκο. Υπάρχουν και περιπτώσεις, σπάνιες η αλήθεια, που αξίζει. Στην περίπτωση εξεγειρόμενων Αράβων που θέλουν δημοκρατία ή Τσιπρικών σαν και σένα, να είσαι σίγουρος ότι δεν αξίζει. Να εκτελείστε πάραυτα.

Anonymous said...

βάρσε αστα αυτα περι Τσίπρα, γιατι αχνίζει η αγιογραφία σου υπέρ του Σαμαρά.Και δεν είμαι ο Καραικος.

Anonymous said...

Αγαπητέ κύριε 8:10,

τα μόνα ανοιχτά μυαλά που πρέπουν στους Καραϊσκους, "δημοκρατικιές δυνάμεις" (sic), towelheads (παρακαλώ να μεταφράσει κάποιος για τον κύριο Ξυδιότυρο), και λοιπούς άπλυτους, ατάϊγους (sic), ξυπόλητους, βρωμόχνωτους είναι τα μυαλά τους ανοιγμένα από τα night sticks των αστυφυλάκων. Όλα τα άλλα περιττεύουν γι' αυτούς.

Anonymous said...

tres sic

Anonymous said...

Πάντως την χρησιμότητα του Facebook στην επανάσταση την επεσήμανε και ο Πρόεδρος Αλέκος πριν από λίγο στου Χατζηνικολάου. Είπε ότι πρέπει να ενωθούν οι φωνες αντίστασης που ακούγονται από το Facebook από όλα τα σημεία της Αθήνας, τους Αμπελόκηπους, τα Πετράλωνα κλπ. Ρε τι σου είναι αυτό το Facebook.

Anonymous said...

"Κριστ Τσέρτς" είπε στο ραδιόφωνο ο Χ'νικολάου, εξηγώντας ότι το Κριστ αναφέρεται στον Χριστό. Για να διορθώσει μετά από λίγο και να πει: Άρα Κράιστ Τσέρτς.

Επίσης αναφέρθηκε σε γνωστή ηθοποιό. Την Κιμ ΜπάσιΤΖερ, όπως την αποκάλεσε.

ΒΑΡΣΟΣ said...

8:43, μπορεί το πάθος για "δημοκρατία" στις αραβικές χώρες να σε συγκινεί γιατί αυτή την παιδεία έχεις. Αν όμως θεωρείς ότι 50 άτομα που υποκινούν μέσω.. Facebook επανάσταση, είναι στην ίδια διάσταση με το υπόλοιπο 99,99%των (υπανάπτυκτων) συμπατριωτών τους, τότε το καλύτερο που έχει να περιμένει κανείς από τέτοια γεγονότα είναι εμφύλιος πόλεμος, ενώ το χειρότερο είναι κύματα προσφύγων προς την Ευρώπη. Οι επαναστάσεις είναι αιματηρά γεγονότα που κοστίζουν ζωές και καλό είναι όταν γίνονται να έχουν σοβαρές ηγεσίες που ξέρουν προς τα που κατευθύνονται. Το γεγονός της σύμπραξης φανατικών ισλαμιστών με τους Facebookάδες είναι από μόνο του ανησυχητικό. Οι ισλαμιστές είναι περισσότεροι από τους χρήστες του Facebook σε αυτές τις χώρες και με πολλή μεγαλύτερη επιρροή.

Anonymous said...

Eίναι γνωστό οτι ο Αλέκος τα χει χαμένα...Κρίμα να τον πειράζουν στις τηλεοράσεις..
Εγω τον πάω όμως επειδή εκνευρίζει το Βάρσο και ακόμη πιο πολύ το γκομενάκι του βάρσου,τον 9:00 που χτυπάει πάντα, λίγο μετά απο τα υπνοσέντονα του Βάρσου.Χειροκροτώντας.Τουλάχιστον έβγαλε και έναν έρωτα το μπλόγκ αυτό.Και καλούς απογόνους παιδιά.

Anonymous said...

Φεϊσμπουκιώτισες και Φεϊσμπουκιώτες,

Συνταχθείτε για την επανάσταση ΤΩΡΑ!

Anonymous said...

Καλούς απογόνους ευχήθηκες 9.11. Να είναι 4 τον αριθμό ή θα θυμώσει η μαμά;

ΒΑΡΣΟΣ said...

Ρε τον πρώτο 9:11 πως τα λέει.. Έχασε το Δελφινάριο έναν μεγάλο κωμικό.

Anonymous said...

9:11
Γιατί να μην είναι ο Βαρσος η νύφη?

ΒΑΡΣΟΣ said...

9:11 δώσε μου τον λογαριασμό σου στο Facebook να φτιάξω και εγώ έναν να τα λέμε. Έτσι που τα λες ωραία πραγματικά ίσως και να αξίζει τον κόπο..

Anonymous said...

Και οι δύο νύφες.Να δούμε και η μαμά τι θα πεί βέβαια.

Anonymous said...

Ο 4:55, δηλαδή ο Καραϊσκος, είναι οπαδός αυτής της ομάδας.

Anonymous said...

Αποκαρδιωτική η εικόνα του άλλοτε ισχυρού νεοδημοκρατικού στελέχους Νικολάου Καραχάλια. Τον βλέπαμε να κρατάει την ομπρέλα στον κύριό του τον Μαρινάκη και πραγματικά ράγισε η καρδιά μας.

Κρίμα. Και πιστεύαμε ότι το κόμμα της ΝΔ είχε δυνατά στελέχη. Και κυρίως αξιοπρεπή.

Anonymous said...

Καλα η Ν.Δ έχει μεγάλη παράδοση στη στελεχωση των μεγάλων συλλόγων.Βλ:Φιλιππίδης

Anonymous said...

Τον μπάνισα και εγώ τον Καραχάλιο και τον λυπήθηκα. Χειρότερος και από τον Τάσο τον Μητρόπουλο. Κοίταζε το αφεντικό του λες και περίμενε να του ρίξει το κόκκαλό του.

Anonymous said...

9:47 σαν πολύ ψυχοπονιάρης είσαι. Σιγά μη λυπάται κανείς και τον Καραχάλιο. Είπαμε.

Anonymous said...

Η Σια είναι όλο και πιο ομορφη

Marwood said...

Κάπου το βρήκα αυτό, δε θυμάμαι πού, Θα ενδιαφέρει πιστεύω τον οικοδεσπότη και κάποιους από το κοινό του μπλογκ:

http://img695.imageshack.us/i/wykevocab.jpg/

http://img638.imageshack.us/f/wykevocab2.jpg/

Anonymous said...

Πολύ ενδιαφέροντα λινκς. Έκλασα από το πολύ ενδιαφέρον.

Anonymous said...

Να βγει ανακοίνωση καταδίκης από το ΠΑΣΟΚ κατά των ξενοκίνητων και δη αμερικανόπνευστων επεισοδίων ενάντια στο λαοπρόβλητο ηγέτη Μ. Καντάφι.

Α ρε και να ζούσε ο Ανδρέας. Δεν θα τολμούσανε να κουνηθούν οι αμερικανοί

Anonymous said...

Ο 10:22 είναι ο Πάγκαλος

Anonymous said...

10:37 ναι, περίμενε ετοιμάζει ανακοίνωση ο Παναγιωτακόπουλος, ο παλιός συγκεντρωσιάρχης του Αντρέα, ο κύριος "αριστερή πρωτοβουλία" του πασοκ, που θα τα καταδικάζει.

Anonymous said...

μπράβο μυλόρδε το βρήκες

Anonymous said...

Ο 10:22 ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ,ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΚΙΝΛΕΫ

Anonymous said...

O συγκεντρωσιάρχης Παναγιωτακόπουλος, αυτός ο λαϊκός και λαϊκιστής χλεχλές, είναι ιδιοκτήτης διαφόρων cafe στο Κολωνάκι. Σύμφωνα δε και με κάποιες άλλες πληροφορίες, έχει λάβει με τον γνωστό πλάγιο πασοκικό τρόπο και κάποιες άδειες προποτζίδικων.

Έχει προοδεύσει στη ζωή του ο συγκεντρωσιάρχης τεμπέλης αργόσχολος κομματικοδίαιτος.

Anonymous said...

Ράμφος κεντάει στον ΣΚΑΙ.

Anonymous said...

O Σκάι έχει προδήλως χιούμορ, και μάλιστα ιδιόμορφο, καθώς ξέρει να υπονομεύει ένα σοβαρό προϊόν που ο ίδιος κατασκευάζει, αντιμετωπίζοντας έτσι με αποτελεσματικότητα τους πιθανούς κινδύνους εγκαθίδρυσης κλίματος σοβαροφάνειας. Γιατί τι άλλο από συνειδητή υπονόμευση (και άρα επίδειξη στέρεου χιούμορ) μπορεί να θεωρηθεί η τοποθέτηση του λάιτ και αναμαλλιασμένου αμπεχονιακού Τατσόπουλου στην θέση του παρουσιαστή του "1821" και (κυρίως) του αλαφροϊσκιωτου, υπερκινητικού και ελλιποβαρούς Άρη Πορτοσάλτε-Πρωτοψάλτε στην συζήτηση-ανάλυση που ακολουθεί;

Anonymous said...

ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΑΤΙΝΟΑΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ...ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ...ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΩΝΤΩΝ ΤΟΤΕ ΕΝΔΟΞΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.ΤΩΡΑ ΞΑΝΑΒΡΗΚΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ.

ΑΥΤΟΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ,ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΗ Η ΜΑΛΘΑΚΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥΣ.

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ...

ΟΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΔΩΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ....

Anonymous said...

Citizen's arrest Kontra Channel-style, όπως θα έλεγε και ο Νίκος...

http://www.youtube.com/watch?v=C2EQSHqSW4w

Anonymous said...

Εισηγούμαι την δημιουργία ρουμπρίκας (μάλλον υπό την μορφή ανάρτησης) υπό τον τίτλο "Α-Ν-Ε-Π-Α-Ν-Α-Λ-Η-Π-Τ-Α 80ς" (sic) ή εναλλακτικά "ΕΡΓΑ & ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

Ας αρχίσουμε:

"Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι: «Δεν είναι στρατιωτική δικτατορία. Το αντίθετο μάλιστα. Πρόκειται για μια διακυβέρνηση στα πρότυπα του δήμου των αρχαίων Αθηναίων». Η κρίση του Ανδρέα Παπανδρέου για το καθεστώς του Καντάφι, όπως τη διετύπωσε μετά την πρώτη επίσκεψή του στη χώρα το 1977..."

Κασιμάτης, σημερινή Κ

Anonymous said...

Με έκπληξη, και θα έλεγα με συγκίνηση, διάβασα το σχόλιο του φίλου που δηλώνει την επιθυμία του να νυμφευθεί. Με έκπληξη και συγκίνηση γιατί μου θύμισε εμένα και τα πρώτα μου βήματα στον έγγαμο βίο. Έφυγα και εγώ από το σπίτι μου λιγάκι μεγάλος, λίγο μετά τα 45, και είχα αγωνία αν θα τα καταφέρω στη ζωή και στον γάμο που τόσο τον ποθούσα. Τελικά τα κατάφερα μια χαρά. Στάθηκα στα πόδια μου με πολλή και ευσυνείδητη δουλειά, ο Θεός μου έριξε στον δρόμο μου μια θαυμάσια γυναίκα με κάλλος σώματος και ψυχής και - το καλύτερο - σκάρωσα και 4 κουτσούβελα, όσα ακριβώς επιθυμεί και ο άλλος φίλος!

Όλα τα μπορούμε εάν τα θέλουμε πραγματικά και ποτέ δεν είναι αργά. Φίλε μου, όπως λένε και οι Γάλλοι, δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω.

Ο γάμος και τα παιδιά είναι ευτυχία και ευλογία. Καλέ μου φίλε, κάνε το βήμα σου τίμια και αποφασιστικά και θα γευτείς πλούσιους - και ελληνικούς - καρπούς.

Anonymous said...

Σκληραίνει την στάση του το καθεστώς της Λιβύης. Σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, το καθεστώς υποβάλει τους αντιφρονούντες σε φρικτά πλέον βασανιστήρια καθώς τους υποχρεώνει να διαβάσουν ποιήματα του Τηλέμαχου Χυτήρη και κοινωνιολογικές αναλύσεις του Λοχαγού Βάρσου.

Anonymous said...

Ολο το πανελλήνιο γνωρίζει ότι ο Νίκος εκτός από σούπερ-ντούπερ δημοσιογράφος, επιχειρηματίας του τύπου, τηλεπαρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός είναι και ένας μεγάλος φιλότεχνος πορευόμενος με συνέπεια στο φωτεινό μονοπάτι που πρώτος χάραξε ο Γρηγόρης Λαμπράκης (όπως πρόσφατα με τα Μεγάλα Χασάπικα). Ο Νίκος μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αποβάλλοντας κατά ένα μεγάλο μέρος τον αισθητισμό που χαρακτήριζε τον Λαμπράκη από κορυφής μέχρις ονύχων σε όλες τις εκφάνσεις της πολυσχιδούς παρουσίας του στα δημόσια πράγματα, καθιστώντας τις διαχρονικές αξίες που αυτός πρέσβευε προσιτές στον πολύ κόσμο, στον κοσμάκη όπως και ο ίδιος συνηθίζει να λέει από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο, και έτσι μπορούμε να μιλάμε χωρίς ίχνος υπερβολής γιά τον "Λαμπράκη του φτωχού".

Πραγματικός homo universalis ο Νίκος λοιπόν με όλη την σημασία του όρου. Εκεί όμως που πραγματικά είναι εκτός συναγωνισμού ("δεν παίζεται" όπως θα έλεγε και ο ίδιος) είναι στην ατάκα. Η ατάκα του Νίκου από ραδιοφώνου ή τηλεοράσεως είναι ένα πραγματικό τσιμπούσι των αισθήσεων. Με την χρήση (λεπτής) ειρωνείας, αυτοσαρκασμού ή σωκρατικής μαιευτικής ο Νίκος μπορεί να αποστομώσει τον οιονδήποτε γιά οιοδήποτε θέμα ο δυστυχής αντίπαλος θα επιλέξει να ξιφομαχήσει εναντίον του στην αρένα των ιδεών. Οπως αναμενόταν, η φήμη του Νίκου έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της ψωροκώσταινας και έχει εμπνεύσει πάμπολλους συναδέλφους του στα πέρατα της οικουμένης (βοηθούντων και των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης ασφαλώς).

Στο βίντεο που ακολουθεί, η εξόχως ευειδής Belinda Heggen εξ Αδελαϊδος προσπαθεί, με αξιώσεις μπορούμε να πούμε, να προσεγγίσει το είδωλό της Νίκο στην τέχνη της ατάκας.

http://www.youtube.com/watch?v=j8Bc7eRTdWY

Anonymous said...

γάτα η γκόμενα

Τζαμαχιριανός said...

11:57 τι να κλάσει ο Χυτήρης, άμα μας παίξετε Πάγκαλο με την περιγραφή της αξύριστης λόχμης της κας. Χριστοφάκη θα κάτσουμε φρόνιμα

Anonymous said...

Πάντως στα μεγάλα χασάπικα λαθέψαμε. Τελικά το δεύτερο cd (και όχι το τέταρτο) πρέπει να προσφέρθηκε την προηγούμενη Κυριακή και την επόμενη προσφέρεται νομίζω το τρίτο. Σκατά τα κάναμε. Πάντως ούτε την επόμενη θα πρέπει να το χάσουμε γιατί περιέχει και το 'Στου Μπελαμή το Ουζερί', αυτή τη διαχρονική επιτυχία.

ΥΓ. Ο Θόδωρος το ζητάει αξύριστο. Είναι μερακλής.

Anonymous said...

μετά τη γυμναστική οι Καραϊσκοι θα πάνε στο 17 ...για πρασόρυζο για να αναπληρώσουν τις θερμίδες που έχασαν

Anonymous said...

Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ,ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

YG.EINAIΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Anonymous said...

Εδώ η όμορφη Belinda δίνει εξηγήσεις γιά το συμβάν (που πήρε τεράστιες διαστάσεις) σε ραδιοφωνική εκπομπή, σχεδόν με την άνεση μιάς Κάτιας Μακρή μπορούμε να πούμε

http://www.youtube.com/watch?v=KAHZVftglQ0

Ιωάννης ο Θεριστής said...

Αν είναι ο κ. Βάρσος αυτός που γράφει για την επιθυμία του να φύγει από την οικογενειακή εστία και να έλθει εις γάμου κοινωνία, αντίθετα με αυτά που έχουν πει άλλοι φίλοι, έχω να του πω να μην σκέφτεται καθόλου μια τέτοια προοπτική.
Κόλαση ο γάμος και τα παιδιά κ. Βάρσο. Άκου και μας που κάτι ξέρουμε.

Anonymous said...

Του βγήκε πάντως του κυρ-Αλέκου και το Σύνταγμα μετά των πέριξ δρόμων έγινε ψιλοΤαχρίρ. Μέχρι και αυτό το τροφαντό παιδί ο Brabant τον ανέφερε στην αναταπόκρισή του.

