Saturday, May 28, 2016

Ο Νικήτας καίει καρδιές!



Σε πάρτι επί τη επετείω των γενεθλίων καφε-μπαρ του Κολωνακίου μπορεί πολλοί να ήσαν οι παρόντες, ωστόσο την προσοχή των καλεσμένων / θαμώνων έκλεψε για μια ακόμη φορά ο φοβερός και τρομερός, ο ένας και μοναδικός Νικήτας Κακλαμάνης! Όχι μόνο λόγω ακτινοβολούσας προσωπικότητας, αλλά και λόγω ενδυμασίας. Ο Νικήτας έλαμπε μέσα στο λευκό «σαφάρι» σακάκι του, συνδυάζοντάς το έξοχα με bold check υποκάμισο button down, στις αποχρώσεις ενός εντυπωσιακού bumblebee yellow με sky blue αλλά και pink chablis πινελιές, και με το παντελόνι (όχι δυστυχώς το στενόκωλο κόκκινο), συντηρητικής γραμμής, φορεμένο πάντα ψηλά, πολύ ψηλά, πάνω από τον αφαλό, να καλύπτεται ευτυχώς από το ριγμένο με σκέρτσο έξω υποκάμισο – μια εμφάνιση που έκαμε τον αντιπρόεδρο της βουλής μας να φεγγοβολά!


Τμήμα της (πάντα α λα γκρέκα) κοινωνικής αφρόκρεμας (αφρόκρεμας που φιλοδοξεί να οδηγήσει τη χώρα μια και καλή έξω από την κρίση) παρευρέθηκε στο περί ου ο λόγος «event». Και στη μέση ο Νικήτας! Να κλέβει, hands down, τις εντυπώσεις. Έλαμπε ο Νικήτας! Κατάφερε να συγκεντρώσει, για μιαν ακόμη φορά, τους προβολείς απάνω του. Ούτε καν ο παριστάμενος ολυμπιονίκης μας Ιωάννης Μελισσανίδης δεν κατόρθωσε να του κλέψει λίγη έστω από την λάμψη. Μονοπώλησε το ενδιαφέρον των θαμώνων ο Νικήτας· θαμώνων που κρέμονταν από το στόμα του. Και εκείνος δεν τους διέψευσε, αφού σ’ αυτά τα πράγματα δεν ξέρει να διαψεύδει. Ο σοφός, συνάμα δε και ως προς την εμφάνιση τολμηρός, γέροντας της πολιτικής, με πολλή χάρη, ανέλυσε θέματα, τοποθετήθηκε απάνω σε προβλήματα, διατύπωσε θεωρίες, προσέφερε λύσεις, ενώ χάρισε, ειδικά στους νεότερους, και πολυτιμότατες συμβουλές.


Ορισμένοι, όμως, διατύπωσαν και ενστάσεις για την ποιότητα της εκδήλωσης (πάντα υπάρχουν ενστάσεις από κακότροπους Έλληνες, που δεν εμφανίζονται με τίποτα ικανοποιημένοι). Και μίλησαν για πολλή καγκουρίαση και μπόλικη ζωντοβολίαση. Αλλά και για έκδηλη απογοήτευση του ασθενούς φύλου από την έλλειψη προσοχής που του επιφύλαξε ο Νικήτας. Πολλές οι debutante. Αρκετές και οι ώριμες κυρίες των Αθηνών. Που είχαν άπασες  μάτια μόνο για Νικήτα, ο οποίος, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, ειδικά με αυτό το «προχώ» ντύσιμο, καίει καρδιές γυναικών όλων των ηλικιών. Με εκείνον, ωστόσο, φαινομενικά τουλάχιστον, να αδιαφορεί. «Μονάχα για πολιτική έχει μυαλό ο Νικήτας. Περιφρονεί το φλερτ τόσων και τόσων γυναικών. Όσο ενδιαφέρον και να του δείξεις, αυτός παραμένει παγερός…» σχολίασε με παράπονο εξηνταπεντάχρονη παρισταμένη, που έκαμε την προσπάθειά της (ανεπιτυχώς) και που δεν θα έβλεπε με καθόλου κακό μάτι ένα ρομάντζο με τον Έλληνα πολιτευόμενο. Ένα ρομάντζο που, ποιος ξέρει, θα μπορούσε ίσως να οδηγήσει και σε κάποια αποκατάσταση, προσφέροντάς του τη γαλήνη που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ένας πολιτικός. Και, πιστέψτε μας, ο Νικήτας, παρά τα τόσα χρόνια που κουβαλά καρτερικά στην πλάτη, στην πολιτική έχει πολύ μέλλον μπροστά του.


