Monday, October 15, 2012

Δύσκολες ώρες για τον Γιάννη Τραγάκη…


 

Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε στην ελληνική αλλά και τη διεθνή κοινότητα η ανακοίνωση περί της ξαφνικής ασθενείας του βουλευτού της ΝΔ και Αντιπροέδρου της Βουλής, Γιάννη Τραγάκη. Ο συμπαθέστατος και προσηνής κυρ-Γιάννης βρισκόταν στην Κύπρο σε κοινοβουλευτική αποστολή, όταν ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία που οδήγησε σε λιποθυμικό επεισόδιο. «Δεν μπορώ, σβήνω…», ακούστηκε να λέει λίγες στιγμές προτού χάσει τις αισθήσεις του. Ο Τραγάκης διεκομίσθη εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και του έγιναν οι αναγκαίες εξετάσεις, ενώ νοσηλεύεται πλέον στην Εντατική της καρδιολογικής κλινικής. Πάθος για την Ελλάδα και άγχος για επίτευξη των εθνικών στόχων διέγνωσε ως αιτία του καρδιακού επεισοδίου το ιατρικό επιτελείο. Βέβαια, είχε φάει και πολύ. Εντύπωση στους θεράποντες ιατρούς προκάλεσε το σθένος αλλά και η ανιδιοτέλεια του Γιάννη Τραγάκη. «Αφήστε με εμένα. Την Ελλάδα… Την Ελλάδα και τα μάτια σας!» ψέλλισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διακεκριμένος πολιτικός από το κρεβάτι του πόνου προτού ξαναχάσει τις αισθήσεις του. 


Ο Γιάννης Τραγάκης έχει διακριθεί, όλα αυτά τα χρόνια, για την ευδόκιμη παρουσία του στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Για την απλότητα, το κύρος, την αποτελεσματικότητα, αλλά και την αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή του στα ζητήματα της πατρίδος. Το πολιτικό του γραφείο κατακλύστηκε από ευχετήρια τηλεγραφήματα, ενώ «έσπασαν» και τα τηλέφωνα όχι μόνο από διεθνείς και εγχώριους παράγοντες που ζητούσαν να πληροφορηθούν για την πορεία της υγείας του καταξιωμένου Έλληνα πολιτικού, αλλά και από απλούς, αγνούς ψηφοφόρους – πράγμα που αποδεικνύει το πόσο αγαπητός υπήρξε και παραμένει.


Ο Γιάννης Τραγάκης ενημέρωσε τους οικείους του ότι ένιωσε τέτοια δυσφορία που προς στιγμήν νόμισε ότι θα αποδημούσε. Τελικά, όμως, η καρδιά – η Ελληνική αυτή καρδιά – του Κορυδαλλιώτη βουλευτή δεν τον πρόδωσε. Δυναμικός πολιτικός, δεκαετίες τώρα, είμαστε βέβαιοι ότι θα βγει νικητής και από τούτη τη μάχη και θα επιστρέψει σύντομα κοντά μας δυνατός και ακμαίος, όπως τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε. Τον συνοδεύουν οι ευχές των απανταχού Ελλήνων για ταχεία ανάρρωση και άμεση επάνοδο στην πολιτική δράση. Η πατρίς τον χρειάζεται.