Οσοι παρακολούθησαν το δολιχοκέφαλο παιδί από τα Μέγαρα χθες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν ότι αύριο Πέμπτη ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος διοργανώνει εκδήλωση που συνίσταται από πορεία μέχρι το σπίτι του Ακη στην Δ. Αρεοπαγίτου όπου θα λάβουν χώρα καλλιτεχνικά δρώμενα (ρίψεις γιαουρτιών, αυγών, κράξιμο κλπ). Την πρωτοβουλία έσπευσε να χαιρετίσει ο Παπατζών, έθεσε μάλιστα την εκδήλωση υπό την αιγίδα του EXTRA 3. Τόπος συγκέντρωσης το Μουσείο Ακρόπολης, ώρα 16:00. Οσοι πιστοί προσέλθετε.

Anonymous said...

BREAKING NEWS.

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑΝ ΚΙΝΔΥΝΟΝ
ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΧΑΛΒΑ ΩΣ TRADE MARKT Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΛΩΣΕ

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΒΑΡΣΟΣ said...

Ιωάννη Θεριστή δεν είμαι εγώ αυτός που επιθυμεί το γάμο. Παντρεμένος ήμουνα, χώρισα κι ακόμα δεν έχει εκδοθεί καλά καλά το διαζύγιο μου.. Να σαι καλά πάντως για τη συμβουλή κι ελπίζω ο ενδιαφερόμενος σχολιαστής να τη λάβει υπόψη του.

Anonymous said...

Είμαι ο 11::26 και θα ήθελα με όλο το θάρρος να απευθυνθώ στον σχολιαστή κύριο Βάρσο και να του πω ότι τα διαζύγια δεν είναι καλά πράγματα. Ξέρετε τι λείπει σήμερα από τη ζωή κύριε Βάρσο; Η υπομονή. Αυτός και ο λόγος που χαλούν σχέσεις και γάμοι. Ο γάμος όμως είναι δύσκολο πράγμα και είναι κάπως σαν και την πολιτική: θέλει την υπομονή του, το ρέγουλό του. Αν την θέση της υπομονής πάρει η ανυπομονησία, πάει χάθηκε το παιχνίδι. Με την υπομονή όλα διορθώνονται. Και μετά, δρέπεις πλούσιους καρπούς σε οικογενειακό και προσωπικό επίπεδο. Με συγχωρείς και πάλι που μίλησα για κάτι προσωπικό σου αλλά θέλησα να σου δώσω κάτι από το καταστάλαγμα εμπειρίας πενήντα χρόνων στα ανθρώπινα και τριάντα χρόνων στα οικογενειακά πράγματα.

Anonymous said...

Βαψομαλλιά είσαι μεγάλη κουφάλα!

Anonymous said...

Πολύ καλή ιδέα η πορεια του Κολλάτου στο σπίτι του Τζοχατζόπουλου. Εξαιρετική θα έλεγα. Θα πέσει γέλιο σίγουρα.

ΒΑΡΣΟΣ said...

3:59, να σαι καλά για τη συμβουλή σου. Θα την λάβω σοβαρά υπόψη μου. Πάντως έχει κάνει ένα λάθος στα νούμερα. Λες στο προτελευταίο σχόλιο ότι έφυγες στα 45 από το σπίτι σου και παντρεύτηκες, ενώ στο τελευταίο δηλώνεις 30 χρόνια παντρεμένος και 50 χρονών. Για τους τύπους στο επισημαίνω, όχι τίποτε άλλο...

Anonymous said...

Ο Παπαρογιάννης συναγωνίζεται τον Κώνστα στην κατάποση - και τα κουκούτσια λέμε

Anonymous said...

Είναι μια μεγάλη ιστορία αυτή και δικαίως σε μπερδεύει. Δεν υπάρχει όμως πραγματική αντίφαση. Γιατί από τα είκοσι που πέθανε ο πατέρας μου ήμουν ο σύζυγος της μητέρας μου. Στα 45 έφυγα από το σπίτι. Γι αυτό σου λέω. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου, πολλά άρρωστα πράγματα αλλά και πολλά όμορφα σε τούτη τη χαμοζωή. Από τα 45 μου έγινα άλλος άνθρωπος καθαρός. Όπως το λέει και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος

Μάτια σβησμένα κάτω απ' τα κασκέτα
πείνα στο λιμάνι, δάκρυ στο πρωί
κι όλα χαμένα στην παλιορουλέτα
για το φτωχομάνι στη χαμοζωή

Anonymous said...

Χρυσές δουλειές για τον Καραϊσκο - θα ξεσκιστεί στα ενοίκια

Anonymous said...

Ο πρώτος 4:24 είναι ο Βασιλάκης Καϊλας.

Anonymous said...

Ζωντοχ(οί)ήρος ο Οιδίπους 4.24

Anonymous said...

@4:24

ωραίο αυτό το τελευταίο

"Ήδη ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα ..."

Anonymous said...

Καραϊσκος, ο Ρουτζούνης της Κρήτης

Anonymous said...

Καλά ρε πρώτε 4.24, 20 χρόνια σου πήρε να ξεκάνεις τον πατέρα σου? Με τι το προσπαθούσες? Τον φύσαγες να πλευριτιαστεί?

Anonymous said...

Δεν το έδεσες καλά το σενάριο 4:24 Α΄ και μπάζει από παντού

Anonymous said...

Θα έπρεπε να έχει λίγο περισσότερη υπομονή ώστε να προσέξει να μην πέσει σε αντιφάσεις. Δάσκαλε που δίδασκες για υπομονή..

Anonymous said...

Ναι ρε 4:24 Α΄ μπάζει από παντού σα τις παράγκες που νοικιάζει ο Καραϊσκος

Anonymous said...

Δεν πειράζει Βαψομαλλιά. Την επόμενη φορά.

Anonymous said...

Ε όχι και Οιδίπους ο 4.24 Α. Για Ηδύπους-τα τον κόβω.

Anonymous said...

Βάρσος vs βαψομαλλια και Ξυνογαλου ταυτογχρονα

μπράβο βαρσε εχεις bollocks κι εσυ σαν τον καραισκο

Anonymous said...

βαψομαλλιάς φώσκολος ή φουρνιστάκης

Anonymous said...

ΦΙΑΣΚΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛ ΑΚΑΙΡΟ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΑΛΑΒΑΝΟΥ.


ΟΙ ...ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ..ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ.

200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ.

Anonymous said...

Θα συμφωνήσω με την άποψη του οικογενειάρχη φίλου που προτείνει υπομονή και τάσσεται υπέρ του γάμου. Ήθελα και εγώ να παντρευτώ. Και το ήθελα πολύ. Άλλες όμως οι βουλές των ανθρώπων και άλλες του Κυρίου. Γιατί την πήρε από κοντά μου και από τότε δεν θέλω να παντρευτώ άλλη. Μεγάλος ο πόνος όταν ετοιμάζεσαι να παντρευτείς και το έτρόν σου ήμισυ φεύγει από τη ζωή. Έβλεπε το μεσημέρι την ταινία Malta Story (Η Μεσόγειος Φλέγεται) και μου θύμισε τα δικά μου από την ανάποδη. Ο πιλότος Alec Guinness. αμέσως μόλις έχει πάρει το ΟΚ από τη μητέρα της μαλτέζας νύφης, σκοτώνεται πάνω στο καθήκον. Πάει ο γάμος. Γι αυτό λέμε. Είναι να μην σου τύχει η μεγάλη τραγωδία. Που μέσα σε μια στιγμή από την ευτυχία σε οδηγεί στην δυστυχία.

Anonymous said...

Και να τρώνε μόνο σπιτικό τραχανά για τιμωρία όταν θα κάνουν ζαβολιές

Anonymous said...

ξυνο,
Η πρόταση για 200 βολευτές δεν πρόκειται ποτέ να εφατρμοστεί. Κι όσοι εκ των πολιτικών την κάνουν μάλλον την κάνουν εκ του ασφαλούς.

Κι αυτό γιατί η μείωση θα αφήσει εξω πολλούς πρωτοκλασάτους και όλα τα τζάκια των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, που σημαίνει τέρμα τα δίφραγκα για βαρβιτσιώτηδες, μητσοτάκηδες, κλπ.

Παίζει και η λίστα βέβαια που σημαίνει ότι θα είναι οι πολιτικοί στο έλεος του εκάστοτε αρχηγού και της παρέας του.

Anonymous said...

http://bit.ly/dLTrFe

Anonymous said...

Τελικά μια τρύπα στο νερό φαίνεται ότι ήταν και αυτή η απεργία. Ο κόσμος δεν βγαίνει στο δρόμο με ΠΑΜΕ ΑΔΕΔΥ και Αλαβάνους στη θέση των επικεφαλής. Αν μπει μπροστάρης πχ. ο Παπαγιάννης , τότε το πράγμα μπορεί να αλλάξει. Αύριο που θα ηγηθεί ο Παπ στη πορεία της Δ. Αρεοπαγίτου προς το σπίτι του Άκη, ποντάρω ότι ο πεζόδρομος θα κατακλειστεί από κόσμο και κοσμάκη (κυρίως κοσμάκη).