Πολλές επιθύμησαν να πλευρίσουν τον έμπειρο πολιτικό, ο οποίος ήταν και παραμένει ένας περιζήτητος εργένης – ειδικά τώρα πια που θεράπευσε και το έντερό του. Αυτός, όμως, εκεί. Να συζητά με αντροπαρέες μόνο για πολιτική. «Όλο πολιτική και πολιτική. Σταμάτα βρε Νικήτα έστω μια στιγμή και γεύσου τις χαρές της ζωής! Κοίτα κι εμάς λιγάκι!» μονολόγησε αυθόρμητα ώριμη μα και γοητευτική κυρία που έβλεπε τον Νικήτα προσκολλημένο στον παραιτημένο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη, να του μεταδίδει αποστάγματα από τη σοφία που απεκόμισε με τόσα χρόνια στο πολιτικό κουρμπέτι. Κι όλα τούτα, βέβαια, υπό τo αυστηρό βλέμμα του Σωτήρη Καρατζά, του πιστού «φύλακα- άγγελου» του Νικήτα χρόνια τώρα – μια ζωή. «Πάντα μαζί Νικήτας και Σωτήρης. Πάντα μαζί και πάντα αγαπημένοι. Αυτό πάει να πει καλή φιλία δοκιμασμένη στον χρόνο…» σχολίασε, με μιαν υπόνοια ζήλιας, παριστάμενος ατυχήσας στον τομέα φιλία.


Πολλές, το λοιπόν, άφησε παραπονούμενες το ορκισμένο πολιτικό ζώον που ονομάζεται Νικήτας. Καίγοντας καρδιές αμέτρητων γυναικών που τον πολιορκούσαν και δείχνοντας έτσι ότι, παρά την ηλικία του, συνεχίζει να μετρά δυνατά στο χρηματιστήριο της γοητείας. Μόνο που θα πρέπει να μην επιτρέψει στην πολιτική να τον μονοπωλεί παραμένοντας η αποκλειστική ερωμένη του και να κοιτάξει να αποκατασταθεί, έστω και τώρα, αυτή την ύστατη ώρα. Αν και όλοι γνωρίζουμε ότι στην πραγματικότητα δεν είναι η απορρόφησή του από την πολιτική η αιτία που δεν έχει ακόμα νυμφευθεί, όπως ο ίδιος, με διάθεση υπεκφυγής, συνηθίζει να ισχυρίζεται. Λες και δεν ξέρουμε άπαντες ότι άλλος είναι ο πραγματικός λόγος που ο εβδομηκοντούτης πολιτικός παραμένει ένας confirmed bachelor: ότι οι τόσο υπερβολικά σαγηνευτικοί άνδρες σαν τον Νικήτα, με αυτή την υπερχείλιση γοητείας που τους διακρίνει, δεν τολμούν να αφιερωθούν σε μία και μόνο γυναίκα. Αφού είναι φτιαγμένοι, θα λέγαμε καταδικασμένοι, να ανήκουν στο ωραίο φύλο εν συνόλω. Καμιά μεμονωμένη γυναίκα δεν είναι, δυστυχώς, άξια να μονοπωλήσει έναν τόσο πλέρια γοητευτικό άνδρα σαν το γεροντοπαλίκαρο τον Νικήτα.