Anonymous said...

τελικά όλοι οι παλαβοί (καντάφι, αλαβάνοι, κλπ.) στρέφονται εναντίον του κόσμου για τον οποίο υποτίθεται ότι αγωνίζονται

Anonymous said...

Κοροϊδεύουν κάποιοι τον Παπαγιάννη, αλλά εγώ έχω να καταθέσω το εξής. Ήμουν νωρίς το μεσημέρι σε κεντρικό ουζερί (όχι στου Μπελαμή), και σε παρακείμενο τραπέζι παρέα δικηγόρων συζητούσαν περί Παπαγιάννη και Αποκαλυπτικού Δελτίου. Αυτά για να δείξω ότι το κοινό του δημοσιογράφου δεν αποτελείται μόνο από λούμπεν στοιχεία.

Anonymous said...

Στου Μπελαμή το ουζερί
τα ούζα έπινε σερί
το παλικάρι το χλωμό το πικραμένο
Όπως κι εγώ κάποια φορά
όταν με πρόδωσαν σκληρά
και από τότε με πιοτό αργοπεθαίνω

Στου Μπελαμή το ουζερί
λόγια πικρά, κορμιά νεκρά
βλέμμα σβησμένοοοοο,
Ζήση μου ψεύτρα και σκληρή
μου 'δειξες δρόμο σκοτεινό
και λαθεμένοοοοοο

Παλικαράκι μου χλωμό άκου και εμένα τι θα σου πω
δεν πρέπει άντρας για γυναίκα να δακρύζει...
Ξέχασ' την και άλλη αγάπη βρες
παψε να πίνεις και να κλαις
δες το φινάλε μου και πες μου αν αξίζει...

Στου Μπελαμή το ουζερί
λόγια πικρά, κορμιά νεκρά
βλέμμα σβησμένοοοο,
Ζήση μου ψεύτρα και σκληρή
μου 'δειξες δρόμο σκοτεινό
και λαθεμένοοοοοο

Anonymous said...

Ακριβώς 6.18, άμα δε παινέψεις το σπίτι σου πέφτει και σε πλακώνει, εκτός αν είναι σαν την Καραϊσκειο παραγκούπολη που αρκεί να κλάσει ο Πάγκαλος για να πέσει

Sexist said...

Το βίντεο από τη Λιβύη στο xhamster ήταν συγκλονιστικό. Αυτές οι γυναίκες είναι σκέτες ελλεεινίδες, γι'αυτό και οι λίβυοι αγανάκτησαν και βγήκαν στους δρόμους.

Επίσης το σχόλιο της Μαρίας είναι αφελέστατο. Οι άντρες μαθαίνουν πλέον μαγειρική ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας λόγος να αποκαταστήσουν κάποια ελλεεινίδα (που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρει να μαγειρεύει).

Anonymous said...

Sexist, εγώ θα έλεγα ότι οι Λίβυες μοιάζουν κυρίως με τις Κρητικές. Αυτή είναι η εντύπωσή μου.

Anonymous said...

Μήπως όμως και οι Έλληνες είναι σαν τους Λίβυους; Απλά ρωτάω γιατί βλέπω κάποια προκατάληψη ειδικά προς το γυναικείο φύλο.

Sexist said...

Βρίσκω τις κρητικιές από τις χειρότερες ελλεεινίδες. Ακολουθούν από πολύ κοντά οι καλαματιανές, οι πατρινιές, οι κορίνθιες, οι πόντιες, οι αρτινιές, οι πυργιώτισες, οι αθηναίες ψευτοπρωτευουσιάνες, οι σαλλλονικιές γκολντ ντιγκερς. Δε θα συνεχίσω για να μη στενοχωρήσω όσους έχουν αποκαταστήσει ελλεεινίδες.

Anonymous said...

6:40 μάλλον έχεις δίκιο. Εφόσον τον Παπατζόν τον παρακολουθούν και δικηγόροι, τελικά το κοινό του δεν πρέπει να είναι μόνο λούμπεν στοιχεία. Οι απόφοιτοι της Νομικής γενικότερα είναι σοβαροί άνθρωποι. Ο Πέτρος ο Λεωτσάκος κι ο Τάσος Φουσέκης του Ερωτοδικείου, οι διάφοροι "διαδρομιστές" δικηγόροι-κοράκια αλλά ακόμα και κάποιοι δικαστές όπως ο Βαγγέλης ο Καλούσης κι η Αντωνία Ηλία είναι λαμπρά παραδείγματα σοβαρότητας. Ανεβαίνει το επίπεδο του παπατζόνειου κοινού με τον πολύ σοβαρό αυτόν επαγγελματικό κλάδο.
Απεδείχθη πρόσφατα και στη Βουλή η σοβαρότητα αυτής συντεχνίας άλλωστε.

Sexist said...

Ενδιαφέρον το σχόλιο περί ελλέεινων. Βλέπεις συνέχεια ελλεεινίδες που έχουν δώσει τα λεφτά του δανείου για να πάρουν ακριβά ρούχα και παπούτσια να τρίβονται σε κάτι λέτσους μπίχλες που μόνο η κελεμπία τους λείπει για να υπογραμμίσει το μπιχλέ στυλ τους.

Η ελλεεινίδα έχει τον ελλέεινα που της ταιριάζει.

Anonymous said...

Πιστεύω ότι και ο Παπατζόν Λίβυος είναι

Anonymous said...

Sexist, σύμφωνα πάντως με τα κριτήρια που βάζεις η κόρη του Μπάρμπι δεν είναι ελλεεινίδα.

Anonymous said...

O 9.02 έχει εμφανές πρόβλημα με την συμπαθή τάξη των δικηγόρων. Με όλους αυτούς δηλ τους επαγγελματίες που συνδράμουν στην απονομή της δικαιοσύνης και ξελασπώνουν τους πολίτες.

Anonymous said...

O 9:00 μιλάει εξ ιδίας πείρας, έχει παντρευτεί την αδερφή του Καραϊσκου.

Anonymous said...

http://nonews-news.blogspot.com/2011/02/crash-test.html

"Συνέντευξη" το λέμε τώρα. Εχει και παιδιά, έχει και -νέα- γυναίκα να ντύσει και να ταίσει.

Από Δευτέρα βλέπω να πέφτουν οι τόνοι εναντίον της αγίας οικογένειας. Οπως είχε γίνει και παλαιότερα άλλωστε.

Και για τον κωστάκη που του έλεγε έλα λίζα έχει μπανάνα, μετά τη "συνέντευξη" που του έδωσε, άρχισε να τον βλέπει με άλλο, πιο επιεικές, μάτι.

Anonymous said...

Τί λέει ο Λίβυος; Ότι κι ο Βαρδής διαβάζει το blog του;

Anonymous said...

10.25, να προταθεί ο 9.00 για Μετάλλιο Ανδρείας.

Anonymous said...

10:50, "o κ. B.B."... ενώ όλους τους άλλους τους αναφέρει σκέτους. Τα κάνει πάνω του ο Τζαμαχιριανός από την Κοτόπολη.

Anonymous said...

Γλοιώδης σαν την μπριγιαντίνη που βάζει με το κουτάλι.

Ν. Χατζ said...

Μπορεί όλοι εσείς να κράζετε τον Χ''λαλάκη αλλά εμείς οι πιστοί τηλεθεατές του τον ανταμοίβουμε με το παραπάνω
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=4870

ΖΗΛΙΑ ΨΩΡΑ κακοί άνθρωποι...

Anonymous said...

Να σχολιάσει ο Βάρσος

Anonymous said...

Να σχολιάσουν οι φίλοι του Νίκου.

Anonymous said...

Ολοι σήμερα στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δημήτρης Κολλάτος στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου που θα κορυφωθεί με πορεία στο Château Τσοχατζό υπό την αιγίδα του EXTRA 3. Τον σταθμό θα εκπροσωπήσει ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης που έχει επιφορτιστεί τον ρόλο του συγκεντρωσιάρχου, και μεταξύ μας μόνο ένας γαλλομαθής όπως ο Παπαγιάννης θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος μιάς κολλατείου εκδηλώσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετέχουν Τάνια - Κανελλάκης. Γαλλικαί (παρισιναί) καταστάσεις. Παγωτό χωνάκι διά τους παίδας. Σημείο συνάντησης το μουσείο Ακρόπολης στις 4:00 μ.μ.

Anonymous said...

live θα εχει

Anonymous said...

Αγαπητέ κύριε 11:57 θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι διαθέτετε κακίστη αίσθηση του χιούμορ (ή είστε αφελής). Πείτε μου σας παρακαλώ, πότε έχετε παρακολουθήσει ζωντανή σύνδεση από το EXTRA 3 (εκτός αν δεν γνωρίζετε τι εστί EXTRA 3 οπότε ανακαλώ);

Anonymous said...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΑΤΩ-ΤΣΟΧΑΤΖΌ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ must see ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΕΣ ΜΑΖΙ,ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ...ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...

ΚΙΝΛΕΥ

Anonymous said...

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ:

Ποιοι ακριβώς διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας σήμερα και συγκρούονται με την αστυνομία; Οι μαφιόζοι της ΓΕΝΟΠ χέρι-χέρι με τους απολυμένους των ιδιωτικών επιχειρήσεων που κλείνουν; Οι δημόσιοι υπάλληλοι που ταλαιπωρούν και προσβάλουν βάναυσα τους πολίτες στις δημόσιες υπηρεσίες, μαζί με τους μουτζουρωμένους τεχνίτες που εισπνέουν καρκινογόνο αμίαντο στα τριτοκοσμικά συνεργεία αυτοκινήτων; Οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ που παίρνουν συντάξεις πρωθυπουργού και εφάπαξ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, μαζί με τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ που δεν μπορούν να αγοράσουν μια σοκολάτα στα εγγόνια τους; Οι γιατροί του ΙΚΑ που αντιμετωπίζουν σαν ζώα τους ασθενείς, μαζί με τους γέροντες που ταπεινώνονται και υποφέρουν από τα ξημερώματα στις ουρές των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ; Οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών που παίρνουν πιο πολλά από τους διευθυντές του ΕΣΥ, μαζί με τις καθαρίστριες των ιδιωτικών συνεργείων που αν απεργήσουν θα έχουν την τύχη της Κούνεβα; Οι καθηγήτριες των γυμνασίων που εργάζονται 16 σαραντάλεπτα την εβδομάδα τον μισό χρόνο, μαζί με τις μητέρες υπαλλήλους των ιδιωτικών επιχειρήσεων που δουλεύουν δωδεκάωρα του τρόμου και παρενοχλούνται σεξουαλικά από τους εργοδότες τους; Αυτή δεν είναι διαδήλωση, είναι νεοελληνική παπάρα σοβιετικού τύπου. Είμαστε προβληματικός λαός χωρίς μέτρο και λογική, γι αυτό θα έχουμε κακό τέλος.

Anonymous said...

Δονείται αυτή την στιγμή - παρά τον σκατόκαιρο - ο Ιερός Βράχος από τις ιαχές "κλέφτη-κλέφτη", "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, γιά να κλέβει τον λαό", "φέρτε πίσω τα κλεμμένα". Μέγα το πλήθος, μέγας ο παλμός, διακριτική η αστυνομική παρουσία. Ο συγκεντρωσιάρχης Παπαγιάννης, ως νέος Παναγιωτακόπουλος, δίνει νέο ραντεβού στην οδό Αναγνωστοπούλου κάτω από το σπίτι του Σημίτη. Ο ωραίος αυτός αγώνας τώρα μόλις άρχισε.

Anonymous said...

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ?ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!ΤΡΟΜΕΡΟ event ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ...ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ARMANI CAFE

ΚΙΝΛΕΥ

Anonymous said...

ΝΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ...

http://pitsirikos.net/2011/02/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b2%cf%81%cf%8c%cf%87%ce%b1-%ce%ad%cf%80%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%ce%b9%cf%84-%ce%b8%cf%81%ce%bf%cf%85/

ΚΙΝΛΕΥ

Anonymous said...

ΝΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ...

http://pitsirikos.net/2011/02/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b2%cf%81%cf%8c%cf%87%ce%b1-%ce%ad%cf%80%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%ce%b9%cf%84-%ce%b8%cf%81%ce%bf%cf%85/

ΚΙΝΛΕΥ

Anonymous said...

Γι' αυτό δεν πρόκειται να εκπολιτιστούμε ποτέ:

"Ταξί φτάνει σε μπλόκο.
Αστυνομικίνα με τσιριχτή φωνή και υπεροπτικό ύφος Κάλαχαν: «Σας παρακαλώ, κύριε, δεν μπορείτε να περάσετε από δω».

Ταρίφας με ατάραχο βλέμμα και φωνή μπασαδούρα: «Γιατί, έχεις σφουγγαρίσει;»"

Anonymous said...

καλό

Anonymous said...

και κυρίως φρέσκο.Προ Καραμανλή εποχής

Anonymous said...

Ππππςςςςςςς έσκισε ο Παπαγιάννης, ούτε ο Καραϊσκος δεν μάζεψε τέτοια ανθρωποθάλασσα όταν είχε βγάλει σε πλειστηριασμό την αδερφή του.

Anonymous said...

Κολατος:"Απο το ζωή με τον αλκη" στο ζωη με τον Ακη

Anonymous said...

ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ...

ΚΙΝΛΕΥ

Anonymous said...

TΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΙΣΠΑΝΟΣ,ΕΝΑΣ ΣΟΥΗΔΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ...

ΚΙΝΛΕΥ

Anonymous said...

Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ στην εκδήλωση έξω από το σπίτι του Άκη, με τον κοσμάκη, ήταν η ιαχή "Πα-πα-γιάν-νης! Πα-πα-γιάν-νης!" και κατόπιν το πλατύ χαμόγελο του επευφημούμενου.
Να, γι αυτό λέμε ότι αξίζει η Ελλάδα, ότι αποτελεί δηλ. μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Anonymous said...

Στο τροχαίο στην Τουρκία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι. Αληθεύει ότι ο ΥΠΕΞ Δρούτσας έκανε δηλώσεις και, αν και υπήρχαν νεκροί, μίλησε για 'ατύχημα' και όχι για 'δυστύχημα'; Ελληνικά Παπατζών μιλάνε πλέον όλα τα δημόσια πρόσωπα. Ακόμα και οι υπουργοί των εξωτερικών.

Anonymous said...

Ο ΠΑπαγιάννης είπε κάτι ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο. Πρφανώς μπερδεύοντας (ή συνενώνοντας) τις δύο εκφράσεις κλισέ "ο άνθρωπος της καθημερινότητας" & "ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας", αναφέρθηκε στους κομπογιανίτες που συντάχθηκαν πίσω από αυτόν και τον Κολλάτο στην χθεσινή πορεία στην Δ. Αρεοπαγίτου μιλώντας για "ανθρώπους της καθημερινής πόρτας"!!!

Anonymous said...

10:01 αυτό με το ατύχημα και το δυστύχημα μου θύμισε τον πατέρα ενός φίλου, ωραίος τύπος της πιάτσας αλλά και μορφωμένος, που είχε αξιοποιηθεί από την χούντα στον εθνικό αερομεταφορέα. Σε κάποιο αεροπορικό δυστύχημα έγινε κατεπείγουσα σύσκεψη υπό τον Πατακό ο οποίος διερωτάτο την διαφορά ατυχήματος και δυστυχήματος γιά να λάβει την απάντηση: "Κύριε πρόεδρε, αν ο πολυέλαιος που κρέμεται από πάνω μας σκάσει στο κεφάλι σας θα πρόκειται περί ατυχήματος. Το γεγονός ότι δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα πρόκειται περί δυστυχήματος! Πάμε τώρα να περισυλλέξουμε τους νεκρούς...".

Anonymous said...

Καλά, τι να λέμε τώρα. Η χούντα ήταν εκείνη που εισήγαγε και επέβαλε πρώτη τα μπουρδοελληνικά. Μόνο που στην περίπτωσή της τα είχαμε σε στυλ ελληνικούρας,, ενώ στην περίπτωση του αριστερισμού έχουμε την εκδοχή του προοδευτισμού με τα φκιάχνω, Ιούνης κτλπ.

Γείτων του Ακη said...

Διαβιώ στην Δ. Αεοπαγίτου από την δεκαετία του '60, πολύ πριν τον Τσοχατζόπουλο. Αυτό που έχω να πω είναι ότι ο Ακης είναι ένας κύριος και εξαιρετικός γείτων. Πάντα με το χαμόγελο, με το "καλημέρα σας", το "καλησπέρα σας". Πώς κάνουν οι βλάχοι που πρωτομετακομίζουν στο Κολωνάκι και φοβούνται μην το δείξουν; κάπως έτσι. Οπως έλεγε και ο μέγιστος Ροϊδης "Το κυριώτατον γνώρισμα του επαρχιώτου και του νεοπλούτου είναι ο υπερβολικός αυτού φόβος να φανή τοιούτος, απειρόκαλος δηλαδή ή οπωσδήποτε γελοίος." Συνεπώς πρόκειται περί λειτουργικής γειτνιάσεως με όλους τους τύπους και ποσώς με ενδιαφέρει αν το αγόρασε το κωλόσπιτο με κλεμμένα. Αυτό που με ενοχλεί και πολύ μάλιστα είναι η ολοένα αυξανόμενη μπουρδελοποίηση του πεζοδρόμου. Δεν μας έφταναν οι μικροπωλητές και τα αλβανάκια που μας ζαλίζουν τα μαλακά μόρια κάθε απόγευμα με το ποδόσφαιρο, τώρα έχουμε και τους κολλατοπαπαγιάννηδες με τα χούφταλα που παρακολουθούν το αποκαλυπτικό γαμωδελτίο. Βαρέθηκα. Θα πάω στο πατρικό μου στην ορεινή Αρκαδία να κάνω παρέα στον Αβραμόπουλο.

Anonymous said...

Αρεο* με επηρρέασε ο Πατακός κ' ο Παπαγιάννης

Γ.Μ. said...

Στην Αρκαδία δεν πρέπει να είναι και πολύ άσχημα τα πράγματα. Και ο Αβραμόπουλος έχει χτίσει εκεί το δικό του " κωλόσπιτο" αλλά και ο Λαλιώτης θρυλείται ότι εκεί περνά πλέον τον περισσότερο καιρό του [κατεβαίνει βέβαια που και που στην Αθήνα για να περάσει από τον Λιβάνη όπου (υποτίθεται ότι) "εργάζεται", έτσι για ξεκάρφωμα]. Και ο Ρέππας επισκέπτεται συχνά τον άγιο αυτό τόπο, τον ευλογημένο από τους θεούς, οπότε τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;

Anonymous said...

Με προβληματίζει κάτι έντονα τις τελευταίες μέρες: γιατί τα γνωστά το πάλαι ποτέ ως asics tiger, μετά έγιναν σκέτα asics, και τώρα τα βλέπουμε παντού ως onitsuka tiger;Περίεργα πράγματα. Πολύ μυστηριώδη.

Anonymous said...

1:32 παρόμοιες είναι και οι μεταμορφώσεις του Καραϊσκου. Από αριστερός, τώρα που λίγδωσε το άντερο, ακραιφνής νεοφιλελεύθερος. Από υπερασπιστής (με το αζημίωτο, σπιτονοικοκύρης γαρ) των πάκι, πολέμιός τους. Και ούτω καθεξής. Με μία λέξη: Χαμαιλεοντίσκος ή Συμφεροντολογίσκος.

Anonymous said...

Αυτή δεν είναι η φύση του ανθρώπου; Aυτό δεν συμβαίνει παντού και πάντα; Μην κατηγορείται τον Καραϊσκο. Άνθρωπος είναι και αυτός.

Anonymous said...

κατηγορείτΕ

Anonymous said...

Σωστά. Οπως έλεγε και μία ψυχή "ο 20άρης που δεν είναι προοδευτικός δεν έχει καρδιά και ο 35ρης που δεν είναι συντηρητικός δεν διαθέτει φαιά ουσία". Ολοι γνωρίζουμε άλλωστε ότι ο άνθρωπος είναι χρησιμοθηρικόν ον. Γιατί λοιπόν να μην ισχύουν τα παραπάνω γιά τον φίλο μας τον Καραϊσκο που τον οραματίζομαι έτσι σε βραχύ χρονικό διάστημα;

Anonymous said...

Γράψε λάθος. Ολοι μας έχουμε επηρεαστεί τελικά από τα ελληνικά Παπατζών. Κανείς μας δεν ξεφεύγει. Να τι κάνει η έκθεση σε περίεργες και ένοχες απολαύσεις.

Anonymous said...

Πολύ δυνατό το πατριωτικό βίντεο. Τελικά και οι γάτες, και όχι μόνο τα ανθρώπινα ζώα, διακατέχονται από έντονο πατριωτισμό.

Anonymous said...

ΤΟ ΕΙΔΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ Ε ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ


ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΧΑΛΑ.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΟΛΥΜΠΗΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.

Anonymous said...

120 άνθρωποι μαζεύτηκαν τελικά στη συγκέντρωση του Παπαγιάννη. Την άλλη Πέμπτη έξω από το σπίτι του Σημίτη μπορεί να φτάσουν και τους 150. Αν έχει καλό καιρό.

Anonymous said...

ψευτ

Anonymous said...

αλήτ

Anonymous said...

Ο Παπαγιάννης πάντως, εξ όσων με ενημέρωσαν, ενεφανίσθη με εκείνο το καφέ καστόρινο σακάκι με το οποίο μας έχει συνηθίσει. Φορούσε άραγε και εκείνο το ανοιχτόχρωμο (εντελώς ξεπερασμένο πια) τζιν με την φουσκωμένη κωλότσεπη από το πορτοφόλι που τοποθετεί εκεί ο παρουσιαστής;

Anonymous said...

Ενδυματολογικά πάντως το πιο ενδιαφέρον ενδυματολογικό στοιχείο ανήκε δικαιωματικά στον Δ. Κολλάτο. Μιλάμε για το εξαιρετικό καβουράκι του. που προστάτευε το άλουστο κεφάλι του από βροχή και κρύο.

Anonymous said...

Έφυγε και ο Αντώνης Παπαδόπουλος από το ALTER. Να δούμε τώρα ποιος θα μας ενημερώνει για τις ενδιαφέρουσες νομικές εκκερεμότητες σε κρίσιμες όσο και σημαντικές υποθέσεις που ανέλυε η εκπομπή του Αντώνη (Αποτυπώματα) κάθε Κυριακή βράδυ, με την συμμετοχή εκλεκτών προσκεκλημένων πάντα της πρώτης γραμμής.

Γύρισε πίσω Αντώνη! Φέρε πίσω και τον Βορίνα! Κάνε και πάλι τα εξαιρετικά Αποτυπώματα!

V. said...

Είναι λάθος, νομίζω, να επικεντρώνει κανείς την προσοχή του μόνον στον πατριωτισμό του γάτου, σε ό,τι αφορά το βίντεο με τον εθνικό ύμνο και το συμπαθές τετράποδο να στέκεται κλαρίνο. Ο πατριωτισμός είναι και πάλι της μόδας και στους ανθρώπους, και μάλιστα ας σημειωθεί ότι η ελληνική ψυχή δονείται πατριωτικά κυρίως στο εξωτερικό. Οι πιο σωστοί, οι πιο καλοί Έλληνες βρίσκονται πλέον στο εξωτερικό ("εμείς στο εξωτερικό κρατάμε τα έθιμά μας"). Υο!

http://www.youtube.com/watch?v=qm9e_k2in08

ΥΓ. Ευχαριστώ τον Σ.Κ. για την υπόδειξη.

Anonymous said...

Το φαινόμενο Προμηθέα εκλήθη να μιλήσει για την Ελλάδα και την προσφορά της Εκκλησίας στην ελληνική ιστορία αλλά η ομιλία της πήρε δυσάρεστη τροπή για τους παπάδες, οι οποίοι πάντως απάντησαν με περίσσεια δημοκρατία στην διαφορετική γνώμη.

Anonymous said...

Γραφικότητα ένθεν και ένθεν. Ανισόρροπα μικρομέγαλα από τη μία και οι γνωστοί παπάδες από την άλλη.

Anonymous said...

Είδα το βίντεο με τους έλληνες του εξωτερικού. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο μπριγιαντίνης ή έλληνας του εξωτερικού πρέπει να είναι ή λίβυος.

Anonymous said...

12:16 αν νομίζεις ότι ο Καραϊσκος είναι άνθρωπος τότε προβληματίζομαι σε τι γιατρό να σε παραπέμψω... Ψυχίατρο, οθαλμίατρο ή κτηνίατρο, όπου μπορεί να συνατήσεις και τον Καραϊσκο

Anonymous said...

μήπως είναι έλληνας του εξωτερικού και ο καραίσκος?

Anonymous said...

http://udemand.wordpress.com/2011/02/25/eρωτηση-προσ-fimotro-kai-παπαjohn/

ΕΧΩ FACEBOOK said...

Προχθές παρατηρούσα στο δρόμο έναν μετανάστη και ντράπηκα. Ντράπηκα πραγματικά γιατί εγώ έχω (ακόμα) λεφτά ενώ αυτός όχι. Στενοχωρήθηκα όταν συνειδητοποίησα ότι δεν φορούσε Barbour. "Μα είναι δυνατόν;", αναρωτήθηκα.

Και τότε κατάλαβα. Μόνο όταν καταργηθούν οι "χώρες", τα "κράτη", μόνο όταν αλλάξουν οι άθλιες νοοτροπίες "πατριωτισμού" θα γίνουμε όλοι αδέλφια. Μόνο τότε κατάλαβα, ότι όταν εκλείψουν κάποιοι άθλιοι αποικιοκράτες πολιτικοί της "πολιτισμένης" Δύσης (όπως οι Αμερικάνοι που εισέβαλαν στο άμοιρο Ιράκ για να κλέψουν τα πετρέλαια του λαού του), που πιστεύοντας στο "εθνικό συμφέρον" και στην καλοπέραση των υπηκόων τους εκμεταλλευόντουσαν τόσα χρόνια τον Τρίτο Κόσμο και με δάνειζαν και μένα για να ζω κι εγώ καλά, μόνο τότε θα γίνουμε όλοι αδέλφια. Πρέπει όλοι να γίνουμε φτωχοί γιατί μόνο τότε θα υπάρξει ισότητα μεταξύ μας.

Να ζούμε λοιπόν όλοι με μια τομάτα και ένα παξιμάδι. Η ισότητα θέλει θυσίες. Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει. Λα σουσουρελά, λα σουσουρελά.

Anonymous said...

Ποιητικότατος ο Καραϊσκος 11.08

Έλληνας του Εξωτερικού said...

Έλληνες του Εξωτερικού… έλα, πάμε.

Εμείς στο εξωτερικό κρατάμε τα έθιμα μας.
Όσο μακριά και αν είμαστε, η Ελλάδα ‘ναι κοντά μας.
Την έχουμε στο νου μας, τη βαστάμε στην καρδιά μας.
Στο μέλλον κάποτε θα την λατρεύουν τα παιδιά μας.

Το 85, στις 9 Δεκέμβρη.
Ο Τάσος και η Βασιλική είχαν ένα μωράκι.
Το αγόρι μπήκε με χαμόγελο στον κόσμο.
Σαν λεβέντης ήθελε να τον αλλάξει όλο.

Οι γονείς μου είναι, παιδιά της Καστοριάς.
Μια ωραία πόλη βόρεια δυτική Ελλάς.
Τα αίματα του Πόντου μου γεμίζουνε τις φλέβες.
Από την Τραπεζούντα έφυγαν οι προπαππούδες.

Πρόσφυγες τους κάναν, μια μέρα οι εχθροί τους.
Δίχως λόγο και γιατί κινδύνεψε η ζωή τους.
Τους πήρανε τα πράγματα. Τους σπάσαν κεραμίδια.
Μες στην Μακεδονία ξανά έχτισαν τα σπίτια.

I just don’t know what I’m doing.
I no longer have control.
These words are flowing and they’re coming to you from my soul.

My thoughts are coming way too fast… and they’re never stopping.
I need to get to sleep but these words are just like coffee.

Childhood memories… nights in the χωριο.
Κορησό to Καλοχώρι,
τάβλι to κρυφτό.

A piece of me stayed there, when I tried to jump the καγγελα.
My sister and I made a mess in our παππούλη’s άχυρα.

I smile when I think that I can’t forget those days.
They’ve made me into the man that I’ve become today.

When I look back on my past,
I am grateful when I see: to χωριό, all my friends, and my loving family.


Εμείς στο εξωτερικό κρατάμε τα έθιμα μας.
Όσο μακριά και αν είμαστε, η Ελλάδα ‘ναι κοντά μας.
Την έχουμε στο νου μας. Την βαστάμε στην καρδιά μας.
Στο μέλλον κάποτε θα την λατρεύουν τα παιδιά μας.

Ήρθα για να σας μιλήσω απ’ την καρδιά.
Δεν μπορούμε ν’ αγνοήσουμε το θέμα άλλο πια.
Εμείς οι Έλληνες πρέπει να’ μαστε ενωμένοι,
όχι μόνο σε πολέμους και όποτε συμφέρει.

Πρέπει να αλλάξουμε την συμπεριφορά μας.
Ας αλλάξουμε εμείς και θα μάθουν τα παιδιά μας.
Σκοτωνόμαστε για ποδοσφαιρικές ομάδες –
Σαχλαμάρες, μαλακίες, ό,τι νάνε βρε παιδιά.

Είμαστε από το πνεύμα του Μεγ’ Αλέξανδρου,
που κάνε την γη Ελλάς με την εξυπνάδα του.
Ποτέ, ποτέ να μην ξεχάσουμε ποιοι είμαστε,
Και κάποτε θα πάρουμε την Πόλη μας που χάσαμε.

Θανάση and Μαρία
had their second child
on the 30th of July.
He was destined to be fly.
He was just so full of life.

Fate had decided that the boy would love to dance.
Down the road in life he made even bigger plans.
Μαθαίνω την λύρα.
H μουσική για ΄μένα ΄ναι ρακή είναι και μπύρα.

My ancestors from Κρήτη would be proud to see today,
I’ve got my own πεντοζάλη that I like to play.
I like to go to Άργος and Θεσσαλονίκη,
the places where my parents still have a σπίτι.

To me it doesn’t matter if you’re from πόλη or χωριό.
On the one side you’ve got Σάμο, on the other Ζάκυνθο.
Doesn’t matter if you’re out in the εξωτερικό.

This is all I have to say.
This is what I have decided.
In the end no matter what…
we have to be united.

Εμείς στο εξωτερικό κρατάμε τα έθιμα μας.
Όσο μακριά και αν είμαστε, η Ελλάδα ‘ναι κοντά μας.
Την έχουμε στο νου μας, τη βαστάμε στην καρδιά μας.
Στο μέλλον κάποτε θα την λατρεύουν τα παιδιά μας.

Anonymous said...

o 11.08 την ψώνισε τελικά

Anonymous said...

υπηρεσίες στον ελληνισμό προσφέρει και ο καραίσκος αφού θα αναλάβει να διαπαιδαγωγήσει ένα μικρό oukranezo στις αρχές και τα ιδανεικά της φυλής.

Anonymous said...

Εισαγόμενος έλληνας του εξωτερικού θα γίνει ο μικρός ουκρανέζος που θα υιοθετήσει ο Καρ.

Anonymous said...

26-02-2011 10:54 μμ
O Σημίτης τρέμει τον Γιάννη Παπαγιάννη και αναχωρεί για το Κορακοχώρι! (Ραντεβού στο Κορακοχώρι λοιπόν..."

Πανοσιολογιότατος Νεκτάριος Α. said...

Παρακοολουθώ συχνά τα γραφόμενά σας και την ανταλλαγή σχολιασμων που προυσιάζουν συνηθέστατα υψηλό ενδιαφέρον.
Το μόνον που θα ήθελα να σημειώσω είναι να μην συγχέωμε όπως συμβαίνει κάποτε κάποτε, τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό και την θρησκευτική πίστη με την θρησκοληψία.
Αυτό απλώς και μόνον προς αποκατάστασι της τάξεως και χωρίς την παραμικρή διάθεση διδαχής ή αντιπαραθέσεως.
Εύχομαι καλή συνέχεια στον εποικοδομητικό διάλογο που συντελείται στην φιλόξενη αυτή γωνια της απεραντοσύνης του διαδικτύου.

Anonymous said...

Φίλε δεν είμαι ο Καραίσκος. Είμαι κάποιος άλλος. Δεν έχει σημασία ποιος.

Έβλεπα όμως πρόσφατα την ταινία "3 μέρες του Κόνδορα" και ταυτίστηκα απόλυτα με τον πρωταγωνιστή, τον κοσμοπολιτη και ιδεολόγο Robert Redford, γι αυτό τα έγραψα αυτά. Πραγματικά συγκινήθηκα στο τέλος της ταινίας, όπου ο Robert Redford μιλώντας με έναν κυνικό πράκτορα της CIA, έναν αμερικανό "πατριώτη" (ένα άθλιο υποκείμενο δηλαδή, έναν ΚΑΚΟ άνθρωπο) του δήλωσε ότι θα αποκαλύψει στις εφημερίδες τα βρώμικα σχέδια της CIA για δικτατορίες σε κάποιες χώρες της Νότιας Αμερικής, όπου το αμερικανικό "εθνικό συμφέρον" επέβαλε την επιβολή απολυταρχικών καθεστώτων. Ο απάνθρωπος πράκτορας του απάντησε ως εξής: "Όταν τον κρύο χειμώνα θα καις πετρέλαιο για να ζεσταθείς, όταν θα χρησιμοποιείς πετρέλαιο για να κινείς το αυτοκίνητό σου, να θυμάσει ότι μπορείς να το κάνεις γιατί εγώ οργανώνω πραξικοπήματα σε όλο τον κόσμο ακριβώς για να έχεις εσύ πετρέλαιο".

Αυτά τα λόγια με σημάδεψαν. Λόγω της ταινίας αυτής (αλλά και τουτου εδώ του μπλογκ η αλήθεια, με την πραγματιστική σκέψη κάποιων σχολιαστών του η οποία με έχει επηρεάσει βαθιά), κατάλαβα ότι δεν γίνεται να έχω εγώ πετρέλαιο και άλλοι άνθρωποι να πεινούν. Δεν γίνεται να ζήσω με αυτές τις τύψεις. ΌΧΙ!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ. ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ!!!! Και τότε αποφάσισα να χρησιμοποιώ στις καθημερινές μου μετακινήσεις ποδήλατο, αλλά και να ζεσταίνομαι με τα χνώτα μου. Ελπίζω να το κάνουμε όλοι μας. Μόνο τότε ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος και πιο δίκαιος. Και θα σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Anonymous said...

Έξω φυσάει. Ώρα για ύπνο.

Anonymous said...

Μόνον τον Νεκτάριο Μουλατσιώτη αναγνωρίζω εγώ

Anonymous said...

Δηλαδή εσύ είσαι πατριώτης γιατί το εθνικό κράτος σου παρέχει ανέσεις όπως πετρέλαιο, ζεστασιά το χειμώνα, αυτοκίνητα, κλπ.

Οταν αυτό αδυνατεί να σου τα παράσχει όλα αυτά, όπως ας πούμε στην περίπτωση του κράτους της Ελλάδος οσονούπω, τι θα κάνεις;

Θα μείνεις να υπερασπιστείς τον βυθιζόμενο τιτανικό-πουτανικό ή θα την κάνεις μετανάστης για άλλες πολιτείες, και θα γίνεις και εσύ ένας ράππερ "έλληνας του εξωτερικού";

Anonymous said...

12:58 θα πάει στον Πειραιά και θα μιμείται τον Πουλόπουλο τραγουδώντας 'Καπετάνιε Πάρε με Μαζί'. Και όταν τον πάρει μαζί του κανένας καπετάνιος τότε θα γίνει 'Έλληνας του Εξωτερικού', που εδώ που τα λέμε δεν είναι και άσχημα..

Anonymous said...

Φίλε έτσι είναι. Όταν θα πάω μετανάστης, θα πάψει να υφίσταται το ηθικό αυτό δίλημμα. Γιατί τότε θα βρεθώ στην άλλη άκρη και θα είμαι εγώ το θύμα του "ρατσισμού". Και θα είναι υποχρεωμένοι όλοι οι γηγενείς να μην είναι ρατσιστές. Καλό deal αυτό. Σε βγάζει κι από το ηθικό δίλημμα.

Anonymous said...

Εγώ πιστεύω ότι θα πάει στο εξωτερικό μετανάστης, και, όντας μαυροκέφαλος, θα παίρνει από τους ντόπιους όλες τις δουλειές, καθώς και τις γυναίκες βεβαίως.
http://www.youtube.com/watch?v=v-SvYrU_NR0&playnext=1&list=PL8658A0BCB803D272

Anonymous said...

Αφού ο φίλος ή η φίλη είχε την καλοσύνη να μας θυμίσει την επιτυχία "πάρε με μαζί" θα ήθελα, μιας και περνάω μια φάση έντασης λόγω χωρισμού και επιθυμώ κάποια εκτόνωση (ας με συγχωρήσει γι αυτό ο Πανοσιολογιότατος) να θυμηθώ το αγαπημένο μου τραγούδι του Πουλό από τον ίδιο νομίζω δίσκο, τις "χάρτινες καρδιές".

Αν βρήκες κι εσύ καρδιά από χαρτί, μην κλαις,
οι σκάρτες καρδιές αφήνουν πληγές βαθιές.
Για μέτρα σωστά γιατί έχεις μπροστά γκρεμό,
αυτά που περνάς τα πέρασα πριν κι εγώ.

Οι χάρτινες καρδιές είναι πολλές,
ανάβεις ένα σπίρτο και τις καις.
Ανάβεις ένα σπίρτο και τις καις
και δεν γυρνάς ξανά σ’ αυτές.

Σε νιώθω, πονάς, μα πια μη μιλάς γι’ αυτό,
αυτά που περνάς τα πέρασα πριν κι εγώ.

Οι χάρτινες καρδιές είναι πολλές,
ανάβεις ένα σπίρτο και τις καις.
Ανάβεις ένα σπίρτο και τις καις
και δεν γυρνάς ξανά σ’ αυτές.

Αφιερώνεται στον Πανοσιολογιότατο και σε όποιον άλλον τυχόν ενδιαφέρεται. Θα το αφιέρωνα και στον Καραίσκοντα αλλά αυτός οσονούπω παντρεύεται.

http://www.youtube.com/watch?v=9yX-jaiQdGk

Anonymous said...

Σωστά το είπες
υπανδρεύεται

Anonymous said...

παντρεπεται

Anonymous said...

Παντρεύεται ο καραϊσκος; Αν και αριστερός; Τι άλλο θα δούμε σε αυτόν τον κόσμο. Παντρεύονται οι αριστεροί ωρέ Καραϊσκο;

Anonymous said...

Σιγά, αυτό είναι το πρόβλημα; Εδώ δεν ντρέπεται που αν και αριστερός, καπνίζει.

Anonymous said...

Kαι παντρεύεται και καπνίζει αν και αριστερός; Ε, αυτό είναι από τα άγραφα.

Anonymous said...

"Έχτισες παλάτια με νερό και άμμο, έπιασε η βροχή και τα ριξε όλα χάμω...." και συ σχολιαστή που χωρίζεις.

http://www.youtube.com/watch?v=loZhPSX9ieE

Anonymous said...

Tώρα που απολύθηκε από το MEGA και η Μέττα Τσικρικά, μήπως ήρθε η ώρα του Σ. Δανέζη να πάει ως μόνιμος ανταποκριτής στη βρεταννική πρωτεύουσα που τόσο του πάει?

Anonymous said...

Mα πιστεύει κανείς αληθινά οτι ο Δανέζης εβρίσκεται στην Λιβύη;Ελάτε τώρα...Αντε να ναι στη νοτια Κρήτη

Anonymous said...

Έκπληξη απόψε τον βράδυ σε φιλική συντροφιά από τον Νέστορα, τον υπέργηρο και υστερικό Αποστόλη Κακλ. Έλεγε ότι η κυβέρνηση δεν πάει καλά, ότι ο πρωθυπουργός δεν πηγαίνει σωστά το καράβι και τέλος ότι πρέπει στις θέσεις των κεντρικών υπουργών να μπουν παλαιά και δοκιμασμένα στελέχη. Εννοούσε τον εαυτό του, την Β. Παπανδρέου, τον Μίλτιάδη Παπαϊωάννου και άλλους. Για τοποθέτηση του Γιάννη Παπαγιάννη σε σημαντικό κυνερνητικό πόστο (ίσως σε θέση βοηθού του Πεταλωτή) δεν έκανε λόγο.

Anonymous said...

Xέστορας

Anonymous said...

Επίσης είπε ότι μια καλή ιδέα θα ήταν να αξιοποιηθούν πολλοί "Έλληνες του εξωτερικού". Τώρα αν εννοούσε τους ΕΤΕ ή μιλούσε πιο γενικά, τι να σας πω, δεν ξέρω.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=0ydXbJrQ4jc

φίλε εσύ που χώρισες πρόσφατα, θα μας πεις τι συνέβη;

Anonymous said...

έλληνες του εξωτερικού, το πολύ εξωτερικού είναι κατά μία έννοια και οι ΕΛ ή ΕΛΟΧΙΜ από τον πλανήτη σείριο (are you serios) έτσι δεν είναι?

Anonymous said...

Χώρισα γιατί ερωτεύτηκα μια Ουκρανή. Ουκρανή με παιδί.

Anonymous said...

γυφτομπόμπιρα?

Anonymous said...

Ο Καραϊσκος στις 12.48 που επιθυμεί να ζεσταίνεται από τα χνώτα του ξέχασε μία βασική λεπτομέρεια. Ακόμη βρωμάνε οπότε μάλλον θα δηλητηριαστεί. Ας αποδεχτεί λοιπόν τη λύση του πετρελαίου για να μη μείνει ορφανό το Ουκρανάκι.

Μπριγιαντίνης Μεγαριώτης said...

10:39 έχω κάτι εκβιασμούς να τελειώσω, μετά θα δω τι θα γίνει. Μείνετε στο δελτίο μας για να ενημερωθείτε.

Anonymous said...

Στην αντιπαράθεση Πάγκαλου-φοιτητών στο Παρίσι, φοβούμαι ότι ο Πάγκαλος στάθηκε στο ύψος του, αντίθετα από αυτά που διδίδουν διάφοροι επαγγελματίες επαναστάτες. Ο Γαβράς, πάντα πληκτικός, πάντα μέτριος, πάντα βερμπαλιστής, όπως δηλ. τον γνωρίσαμε από παιδιά, κλέβει, αρνητικά, την παράσταση. Για τις υστερικές ελληνοφοιτήτριες και ελληνογοιτητές του Παρισιού, δεν χρειάζονται σχόλια. Οι γνωστοί (γραφικοί) έλληνες των Παρισίων.

http://www.youtube.com/watch?v=A9tLCF4rTg0

«Oldest ‹Older   201 – 400 of 772   Newer› Newest»